Urząd Celny idzie po 6 mln polaków kara to 3 lata pozbawienia wolości i kara pieniężna wysokości 16mln zł :-o Mają chłopaki poczucie humoru :grin:
Urząd Celny idzie po 6 mln polaków kara to 3 lata pozbawienia wolości i kara pieniężna wysokości 16mln zł :-o Mają chłopaki poczucie humoru :grin:
Liczbe osob realnie grajacych pomnoz x3 przez wszystkie konta na dziewczyny, rodzenstwo, rodzicow i kolegow. Znam ludzi grajacych na 10 osob, a to nie sa rekordyTe 6mln polaków to chyba dane przesadzone. Ja nie sądzę żeby było ich więcej niż 700tyś-1mln. Ale i tak Tylu nie da się poprostu ukarać.
Nie sledze dokladnie tematu, ale wszystkie przypadki sa chyba powiazane bet at home i raczej stamtad maja liste graczy, a nie z bankow jako pierwszoplanowe zrodlo.Czy w tym wszystkim chodzi o przestepstwo z art. 107par2kks- granie w rp na zagranicznych stronach? Z tego co czytam celnicy maja przelewy? nie maja infa od bukow? Jak w taim razie taki celnik moze udowodnic przestepstwo? Samo wplacanie i wyplacanie nie jest przestepstwem. Musi byc doeod zawarcia zakladu. Co Wy na to?
Na pewno buki nie kiwną paluszkiem by pomóc służbom , w czymś co mają bardzo duży zysk.Nie oszukujmy się Polska należy do krajów gdzie hazardzistów jest dużo.Wszystko i tak zalezy od bukow. Albo buki wsypia swoich klientow udostepniajac ich zaklady celnikowi i wtedy to bedzie dowod na przestepstwo/wykroczenie, albo nieudostepnia a wtedy figa z makiem kapicy ;-)
Heh, zjebali mi wtedy kupon gdzie miałem do wyjęcie coś koło 1000 PLN na czysto, ostatnio zagrałem dubla Polska + Grecja nie straci bramki i jak już pogodziłem się z porażką okazało się, że jednak zagrałem, że tylko jedna drużyna strzeli gola, więc mi Farerowie kupon wygrali :grin::grin:Dodaj także Greków: po meczu Grecja - Wyspy Owcze 0-1
No i przez to nie można tutaj merytorycznie porozmawiać, bo żeby przeczytać jakąś opinię w temacie trzeba przebrnąć przez stek tego typu wpisów...???? Jeszcze ∞ razy zobaczysz.
gram spore sumy choc nie w bah-u
czy jakby cos przyszło dostane wpis do krajowego rejestry karnego ?
jak to tylko wykroczenie skarbowe to pikus
pytam bo prace mam panstwowa i w KRK nie moge widniec
jak to wyglada ?
Edi i inni co macie obcykane temat skrobnijcie coś , dzięki z góry
Niestety, ale po ukaraniu grzywną dostaniesz wpis do KRK.
Zatarcie takiego skazania następuje po upływie 5 lat a gdy sam wystąpisz z wnioskiem o wcześniejsze zatarcie, to po 3 latach.
Tego oczywiście nie wiesz, ale jeśli w Twojej sprawie nie toczy się postępowanie, to możesz skorzystać z instytucji tzw. czynnego żalu:
http://www.infakt.pl/blog/czynny-zal/
http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/317871,poddanie_sie_odpowiedzialnosci_pozwoli_uniknac_wpisu_do_krajowego_rejestru_karnego.html
Człowieku weź wyluzuj, żadnego pisma nie dostałeś i na 99% nie dostaniesz, a panikujesz...a czy jest sposób by uniknac krk ?
wprawdzie zawsze robie przelewy przez skrilla ale Bóg wie jak to będzie
a czy sąd od razu do pracodawcy posle ze widnieje w krk czy raczej nie ? jak myslisz ?
trzeba miec nadzieje ze jak w wszystko w tym naszym kraju skonczy sie na strachu a wyroki dostanie kilka ofiar systemu
jednak są osoby co dostały takowe więc jest ryzyko jakby nie patrzecCzłowieku weź wyluzuj, żadnego pisma nie dostałeś i na 99% nie dostaniesz, a panikujesz...
A co do Skrill'a to na pytanie czy na wezwanie Izby Celnej udostępnią dane konta klienta odpowiedzieli, że bez wyroku sądu nic nie udostępniają i że do tej pory żaden taki przypadek z prośbą o udostępnienie danych konta klienta nie miał miejsca.
No więc wskazałem Ci sposób by uniknąć KRK - uprzedzając skazanie poprzez czynny żal, ale to jest ścieżka skuteczna tylko wtedy gdy nie zostało przeciw Tobie wszczęte postępowanie.a czy jest sposób by uniknac krk ?
wprawdzie zawsze robie przelewy przez skrilla ale Bóg wie jak to będzie
a czy sąd od razu do pracodawcy posle ze widnieje w krk czy raczej nie ? jak myslisz ?
tylko że można to uznać za wykroczenie skarbowe a wtedy nie ma wpisu chyba do krs (jak sie przyznam i w us zapłace kare)No więc wskazałem Ci sposób by uniknąć KRK - uprzedzając skazanie poprzez czynny żal, ale to jest ścieżka skuteczna tylko wtedy gdy nie zostało przeciw Tobie wszczęte postępowanie.
Więc pogorszenia sytuacji Ci to nie przyniesie a może zapobiec skazaniu.
Tu przeczytasz o praktykach Sądów w zakresie powiadamiania pracodawców:
http://forumprawne.org/prawo-karne/503620-zawiadomienie-o-skazaniu-prywatnego-pracodawce.html
Niestety, ale po ukaraniu grzywną dostaniesz wpis do KRK.
Zatarcie takiego skazania następuje po upływie 5 lat a gdy sam wystąpisz z wnioskiem o wcześniejsze zatarcie, to po 3 latach.
Tego oczywiście nie wiesz, ale jeśli w Twojej sprawie nie toczy się postępowanie, to możesz skorzystać z instytucji tzw. czynnego żalu:
http://www.infakt.pl/blog/czynny-zal/
http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/317871,poddanie_sie_odpowiedzialnosci_pozwoli_uniknac_wpisu_do_krajowego_rejestru_karnego.html
A gdzie tu masz u @KoNeSeRa stawiane mu zarzuty ???KKS przewiduje jeszcze instytucje dobrowolnego poddania się odpowiedzialności, przyznajesz się do stawianych zarzutów