>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
maciek1990gw 47

maciek1990gw

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gorzów Wlkp
O jakie banki konkretnie chodzi ? Bo jest mowa o Pekao , a jest tez Pekao SA to są dwa różne banki . Dzięki za info

fejsbvgftrbh 73

fejsbvgftrbh

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
O jakie banki konkretnie chodzi ? Bo jest mowa o Pekao , a jest tez Pekao SA to są dwa różne banki . Dzięki za info

Nie ma takiego banku jak samo Pekao. Jest jak mówisz- Pekao SA i właśnie z tego banku były słynne informacje na temat przelewów.
Jest natomiast jeszcze pko bp, ale o tym banku jak na razie nie było słowa.

O 24

obywatel88

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Czy byłeś już zaznajomić się z dowodami? I co dalej?

Owszem byłem. Nie mają nic poza wyciągiem z mojego konta na którym to widnieją wpłaty z bah-u (są to dane szczegółowe udostępnione przez mój bank na wniosek prokuratora). Brak danych dotyczących ewentualnych logowań na stronie bukmachera. Brak jakichkolwiek dowodów zawierania zakładów. O dalszych efektach postępowania zostanę poinformowany jak to Pan celnik określił &quot;w stosownym terminie&quot;.

A 144

askania

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Obywatel napisałes wpłaty z bahu - to sprecyzuj wplaty do bahu czy wypłaty z bahu?? bo to zasadnicza róznica

przemoevil 283

przemoevil

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z piekla
Obywatel napisałes wpłaty z bahu - to sprecyzuj wplaty do bahu czy wypłaty z bahu?? bo to zasadnicza róznica

pisze jak byk : wpłaty z Bahu.. czyli wypłaty z buka na konto.
ciężko jest pomyśleć??

Q 0

qurek789

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
uważam, że Obywatel88 przedstawił bardzo ważną wiadomość z której można wnioskować że faktycznie służby posiadają wyciąg rachunku bankowego od dnia 1 stycznia 2009 r. do dnia 24 kwietnia 2012 r. austriackiej spółki

a co za tym idzie mają na tacy tych 24.636 graczy wobec których dodatkowo prokurator wnioskuje do banku na który zostały wypłacone pieniądze o wyciąg potencjalnego &quot;uczestnika&quot; w związku z czym dochodzi również do ustalenia gry np. w 2012, 2013 czy 2014.

doberman 4,1K

doberman

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Z moich informacji mogę dodać że patrzą również czy ktoś czynnie bierze udział w dalszej fazie &#39;&#39;łamania prawa&#39;&#39; więc nie tylko do 2012 ale również do 2014-2015 czyli w rozumieniu ktoś ciągle bierze w tym udział i wypłaca na konto.

doberman 4,1K

doberman

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
@Doberman skąd masz takie informacje?
Pytałem tu i tam ale to akurat mało ważne, czytam dość sporo forum itp. spraw związanych z tą sprawą i dostrzegłem że głównie czepiają się osób łamiącym w dalszym ciągu prawo fakt jest jeden kiedyś przyczepią się i tych nie grających ale ich jest zdecydowanie ciężej wyłapać najlepiej zacząć od najłatwiejszych jak Polski bank itp. Ale to tylko moje przemyślenia mogę się mylić.

K 0

karolec1989

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
uważam, że Obywatel88 przedstawił bardzo ważną wiadomość z której można wnioskować że faktycznie służby posiadają wyciąg rachunku bankowego od dnia 1 stycznia 2009 r. do dnia 24 kwietnia 2012 r. austriackiej spółki

a co za tym idzie mają na tacy tych 24.636 graczy wobec których dodatkowo prokurator wnioskuje do banku na który zostały wypłacone pieniądze o wyciąg potencjalnego &quot;uczestnika&quot; w związku z czym dochodzi również do ustalenia gry np. w 2012, 2013 czy 2014.

&quot;Sąd Okręgowy dnia 26.08.2014 odmówił Prokuratorowi ujawnienia tajemnicy bankowej jednej z osób podejrzanych o złamanie postanowień ustawy hazardowej.

