>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Wokół Mundialu - dyskusje ogólne o składach, informacje, pytania...

Status
Zamknięty.
danon 0

danon

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Kolejna teoria spiskowa: szwaby nie mogły zdobyć mistrzostwa nawet u siebie, więc adidas stworzył piłkę którą potrafią się tylko oni obsługiwać. Podobno niemcy mieli tę piłkę ponad pół roku wcześniej i GRALI nią w bundeslidze. Nie wiem co o tym myśleć ale spójrzcie jakimi piłkami grali piłkarze w innych najmocniejszych ligach (przeważnie była to piłka Nike&#39;a), a jaką u naszych zachodnich sąsiadów. Rzeczywiście Jabulani była oficjalną piłką na boiskach niemieckich.

L 0

lukasz26tg

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tarnowskie Gory
Ale widzisz , jesli to prawda ze nią grali tyle czasu , jutro stawiac na niemców trzeba , albo to pojutrze jest , sam nie wiem przez tą wtope kasy wkurzam sie tylko

M 0

mariosz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
krakow
Jeśli w jednej z grup 3 drużyny lub nawet dwie będą miały tyle samo punktów to co decyduje która będzie pierwsza? Ilość strzelonych bramek, pojedynki...?

konrad140 2,2K

konrad140

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
wydaje mi się że różnica bramek a w przypadku takiej samej ilości to + do tego bramki strzelone ale pewien nie jestem

Z 0

z.g.

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jakoś odnoszę wrażenie ,że przez tą całą pierwszą koleję ,większość strzałów tak z 95% była niecelna ,prosto w trybuny :|.Ogląda się z niesmakiem nieudolne dośrodkowania ,albo niecelne strzały.

freakaz 0

freakaz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Elblag
Ta piłka jest żałosna. Dzięki niej miało być więcej bramek i mecze miały być bardziej atrakcyjne. Kończy się na tym, że bramkarze puszczają babole, a 95% strzałów leci w trybuny albo środek bramki. W dodatku piłka nabiera szybkości po zetknięciu z murawą w przypadku długich podań górą przez co wiele sytuacji, które powinny być dużym zagrożeniem nie są nim

konrad140 2,2K

konrad140

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Dokładnie. Może to i głupie trochę ale to piłka może ponosić odpowiedzialność że mistrzostwa są jakie są ( a za super to nie są). No ale nie które drużyny nie przejawiły nawet najmniejszej chęci spróbowania takich strzałów to już nie wina piłki. Niech przywiozą Team Geisty z mundialu w Niemczech i będzie git ????

