>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
W 55

woffi2013

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ściganie wygrywających jest absurdem. Wygrywający ściąga obcy kapitał do Polski, przegrywając - odwrotnie. Czyli wygrywający de facto napędza gospodarkę jako konsument, płacąc przy tym podatki (VAT, akcyza i wiele innych).
Zresztą absurdem jest cała polska administracja, cała ta ustawa, więc co mnie tu ma dziwić?
Absurdem jest też stwierdzenie, że obrót buków netowych w jakikolwiek sposób &quot;okrada&quot; państwo. Gdyby ludzie nie grali w sieci, to w większości - nie graliby wcale. To już bardziej Państwo okrada ten kto wprowadził tak absurdalny podatek (12% od stawki), który ogranicza popyt na grę u buków naziemnych, a tym samym wpływy do budżetu. Przy 5% stawce, albo podatku od wygranych netto w skali roku, jednostkowy przychód od pojedynczej gry - byłby niższy, ale całościowo - znacznie wyższy. Okrada też zarówno polskie Państwo, jak i polski sport, ten kto wprowadza zakaz powszechnego reklamowania bukmacherów, gdzie i tak reklamy można obejrzeć w języku polskim np. na Eurosporcie - a skoro są po polsku, to do kogo są kierowane? To jedna wielka paranoja, gdzie z uczciwych ludzi robi się przestępców/oszustów/cwaniaków.
Boniek trafnie porównał to do listy Schindlera.

yar000 1,5K

yar000

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie wiem.
Zamiast histerii, obserwujcie &quot;nowego&quot;.
Kilka cytatów, charakteryzujących osobę a właściwie poglądy. Źródła można znaleźć w necie.
Uważam, że można mieć nadzieję. Co się robi przed przygotowywaną zmianą? Wymienia się ludzi na takich, którzy pasują do &quot;nowego&quot;.
Może pan Kapica nie będzie miał już kogo ścigać na tym swoim celnym poletku. Najprawdopodobniej w ogóle nie będzie już wtedy tematu ministra Kapicy bo nie będzie takiego ministra.
&quot;Gazeta&quot; pierwszy raz opisała proceder internetowego hazardu w styczniu 2004 r. Ministerstwo Finansów zastanawiało się co z tym zrobić. - Byłem zwolennikiem zmiany przepisów, ale urzędnicy resortu przekonali mnie, że to nie jest najlepsze wyjście - tłumaczy wiceminister finansów Jarosław Neneman. Dlaczego? - Boją się m.in. prania brudnych pieniędzy. Przepisy zostały więc te same.
Wysłano: 2005-01-06
Natomiast wiceminister finansów Jarosław Neneman, w rozmowie z dziennikarzem &quot;GW&quot; zapewnił, iż Ministerstwo dopiero zastanowi się jak zmienić przepisy żeby nie robić z internetowych graczy przestępców skarbowych...

Edit: Neneman odpowiadający za &quot; rynek gier&quot; to jest dla nas informacja podstawowa.
Prawdopodobnie oznacza to, że w jego gestii będzie sfera związana z Ustawą o grach hazardowych.

blum 70

blum

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Poseł Górczyński poruszył w swej wypowiedzi ciekawy wątek - dane osobowe mogły wyciec od operatorów Internetu (do tej pory pisało się tu tylko o bankach i ew. BAH-u).

typereks 866

typereks

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gliwice
Panowie i Panie bukmacher jak jest zarejestrowany na terenie Unii Europejskiej nie ma o co się obawiać i srać ;)
Dlaczego? mam nadzieję, że na tym scrennie Was jakoś przekonam:
http://scr.hu/3r4n/8cia0

