>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

UFC Fight Night 58: Machida vs. Dollaway - 20 Grudnia

Status
Zamknięty.
Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów

Main Event:
185 lbs.: Lyoto Machida vs. CB Dollaway
FOX Sports 1 Main Card (10 p.m. ET)
135 lbs.: Renan Barao vs. Mitch Gagnon
205 lbs.: Antonio Carlos Junior vs. Patrick Cummins
155 lbs.: Rashid Magomedov vs. Elias Silverio
170 lbs.: Erick Silva vs. Mike Rhodes
145 lbs.: Renato Carneiro vs. Tom Niinimaki
FOX Sports 1 &quot;Prelims&quot; (8 p.m. ET)
205 lbs.: Marcos Rogerio de Lima vs. Igor Pokrajac
185 lbs.: Daniel Sarafian vs. Antonio dos Santos
145 lbs.: Hacran Dias vs. Darren Elkins
135 lbs.: Leandro Issa vs. Yuta Sasaki
UFC Fight Pass &quot;Prelims&quot; (7 p.m. ET)

170 lbs.: Tim Means vs. Marcio Alexandre Jr.
185 lbs.: Jake Collier vs. Vitor Miranda
Gala w Brazylii a jak tam walczą swoi chyba nie trzeba tłumaczyć . Na Dragona i Barao mizerne kursy kręcące się w okolicach 1.14-1.17 słabizny jedynie na taśmę .
Ode mnie jako tzw. pewniak leci typ z undercardu

Marcos Rogerio de Lima - kursu na razie brak , jak będzie to się napisze co i jak. Marcos silny jak tur z niesamowitą parach w rękach i nogach - KO/TKO na Igorze zawodniku którego zdominował ktoś taki jak Joey Beltran :grin:

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
grzesio +23 Punkty (:))
bailamos +1 Punkty
marqs3lby +7 Punkty
majin33 +9 Punkty (Dzieki za De Lime profesorze :))
napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
UFC
Teoretycznie słaba karta, łatwe wygrane dla Machidy, Barao i Ericka Silvy, na podbudowanie Brazoli. Marcos Rogerio de Lima oraz Vitor Miranda również powinni sobie poradzić, obu pamiętam z TUFa. Wiadomo że skoro gala w Brazylii, a dodatkowo sporo początkujących zawodników, to nie ma co pakować większej kasy, ja poczekam na ważenia, ale póki co kusi mnie poszukać tym razem nie tyle niespodzianek, co nawet sensacji, w postaci wygranych takich zawodników jak:

Marcio Alexandre Junior . Na Tapology aż 83% wskazuje na jego rywala, w Brazylijskim TUFie wypadł słabiutko, doszedł niby do finału, ale głównie ślizgał się na splitach. Rywal zły nie jest, teoretycznie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na porażkę &quot;Lyoto&quot;, spodziewam się bardzo niskiego kursu na rywala. Ale... zaciekawiło mnie to w jakiej wadze walczą panowie. To będzie walka w wadze półśredniej, więc Marcio Lyoto schodzi do niższej wagi. Bardzo ciekawi mnie ważenie i przekonanie się jak będzie wyglądała fizyczna różnica między panami, gdyż mimo marnego występu w TUFie, Brazol przychodził do niego w glorii wielkiego talentu, nie trudno domyślić się po pseudonimie do jakiego innego zawodnika był porównywany. Może to będzie dla niego przełomowy moment w karierze?

Antonio Carlos Junior - Tutaj również faworytem i to zdecydowanym będzie opisywany przeze mnie wielokrotnie Patrick Cummins. UFC nie jest życzliwe dla Cumminsa, po porażce z Cormierem, wygrał w dobrym stylu 2 walki, a przychodzi mu stawić czoła najlepszemu zawodnikowi ostatniego Brazylijskiego TUFa. Antonio Carlos Jr. ma w sobie coś z kozaka, i mimo iż pewnie bukmacherzy będą stawiać na zapasy Cumminsa, nie zdziwi mnie jak upoluje Amerykanina gdzieś w 2-3 rundzie, gdyż Cummins nie jest tytanem wytrzymałości.
https://www.youtube.com/watch?v=8mkcr3DmVMU

bailamos +1 Punkty
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa
chujnia panowie typerzy
zabieracie sie do typowania bez znajomości kursów

bailamos +1 Punkty
macio106 +3 Punkty
Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
Machida✅ &amp; Rogerio De Lima✅ - 1.55 ✅✅✅ - ónibet
Easyyyyy oboje zakończyli w 1 rundach
Machida czyli formalność . Dollaway pod kątem wszystkiego nie dorasta mu do kolan . Czeka go zapewne to samo co Badera czy Munoza - KO i deski i tyle na temat tej walki .

