>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

UFC 163: Aldo vs Jung; 3.08.2013

Status
Zamknięty.
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa

Data: 3 sierpnia 2013
Miejsce: HSBC Arena, Rio de Janeiro, Brazylia
Transmisja: PPV

Walka wieczoru:

Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze piórkowej
145 lbs: Jose Aldo (22-1) vs. Chan Sung Jung (13-3)

Główna karta:

205 lbs: Lyoto Machida (19-3) vs. Phil Davis (11-1)
185 lbs: Cezar Ferreira (5-2) vs. Thiago Santos (8-1)
185 lbs: Thales Leites (20-4) vs. Tom Watson (16-5)
125 lbs: John Lineker (21-6) vs. Jose Maria Tome (33-3)

Walki w FX:

205 lbs: Vinny Magalhaes (10-6) vs. Anthony Perosh (13-7)
135 lbs: Amanda Nunes (7-3) vs. Sheila Gaff (10-5-1)
170 lbs: Sergio Moraes (7-2) vs. Neil Magny (8-1)
125 lbs: Ian McCall (11-4-1) vs. Iliarde Santos (27-7-1)

Walki na facebooku:

145 lbs: Rani Yahya (18-7) vs. Josh Clopton (6-1-1)
170 lbs: Bristol Marunde (12-8) vs. Viscardi Andrade (13-5)
205 lbs: Francimar Barroso (15-3) vs. Ednaldo Oliveira (13-1-1)

Umiarkowanie ciekawa rozpiska na gali w Brazylii.
Jedna z najwiekszych gwiazd brazylijskiego mma - Jose Aldo zetknie się z Korean Zombie. Koreańczyk miał roczną przerwę, poza tym to nie ten rozmiar kapelusza co Brazylijczyk, starcie zapowiada sie na mecz do jednej bramki, co obrazują kursy: 1.13 - 6.5

W drugiej najwazniejszej walce wieczoru Machida ze swoim karate będzie kontrował rózowego Davisa i jego zapasy.
Machida jest uznawany obecnie jako nr 2 w LHW, Davis jest dobrych kilka miejsc niżej, stąd kursy ok. 1.27 - 4 .

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
hayto +3 Punkty
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Specem od mma nie jestem, ale interesuje się jakiś czas i postawie jakies 2j na Davisa. Oglądałem zapowiedz gali długie wywiady, filmiki, skróty walk itp. Typowe 50 na 50, Machida główny kandydat do odzysaknia pasa, ale po tej walce może się okazać, że jest strasznie daleko. Na 90% zwyciesca tej walki zawalczy o pas. Machida nr1, ale Davis dla mnie fenomenalny zapaśnik, w parterze niesamowite techniki potrafi zakładac, w stójce Machoda jakies super przewagi na pewno miec nie bedzie a Davis na pewno kilka razy obali Brazylijczyka i solidnie zapunktuje u sedziów, a może poddanie? Czemu nie...

Davis 3.75 unibet 2/10✅

A walka wieczoru zapowiada się fenomenalnie. Aldo jeden z najlepszy zawodników mma bez podziału na wage, ale Azjata walczy mega efektownie ma na swoim koncie walki roku, zapowiada się świetne widowisko.

Dla tych dwóch walk warto zarwać nocke ????

salonowiec +3 Punkty (brawo)
radula +10 Punkty (dzięki za tripelka!!!)
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa
205 lbs: Lyoto Machida (19-3) vs. Phil Davis (11-1)

Jeśli miałbym stawiać na Davisa , to zagrałbym na Davis by decision
kurs 6 w Unibet

Zapasnik to słaby uderzacz, jesli miałby wygrac przed czasem to przez poddanie, dzieki swojej sile i kontroli pozycji, czyli jakieś duszenie.
Choć będzie to piekielnioe trudne na kims takim jak Machida.

Brazylijczyk walczy mało efektownie z przeciwnikami, ktorzy nie atakują.
Wtedy zaczyna się człapanina, wyczekiwanie , mało akcji.
Davis przy dużej dozie szczęscia moze wyrwać zwycięstwo przy takim pojedynku, w którym będzie sie wystrzegał wymian w stójce.
Uda mu się obalić z raz czy dwa , mysle, ze na więcej nie bedzie go stać.