yar000 1,5K

yar000

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie wiem.
Jakoś .., intuicyjnie mam większe ale oczywiście ograniczone, zaufanie do człowieka, który ukończył uczelnię mającą w nazwie słowo &quot;socjologia&quot; ????
Pomijając, że jest ministrem formacji, która zupełnie wykończyła w Polsce termin &quot;liberalizm&quot; a uwieczniła się w historii Polski jako posiadająca niebywałe zdolności &quot;pogodzenia&quot; interesów gangsterskich z narodowymi, i że chciał niestety wprowadzić pewien podatek, który dotyczy właścicieli nieruchomości ...
Może nawet łyknął trochę z socjologii i wie co nieco o procesach zachodzących w społeczeństwach, reakcjach na działania rządzących. I jak te działania oraz reakcje społeczne determinują ekonomię.
Na miejscu (wice)ministra Nenemana, parłbym w kierunku &quot;okrągłego stołu&quot; zainteresowanych.
My w takiej sytuacji, musimy polegać na środowisku pokerzystów (po części sami pewnie do tego środowiska należymy).
Oni są zorganizowani. Miejmy nadzieję, będą za nas chcieć walczyć.
My, jesteśmy Chaosem.

P 0

pechowiec21

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam,
Mam pytanie odnośnie tej ustawy całej hazardowej. Czego ona tak właściwie zakazuje?
1) Obywatel Polski nie może grać u buków zagranicznych(przebywający poza granicami PL)?
2) Obywatel Polski nie może grać u buków zagranicznych na terytorium Polski?
3) Osoba(nie ważne jakiej narodowości) przebywająca na terenie Polski nie może grać u zagranicznych buków?
Chcę spojrzeć na sprawę od strony technicznej na to jako wykształcony od spraw sieci komputerowych i ich bezpieczeństwa.
PS. Ja jak na razie wpłacam i wypłacam bezpośrednio na konto co najwyżej używając przy wpłacie dotpaya. Dziś oczywiście postawiłem sobie kuponik na maltańskiej ziemi więc teoretycznie jestem narażony ???? . Jak mi przyjdzie jakiś papier chętnie będę się tutaj dzielić.

yar000 1,5K

yar000

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie wiem.

Ile jeszcze razy ten skan będzie pokazywany?
To jeden jedyny skan, którym się wokół macha.
[...]
Ćwierka bardzo cienkim głosem i wywija skanem, który ze strachem w oczach przekazują sobie w Sieci, grający.
Pikanterii w tej śmieszności dodać może dosyć prawdopodobny scenariusz, że pan minister po skan ów sięgnął do tego samego źródła co spanikowani Użytkownicy kont bukmacherskich a mówiąc bardziej prosto: sięgnął po ten dokument do źródeł, które próbuje z taką zawziętością wysuszyć.
Może warto to zapamiętać:
Sygn. akt II K 621/14
z dnia 02.10 2014 r.

... aby przestać szerzyć mit
o &quot;Czarnej Wołdze&quot;.
Mamy 20 listopada 2014 r. czy ktoś jeszcze słyszał o podobnym wyroku? Widział jakiś inny wyrok w postaci odczytywalnej?

yar000 1,5K

yar000

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie wiem.
Tak jak to widzimy na Twitterze, skan wyroku podesłał panu ministrowi prawie, że z ukłonami, niejaki

Zdzisław Kostrubała

Pan Kosturbała natomiast, ściągnął ten skan z portalu znanego nam i bukmacherskiego mianowicie s . . . . ty.pl.
I tak sobie krąży ten jeden dokument siejąc panikę i powodując mokre gacie u grających.
Zapytacie, kim jest ów Kostrubała? Jest on prokurentem (pełnomocnik) firmy Star-Typ-Sport.
Czaicie bazę?

