No oka, oka i WIELKIE DZIĘKI za udzielenie odpowiedzi!
Zagrałem delikatnie kupon w
Toto-Mix
Zakład podwójny
Kurs ogólny:
14.20
Stawka:
50 pln
Ew wygrana:
624,80 pln
Zdarzenie
Tsurenko wygra 2-0 @ 4.00 z Radwańską
Zdarzenie
Giorgi wygra 2-0 @ 3.55 z Barty
#1 - kilka zdań
Utwierdziły mnie podpowiedzi kolegi, iż Radwańska jest ciągle w słabej dyspozycji i na moje oko do sukcesów została jej tylko trawa. Isia nie ma już tego instynktu i charyzmy co kiedyś. Dziś to jest wielka improwizacja bez jakiejkolwiek pewności siebie. Przycisnieta do muru nie jest wstanie w ogóle rozwinąć skrzydeł, jak ostatnio gdy grała z Giorgi i zaliczyła ostre lanie. Pliskova w II secie stanęła w miejscu i już nie wróciła do dobrego rytmu. Iska w I rundzie dostała awans na tacy, dziś co najwyżej sama może Ukraince podarować zwycięstwo. Tsurenko ma IQ i nogi dużo lepsze od Pliskovej. Ona wie co ma zrobić, aby zmieść mizerną Polkę z kortu, ma być agresja od początku do samego końca. Lesia Tsurenko to ofensywna i bardzo niewygodna lewa ręka. Zapowiada się na szybki "oklep" dla Krakowianki
#2 - kilka zdań
Barty nie zasługuje na miano faworytki grając z Giorgi. Kto widział mecz Barty z Sabalenka zrozumie moje nastawienie. Sabalenka straciła regularność i przegrała sama ze sobą, a mimo porażki była i tak dużo lepsza. Barty strasznie drewniana jak nie wchodzi jej serwis. Strona backhandowa to jedyne pasywne przepychanie piłki slajsem. Forehand też nie działa najlepiej. Nie zamyka piłek w dość łatwych sytuacjach. Barty jak odważy się zaryzykować to ciągle błąd za błędem. Jej podstawowe wady, które prowadzily do niewymuszonych błędów z I rundy to spóźniona reakcja, przez co nie nadąża na nogach, za dużo obiega uderzenie na forehand mając piłkę na lewej backhandowej stronie oraz strasznie niepewny serwis. Barty traci podanie na zawołanie. Giorgi za to ma taką energię w sobie, iż Barty może tylko rozdziawic paszczę, co czyniła w starciu z Sabalenka. Giorgi trafia, jest regularna i odrazu stara sie dominować na korcie. Barty będzie szybko zepchnięta do głębokiej defensywny, a w takich sytuacjach ona kompletnie się nie odnajduje. Giorgi ma łatwe zadanie, a Barty może zagrać tylko gorzej w stosunku do tego co zaprezentowala z Sabalenka. Są małe szanse, że po tak kiepskiej grze Barty wygra 2x z rzędu. Podobnie jak u Radwańskiej, szykuje się szybkie wyłonienie zwycięzcy. Oba zdarzenia bardzo podobne do siebie i mimo, że kursy są dość wysokie, to jestem dobrej myśli. Powodzenia!