>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
EGBA to nie jakaś wyrocznia, tylko organizacja, której członkami jest 5 ( słownie pięciu) bukmacherów.
Ułamek procenta wszystkich.
Te 5 firm http://www.egba.eu/about-us/members-list/ które jak napisałeś stanowią &quot;ułamek procenta wszystkich&quot; - mają zarejestrowanych 19.7 mln graczy* ( i to nawet bez BetClic, bo nie znalazłem ich danych z tego obszaru a zatem nawet 4z5 firm ) a to już chyba nie jest ułamek europejskiego rynku.
Więc chyba złudnym jest tu posługiwanie się kryterium ilości firm przez EGBS reprezentowanych, bez przekładania tego na to ilu jest w tych firmach zarejestrowanych graczy, co oczywiście nie równa się że aktywnych, ale tak jest i w innych firmach.
* tę ilość graczy potwierdza informacja ze strony EGBA:
About the EGBA:
The EGBA is an association of leading European gaming and betting operators Bet-at-home, BetClic, bwin.party, Expekt, and Unibet. The Gibraltar Betting and Gaming Association (GBGA) and Branschföreningen för Onlinespel (BOS) are affiliate members of EGBA. As a Brussels-based non-profit association, EGBA promotes the rights of more than 20 million adult European citizens to participate in online gambling.

A 294

art300

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
mają zarejestrowanych 19.7 mln graczy*
Nie przeczę, że razem mają niezły kawałek tortu, ale po pierwsze daleko im do liderów ( są niewielcy przy WH i Ladbrokers),
a po drugie wciąż nie odniosłeś się do meritum sprawy:
dlaczego jakaś kobieta, która rzekomo reprezentuje EGBA w Polsce, namawia do rozwiązania, którego nie zaakceptowało 3 z 5 członków stowarzyszenia?

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
a po drugie wciąż nie odniosłeś się do meritum sprawy:
dlaczego jakaś kobieta, która rzekomo reprezentuje EGBA w Polsce, namawia do rozwiązania, którego nie zaakceptowało 3 z 5 członków stowarzyszenia?
Wybacz, ale po prostu dotąd nie znam żadnej wypowiedzi tej w/w kobiety, zatem nawet nie bardzo wiem o czym piszesz...
Rozumiesz więc chyba, że tej sytuacji nie mogę się odnieść do tego co Ty uważasz za &quot;meritum sprawy&quot;...
Ale postaram się w weekend nadrobić zaległości w lekturze.

S 427

slukasz123

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Na stronie sur..pl pojawila sie wstepna forma projektu odnosnie poprawki ustawy hazardowej...Powiem krótko jak Stonoga to co widze tj k...dramat...Dostep panstwa do skrilla i konta bankowego..
Do tego zapewne wycofaja sie takie firmy jak pinnaclesports/sbobet itd...To ma byc &quot;dobra zmiana&quot; ocencie sami...Jesli tak to ma wygladac to lepiej jak bylo wczesniej...
Linku nie podobam ale pewnie wiekszośc wie o jakiej stronie mowie...
Wg mnie zostanie 10-15 firm na krzyz z duża marża...

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Wg mnie zostanie 10-15 firm na krzyz z duża marża...
Zostaną tylko te, które będą zainteresowane wejściem na nasz rynek i - jeżeli projekt Ustawy:
http://www.surebety.pl/Download/Projekt2-ustawa-hazardowa-2016.pdf zostanie bez zmian w tym zakresie wprowadzony w życie - wykupią w Polsce licencje za 500k na 5 lat oraz stworzą u nas swoje oddziały/przedstawicielstwa aby tu płacić ten 20% podatek GGR, czyli od zysku.
Przy działalności w Internecie wiąże się to z posiadaniem domeny pl - choć zapewne niektóre z już legalnie wchodzących do Polski firm, będą także poza netem otwierały i swoje betting shopy, czyli kolektury:
Add your comment
William Hill Betting Shop in London

T 4

talerz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ciekaw jestem jeśli dana firma wykupi licencję to czy urząd skarbowy będzie mógł prześledzić historię konta gracza z poprzednich lat i ścigać go za wygrane i za samą grę z ostatnich lat z przed zmianami w tej nieszczęsnej ustawie hazardowej.

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Wszystkie firmy, które po wykupieniu licencji otwierały swoje lokalne oddziały np. w Hiszpanii, Włoszech czy Danii - zamykały konta graczy z tych w/w państw na ich domenach .com , oczywiście dając im termin na wycofanie od nich środków.
Tak więc np. dawne konto na Bet365.com nie będzie powiązane z nowym kontem na Bet365.pl - o czym zaświadcza praktyka z w/w państw, gdzie na nowych domenach .es czy .it dawni gracze z .com ponownie dostawali bonusy - bowiem te nowe podmioty stanowią już odrębne firmy.

T 4

talerz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
To bardzo dobra wiadomość. Nie wiem co zrobić ze skrill. Jeśli ma być legalne to mogę na żywca robić wypłaty tylko na konto bankowe a portfele pozamykać. Po co ktoś ma mi grzebać w przeszłości. Mi osobiście model duński odpowiada bo interesuje mnie tylko betfair. U konkurencji pojawiają się komentarze, że wycofa się pinek i azja. Dla poważniejszych graczy to najgorsza wiadomość.

