>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Welsh Open 25.01-31.01.2010

Status
Zamknięty.
mateuszz1111 27

mateuszz1111

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tarnów
Już na początku 9 frejma było widać kto zagra w finale WO. Dla O&#39;Sullivan już się nie chciało grać i tu się pokazuje drugie oblicze jego. Świetna gra w ćwierćfinale i dobra gra to właśnie wspomnianego dziewiątego frejma. Co do finały to kurs jest zbyt niski, aby go ruszać, ale tak jak moim przedmówcy dla mnie zwycięzco tego spotkania jest Higgins. I mam nadzieję, że będzie to zacięty pojedynek.

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wlkp.
No właśnie, dlatego też sądzę, że stawianie na Higginsa po takim kursie nie ma sensu. A nóż się uda Aliemu? Życzę mu tego, &quot;Kapitan&quot; może znajdzie jakiś sposób na kolejny triumf w Welsh Open, gdyż jak na razie ma tylko jedno turniejowe zwycięstwo właśnie w Newport. Kurs na Cartera wynosi już teraz 3.00, no sam nie wiem, co o tym myśleć...

mateuszz1111 27

mateuszz1111

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tarnów
Mi osobiście już nie zależy kto wygra te spotkanie. Chciałbym aby w tym pojedynku było można wszystko co piękne zobaczyć w snookerze, czyli duże brejki ładne snookery. Gdyż Ci dwaj zawodnicy nie należą do moich ulubieńców. NIECH WYGRA LEPSZY ;)

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wlkp.
Panowie co tam się dzieje jaki wynik
Jak byś się trochę wysilił i poszukał w pierwszym poście to byś znalazł odpowiednia stronę (livescoring). No ale po co się tak trudzić?
Jak na razie John prowadzi 6-2. Druga sesja o 20:00, w Eurosporcie od 21:15.
Przebieg spotkania:
John Higgins 6-2 Allister Carter
1st Session: 128(95)-0, 101(101)-1, 78(71)-24, 137(137)-0, 81(81)-48( 38 ), 13-81(39,36), 94(59)-27, 54(54)-72(66)

robbn 23

robbn

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
inad
Higgins w finale wygląda kapitalnie, wbija bardzo wysokie brejki (z 137 na czele!), a do tego Carter popełnia błędy, które nie pozwalają mu na powalczenie w pojedynku - musiałaby się wydarzyć katastrofa, żeby John tego nie wygrał (prowadzi już 7:2).
Szczerze mówiąc Higgins to mój ulubiony snookerzysta, ale obiektywnie patrząc na turniej Welsh Open stwierdzam, że jak najbardziej należy mu się wygrana.

krol-julian 0

krol-julian

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Higgins jak pisałem był zdecydowanym faworytem tego spotkania. Typowanie Cartera to liczenie tylko i wyłącznie na farta i niespodzianke jak w meczu z Maguire i tutaj nie można mówić o nosie typerskim tylko poprostu szukanie wysokiego kursu jako niespodzianki która ma jakąś szanse wejść.
Niestety nie było mi dane dzisiaj zobaczyć chociaż jednego frejma finału i mogę się tylko domyślać co pokazał Higgins. Niestety przytrafiły się na tym turnieju tylko 2 niespodzianki i niestety w momentach gdzie można było zarobić kupe kasy. Ogólnie turniej na plus więc czekamy na następny

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Verona
Turniej Welsh Open zakończył się. Zwycięzcą został Szkot, John Higgins, który pokonał 9-4 Aliego Cartera.

Cóż. Wygrał najlepszy. Zdecydowanie najlepszy. Na swojej drodze napotkał między innymi obu finalistów ostatniego Mastersa i obu wyeliminował co tylko potwierdza iż wpadka na Wembley Arena to był po prostu wypadek przy pracy.
Ja tylko żałuję, że nie zagrałem wczoraj na zwycięstwo Higginsa po 3.25 w turnieju. Jasne było, że jeśli pokona Ronniego to wygra turniej bo Carter na Szkota to za mało. Zresztą nie tylko on. Prawda jest taka, że jak w latach 80-tych mieliśmy dominatora Davisa, w 90-tych Hendry&#39;ego tak teraz mamy dwóch, Higginsa i O&#39;Sullivana. Różnią się tylko tym, że temu pierwszemu zawsze sie chce, a temu drugiemu nie i dlatego obecnie to John jest tym lepszym.

Dziękuje wszystkim jak zwykle za owocną dyskusję i zapraszam do tematu Chamionship League Snooker, która będzie grała przez cały luty.
Jutro otworze także temat na kwalifikacje China Open, które rozpoczynają się za kilka dni.
Pozdrawiam.. ;)

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wlkp.
Tak ogółem nawet bardzo duży plus. Z Cartera ostatecznie się wycofałem, zresztą jakbym grał to za jakieś 20-30 zł. Szkoda tylko, że ugrał jedyne 4 frejmy, mógł się bardziej wysilić. Inna sprawa, że John był w wybornej formie, wysokie breaki przychodziły mu dziś z ogromną łatwością i chyba jednak zasłużenie sięgnął po &quot;kamienne&quot; trofeum:

Tu wraz z żoną.

Teraz czeka nas niestety długi rozbrat ze snookerem, wprawdzie eliminacje zaczynają się już 2 lutego (do China Open), jednak sam turniej główny rozpocznie się 29 marca. Także snookerowych snów! ????

Status
Zamknięty.