T 9

theart

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Silesia
Afryka nadaje się tylko do odwiedzenia w grudniu bo poza tym niewiele ma do zaoferowania a nawet piękną imprezę potrafi skaszanić. Teraz RPA wyleci to wuwuzele znikną i wreszcie będzie czuć atmosferę.
Te teorie o piłce wydają mi się śmieszne, mało kto u nas lubi szwabów, jednak bądźmy fair, oni potrafią się zmobilizować, zbudować autostrady, świetny system socjalny i uprawiać sport. To tych kutafonów wyróżnia, przecież bez tego nie podbiliby Świata w dwóch wojnach. Trzeba im też oddać, że narazie jako jedyny zespół pokazali klasę.
Co zrobić, w piłkę grają wszyscy a wygrywają
Fajnie, że postawiłem na Switzerland.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Wkońcu doczekaliśmy się emocjonujących meczów na Mundialu. Bo dotychczasowe to jakaś parodia była co po niektóre bynajmniej. Dzisiaj każdy z meczów był interesujący. Oczywiście sensacją dnia jest porażka Hiszpanów ze Szwajcarami. Sam się zdziwiłem tym rezultatem. Niestety, ale w dzisiejszych czasach defensywa tzw antyfutbol wygrywa z pieknem gry.
Na zdjęciu bramkowa akcja z tego meczu. Pamiętamy dokładnie jak Mourinho wyeliminował Barcelone, tak samo Hitzfeld wypunktował dzisiaj Hiszpanów. Z jednej strony innego sposobu na Espanie obecnie nie ma. Ale przeyznam że poczatek meczu był bardzo niemrawy w ich wykonaniu. A strata gola dopiero wywołała odpowiednią mobilizacje i kilka okazji na wyrównanie mieli. Chociażby bomba Xabiego Alonso w poprzeczke! Szkoda że to nie wpadło... Tak więc next mecze Hiszpanów będą o wszystko.
------
A zaczęło się od bardzo dobrej gry Chile z Hondurasem. Nieco obawiałem się żeby stawiac na zespół Bielsy w dniu wczorajszym. Bo nie wiedziałem czego się po nich spodziewac, w dodatku wczesniejsze mecze wskazywały że te MŚ to będzie seria kiepskich meczów, a wkońcu Chile jako jedne z pierwszych obok Niemców zagrali naprawde dobre zawody. Valdivia rozrzucał piłki i zagrywał prostopadle aż palce lizac. Sanchez szalał na skrzydle, akcja bramkowa piękna. Honduras miał niewiele do powiedzenia. Po tym meczu Chilijczycy zyskali moją sympatie i będe 3mał kciuki by wyszli z tej grupy do 1/8 finału i czekam na mecz Brazylia - Chile i oczywiście triumf ..Chilijczyków :wink: A jak! Oby tylko poradzili sobie w następnym meczu ze Szwajcarami bo to może byc mecz klucz wobec dzisiejszej przerganej Hiszpanów. Tylko obawiam się tej defensywnej gry Helwetów po raz kolejny... Wkońcu to w 2006r w Niemczehc na MŚ nie stracili zadnego gola odpadając po karnych dopiero z Ukrainą. Teraz póki co passe kontynuują...
---------
Urugwaj, a w zasadzie Diego Forlan zasłużył na wygraną w meczu z RPA. Gospodarze nie pokazali nic ciekawego. W dodatku na następny mecz z Francuzami stracili Dikgacoi za dwie ż.kartki i bramkarza Khune za czerwo. Warto będzie to wziąc pod uwage przy tamtym meczu.

T 9

theart

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Silesia
Reprezentacja Urugwaju w piłce nożnej, zwana Charrúas, jako pierwsza w historii zdobyła Puchar Świata. Wynik z 1930 roku powtórzyła jeszcze w 1950 roku.
Reprezentacja Paragwaju w drugiej połowie lat 90. awansowała - dzięki udanym występom na Copa América i regularnym startom w mistrzostwach świata - na pozycję trzeciej, po Brazylii i Argentynie, siły piłki południowoamerykańskiej. Od 1998 roku nieprzerwanie występuje na Mundialach; dwukrotnie dotarła do drugiej rundy, za każdym razem przegrywała z zespołem, który później brał udział w finale turnieju.
To żadne czarne tylko faworyci.

legia 122

legia

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Mam pytanie co do Portugalii , grają w poniedziałek o 13:30 co sądzicie o ich meczu z Koreą . Jaka będzie pogoda tam gdzie mają grać , bo temperatury ponoć dosyć rozpięte od 20 kilku stopni do -3 np , także to dosyć istotny czynnik. z perspektywy Portugalii lepiej żeby było około 20 kilku. a że grają o 13:30 to chyba może tak być.
teraz odnośnie ich formy w pierwszym meczu nie zachwycili , a Korea nadspodziewanie długo i mądrze się broniła...trochę dzięki temu kursy skoczyły na Portugalię.
co sądzicie o typie na Portugalię kurs 1,4 wydaje się wyborny do gry
chciałby poznań wasze zdanie i uwagi gdyż dosyć sporo chcę zainwestować na zwycięstwo Portugalii , w grę wchodzi kwota pięciocyfrowa i bynajmniej nie jedynka z przodu :wink: także starannie muszę przeanalizować ten typ stąd moja prośba o wszelke uwagi opinie wskazówki
za wszelkie rady serdeczne buk zapłać ;)

konrad140 2,2K

konrad140

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
no cóż ...rozkręcają nam się trochę te mistrzostwa ???? II faza się zaczęła i dużo lepsze mecze się porobiły. jest dramaturgia , ładne mecze , sporo goli. Może jednak wcale nie będą takie słabe jak się na to zanosiło po I fazie

danon 0

danon

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
ufff chyba wszyscy odetchnęli z ulgą... koniec spania na meczach. w pierwszych 4 meczach tej kolejki padło 13 goli czyli tyle co w pierwszych 8 ???? Tylko trochę zimno ale rękawiczki i kocyki tylko dla Francuzów.

