>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

WTA Tour - Birmingham, Mallorca - 19.06-25.06.2017

Status
Zamknięty.
B 37

brawo-jasiu

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kvitova- Mladenovic + 1,5 seta 2 1,53 unibet
Kvitovą widziałem w Paryżu 20 dni temu i nie była jeszcze w najwyższej formie. Pytanie czy już na turniej w Birmingham taką przygotowała. Skłaniam się ku Mladenovic bo ostatnimi czasy notuje świetne wyniki i jeżeli tego spotkania nie wygra to jest w stanie spokojnie wywalczyć seta dlatego gram asekuracyjnie. Kurs wydaje mi się że powinien oscylować tak pół na pół nie faworyzując żadnej z zawodniczek lub nawet iść bardziej w kierunku Francuzki

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
CWKS
Garcia 1.61 Fortuna
Nie przepadam za tenisem Francuski i ogólnie za samą zawodniczką, bo dziewczyna często potrafi zawalić spotkanie w głowie, ale ostatnio gra bardzo przyzwoicie. Na trawie nigdy wybitnie nie grała, ale takie turnieje WTA 250 potrafi wygrywać i dokładnie rok temu na Majorce zwyciężyła, więc teren i klimat nie jest jej obcy i nic dziwnego, że jest faworytką w starciu z doświadczoną Włoszką, która jest u schyłku kariery i powiedzmy sobie szczerze, że nawierzchnia trawiasta nigdy nie była jej ulubioną. Kiedyś, ale to było 5-6 lat temu, gdzie ocierała się o pierwszą 10 rankingu, potrafiła wygrać parę spotkań, czy nawet turniej na tej trawie, ale ostatnie lata to praktycznie same porażki. Rywalki Vinci z poprzednich rund, czyli Errani i Flipkens atutów ofensywnych do gry na szybkich nawierzchniach nie mają w przeciwieństwie do Garcii, która nie powinna mieć problemów z pokonaniem swojej rywalki, niestety, ale trawa to nie jest świat Vinci.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
andre@ +17 Punkty (Pozdrawiam! Po mału czas na truskawki na Wimbledonie...)
pezio 3K

pezio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
niestety, ale trawa to nie jest świat Vinci.
Dlaczego tak uważasz? Bilans na grassie 54/35, 2 razy była w IV rundzie Wimbledonu, wygrała turniej w Hertogenbosch. Nie neguje typu, bo Roberta gra bardzo schematycznie, ale ostry slice i umiejętności gry przy siatce są bardzo efektywne w grze na grassie. Zresztą - sama zawodniczka za swoją ulubioną nawierzchnię uznaje trawę.
Barty - Giorgi 1 @1,56 Uni zwrot, 5-2 i krecz Giorgi

O Barty pisałem już co nieco, przyszedł sezon trawiasty i Ashleigh gra swój tenis. Giorgi ofensywna, ze Svitoliną grała dobre zawody, ale jej problem leży właśnie w stabilności. Wystarczy jedno nieudane zagranie w łatwej sytuacji i już się gotuje. Barty w odróżnieniu od Włoszki potrafi zmienić tempo. Co ciekawe, panie grały w tym sezonie raz i 6-3 6-0 wygrała Barty, a mecz rozgrywany był na mączce, czyli nawierzchni, która nie leży Australijce.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
CWKS
Dlaczego tak uważasz? Bilans na grassie 54/35, 2 razy była w IV rundzie Wimbledonu, wygrała turniej w Hertogenbosch. Nie neguje typu, bo Roberta gra bardzo schematycznie, ale ostry slice i umiejętności gry przy siatce są bardzo efektywne w grze na grassie. Zresztą - sama zawodniczka za swoją ulubioną nawierzchnię uznaje trawę.
Kiedy to było? Sam napisałem, że 5-6 lat temu coś ugrała na trawie, ale ostatnie lata to praktycznie same porażki, bilans srylans jak to wiele osób mówi...

pezio 3K

pezio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kiedy to było? Sam napisałem, że 5-6 lat temu coś ugrała na trawie, ale ostatnie lata to praktycznie same porażki, bilans srylans jak to wiele osób mówi...