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Pinek poprzednio nie zaakceptował też zmian w brytyjskim prawie podatkowym (gdy wprowadzono tam 15% podatek od zysków zagranicznych operatorów* i konieczność posiadania licencji ) i wycofał się z tamtego rynku, zamykając konta graczy z UK.
Zatem ten ew. polski podatek GGR 20% tym bardziej ich nie zachęci.
* https://www.gov.uk/guidance/gambling-tax-reform-new-rules-from-1-december-2014

typereks 866

typereks

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gliwice
Jak dla mnie stratą bet365 w formie bukmachera, będzie największą stratę - utrata znakomitego live, kursów oraz przedmeczowe, także nie fanzolcie. Jak dla mnie licencje powinni wprowadzić i tyle, a nie jakieś kuźwa podatki od wygranych.. Wyobrażacie sobie powiedzmy zarobicie 100 tyś i oddacie 1/5 tej kwoty Polsce? :v

T 0

trygron

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Z tego, co ja zrozumiałem, US nie będzie miał pełnego wglądu w konto Skrill. Będą mieć dostęp do transakcji na linii gracz - legalny bukmacher (dane mają pochodzić od bukmachera).
Mam takie pytanie, czy jeśli pin / sbobet nie będą dostępni w Polsce to czy można będzie wyjechać do kraju bardziej przyjaznego graczom, czy owi bukmcherzy po prostu usuną konta graczy z Polski? W innych słowach, czy zablokowana zostanie &#39;tylko&#39; możliwość gry z terytorum PL, czy ogólnie dla Polaków? Orientuje się ktoś jak to było np. w UK?

T 4

talerz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja to sobie wyobrażam. Przynajmniej kasa jest legalne co nie zmienia faktu, że mi się to nie podoba. Bo firma powinna płacić podatki, my nie. My te zarobione pieniądze wydamy głównie w PL, tym samym napędzając naszą gospodarkę. Nie wyobrażam sobie oddawać pieniędzy złodziejom politykom. Gdyby rządzili normalni ludzie mógłbym oddać część pieniędzy w formie podatku bo te pieniądze byłyby dobrze wydane, a tak? Jeśli betfair nie wejdzie na polski rynek to emigruję i resztę życia spędzę z dala od tego naszego politycznego syfu. Dla mnie idiotyczne jest, że pinek nie chce wejść na rynek gdzie ma płacić 15-20% ze swojego zysku. Zostaje im 80%, więc przyczyn szukałbym gdzie indziej.

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
TyperekS, o czym Ty bredzisz...
1/ Dlaczego Bet365 ma wg Ciebie nie mieć chęci wejść do Polski po wykupieniu licencji i otwarcia tu działalności jako Bet365.pl skoro wszedł na rynki: Bet365.it Bet365.es czy Bet365.dk ?
2/ O jakich podatkach od wygranych piszesz?
Bo 20% podatek GGR jest podatkiem płaconym przez bukmachera od jego zysku.

typereks 866

typereks

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gliwice
TyperekS, o czym Ty bredzisz...

1/ Dlaczego Bet365 ma wg Ciebie nie mieć chęci wejść do Polski po wykupieniu licencji i otwarcia tu działalności jako Bet365.pl skoro wszedł na rynki: Bet365.it Bet365.es czy Bet365dk ?

2/ O jakich podatkach od wygranych piszesz?
Bo 20% podatek GGR jest podatkiem płaconym przez bukmachera od jego zysku.

1) To, że może ich to odstraszyć..

2) No tak policz sobie te 20% od rocznego czy tam miesięcznego obrotu, ale zobaczymy bo wątpię by chcieli tyle zysku oddawać w danym kraju.

J 159

jonaszdt

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
edi8
Mam pytanie bo troche się gubie, chodzi mi o podatek , placilbym z kazdego wygranego zakladu 20 % z wygranej czy jeszcze potem musiałbym na koniec roku przy rozliczeniu 19% od dochodu? czy tylko 20% od każdego wygranego zakładu i basta?

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
1) To, że może ich to odstraszyć..
2) No tak policz sobie te 20% od rocznego czy tam miesięcznego obrotu, ale zobaczymy bo wątpię by chcieli tyle zysku oddawać w danym kraju.

Ale placenie podatkow jest chyba normalną rzeczą czy nie? jak pracujesz na etacie to panstwo ci bierze 19% podatku , to czemu buki miałyby nie placic?

typereks 866

typereks

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gliwice
Ale placenie podatkow jest chyba normalną rzeczą czy nie? jak pracujesz na etacie to panstwo ci bierze 19% podatku , to czemu buki miałyby nie placic?

Pracując, tracisz 50% pieniędzy jakie zarobisz brutto, także podatki nie są okej, aż tak wysokie ????

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Mam takie pytanie, czy jeśli pin / sbobet nie będą dostępni w Polsce to czy można będzie wyjechać do kraju bardziej przyjaznego graczom, czy owi bukmcherzy po prostu usuną konta graczy z Polski? W innych słowach, czy zablokowana zostanie &#39;tylko&#39; możliwość gry z terytorum PL, czy ogólnie dla Polaków? Orientuje się ktoś jak to było np. w UK?
W UK Pinnacle zablokował możliwość gry ich rezydentom, bo nie chciał łamać nowego prawa a na wykupienie licencji i płacenie 15% od zysków z tamtego rynku się nie zgodził.
Tu masz wpis @Ralbet w tym wątku z 15.09.2014:
Witam. Czy ktos wie cos o zmianach w prawie hazardowym w UK?? Wiem, ze od 1 pazdziernika rezydenci UK beda mogli grac tylko w firmach zarejestrowanych w UK.
Z tego tytulu dostalem maila z Pinnacle ze 30.09 zamykaja mi konto bo jestem rezydentem UK.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
trygron +1 Punkty
Status
Zamknięty.