Jeden podmiot stara się o polską licencję na przyjmowanie zakładów wzajemnych!
W dniu 30 marca pojawiła się informacja na jednym z portali bukmacherskich, że o polską licencję stara się firma
Betathome oraz
Unibet:
W ostatnich dniach z tego portalu napływały do nas różne nieprawdziwe informacje (nadzwyczajnie dla poprawienia statystyk wejść...) , dlatego postanowiliśmy skorzystać z pokerowego "sprawdzam" i napisaliśmy do Ministerstwa Finansów.
Jeszcze nie tak dawno MF informowało nas, że żadnej podmiot nie stara się o polską licencję. Jest to nieaktualne, gdyż na dzień 30 marca o licencję stara się
jeden podmiot. Poniżej przedstawiamy odpowiedź z ministerstwa:
Obecnie o udzielenie zezwolenia na urządzanie zakładów wzajemnych w sieci Internet ubiega się jeden podmiot. W związku z toczącym się postępowaniem, tożsamość tego podmiotu nie może zostać publicznie udostępniona.
Pełny zrzut wiadomości (współpraca z najlepszym portalem piłkarskim -
zzapolowy.com)
Naturalnie rzecz biorąc, nie może to być
Bet-at-home i
Unibet, bo tylko jedna firma stara się o licencję, a nie dwie. Przestrzegamy przed korzystaniem z nierzetelnych źródeł informacji, czyli stron internetowych.
Oczywiście nie wykluczamy, że jedna z tych firm to
Unibet lub
Bet-at-home.
Lata doświadczenia, a przede wszystkim realia karzą nam dać do myślenia, że to ani
BAH oraz
Unibet. Bliżej nam do teorii, że o licencję może starać się bukmacher, który "zawiesił" swoje działania na polskim rynku. Nie chcą wchodzić w "konflikt" z "MF", wycofał tymczasowo (do uzyskania koncesji) swoje usługi dla rezydentów z naszego pięknego kraju.
Szczerze to i ta wersja jest dla nas mało realna. Moim zdaniem o licencję stara się inwestor z Polski (podobnie jak to miało miejsce z
Forbet oraz
LvBet) bądź z Czech/Słowacji. Oczywiście to tylko moje, prywatne zdanie - hipoteza. Nie mam na to dowodów, ale poszlaki i informacje z pośrednich źródeł informacji na to wskazują....
Reasumując, nowa firma na "legalnym" rynku polskim wkrótce zawita. Dla graczy oraz partnerów to znakomita wiadomość.
Mam nadzieję, że po 1 kwietnia lista podmiotów, które ubiegają się o licencję na zakłady wzajemne się powiększy. Życzę to graczom oraz partnerom.