----
Edit: sorry za post pod sobą. Chciałem, żeby było czytelnie.

yar000 1,5K

yar000

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie wiem.
To może choć zrozumieją absurd sytuacji,
gdy minister Rządu RP, panujący nad wszystkim i wiedzący wszystko w omawianym zakresie, biega ze wzrokiem wilczym i kłapiąc paszczą drapieżnika po Polsce wymachuje glejtem opieczętowanym przez organa państwowe a otrzymanym wprost z portalu, na którym siedzą ci, których pan minister ze złowrogą miną ściga?
Glejt ów natomiast, został panu ministrowi dostarczony pospiesznie przez wazeliniarzy z STS.
Nadwornych klakierów pana ministra Kapicy.
Edit: jak ktoś się czuje na siłach i jest mocny w te klocki to naprawdę namawiałbym do grania w STS.
Poza tym, do wysyłania do l a d b r o k e s . c o m screen&#39;ów zawartości jaka znajduje się pod domeną l a d b r o k e s . p l.
Od tego się nie wywiną a słono mogą zapłacić moim zdaniem.

sylwek2012 1K

sylwek2012

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Jastrzebie Zdrój
To może choć zrozumieją absurd sytuacji,
gdy minister Rządu RP, panujący nad wszystkim i wiedzący wszystko w omawianym zakresie, biega ze wzrokiem wilczym i kłapiąc paszczą drapieżnika po Polsce wymachuje glejtem opieczętowanym przez organa państwowe a otrzymanym wprost z portalu, na którym siedzą ci, których pan minister ze złowrogą miną ściga?

Glejt ów natomiast, został panu ministrowi dostarczony pospiesznie przez wazeliniarzy z STS.
Nadwornych klakierów pana ministra Kapicy.

NIE zrozumieją ???? za trudne to jest dla nie których

yar000 1,5K

yar000

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie wiem.
Zabawną taką sytuację Twitter uchwycił, gdy klakier usiłując się już dyskretnie schować, jeszcze raz czołobitnie przeprasza swojego Pana za, cytuję: &quot;źródło&quot; ????

I 365

iczasopisma

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Z Kapicą i jego partyjnymi kolegami mamy szansę policzyć się za rok w wyborach. On chyba nie zdaje sobie sprawy z jak liczną grupą zadarł. Ale oprócz PO za całym złem stoją STS, Fortuna i TotoMix - to oni wylobbowali to, co mamy w tej chwili. Teraz liczą, że skoczą im obroty. Taki ch... Powinniśmy właśnie teraz ogłosić bojkot ich bud. Żadnego obstawiania biathlonu i skoków u nich zimą, niech zostaną im dziadki łupiące po 2 złote, a pracowniczki niech malują paznokcie i wołają o podwyżki. I niech zdychają. Tylko ciekawy jestem jak by ta solidarność naszego środowiska wyglądała w praktyce. Dużo łatwiej dać lajka pod tekstem je*iącym Kapicę, niż zrobić coś konkretnego.

yar000 1,5K

yar000

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie wiem.
Jakiś czas temu, napisałem o samoorganizowaniu się, a o Forum jako platformie.
Jeśli chodzi o polskich buków, to uważam, że to nie ich wina tylko obecnego polskiego prawa.
Zależy im na status quo i każdemu biznesmenowi zależałoby na podtrzymaniu podobnej sytuacji. Nie wylobbowali takiego stanu. Są zbyt ciency w dupie. To jest sytuacja wielowątkowa.
Natomiast STS ostatnimi działaniami, w moich oczach przekroczył Rubikon.
I uważam wprost przeciwnie. Jeśli ktoś twierdzi (grający), ze jest mocny w bukmacherce, to ma okazję to udowodnić. W niedawnym wywiadzie, szefo STS powiedział co go zabolało. Okazało się, że duże wygrane (wypłaty) jednak bardzo go bolą. I pamięta ten ból do dzisiaj.
Dlaczego nie chcecie zrujnować STSu, &quot;miszcze&quot;?

blaum 651

blaum

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
@Yar000
chłopak, ja tylko wrzuciłem co znalazłem, bo jest to w temacie i tyle w temacie, a nuż ktoś nie widział. dzięki za wyjaśnienie, jesteś w swoim żywiole widać i to twój czas. czekam na dalsze wieści od ciebie i tobie podobnym, bo widzę, że ogarniacie temat i chwała wam za to. pozdrawiam.

Status
Zamknięty.