Reasumując. Widzę dwa scenariusze:

1. Davis przyjmie otwartą walke a wtedy predzej czy póżniej będzie cucony.
2. Davis będzie unikał walki, duzo chodzenia w bezpiecznej odległosci, rzadkie próby sprowadzeń. Widzowie będą ziewać a sędziowie będa się drapac w głowe kogo uznac za zwycięzce.

maryo69 132

maryo69

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Oslo
Lyoto Machida - Phil Davis 2 @3.45(Betsafe) ✅

Numer 2 swiatowego rankingu podejmuje u siebie w domu numer 10. Faworytem wedlug bukmacherow jest Machida, ale ja jeszcze przed ogloszeniem kursow bardziej sklanialem sie ku Davis&#39;owi. Zaczynajac od wyzej w rankingu brazylijczyka. Na ostatnie 6 walk, 3 wygrywal i 3 przegrywal, ale byly to walki ze swiatowa czolowka. Oprocz Couture&#39;a i Bader&#39;a, walczyl z top 5 wagi polciezkiej na tamte chwile. Druga obrona pasa przeciwko Shogun&#39;owi i pierwsza porazka w karierze, na dodatek przez KO, pozniej kontrowersyjna porazka z Rampagem i nastepnie wygrana nad starym Couturem, ktory po walce z Machida stracil kilka zebow i zakonczyl kariere. Po tej walce Lyoto dostal ponowna szanse wywalczenia pasa i jako pierwszy stawil jakikolwiek opor obecnemu mistrzowi. Wygral na punkty pierwsza runde, by w drugiej zostac poddanym przez gilotyne. Nastepnie zwyciestwo nad wedlug mnie srednim Bader&#39;em no i ostatnia walka z Hendersonem, przewalczona w typowym dla Machidy stylu, czyli nudno ale efektywnie. Z drugiej strony mamy Phila Davisa. Zwyciestwa nad Brian&#39;em Stann&#39;em, Alexandrem Gustaffsonem (obecny pretendent do tytulu, wygrana przez poddanie) i Lil Nogiem, robia wrazenie, ale jest to troche nizsza klasa przeciwnikow niz ci Machidy. Prawdziwy test umiejetnosci przyszedl w walce z Evansem, ktora Davis przegral na punkty po 5ciu rundach. Owczesny nr. 2 rankingow zdominowal Davisa w stojce i pokazal mu niejako miejsce w szeregu. Nastepne pojedynki to zwyciestwa przez poddanie nad slabym Wagnerem Prado i decyzja z najlepszym parterowcem wagi ciezkiej w UFC Magalhaes&#39;em. To co pokazal w ostatniej walce Davis, jest wedlug mnie kluczem do zwyciestwa nad Machida. Perfekcyjny lewy prosty, ktorym punktowal przeciwnika, a przy takim zasiegu jest to bardzo skuteczna bron. Machida to mistrz unikow i mozliwe ze bardzo ciezko bedzie go trafic tym lewym, ale Davis tym samym nie dopusci brazylijczyka w jego dystans by ten mogl zadac cios i zniknac bez szwanku, jak to ma w zwyczaju. Amerykanin coraz lepiej radzi sobie w stojce i wykorzystuje w niej swoje atuty. Nie mozna zapomniec ze jest on swietnym zapasnikiem, i jeszcze przed walka z Evansem byl on stawiany na rowni z Jonesem jesli chodzi o talent. Davis ma narzedzia na to by sprowadzic Machide na ziemie. Zrobil to Jones, zrobil to Henderson (jesli dobrze pamietam walke) to zrobi to tez Davis. W parterze raczej nic groznego nie powinno sie wydarzyc. Oboje posiadaja dobre umiejetnosci parterowe, ale nie sadze by ktorykolwiek z nich byl w stanie poddac przeciwnika, a nawet jesli by tak bylo to wiecej szans daje Davisowi, ktory lubi poddawac swoich przeciwnikow, w odroznieniu do Machidy. Mimo wszystko nie upatrywalbym tu poddania i szansa na to jest bardzo mala. Jesli chodzi o aspekt pozasportowy, walka odbywa sie w Brazylii, gdzie Davis mial juz przyjemnosc walczyc, wiec jest obyty z atmosfera jaka tam panuje, a takze z tym ze walczy przeciwko gospodarzowi. Amerykanin jest uznawany za przyszlosci wagi polciezkiej i walczac z nizej notowanymi przeciwnikami w pelni kontroluje walki i zwycieza. Dostal szanse walki z Top 3 w postaci Evansa i przegral, ale wtedy bylo jeszcze za wczesnie. Teraz 1.5 roku pozniej, mysle ze w koncu pokaze na co go stac i wygra z Machida przez decyzje.

napadzior +3 Punkty
Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
Jose Aldo✅ &amp; Vinny Magalhaes⛔ - 1.40⛔ - bet365 .
Vinny is the best , gwiazdor gali jak nic ????
Aldo czyli niekwestionowany mistrz kategorii piórkowej . Nie ma sensu wypisywać kogo ma on już na radarze .
On i jego rywal na chwile obecną grają na oddzielnych biegunach . Krótka piłka dla Aldo i tyle na temat tej walki .