Prokurator zaskarżył wyrok Sądu Okręgowego, ale Sąd Apelacyjny w Szczecinie utrzymał postanowienie w mocy. Pełne postanowienie Sądu Apelacyjnego z dnia 17.09.2014 brzmi tak:

Nie sposób mówić o choćby uprawdopodobnieniu występowania przesłanek czynu z art. 107 § 2 k.k.s., skoro brak jakiejkolwiek informacji o tym, czy dysponent wskazywanego konta podejmował się udziału w jakichkolwiek grach losowych lub zakładach wzajemnych, a także czy działania te wykonywał na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej. Posiadanie konta w polskim banku nie może być utożsamiane z działaniem na terytorium tego kraju tym bardziej, że przestępstwa dokonano przez sieć Internet, z którą gracze mogli się łączyć teoretycznie z każdego miejsca na świecie.&quot;
surebety.pl

Czyli wychodzi na to, że sąd może wedle własnej interpretacji dać zgodę na złamanie tajemnicy bankowej bądź nie.

ariakis 328

ariakis

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam!
Moze mi ktos powiedziec jak to jest z wyplatami na skrill?
Czy dzieki temu uniknie sie wysledzenia?

szpon 154

szpon

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam!
Moze mi ktos powiedziec jak to jest z wyplatami na skrill?
Czy dzieki temu uniknie sie wysledzenia?
Za takie idiotyczne pytania od razu powinien byc ban. Wazne informacje gina w gaszczu pytan, na ktore juz ktos odpowiadal przynajmniej pare razy kilka stron wczesniej.

Zaraz ktos zapewne zapyta o to, z ktorego buka sluzby maja dane:-|

O 24

obywatel88

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Czyli wychodzi na to, że sąd może wedle własnej interpretacji dać zgodę na złamanie tajemnicy bankowej bądź nie.[/quote]

Potwierdzeniem twych słów niech będzie fakt, iż to właśnie szczeciński Prokurator wnioskował w mojej sprawie.

R 1

rozkos

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Czyli wychodzi na to, że sąd może wedle własnej interpretacji dać zgodę na złamanie tajemnicy bankowej bądź nie.
Potwierdzeniem twych słów niech będzie fakt, iż to właśnie szczeciński Prokurator wnioskował w mojej sprawie.[/quote]
Czy w Twoich materiałach z postępowania przygotowawczego było coś na temat jak UC zdobyło dane graczy tzn chodzi mi o postępowanie prokuratury?

R 1

rozkos

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ciekawi mnie tylko w jaki sposób UC zdobył sowje koronne dowody tzn przelewy tzn czy nie doszło przy tym do złamania prawa chciażby ustawy o ochronie danych osobowych.
Mam podejrzenie, że coś jest nie do końca dobrze tylko kto to sprawdzi?
-------------
Jak ustalacie, kto grał nielegalnie?
W tym zakresie Służba Celna otrzymała informacje z prokuratury. Były one elementem innego śledztwa w sprawie zagranicznych przepływów pieniężnych. Uzyskując te informacje prokuratura uznała, że spełniają one przesłanki przestępstwa hazardowego.
Prokuratura mogła to zrobić? Uzyskać informację o przelewach można tylko, jeśli oskarżona jest konkretna osoba, a nie 17 tysięcy ludzi. Inaczej to złamanie tajemnicy bankowej.
Mogła. Nie wiem jak prokuratura uzyskała te dane. To też organ, który przestrzega prawa. Zapewne przekazała dane każdej konkretnej osoby oddzielnie, a nie dużej grupy.
Czytaj więcej: http://www.polskatimes.pl/artykul/3683740,jacek-kapica-w-polsce-zapadaja-juz-wyroki-dla-osob-grajacych-u-nielegalnych-bukmacherow,3,id,t,sa.html
-------------
Sądzę, że prokuratura przekazała dane dużej grupy, a nie każdej konkretnej osoby oddzielnie.
Tylko kto to sprawdzi?
-------------
W tej chwili UKS we współpracy ze szczecińską Izba Celną, gdzie działa grupa zadaniowa ds. hazardu tworzy dalszą taktykę prowadzenia sprawy – mówi&quot;Głosowi” . - Z pewnością oskarżony w tej sprawie nie może czuć się spokojnie i bezkarnie.
Czytaj więcej: http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20150107/SZCZECINEK/150109842
-------------
Czy nie jest to groźba J.Kapicy wobec osoby nie skazanej prawomocnym wyrokiem, że &quot;oskarżony w tej sprawie nie może czuć się spokojnie i bezkarnie&quot;

Status
Zamknięty.