De Lima fighter bazujący na brutalnym agresywnym Muay Thai , kopiący jak koń (taka mocniejsza wersja Edsona Barbozy) a dzięki swojej sile fizycznej nie do przewrócenia czy obalenia i napewno nie przez kogoś takiego jak Igor
Jeżeli chodzi o BJJ czy Judo trenujący pod okiem Marcosa Barbosy (podobno to najlepszy spec od Judo na świecie) oprócz Mma na koncie ponad 80 (kilka porażek) walk w Muay Thai oraz zawodowe walki bokserskie .
Igor od czterech walk od 2012 roku dostający baty jak leci . 35 lat na karku robi swoje , miernota i cienizna . Jeden z najgorszych zawodników wagi półciężkiej .
De Lima jak w niego wpadnie to zapewne rozszarpie . Z innych walk Erick Silva - 1.25✅ chyba się nie ośmieszy i poskłada dziada .

magician +4 Punkty (:spoko:)
b3a +1 Punkty (UFC... i tyle w temacie.)
kamillo13 +4 Punkty
santoro86 +7 Punkty (super robota !)
bazak +3 Punkty
b3a 1,3K

b3a

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Machida + Barao - 1,33 bet365
kursy niskie, ale dla mnie warte zagrania mimo tego. Używając popularnego stwierdzenia lokata. Nie ma się co specjalnie rozpisywać, duża różnica we wszystkich szczególnie w walce Barao, który na każdej płaszczyźnie robi kapitalną robotę. Do tego walka w brazylii na punkty gdyby do takich doszło na pewno nie przegrają.

majin33 +9 Punkty (Machida Barao)
karciarz 16,2K

karciarz

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Twin Lagoon
Lyoto Machida (BRA) - C.B. Dollaway (USA)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Lyoto Machida (BRA)
1.15✅✅✅
Bwin

To trzeba uzasadniać?

Renan Barao (BRA) - Mitch Gagnon (CAN)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Renan Barao (BRA) ✅✅✅
1.13
Bwin

Polecam jeszcze, że powyższa walka nie potrwa 5 rund, po kursie 1.50✅✅✅ na Unbet

To trzeba uzasadniać?

Erick Silva (BRA) - Mike Rhodes (USA)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Erick Silva (BRA)
1.22✅✅✅
Bwin

Kursy spadają. Niespodzianki być nie powinno. Erick sporo większe doświadczenie. Mike nie jest mi znany, ale z tego co zaobserwowałem, to nic ciekawego nie pokazywał dotychczas i nie sądzę, że nagle to się zmieni. Jak dla mnie przeciwnik &quot;ogórek&quot;.
Silva kreatywny w stójce, często używa kolan. Wchodzi w klincz ze swoimi przeciwnikami i okłada ich kolanami co bardzo dobrze mu wychodzi.
Erick dobrze broni się przed obaleniami i dość dobrze czuje się w parterze.

Antonio Carlos Junior (BRA) - Patrick Cummins (USA)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Patrick Cummins (USA)
1.60✅✅✅
Bwin

Zapasy i jeszcze raz zapasy po stronie Amerykanina. Junior po swojej stronie ma BJJ, ale to będzie za mało. Cummins wiedząc, że ma sporą przewagę w parterze będzie chciał jak najszybciej sprowadzić walkę.

kamillo13 +4 Punkty
bazak +3 Punkty
macio106 2,9K

macio106

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Brac pieniadze?
Elias Silverio (BRA) - Rashid Magomedov (RUS)✅Rashid Magomedov pokonał Eliasa Silverio przez TKO (ciosy), runda 3, (4:57)
Typ: 2 (1.55 BAH)

Moim zdaniem Rosjanin be problemu wypunktuje Brazylijczyka lub go znokautuje. Fakt że wygrana rywala brazola poprzez decyzję na gali w Brazylii jest praktycznie niemożliwa to tutaj moim zdaniem jest taka opcja. Dagestańczyk jak na typowego Rosjanina przystało ma piekielnie mocny cios. Do tego posiada obeznanie w parterze. Obrona przed skrętówką Moksa:

Do tego posiada dobrą kondycje, walczył dwa razy po 5 rund. Wówczas gdy walki toczyły się o pas M-1. Wygrał z Yasubey Enomoto i Alexander Yakovlev. Przechodząc do UFC zszedł kategorię niżej i jak widać dobrze się tam odnalazł. Dwie wygrane poprzez decyzję. Zadawał ciosy i punktował. Jego rywal Elias Silverio na pewno jest dobry w parterze, ale Rosjanin również daje tam radę. Co widać na gifie powyżej. W stójce Rosjanin ma ogromną przewagę i powinien to wykorzystać. Jeżeli dobrze będzie bronił się przed sprowadzeniami to swoimi ciosami rozbije Eliasa.