Vinny medalista i mistrz świata ADCC submission wrestling . Elita grapplerska ale w MMA jak dotychczas tak sobie . W ostatniej walce ku mojemu zaskoczeniu dobry występ przeciwko Davisowi .
Rywal 41 letni już Perosh . Rekordzista niechlubnego rekordu w UFC czyli najszybciej znokautowanego zawodnika .
Dziurawy jak szwajcarski ser . Nawet tak średni striker jak Vinny nie powinien mieć najmniejszych problemów z przedostanniem się przez jego gardę , co innego jak walka trafi na ziemie tam zapewne Vinny pokaże swoje parterowe techniki i odklepie rywala .
Obydwaj to czarne paski BJJ ale ja je dziele na kilka lig . Vinny ekstraklasa rywal druga liga .
Vinny nigdy zapewne nie będzie w czołówce wagi półciężkiej ale takich rywali jak teraz będzie pokonywał dosyć pewnie .

Stawka dosyć wysoka podobno do tej jak tydzień temu przy Rorym .

Z innych walk widzę pewną wygraną Dragona .​

xmarcinx +6 Punkty
maryo69 132

maryo69

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Oslo
Ja do Aldo i Magalhaesa dorzucam McCalla i wychodzi ako 1.75. McCall wyraznie dostal rywala na odbudowanie. McCall to czolowka swiatowa wagi muszej. Uwazam ze mial pecha w walkach z Benavidezem i Johnsonem i teraz w koncu sie odbije.

W walce Aldo to bedzie egzekucja i zobaczymy w koncu nokaut ze strony brazylijczyka. Magalhaes wypunktuje przeciwnika.

⛔

sliw4 67

sliw4

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Trójmiasto
Machida walczyl juz z wieloma zapasnikami Evans, Henderson, Bader, Rampage, Jones rowniez ma dobre zapasy. Lecz Davisa uwaza sie za jednego z lepszych jesli chodzi o wrestling.
W stojce mimo przewagi zasiegu Machida powinien spokojnie sobie poradzic z Philem. Mimo ze mr. wonderful znacznie poprawil technike jak i kombinacje oddawania ciosow, to nadal bedzie mu trudno walczyc z takim zawodnikiem jak Lyoto Machida.
Najwazniejsze pytanie to czy Davis bedzie w stanie sprowadzic walke do parteru lub wykorzystwac swoje bardzo dobre takedowny.
Lyoto M. najlepszy jesli chodzi o poruszanie sie po octagonie, takedown defence rowniez ma na wysokim poziomie. Do walki z Philem przygotowywuje sie z wrestlerem Kenny Johnsonem, a w &quot;ground defence&quot; pomagaja mu (Roger, Rener, Ryron) Gracie.
Jest to bardzo wazna walka dla obu zawodnikow, zwyciezca tego pojedynku zblizy sie o title shota. Mimo ze wedlug bukmacherow Machida jest zdecydowanym faworytem to bedzie trudna walka dla brazylijczyka. Wszystko bedzie zalezec od obrona przed obaleniem, gdyz Phil jest bardzo mocny w parterze, udowadnial to juz niejednokrotnie.
Mimo ze bardzo chcialbym zeby Lyoto zakonczyl walke przed czasem jakims efektownym KO/TKo to wydaje mi sie ze walka bedzie trwac do konca czyli 3 rundy.
Nie wydaje mi sie zeby Phil wygral na pkt z Machida, musial by miec zdecydowanie lepsza stojke. Jesli mial bym cos stawiac w kierunku Davisa to przez poddanie ( kurs: 10 )
Machida vs Davis
Lyoto win prez decyzje kurs : 1.8
unibet

aborys 52

aborys

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krotoszyn
Witam! Wreszcie UFC Brazil ...eeee spędziłem naprawdę sporo czasu na analizie UFC 163, mam nadzieję, że ten czas nie poszedł na marne, tak więc zaczynamy..

