WĘGRY: Puchar Ligi
Dyscyplina: Piłka nożna, WĘGRY:
Puchar Ligi
Spotkanie: Pecsi - Ferencvaros 2:1 
Typ: over 2.5
Kurs: 1.65
Bukmacher: Bwin
Godzina: 18:00
Analiza:
Chyba wszyscy z niecierpliwością czekamy na przyszły tydzień. A jeśli nie na tydzień, to chociaż na weekend, który przyniesie nam trochę więcej ciekawych i bardziej pewnych spotkań. Szczerze mówiąc długo zastanawiałam się nad typem na jutro. W końcu po przemyśleniach mój wybór padł na Węgry i jedyne jutrzejsze spotkanie Pucharu Ligi. W ostatnim czasie przyglądałam się węgierskim rozgrywkom. Moją uwagę przykuły wysokie wyniki, które wyjątkowo często przekraczają próg 2.5. Obstawiałam na próbę czysto teoretycznie i udawało się, więc postanowiłam coś napisać.
Jutro na stadionie PMFC w Pécs tamtejsza drużyna podejmie Ferencvaros. Gospodarzom w tym sezonie nie powodzi się najgorzej. Plasują się na 7 miejscu w tabeli ligowej. Na 15 spotkań zdobyli 24 punkty. Natomiast w rozgrywkach pucharowych w swojej grupie zajmują 2 miejsce. Rozegrali do tej pory 4 spotkania. Podczas tych 4 spotkań 2 razy zdobyli komplet punktów wygrywając w meczach na wyjeździe, raz zremisowali i raz przegrali u siebie. Wyniki 2 razy przekroczyły over 2.5. Czas zebrać 3 raz komplet, tym razem dopisując do swojego konta zwycięstwo na własnym terenie.
Jutrzejsi goście nie są dużo dalej, jeśli mówimy o rozgrywkach ligowych. Znajdują się bowiem na 10 miejscu z wynikiem15 punktów, czyli nieco mniejszym od Pecsi. Natomiast, jeśli mowa o Pucharze, jest znacznie gorzej. Ferencvaros są najsłabsi w swojej grupie. Udało im się zdobyć tylko 1 punkt remisując na wyjeździe 2:2 z drużyną najlepszą. Zawodnicy są z pewnością podłamani swoją formą i nie mają tak dużej motywacji do walki, tym bardziej, że już praktycznie nie ma o co walczyć. W spotkaniach gości over 2.5 nie został pokryty tylko raz. Wszystko wskazuje na to, że w jutrzejszym spotkaniu padną co najmniej 3 bramki.
Ostatnie spotkania obu drużyn:
Wed 07/09/11 PUL Ferencváros 1 - 4 Pécsi MFC
Sun 07/08/11 NBI Ferencváros 0 - 1 Pécsi MFC
Wed 25/10/06 MAK Ferencváros 4 - 0 Pécsi MFC
Fri 12/05/06 NBI Ferencváros 3 - 1 Pécsi MFC
Ostatnie spotkania gospodarzy w Pucharze Ligi:
Wed 13/05/09 PUL Pécsi MFC 1 - 3 Fehérvár
Tue 30/08/11 PUL Pécsi MFC 1 - 2 Kaposvári Rákóczi
Wed 05/10/11 PUL Siófok 0 - 2 Pécsi MFC
Ostatnie spotkania gospodarzy w Pucharze Ligi:
Wed 31/08/11 PUL Siófok 2 - 1 Ferencváros
Wed 05/10/11 PUL Ferencváros 0 - 2 Kaposvári Rákóczi
Wed 12/10/11 PUL Kaposvári Rákóczi 2 - 2 Ferencváros
Podane wyniki pokazują, że mój typ wchodził często, jednak uważam, że jest on nieco ryzykowny. Powodzenia!
______
Na innych forach piszę jako paaaulina28 i refulgeo, więc prosze nie traktować moich analiz jako plagiatów.