>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
q7dwa9 761

q7dwa9

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
zewszad ;)
Zakładając najgorsze (notyfikacje ze strony UE), czy pinnacle również zablokowało by Polaków? Czy obecnie można stawiać na pinku z terenu np. Włoch? Czy dostosowali się jak europejskie buki (pinek bodajże amerykański). Gdyby chociaż oni zostali to nie byłoby tak źle ;)
jeśli patrząc na tą stronę to tak ????
http://www.gamingzion.com/italy

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Zakładając najgorsze (notyfikacje ze strony UE), czy pinnacle również zablokowało by Polaków?
Tu masz spis rezydentów państw wykluczonych z grania w Pinnacle w tym UK, gdzie ich zejście z rynku brytyjskiego czyli zaprzestanie obsługi graczy z UK związane było z wprowadzeniem tam 15% podatku od zysku zagranicznych operatorów i wymogu posiadania miejscowej licencji:
https://www.pinnacle.com/en/termsandconditions/
Tak więc Pinnacle nie chcąc otwierać firmy Pinnacle.uk i płacenia tego podatku, wybrał zamknięcie się na UK.
A to mówi o ich polityce szanowania prawa.

L 124

lemko

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Pinnacle ogólnie dla paru krajów UE nie jest dostępny (nie pamiętam dokładnie jakie ale sprawdzałem).
Im mniej się będzie dyskutować o pinku, tym może być paradoksalnie lepiej.

tommy83 298

tommy83

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Polska
widocznie pinnacle mial slabe zyski w uk - w grecji jest chyba 30% podatek i tam sa obecni.

tommy83 298

tommy83

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Polska
tak w ogole to cos pinnacle robi przymiarki do rynku angielskiego - widzialem na ktoryms z brytyjskich for jakies info ze od 2017 chca wrocic ; ciekawe ile w tym prawdy.

thejet 2K

thejet

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Tu masz spis rezydentów państw wykluczonych z grania w Pinnacle w tym UK, gdzie ich zejście z rynku brytyjskiego czyli zaprzestanie obsługi graczy z UK związane było z wprowadzeniem tam 15% podatku od zysku zagranicznych operatorów i wymogu posiadania miejscowej licencji:
https://www.pinnacle.com/en/termsandconditions/

Tak więc Pinnacle nie chcąc otwierać firmy Pinnacle.uk i płacenia tego podatku, wybrał zamknięcie się na UK.

A to mówi o ich polityce szanowania prawa.

Wow, przejrzałem listę i widzę Turcję. Myślałem, że oni nie są na pewno zablokowani, bo Turków jest dużo na forach bukmacherskic/twitterach i innych portalach bukmacherskich i sam mam jednego kolegę z tego kraju, który wielokrotnie chciał ode mnie typy z Pinnacla, a więc lista krajów zabronionych sobie, a życie sobie.

F 10

fiodger

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Toussaint
Hej, to znowu ja (kolega sprzed paru stron, który został &quot;sprzedany&quot; przez Maltę wszystkimi danymi, zakładami i tak dalej). Dzisiaj rano przyszło i pismo z Prokuratury, o treści w skrócie &quot;Inspektor xxx umarza dochodzenie ze względu na brak wystarczających dowodów uzasadniających popełnienie przestępstwa&quot; + podpisy z prokuratury.
Czy jak już jest umorzenie to definitywny koniec? Wcześniej miałem zawieszenie i odwiesili, ale chyba umorzenie to już one-way ticket? :p

baba 134

baba

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Umorzenie postępowania - jest to zakończenie postępowania w określonej sprawie z powodu jego niedopuszczalności lub bezprzedmiotowości Umorzenie oznacza, że w danej sprawie nie będzie kontynuowane rozpoczęte już postępowanie i to niezależnie od tego, czy znajduje się ono jeszcze na etapie dochodzenia lub śledztwa czy też wniesiono już akt oskarżenia.

shingper 563

shingper

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
fiodger gratauluję ;) Swoją drogą ludzie na podstawie przelewu dostawali grzywnę, a tu mieli zakłady itp i umorzenie - dziwny kraj ????

F 10

fiodger

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Toussaint
Dzięki ???? racja - dziwne to wszystko, sam się zdziwiłem, że tak gładko poszło :razz:

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
baba +1 Punkty (Powodzenia.)
baba 134

baba

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
???? No ale jakie przyjemne to zdziwienie było, prawda? Też Ci gratuluję i szkoda tylko tych kilkuset ukaranych. W większości to Ci co się przyznali, ale byli też tacy co się nie przyznali i zostali ukarani. Tych najbardziej żal, bo Ci co się przyznali wiedzieli co będzie.

baba 134

baba

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Gdzie są ci ludzie? Zostali ukarani w sądzie?
Tak, w sądzie. Chociażby użytkownik tego forum @gargulec16. Widać niezbyt uważnie czytasz ten temat.

S 0

soplicas

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ciekawe czy w przyszłości pojawi się więcej nowych bukmacherów internetowych legalnie działających w Polsce, które biorą na siebie podatek 12%. I czy tak naprawdę na dłuższą skalę im się opłaca? - Jestem ciekawy jak szybko forbet będzie zmniejszał wygrane graczom, którzy czerpią z tego zyski.

shingper 563

shingper

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Będziesz wygrywał to uznają Cię za gracza zawodowego i zgodnie w z ich regulaminem nie obejmą Cię ulga podatkową ????

baba 134

baba

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
To tak szybko jak zdobywają graczy, to jeszcze szybciej ich stracą. Nic na siłę, a na razie dopóki bez podatku...:grin:

M 7

madziamk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
brak
Hej, to znowu ja (kolega sprzed paru stron, który został &quot;sprzedany&quot; przez Maltę wszystkimi danymi, zakładami i tak dalej). Dzisiaj rano przyszło i pismo z Prokuratury, o treści w skrócie &quot;Inspektor xxx umarza dochodzenie ze względu na brak wystarczających dowodów uzasadniających popełnienie przestępstwa&quot; + podpisy z prokuratury.
Czy jak już jest umorzenie to definitywny koniec? Wcześniej miałem zawieszenie i odwiesili, ale chyba umorzenie to już one-way ticket? :p
fiodger mógłbyś udostępnić skan postanowienia prokuratury, bardzo by mi to pomogło... pozdrawiam

R 16

radziooh

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
To tak szybko jak zdobywają graczy, to jeszcze szybciej ich stracą. Nic na siłę, a na razie dopóki bez podatku...:grin:

Jak już stracą to tylko graczy zawodowych i będą mieli to gdzieś. Znam wiele osób, którzy mimo że grają w bet365 to nie mają zysków nawet nic nie wypłacają więc jeśli sprawdzi się najgorszy scenariusz i bet365 zostanie zablokowane przeniosą się do iforbet i nie zdziwiłbym się gdyby iforbet się utrzymał mając taką promocję. Dużo ludzi gra tylko rekreacyjnie dla zabawy.

Status
Zamknięty.