Alexey Oleinik - Júnior Albini
Zwycięzca:
Alexey Oleinik @ 2.26 
Oleynik via Submission (Ezekiel Choke) R1 1:45
Alexey Oleinik Wins inside distance:
Tak @ 3.45 
szybko poszło..
Betsafe
Nawet nie wdając się w szczegóły to już sama statystyka i rekord Oleinika sugeruje, że skończenie przed czasem, najpewniej poddaniem, to bardzo prawdopodobna opcja i warto ją wybrać, zwłaszcza po dobrym kursie. Dość powiedzieć, że Rosjanin z czarnym pasem BJJ na 55 wygranych 43 poddawał rywali (i 8 razy nokautował). W wadze ciężkiej takie zdolności graplerskie to rzadkość, ale to nie znaczy że w stójce sobie nie radzi, bez szaleństw ale proste kombinacje i prawy podbródek czy overhand ma obcykany, łeb też dość wytrzymały. Trochę mnie dziwi faworyzowanie Brazylijczyka, może to przez to że gala w Brazylii, a rywal wiekowy. Ale ja bym tu bardzo uważał, Albini miał niezły debiut, ale już w drugiej walce dołujący weteran Arlovski obnażył jego słabości dominując go przez 3 rundy go w stójce. I nie zdziwi mnie jeśli podobnie będzie z kolejnym weteranem, z tym że Oleinik będzie sprowadzał od razu do parteru, czy to po ciosie czy z zapasów, szukając kończenia. Szanse na to niezła bo Albini dość statyczny w stójce, żeby nie powiedzieć pasywny, co może dziwić, bo planu B to on raczej nie ma. Zapasy przeciętne, na pewno gorsze niż Rosjanin, nie mówiąc o parterze gdzie Oleinik góruje wyraźnie. Jeśli uda mu się przenieść walkę do parteru to nie potrwa ona długo, a jeśli nie to będzie punktował u sędziów kontrolą na ziemi.