>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

UFC Fight Night 62 - Maia vs LaFlare

karciarz 16,2K

karciarz

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Twin Lagoon

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI I PISANIA ANALIZ

U 170

użytkownik-80336

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Póki co wstępne typowanie, analiza walk, kursy oraz dokładne typy do gry bliżej gali:
value - widzę tu sporego faworyta, kursy porównywalne
pewny typ - niespodzianka mało prawdopodobna
underdog - możliwe niespodzianki, typy jeszcze do przemyślenia w zależności od kursu przed galą
inne - zobaczymy jak będą wyglądały kursy przed walką, w zależności od tego do gry lub nie, faworyci powinni wygrać
J. Koscheck - E. Silva PEWNY TYP
D. Maia - R. LaFlare VALUE
G. Burns - A. Oliveira PEWNY TYP
T. Martin - L. Santos UNDERDOG
A. Nunes - S. Baszler INNE
G. Pepey - A. Fili UNDERDOG
F. Trinaldo - A. Arreola UNDERDOG
K. Kikuno - E. Souza INNE
D. Dober - L. Silva UNDERDOG
C. Carrizosa - L. Mafra VALUE
C. Giagos - J. de Oliveira UNDERDOG
B. Syler - F. Serrano INNE

macio106 2,9K

macio106

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Brac pieniadze?
Leonardo Santos (BRA) - Tony Martin (USA)✅Leonardo Santos pokonał Tony’ego Martina przez poddanie (duszenie zza pleców), runda 2, (2:29)
Typ:1 1.90 Pinnacle.

Pojedynek dwóch parterowców. Brazylijczyk walczy u siebie więc w mniejszym czy większym stopniu działa to na jego korzyść, ale ja nie o tym. Brazylijczyk wygrał World Cup Championships BJJ w 2002 i 2005. Do tego 4 miejsce w ADCC Finals w 2005 roku. Amerykanin natomiast ma purpurowy pas BJJ. I prosta technikę, aby obalić przeciwnika i szukać jakiegoś poddania, nie sprawdziło się to w walce z Magomedov&#39;em, gdzie Rosjanin kompletnie zdominował Amerykańca. Do tego przegrana w parterze z Beneil Dariush. W ostatniej walce bardzo dobrze zapiął kimure:

Tylko że jakiej klasy był jego rywal? No nie najwyższych lotów. Teraz dostaje zawodnika który parter ma bardzo dobrym poziomie. Który odprawił bez problemu William Macário i Efrain&#39;a Escudero, a i stoczył dobry pojedynek z Norman&#39;em Parke. Stójkę jeżeli miał bym oceniać to również dał bym lekką przewagę Brazylijczykowi, nie mniej przewaga Santosa w parterze jest bardzo duża i powinien on to wykorzystać, najpierw trochę obijając rywala i potem osłabionego Amerykańca sprowadzić do parteru i tam go poddać. Nie mniej tak jak wspominałem Brazylijczyk walczy u siebie więc jeżeli była by ewentualna decyzja to również mogą być ciekawe wyniki. Kurs 1.90 fajnie wygląda i ja gram na Leonardo Santosa.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
napoleoni +5 Punkty (brawo! :))
b3a +1 Punkty (Powinieneś napisać Macio106 vs forum 3:0 ;))
duzyesz 366

duzyesz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
TM
Silva by submission 2.4
Koscheck, koleny raz.
analize pisałem ostatnio. Odsyłam do wczesniejszych tematów http://forum.bukmacherskie.com/f201/ufc-184-rousey-vs-zingano-118923.html#post5180110
gram znowu przeciwko odchodzącemu powoli (w chwale) na emeryturę panu Koscheck i prosba do modów usuncie to zielone ze przez ko, zle rozliczylem zakład. Pisalem prosbe ale nikt mnie nie posluchal, moze jak tu napisze to wiecej modów zobaczy. Pozniej barany do mnie pisza ze zle rozliczylem a to tylko z podniety bylo a tamtej gali nie ogladalem

Nie mniej jednak : Erick to dosyć wszechstronny zawodnik, posiadacz czarnego pasa w bjj. Dobra stójka czkolwiek nie jakas spektakularna. Na mizernego dziadka powinno wystarczyc. Swoja drogą Pudel musi miec jakies chyba problemy finansowe ze tak walki bierze szybko bedac w takiej formie i na takim wykończeniu.

