tzn co planuja jeszcze zrobic >
Kilka miesięcy temu mówiłem, że PiS nie odpuści z blokowaniem stron, bo tego typu mechanizm będzie wykorzystany również w innych aspektach. W międzyczasie również wspominałem, że nie jest przypadkiem uchwalenie kilka miesięcy temu ustawy antyterrorystycznej. To co obserwujecie na chwilę obecną, to tylko i wyłącznie preludium do przyszłych działań aparatu represji.
Mozę powtórzę raz jeszcze: "Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby skądinąd łagodny i liberalny rząd, kiedy zabraknie mu pieniędzy."
Wszystkie te mechanizmy są przygotowywane do rozpoczęcia wojny totalnej z "nielegalną konkurencją", i nie chodzi tu o konkurencję dla
STS czy
Fortuny, ale dla Totalizatora Sportowego.
Nie chcę się wdawać w szczegóły, ale możecie być więcej niż pewni, że w niedalekiej przyszłości wasze logi internetowe będą analizowane pod kątem korzystania z nielegalnych treści. Z resztą już po wejściu w życie najnowszej nowelizacji, będą magazynowane dane osób, które pomimo ostrzeżenia ze strony MF, będą wchodziły na strony nielicencjonowanych bukmacherów.