blind71 +1 Punkty (magomedov)
marqs3lby 1,4K

marqs3lby

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Tom Niinimäki vs. Renato Carneiro
Niinimaki do Bellatora/WSOF/KSW ???? odklepał po raz trzeci, dziękuję Renato!
Ja delikatnie zagram w stronę Renato Carneiro. Tak, wiem że wział walkę w zastępstwie 10. grudnia ale Niinimaki zawiódł mnie już dwa razy i więcej na niego złamanego grosza nie postawię. Dwa razy wplątał się w duszenie jak amator więc dlaczego miałby się nie wplątać po raz trzeci?
O Finie pisałem wcześniej - Stoneface (Niinimaki) ma purpurowy pas BJJ, wielokrotny medalista mistrzostw Europy grapplingu, połowa ostatnich zwycięstw to poddania. Niestety dwie ostatnie walki odklepał.
Brazylijczyk natomiast to debiutant w UFC, gala w Brazylii więc sędziowie może dopomogą ;) Niepokonany zawodnik z Jungle Fight, mistrz tamtejszej dywizji piórkowej, 8-0, 4 poddania, 4 decyzje. Od małego trenował sztuki walki, niezwykle ambitny zawodnik. Jestem przekonany że da z siebie 100% by wygrać w UFC. Więcej dowiecie się z dokumentu Kamila Tkacza, polecam obejrzeć (choćby dla dziewczyny i siostry zawodnika ;) )
https://www.youtube.com/watch?v=3VT235aBnK4

Renato &quot;Moicano&quot; Carneiro ✅ ✅ ✅
2.10 betsafe

b3a +1 Punkty (Niinimaki ;))
napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
UFC
Machida+Barao+Rogerio De Lima 1.75
-jako główny bet gali, zbędnej analizy nie potrzeba, powinni szybko, łatwo i przyjemnie sobie poradzić. Ericka Silve skreślam z jakiegokolwiek obstawianie bo jest głupszy od Alistaira w swoich walkach, a to już nie lada wyczyn.
Dodatkowo czysto rozrywkowo dla frajdy 3 niespodzianki za grosze, jak nie wejdzie żalu wielkiego nie będzie ????
Vitor Miranda 2.50
Antonio Carlos Jr. 2.45
Marcio Alexandre Jr. 2.92

omen75 +2 Punkty
b3a +1 Punkty (UFC i tyle w temacie... :))
kamillo13 +4 Punkty
tomek10 +2 Punkty
k4ro_ +2 Punkty
E 285

embotron

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zgadzam sie co do Ericka Silvy, chlop mial robic super robote w UFC, a jak mu to wychodzi kazdy widzi. Ogladalem ostatnia walke Rhodesa z bodajze Hollowayem i nie wygladalo to zle. Wiemy jak wyglada Silva po 1 rundzie z uplywem czasu, wiekszych pieniedzy bym w niego nie wrzucal.

b3a 1,3K

b3a

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Barao dobra forma na ważeniu, chyba faktycznie zrozumiał co niedawno mówił, że junk food trzeba odrzucić będąc zawodowcem ???? Sam też mówi, że walka w Brazylii to dla niego dobra opcja, klimat itd. Przed porażką z TJ wysprzątał niejednego z top10 wagi więc śmieszny kurs z Machidą w dublu powinien wejść spokojnie.
Dorzucam jeszcze under 1,5 rudny 2,30 - wierzę, że jest moc i będzie szybko ????
Miranda 2,50 to też dobra opcja, dobra stójka, sporo walki w KB w tym nawet w K-1. Powinien mieć sporo przewagę siłową, w końcu niedawno walczył jeszcze 2 kategorie wyżej, jak nie da się obalić będzie OK. Poza tym kluczowy argument... Collier nie ma zdjęcia na sherdogu... ;)

marqs3lby 1,4K

marqs3lby

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Post podsumowujący

Główny kupon:
Barao ✅ + Machida ✅ + Silva ✅ + Rogerio de Lima ✅ = 2.09 ✅
i drobniejsze:
Renato Carneiro = 2.1 ✅
Machida over 2.5 rund = 2.16 ⛔
Z overem Machidy jest duże ryzyko, ale kurs warty gry. Jego zwycięstwo jest niepodważalne, ale może Dollaway wytrzyma te 3 rundy.

sandacz121 1

sandacz121

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
kolo

Kupon leci na Carlosa JR, mam nadzieje, że nie da sie obalać a sam wypunktuje Cumminsa a może nawet podda.

100zł po kursie 2.35

B 0

bartek6410

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
zaczyna się żebranie dzieciaków o streamy :;/: boli poszukać w google ? czy tylko na gotowe liczyć

to takie łatwe a co gale te same pytania

Przepraszam panie Pudzianie już nie będę pana irytował takimi pytaniami.

M 207

marcin1981

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
piszą że gala zaczyna sie o 1 a oni już pierd.... w studiu 15 minut!!!!

marqs3lby 1,4K

marqs3lby

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Status
Zamknięty.