i na koniec moja biblia, moje guru. Screen ze strony bez któej nie zabieram sie za typowanie. Najlepszy wyznacznik wiedzy

użytkownik-80336 +4 Punkty (Niezłe typy, gratulacje)
santoro86 +7 Punkty (+++)
b3a +1 Punkty (oby więcej Pudel walczył bo wszystkie Twoje typy przeciwko niemu wchodzą ;))
macio106 +3 Punkty (i na koniec moja biblia, moje guru. Screen ze strony bez któej nie zabieram sie za typowanie. Najlepszy wyznacznik wiedzy)
karciarz 16,2K

karciarz

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Twin Lagoon
Będzie krótko, ponieważ przypadkowo skasowałem post i nie chce mi się tworzyć na nowo.

PEWNIAKI GALI:

BURNS 1.17 ✅

Burns to kozak i znakomity grappler. Zdobywał wiele medali w tym złotych na różnych wielkich imprezach. Posiada przyzwoitą stójkę, w której walczy spokojnie i czeka aby trafić swojego rywala. Nie naciera do przodu, czeka na okazję.
Przeciwnik słaby, po którym Burns się przejedzie. Nie ma co więcej pisać.

FILI 1.36 ⛔

Powinien roznieść swojego przeciwnika. Jeśli przegra, to będę zaskoczony.
Pepey nic ciekawego sobą nie prezentuje. Fili jest wszechstronniejszy, z lepszą stójką i parterem, ma więcej do zaoferowania. Spokojnie to wygra.

Burns + Fili @1.59 ⛔⛔⛔

--------

TONY MARTIN 1.80 ⛔⛔⛔

Idę w kierunku Martina, który jest młodszy o 10 lat.
Santos to zwycięzca TUF&#39;a. Słaba stójka i dziurawa garda, proste kombinacje bokserskie i prawie w ogóle nie używa nóg. Przeciwnik również nie jest dobry w stójce. Proste kombinacje bokserskie i kopnięcia. Duża siła fizyczna, która powinna dać mu przewagę w stójce.
Co do zapasów to poziom zbliżony, ale z przewagą na Martina.
Młodość, lepsza siła fizyczna i nieco lepsze zapasy przekonują mnie, że Martin wygra z Santosem.

Jeśli kurs na Kosa dojdzie do 5.00 warto zagrać na niego. Mimo, że to ostatnia walka czy wygra czy przegra.
Silva posiada paliwo na jedną rundę. Jeśli Kos przetrwa szarżę Silvy, to może wyciągnąć decyzję na swoją korzyść.

santoro86 +7 Punkty (dzięki za analizy :))
alves94 560

alves94

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdynia
Jeszcze nikt nic nie pisał o main evencie, holy shiiiiit, co z wami!
Demian Maia vs Ryan LaFlare, typ: 2 @1.75 - betsafe ⛔
Amerykanin kontra Brazylijczyk, gdzie faworyzuję Amerykanina. Ryan LaFlare trenuje w bardzo dobrym klubie - Blackzillians. Ma nieskazitelny rekord w profesjonalnej karierze mma - 11-0. Jego główną bronią (w mojej opinii) są zapasy. W stójce będzie totalna dominacja Amerykanina. W zapasach? Tu również widzę przewagę LaFlare&#39;a. Kondycyjnie obaj wysiadają, jednak warto zauważyć, że Demian Maia ma już 37 (w listopadzie 38) lat i będzie trochę odstawać od członka Blackzillians. Wzrost i zasięg również po stronie młodszego. Jeśli nic mu do głowy nie strzeli to powinien spokojnie wygrać.
Oraz jak nasz Karciany hazardzista idę w stronę Tonego Martina.
Tony Martin vs Leonardo Santos, typ: 1 @2.00 - bet365 ⛔ (frajersko oddane plery)
Tony Martin to zawodnik młodego pokolenia. Ma dopiero 25 lat. Trenuje w bardzo fajnym klubie - ATT. Bilans 9-2, 78% poddań. W ostatnich przegranych walkach z Dariushem i Magomedovem zawiodła kondycja. Tony wydaje się być mądrym gościem. Od tamtej walki minęło pół roku. Dużo czasu aby nad kondycją popracować. Ma przewagę w stójce i zapasach, a w parterze o wiele nie odstaje od starszego o 9 lat Santosa. Jeśli poprawił kondycje, albo będzie udawał, że ją poprawił to zwycięstwo ma w kieszeni.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
UFC
Shayna BASZLER vs Amanda NUNES poniżej 1.5 rundy 2.05 pinnacle ✅✅✅

