>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
K 102

kristo45

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Malta
wedle tego artykułu http://e-play.eu/komisja-finansow-nowela-ustawy-hazardowej/
,,Sejmowa komisja finansów zarekomendowała w poniedziałek Sejmowi przyjęcie projektu noweli ustawy o grach hazardowych. Wcześniej komisja zaakceptowała poprawki do projektu, przygotowane przez podkomisję, m.in. ws. terminu wejścia ustawy w życie – nie 1 stycznia, a 1 lipca przyszłego roku.&quot;
osobiście troche się juz włąsnie gubie z tym terminem.... artykuł jest ze wczoraj
Art. 12 projektu mówi jasno które punkty kiedy wchodzą. 1 lipca blokada stron i płatności. Artykuł jest tu mniej istotny(w połowie mają rację). Inna sprawa, że zarówno niektórzy agenci rozliczeniowi jak i bukmacherzy się nie wiadomo po co tak śpieszą.

P 68

pawelcz41

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
i teraz pytanie na 100 punktów, które firmy będą chciały tu wejść?

K 102

kristo45

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Malta
Jak nie będzie notyfikacji to nikt nie będzie wychodził ;) No poza Doxxbet i może kilkoma innymi.

N 11

newengland

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam wszystkich to jest mój pierwszy post na tym forum. W odniesieniu do tej ustawy nie wiem czemu wszyscy się tak podniecacie przecież ustawa nie została jeszcze przegłosowana przez sejm później musi zostać przegłosowana w senacie następnie podpisana przez prezydenta a co najważniejsze otrzymać notyfikacje. Poza tym dzisiaj ku mojemu zdziwieniu wróciła do komisji a niby się tak śpieszyli. Nie chcę nic mówić ale coś mi się wydaję że mogą nastąpić jakieś zmiany w ostatecznym kształcie ustawy ponieważ jeżeli nie to dlaczego nie przegłosowali tego dzisiaj.

P 68

pawelcz41

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam wszystkich to jest mój pierwszy post na tym forum. W odniesieniu do tej ustawy nie wiem czemu wszyscy się tak podniecacie przecież ustawa nie została jeszcze przegłosowana przez sejm później musi zostać przegłosowana w senacie następnie podpisana przez prezydenta a co najważniejsze otrzymać notyfikacje. Poza tym dzisiaj ku mojemu zdziwieniu wróciła do komisji a niby się tak śpieszyli. Nie chcę nic mówić ale coś mi się wydaję że mogą nastąpić jakieś zmiany w ostatecznym kształcie ustawy ponieważ jeżeli nie to dlaczego nie przegłosowali tego dzisiaj.
Widać, że jesteś tutaj nowy, projekt jest przesądzony przynajmniej jeśli chodzi o rząd a kto ma większość - rząd a Wiesław Janczyk kim jest pomazańcem Kaczyńskiego a kim jest Kaczyński = rząd i tyle w temacie.

S 427

slukasz123

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Blokada płatności trwa już od dobrego miesiąca, dwóch. Agenci rozliczeniowi blokują np. wypłaty na niektóre typy kart debetowych.

Pytanie tylko kto zdrowy na ciele i umysle wplaca karta chce miec problemy z Urzedem Celnym???To juz bezpieczniejsza jest wyplata na konto w tytule masz jakis Envoy a nie jakiegos buka...

mrbrightside 948

mrbrightside

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
To swoja drogą ale jak.zablokują wogole portfele internetowe typu skrill to nawet jak taki pinnacle nie zrezygnuje z polskich uzytkownikow to nie bedzie mozna bezpiecznie na niego wplacac i wyplacac to przeciez bezesnsu..czyli idac logicznie jak.zablokuja portfele internetowe nie bedzie dalo sie korzytac zadnego zagranicznego buka nawet jak nie wycofaja oferty dla polakow..