Ok, ostatnie sezony faktycznie słabsze w wykonaniu Vinci na trawie, ale pisanie, że grass nigdy nie był jej ulubioną nawierzchnią - nonsens.

sphairstike 827

sphairstike

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
KORT
Na dziś:
Kvitova 1.40 Podwójna triumfatorka Wimbledonu wraca do formy. Jej krajanka męczyła się dziś w wyczerpujących trzech setach i do tego gra z bandażem na udzie ( oby dograła) Bilans 9:0 dla faworytki ???? Dobry kurs jak na taką przewagę
Garcia 1.70 Jeśli nie odstawi fuszery to powinna wygrać. Jej przeciwniczka męczy się w trzysetowych pojedynkach, gra debla i w spotkaniu z Lepchenko brała przerwę medyczną - chyba, że udawała ;) Rok temu w finale tej imprezy wygrała Francuzka!
AKO 2.38 Totolotek

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
andre@ +17 Punkty
T 143

tdulko

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Popieram typy na Kwitowa i Garcie (bardziej bo kurs wyzszy). Garcia Pierwszy cwiercfinal na RG to musialo dodac jej pary.
Kwitowa podobno nie czuje jeszcze dwoch palcow u reki ale gra jak czampion na grassie..

qarny 2K

qarny

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Goerges J. - Bellis C.

Po kursach widać, że buki dają równe szanse jednej jak i drugiej zawodniczce.
Ale dla mnie tutaj po tym co widziałem idę w moim mniemaniu lekką faworytkę tego spotkania, czyli młodą Amerykankę Bellis.
Oglądałem spotkanie jej z Barthel i wczoraj z Pliskova i tak naprawdę od 2 seta pojedynku z Barthel rozgrywa kapitalne piłki. Właśnie od 2 seta z Niemką dotychczas straciła tylko raz serwis i to pechowo mocno. A tak jak na swój wiek podoba mi się jej głowa, bez żadnych narzekań i pewnie atakuje z pomysłem, nie na wiwat jak niektóre młode zawodniczki. Czasami jeszcze popełni błąd, ale bardzo dobrze wczoraj zagrała z Pliskova w obronie. Kilka piłek wyciągnęła takich z serii niemożliwych do odegrania, a odegrała tak, że Czeszka nie miała nic do powiedzenia. Dopiero w tym sezonie zaczęła starty na trawie na poważnie i myślałem, że dziewczyna rocznik 99 sobie gorzej poradzi, a tutaj naprawdę bardzo dobrze się prezentuje jak na debiutancki sezon trawiasty ????
A z drugiej strony Niemka Georges, do której się chyba nigdy nie przekonam. Dla mnie jest mało wyrazista taka. Nigdy na trawie grać za bardzo nie lubiła. Tak jak wspominałem w poprzednich analizach, od 2013 do 2016 roku rozegrała 6 spotkań na trawie, każde przegrywając. Teraz moim zdaniem dobrze jej się ułożyła drabinka w Majorce. Miała Arruuabarrene, która na trawie słabo. Potem Pawluczenkową, która zagrała fatalne spotkanie, wręcz tragiczne i wczoraj wracającą po długiej przerwie Sabine Lisicki. Myślę, że dzisiaj to będzie już jej koniec na tym turnieju ????
Wierze też w czynnik motywacji, bo widać jak młoda Amerykanka podchodzi bardzo poważnie do tego turnieju i do każdej piłki się mocno motywuje, a też ważne jest to, że jej ta nawierzchnia zdecydowanie nie przeszkadza.

Bellis Catherine Cartan @1.87
Unibet

Status
Zamknięty.