Z braku czasu, proponuje ciekawy typ po przyzwoitym kursie.
O Amandzie Nunes nie ma sensu się rozpisywać. Z 13 walk w jej karierze, 8 kończyło się już w pierwszej rundzie. Bardzo mocno zaczyna każdą walkę, bije z dużą siłą, co często odbija się na spadku energii w dalszej części pojedynku. O jej sile przekonała się ostatnio Cat Zingano, gdy w 1 rundzie było o krok od mega sensacji.

Jej rywalką na najbliższej gali będzie Shayna Baszler, zawodniczka o której można pisać w nieskończoność, ale można również napisać 2 słowa. Totalne Dno. Shayna w MMA walczy od 12 lat. O ile początkowo dobry parter wystarczał na wygrywanie walk, to rozwój kobiecego MMA właściwie zmiażdżył panią Baszler. Zerowa stójka (jak można przez 12 lat kariery nie zrozumieć podstaw stójki?), kondycja na minutę walki (niestety nie przesadzam, Shayna ma gorszą kondycje od Pudziana), nadmuchane do granic śmieszności ego, mając 34 lata, powinna od 3 lat być już na emeryturze, ale że to przyjaciółeczka Rondy, nadal nie wywalona z UFC. Paradoksalnie, w parterze być może najlepsza zawodniczka kobiecego MMA, tylko co jej z techniki, gdy siły brakuje po 1 akcji? Ciężko poważnie traktować Shayne, gdy jedyne co może sobą zaprezentować to niezły parter, reszta jest w katastrofalnym stanie.

Dlatego też zaciekawił mnie właśnie ten typ. Baszler jedyne szanse ma na początku starcia, gdy ma jeszcze kondycje na poddanie rywalki. Nunes zapewne standardowo zacznie bardzo agresywnie. Skoro taka Correia (bez urazy, ale przeciętna zawodniczka) zdeklasowała Shayne w pare minut, to co zrobi tak mocno bijąca osoba jak Amanda? Daje jakieś 80% szans że ta walka nie wyjdzie poza 1 rundę.
/like i said ????

omen75 +3 Punkty
santoro86 +7 Punkty (mega typ !)
b3a +1 Punkty (dobry typ)
morisone 793

morisone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
zza pola karnego
Josh Koscheck vs Erick Silva
Wszyscy mają w pamięci porażkę Kosa z przed miesiąca, która może skłaniać ludzi do myślenia, że stawianie na niego w powższej walce to wyrzucanie pieniędzy w błoto, ja jednak przyglądając się temu zestawieniu znalazłem kilka argumentów mówiących, że obecny rozkład kursów jest nieadekwatny do rzeczywistych szans i daje spore value na underdoga.
Mimo przegranej walki z Ellenbergerem i ogólnie gównianej postawy Pudla widać było momenty, w których prezentował swoje umiejętności niczym za najlepszych czasów, krótka piłka - Josh musi liczyć na obalenia i przeleżenie rywala, bo parter to zdecydowany atut amerykanina w tym starciu. Juggernauta obalił już w pierwszej minucie pojedynku, a Jake w mojej opinii dysponuje lepszym takedown defence, Silva nigdy nie imponował w tej materii, poza tym gameplan brazylijczyka będzie zapewne taki jak zwykle - szarzą od pierwszych sekund i jeden jasny cel - trafić i zabić. Ze słabszymi przeciwnikami sztuka ta udawała mu się bez problemu, gdy przychodziło zmierzyć się z reprezentantem wyższej półki, Erick najczęściej wracał na tarczy, bo im dłużej trwała walka, tym większe miał problemy z kondycją.
Silva jest zdecydowanym faworytem bukmacherów, bo wszyscy się spodziewają, że jednak uda mu się szybko ustrzelić Kosa, co oczywiście jest największym &quot;plusem ujemnym&quot; mojego typu, jednak cały sztab Koschecka, jak i on sam wiedzą, że trzeba unikać jak ognia stójkowej bitki na początku walki i spodziewam się efektywnych prób obaleń, może jedna, lub więcej dojdzie do skutku.
W poprzednich pojedynkach (z Ellenbergerem zbyt wiele nie zebrał, ale Hendricks czy GSP już trochę ciosów mu nawciskali) Josh pokazał, że jego szczęka nie jest łatwa do skruszenia, z kolei &quot;Indio&quot; w porównaniu do w/w zawodników ma niezbyt silny cios, co prawda ma świetny ofensywny boks i jest bardzo dynamiczny, ale doświadczony i wyrachowany Koscheck potrafi radzić sobie z takimi wybuchowymi rywalami.
Chyba ostatnia sprawa - Pudel wskakuje do tej walki na ostatnią chwilę, oryginalny przeciwnik Silvy to typowy striker, więc cały okres przygotowawczy Ericka odbywał się pod nieco innym kątem, Koscheck to parterowiec i kolejną szansę upatruję w tym, że zarówno taktyka na walkę jak i odpowiednie przygotowanie zapaśnicze nie zostały dostatecznie dopracowane, co zostanie wykorzystane na niekorzyść Brazylijczyka. Im dłużej potrwa walka, tym większe szanse daje swojemu faworytowi i mimo upokorzeń w kilku ostatnich walkach wierzę, że decyzja Josha o podjęciu rękawic w miesiąc po ostatniej walce to nie próba szybkiego zarobku i odcinanie kuponów, a kierowana sportową złością próba &quot;odegrania się&quot; (dobrze znana w bukmacherce ???? ), która przyniesie zamierzone rezultaty.
Josh Koscheck | @5.35 | 1/10 |