N 11

newengland

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Widać, że jesteś tutaj nowy, projekt jest przesądzony przynajmniej jeśli chodzi o rząd a kto ma większość - rząd a Wiesław Janczyk kim jest pomazańcem Kaczyńskiego a kim jest Kaczyński = rząd i tyle w temacie.
Tak jak napisałeś to do momentu przegłosowania w sejmie jest tylko projektem

N 11

newengland

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
To swoja drogą ale jak.zablokują wogole portfele internetowe typu skrill to nawet jak taki pinnacle nie zrezygnuje z polskich uzytkownikow to nie bedzie mozna na niego wplacac i wyplacac to przeciez bezesnsu..
Skrill ci nie zablokują ponieważ skrill używa się do innych płatności nie tylko do przesyłania pieniędzy do buka. Jezeli chodzi o płatności to chodzi o przelewy24, przelewy bankowe i karty kredytowe

mrbrightside 948

mrbrightside

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ok jak potrafia wybiorczo zablokowac przelewy to.dlaczego nie moga zrobic tego ze skrillem??bedzie mozna uzywac portfeli tak jak.i przelewow do innych platnosci tylko bedzie zablokwana opcja przelewu do buka niestety..

N 11

newengland

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Tak jak napisałeś to do momentu przegłosowania w sejmie jest tylko projektem poza tym spójrzcie na inne projekty ustaw np podatek od sklepów powierzchniowych UE nie dała notyfikacji i nie ma ustawy.Jesyne co ten rząd robi to burdel patrz trybunał. Ja bym był spokojny nic takiego się nie stanie albo zrobią burdel i my nadal będziemy grać na starch zasadach albo wyciągną głowę z dupy i wprowadza ustawę zgodną z prawem UE.

R 16

radziooh

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jeszcze jest nadzieja w prezydencie Dudzie. On musi podpisać ustawę zeby przeszła, a ponoć jest prezydentem wszystkich Polaków.

P 68

pawelcz41

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jeszcze jest nadzieja w prezydencie Dudzie. On musi podpisać ustawę zeby przeszła, a ponoć jest prezydentem wszystkich Polaków.

i tutaj mnie rozbawiłeś marionetka Kaczusia się ugnie. HAHAHA

N 11

newengland

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
i tutaj mnie rozbawiłeś marionetka Kaczusia się ugnie. HAHAHA
Masz całkowitą rację ale musisz popatrzeć na to z szerszej perspektywy. Ten rząd jak i prezydent nie zostali wybrani aby rządzić wiecznie tylko na kadencje i później żeby rządzić ponownie muszą zostać wybrani a jak narazi to wkurzają coraz liczniejszą grupę wyborców. Ponadto gospodarka spowalnia budżet z gumy nie jest ponadto są pod krytyką UE. Ponadto ustawa jaką widzimy byla przygotowywana za czasów Szalałamachy a teraz jest Morawiecki któremu co jak co nie mogę odmówić znajomości do finansów przecież był prezesem BZWBK. Tak więc spokojnie jeszcze nic nie jest pewne.

K 102

kristo45

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Malta
Z tego co czytałem w tej ustawie, to przedsiębiorca telekomunikacyjny wśród swoich obowiązków nie ma blokowania płatności. Wystarczy przeczytać Art.15f ust. 5 ustawy. Są natomiast tylko nakazy dla dostawców usług płatniczych w art. 15g. Pod groźbą kary pieniężnej oczywiście.

R 16

radziooh

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Oczywiście z Dudą to był żart bo to zadumany w sobie pionek PISowski. No dokładnie 90% graczy (z tym 98% 99% to chyba przesadziłeś) którzy nie ogrywają bukmacherów mają gdzieś tą ustawę bo i tak będą mieli zawsze gdzie grać. Ja np juz dostałem limity na polskim Iforbet, etoto, a na STS max stawka 110zł i co dalej? Dobrzy typerzy nie będą mieli fizycznie gdzie grać, no chyba że będą jeździć po kolekturach. Ciekawe jak to będzie.

Status
Zamknięty.