Sergio Moraes - wg mnie najlepszy typ tej gali w stosunku szanse/value (1.75)!
Niesamowite zdolności parterowe, wielokrotny medalista BJJ, a do tego w stójce też nie prezentuje się kiepsko. Rywal stylistycznie słabszy niż ostatnio, oprócz sporego zasięgu nie ma nic do zaoferowania. Prędzej czy później walka trafi do parteru a tam nie widze innego zakończenia niż sub.
Popieram większość powyższych typów i analiz także nie będę powielał innych....moje bety:
Główny:
Sergio Moraes + Jose Aldo + Vinny Magalhaes + Cezar Ferreira
2.82 Expekt

...za drobniejsze
Jose Aldo + John Lineker + Tom Watson
2.52 Expekt

....i mega Lotto
Sergio Moraes + Jose Aldo + John Lineker + Tom Watson + Vinny Magalhaes + Cezar Ferreira + Phil Davis
26.38 Expekt

dominiknd +1 Punkty
Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
Graty dla wszystkich co postawili na Davisa . Wygrał nie zasłużenie ale wygrał . 2 obalenia wystarczają na wygranie walki lol .
Machida został okradziony i tyle na temat walki .

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa
WYNIKI

Walka wieczoru:

Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze piórkowej
145 lbs: Jose Aldo pok. Chana Sung Junga przez TKO (kontuzja barku), runda 4, 2:00

Główna karta:

205 lbs: Phil Davis pok. Lyoto Machidę przez jednogłośną decyzję (3x 29-28)
185 lbs: Cezar Ferreira pok. Thiago Santosa przez poddanie (gilotyna), runda 1, 0:47
185 lbs: Thales Leites pok. Toma Watsona przez jednogłośną decyzję (3x 30-27)
125 lbs: John Lineker pok. Jose Marię Tomę przez TKO (uderzenia w parterze), runda 2, 1:03

Walki w FX:

205 lbs: Anthony Perosh pok. Vinniego Magalhaesa przez KO (prawy prosty + uderzenia w parterze), runda 1, 0:14
135 lbs: Amanda Nunes pok. Sheilę Gaff przez TKO (łokcie w parterze), runda 1, 2:08
170 lbs: Sergio Moraes pok. Neila Magny’ego przez poddanie (duszenie trójkątne), runda 1, 3:13
125 lbs: Ian McCall pok. Iliarda Santosa przez jednogłośną decyzję (30-27, 30-27, 29-28)

Walki na facebooku:

145 lbs: Rani Yahya pok. Josha Cloptona przez jednogłośną decyzję (3 x 29-28)
205 lbs: Francimar Barroso pok. Ednaldo Oliveirę przez jednogłośną decyzję (30-27, 30-27, 29-28)
170 lbs: Viscardi Andrade pok. Bristola Marunda przez TKO (uderzenia), runda 1, 1:36

sliw4 67

sliw4

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Trójmiasto
pogrom w 3 ? to jak wyjasnisz decyzje sedziego ktory 3runde dal Davisowi ?
zdjecie jest w linku
http://www.bloodyelbow.com/2013/8/4/4587008/ufc-163-the-controversial-lyoto-machida-vs-phil-davis-scorecards
tego sedziego pewnie juz nie zobaczymy w UFC

Co do statystyk to machida powinien wygrac 30-27
http://www.mmamania.com/2013/8/4/4586936/ufc-163-results-lyoto-machida-vs-phil-davis-fight-metric-report
Zreszta wystarczy spojrzec na reakcje Danna White:
http://www.bloodyelbow.com/2013/8/4/4586842/ufc-president-dana-white-says-lyoto-machida-won-all-three-rounds

Co do przyszlych walk Machidy licze ze dostanie Rasheda Evansa i udowodni, ze zasluguje na kolejnego tittle shota.

ted 9,1K

ted

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
una paloma blanca
kwintesencja BJJ ???? poddanie wieczoru , z drugiej strony Magny pokazał kompletny brak wiedzy nt parteru

aborys 52

aborys

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krotoszyn
Magalhae$$$, ku&amp;%a czułem że coś z nim śmierdzi, ale bardziej słabszego zawodnika już dostać by nie mógł.... nie wiem jak Wam ale mi co raz bardziej się wydaje, że to nie był tylko zwykły pech, to całe promo jego walki, wywiady itp. to wszystko miało jeden cel .... nakręcenie buków do tego by zrobili go pewniakiem, co myślę, że odpowiednio wykorzystał... co to miało być? nawet się nie bronił! tu nie było walki sportowej, tylko walka o wielką kasę!... to jest moje zdanie

Ps. nawet reakcja Dany White na fejsie nie jest bez zasadna : &quot;Perosh was a 5-1 underdog and 25-1 for him to win by KO in the 1st round. Who took that bet?!?&quot;
....jak to kto! ...VM$

Status
Zamknięty.