konrad140 2,2K

konrad140

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
ufff chyba wszyscy odetchnęli z ulgą... koniec spania na meczach. w pierwszych 4 meczach tej kolejki padło 13 goli czyli tyle co w pierwszych 8 ???? Tylko trochę zimno ale rękawiczki i kocyki tylko dla Francuzów.

już nawet nie chodzi o te gole tylko o jakość tych meczów. w końcu coś się dzieje , karne , kartki ładne akcje ???? śmiało można powiedzieć że mundial się rozkręca :grin:

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford

Mexico
&amp; Argentina dzisiaj bardzo dobre zawody rozegrali. I nie mówię to tylko przez pryzmat tego, że lubie patrzec na te zespoły jak grają, ale takze w kontekście mojego kuponu długoterminowego. Meksykanom do awasnu brakuje naprawde nie wiele. Musiałaby się stac chyba katastrofa by nie awansowali. Tak sobie myślalem w końcówce dizsiejszego spotkania, że może z Urugwajem oba zespoły zagraja na remis jak pamiętne 2:2 w 2004r Duńczyków ze Szwedami, które wyrzuciło Włochów. Ale jak widac już teraz buki wystawili kurs @1,60... Co do samego meczu to szybkośc napastników piorunująca. No i świetne piłki wrzucane za linie obrony. Francuzi tak jak się wielu spodziewało przed turniejem, slabo i nie widac u nich jedności. Chęci gry zespołowej. Marquez dzisiaj dobry mecz. Meksyk zagrał jako zespól. Dużo technicznej gry i jak najbardziej zasłużona wygrana. Brawo!

No, ale akcje dnia to rozegrali dzisiaj Argentyńczycy kiedy najpierw wrzucił Messi, potem Aguero zewnętrznym podbiciem z pierwszej wprost na głowe Higuaina i ten podwyższył na 4-1. Palce lizac. Argentyna już w kolejnej rundzie z czego się ciesze. Zadowolony również jestem, że Gutierrez nie zagra z powodu nadmiaru kartek w kolejnym meczu bo to jest nieporozumienie ten zawodnik, że on znajduje miejsce wśród tego zespołu i to w podstawowej jedenastce. No, ale gra Gutierreza nie miała takich &quot;efektów&quot; jak innego gracza. Bo to co zrobił Demichelis to nie mam pytań. W dodatku wypadł Samuel nie wiadomo na ile powazny to uraz, ale Burdisso wniesie troche spokoju moim zdaniem. W miejsce Gutierreza z Grekami pewnie zobaczymy Otamendi. Trzeba też oddac, że Korea w 2poł zagrała całkiem ambitnie i kto wie jakby się to skończyło gdyby Koreańczyk strzelił na 2-2 w sytuacji sam na sam...

Mecz Greków z Nigerią ,zaczęły oba zespoły ślamazarnie. W pewnym momencie pomyślalem under jak ta la la bo nikt nie atakował. Aż tu rzut wolny Kalu Uche i dziwny gol na 1-0. Potem to nierozważne zachowanie Kaity i cz.kartka i Grecy uwierzyli w swoje szanse. Zagrali bardziej odważnie. Jedynie Samaras mnie irytował! Kilka okazji mieli wybornych, ale znowu Enyema pokazywał klase. Przy odrobinie szczęścia to Nigeria mogła wyjśc na prowadznie 2-1 i ja bym był nieźle w plecy... Ale naszczęście najpierw Tzsorvas obronił strzał sam na sam Yakubu, a potem Obasi nie trafił do pustej bramki ????
Ogólem to od dnia wczorajszego mamy prawdziwe emocje godne MŚ, oby tak dalej!:cool:

Status
Zamknięty.