Tony Martin vs Leonardo Santos
W tym pojedynku, tak jak koledzy powyżej, skłaniam się ku młodemu amerykaninowi, który mimo porażek, zrobił na mnie dobre wrażenie w pojedynkach z Magomedovem i Dariushem, gdzie miał swoje momenty i przy odrobinie szczęścia mógł skończyć pojedynki na swoją korzyść. Zwłaszcza parter powinien być płaszczyzną, gdzie Martin zdominuje przeciwnika, w starciach z w/w zawodnikami radził sobie świetnie po udanym obaleniu, kontrolował pozycję, zdobywał sprzyjające mu dosiady, próbował dźwigni kończących (np. balacha na Magomedovie, gdzie tylko genialna ucieczka ruska z dopiętej akcji uratowała go przed tapoutem), na kolejne rundy niestety brakowało paliwa i ostatecznie przegrywał. Kondycja to chyba aspekt, nad którym Tony powinien najbardziej pracować, jednak nie będzie ona potrzebna jeśli w wystarczająco krótkim czasie zdołałby poddać rywala - tak jak udało mu się to zrobić z Fabricio Comoesem ????
W stójce spodziewam się dosyć wyrównanego przebiegu walki, być może z niewielką przewagą (znowu) Martina, który dużo pracuje prostymi po skróceniu dystansu i niskimi kopnięciami, jego rywal natomiast lubuje się w &#39;grze na czas&quot; - dużo typowego spacerowania po oktagonie, próby wciśnięcia przeciwnika do siatki i osłabianie go brudnym boksem.
W parterze mimo grapplerskiego backgroundu nie błyszczy, obrona przed obaleniami to jego słaby punkt, sam co prawda od czasu do czasu zaliczy udane sprowadzenie, ale nie zawsze potrafi wykorzystać dominującą pozycję.
Pisałem o kondycji Martina jako o jego największej wadzie, jednak Leo w tym aspekcie nie prezentuje się lepiej, mimo pasywnego stylu walki potrafi się szybko wypompować i druga połowa starcia jest czasem prawdziwą katorgą dla widza.
Widzę więcej atutów po stronie Tony&#39;ego, który gdyby poprawił swoje słabości mógłby osiągnąć coś w UFC, bo umiejętności i talent od Boga zdecydowanie posiada, powinien uporać się z reprezentantem gospodarzy, jednakże za ewentualne kręcenie lodów przy stoliku sędziowskim nie odpowiadam (chociaż ostatnio jakoś nie słyszałem narzekań na komisję sędziów podczas gal w Brazylii).
Tony Martin | @1.91 | 2/10 |

b3a 1,3K

b3a

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Godofredo Castro vs Andre Fili - Przetrwa do końca walki - NIE - 1,53 unibet 5/10 ✅✅✅ poddanie w pierwszej rundzie, dobrze pisałem, że Fili nie do gry po takim kursie z takimi skillem Castro do poddawania rywali.
Jorge Olivera vs Christos Giagos - Przetwa do końca walki - NIE - 1,70 unibet 10/10 i under 1,5 rudny 2,65 1/10 ✅✅✅ poddanie w pierwszej rundzie... :cool:

Na dzisiaj wybrałem dwie walki, które mają duża prawdopodobieństwo pomimo kategorii wagowej, że nie dotrwają do decyzji. Olivera vs Giagos wchodzę pełną płaską stawką, kurs uważam za atrakcyjny. Obaj mają niezłą stójkę z mocnym ciosem, jeżeli nie będzie &quot;szachów&quot; i ciągłego ustawiania rywala to powinni pójść na wymianą gdzie ktoś się odłączy. Dla lubiących statystyki Brazylijczyk na 8 walk 7 zakończył w pierwszej rundzie, ale przy poziomie przeciwników nie powinno być inaczej a Giagos na 13 walk tylko 2 decyzje. Pomijając jednak statystyki, stylowo ci zawodnicy pasują pod pojedynek z dużą ilością wymian, dodając walkę w brazylii gdzie &quot;ciemniejsi&quot; zawsze są pod presją kibiców i na dobrym wspomaganiu chemicznym powinno łatwo wejść.
Castro vs Fili podobnie jak Karciarz spodziewam się, że Fili przejedzie się po rywalu, ale kurs jest za niski do grania na jego zwycięstwo,a przy proponowanym zakładzie ewentualny upset i tak będzie zwycięski bo Castro ewentualnie wygraną może zawdzięczać poddaniu rywala, przed decyzję raczej nie wygra, przy kondycji, która pokazywał w poprzednich walkach.

omen75 +3 Punkty
santoro86 +7 Punkty (szacun za typy !)
duzyesz +5 Punkty (:-D)
ibis +5 Punkty
U 170

użytkownik-80336

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Niestety nie mam czasu na napisanie porządnej analizy, nie mniej walki dość dokładnie zweryfikowałem, zagram:

E. Silva + G. Burns kurs 1.39 ✅39J

D. Maia kurs 2.04 ✅104J

T. Martin 1.62 ⛔100J

A. Arreola 2.80 ⛔100J

L. Mafra 1,58 ✅58J

J. de Oliveira 2.80 ⛔100J

B. Syler 2.33 ⛔100J

Wszystko płaską stawką. Szkoda mocnego spadku kursu na Tonego, za to cieszy spory wzrost na Sylera.

Rozliczenie:
Szkoda, że odpuściłem część zdarzeń typowanych w pierwszym poście, wtedy gala byłaby na plus, tym razem pierwsza od dawna strata.

karciarz 16,2K

karciarz

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Twin Lagoon
Walka wieczoru
170 lbs: Demian Maia vs. Ryana LaFlare przez jednogłośną decyzję (3x 48-46).

Karta główna
170 lbs: Erick Silva pok. Josha Koschecka przez poddanie (duszenie gilotynowe), runda 1., 4:21.
155 lbs: Leonardo Santos pok. Tony’ego Martina przez poddanie (duszenie zza pleców), runda 2., 2:29.
135 lbs: Amanda Nunes pok. Shaynię Baszler przez TKO (niskie kopnięcie i uderzenia w parterze), runda 1., 1:56.
155 lbs: Gilbert Burns pok. Alexa Oliveirę przez poddanie (balacha), runda 3., 4:14.
145 lbs: Godofredo Pepey pok. Andre Fili przez poddanie (trójkąt), runda 1., 3:14.

Karta wstępna
155 lbs: Francisco Trinaldo pok. Akbarha Arreolę przez jednogłośną decyzję (3 x 30-27).
145 lbs: Kevin Souza pok.Katsunoriego Kikuno przez KO (prawy prosty), runda 1., 1:31.
155 lbs: Leandro Silva pok. Drew Dobera przez poddanie (gilotyna [błąd sędziego]), runda 2., 2:45.
155 lbs: Leonardo Mafra pok. Caina Carrizosę przez jednogłośną decyzję (2 x 30-27, 30-26).
155 lbs: Christos Giagos pok. Jorge’a de Oliveirę przez poddanie (duszenie zza pleców), runda 1., 3:12.
125 lbs: Fredy Serrano pok. Bentleya Sylera przez KO (prawy podbródkowy), runda 3., 1:34.​