>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

UFC 141: Lesnar vs Overeem 30.12.2011

Status
Zamknięty.
Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
Data: 30 grudnia 2011
Miejsce: MGM Grand Garden Arena, Las Vegas, Nevada, USA
Transmisja: PPV​

• Walka wieczoru:

265 lbs.: Brock Lesnar (5-2) vs. Alistair Overeem (35-11)​
  • Główna karta:
155 lbs.: Donald Cerrone (17-3) vs. Nate Diaz (14-7)
170 lbs.: Jon Fitch (23-3-1) vs. Johny Hendricks (11-1)
205 lbs.: Alexander Gustafsson (12-1) vs. Vladimir Matyushenko (25-5)
145 lbs.: Nam Phan (17-9) vs. Jim Hettes (9-0)​

• Walki w Spike TV:

145 lbs.: Junior Assuncao (13-4) vs. Ross Pearson (12-5)
155 lbs.: Anthony Njokuani (14-5) vs. Danny Castillo (12-4)​
  • Pozostałe:Facebook
170 lbs.: Dong Hyun Kim (14-1-1) vs. Sean Pierson (11-4)
155 lbs.: Jacob Volkmann (13-2) vs. Efrain Escudero (18-3)
170 lbs.: Luis Ramos (19-7) vs. Matt Riddle (5-3)
145 lbs.: Manny Gamburyan (11-6) vs. Diego Nunes (16-2)​

Zapraszam do dyskusji

Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
Kurs jaki obieram na tą gale to walki Dong Hyun Kima , Dannego Castillo , Alexandra Gustafssona i Johna Fitcha mimo wszystko że wraca po kontuzji . Narazie kursy są tylko na Fitcha i kręcą się one w okolicach ponad 1.45 dla mnie bomba .

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Ostatnia gala UFC w tym roku odbędzie się 30 grudnia w Las Vegas. W rola głównych wystąpią dwaj wielcy zawodnicy. Po jeden stronie gwiazda UFC, były mistrz wagi ciężkiej Brock Lesnar. Najwięcej chyba zarabiający zawodnik w tej organizacji. Po drugiej stronie bardzo doświadczony Holender, który ma w planach pokonać wszystkich. Zapaśnik kontra uderzacz. Który z nich wygra walkę ? Brock wraca po chorobie i batach jakich dostał od Caina. Oveerem natomiast po bardzo nudnej walce z Werdumem. Jednak myśląc o walce Brock - Overeem mam przed oczami słabą walkę z Brazylijczykiem. Owszem Alister to doświadczony zawodnik jednak nie pokonał nikogo znaczącego. Jeśli już spotykał się z kimś z czołówki ( było to kilka lat temu jak walczył jeszcze kategorie niżej) zazwyczaj przegrywał. Nie wiem jakie jest wasze zdanie na ten temat, mi jednak widzi się granie Lesnara po kursie 2.20. Liczę na jego dobre zapasy i na to, że uda mu się powalić kilka razy wielkiego Holendra. Co Wy myślicie o tym pojedynku ?

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dla mnie typowy no-bet. Wiadomo, jak zachowuje się Lesnar po otrzymaniu ciosu - zaczyna tańczyć, uciekać, czy nie wiem jak to nazwać. Czy jest w stanie obalić Reema? Jak najbardziej, ale tutaj Reem może popisać się swoją firmową gilotyną w stójce, albo wyładować jakieś Uberknee na korpus i prawdopodobnie będzie wtedy po walce. Reem ma słabą szczękę i o ile w K-1 może się schować za rękawicami, tak tutaj jeśli Brock go obali i będzie w stanie utrzymać kontrolę, to go zapewne uderzeniami skończy szybciej niż Mira.
Tutaj nie spodziewałbym się napewno tak nudnej walki, jak ostatniego pojedynku Holendra. Lepiej omijać tą walkę szerokim łukiem.
Jak wspomniał wyżej Pudzianxx, Fitch i Gustafsson wyglądają bardzo apetycznie. Matyushenko nie obali raczej Szweda, skoro ogromne problemy miał z tym Davis, a w stójce powinien znacznie odstawać. Fitch jak wiadomo, mistrz Lay&#39;n&#39;Pray i stawiam, że tutaj również wygra przez decyzję. Do tego bardzo fajnie wygląda kurs na Cerrone. Podopieczny Grega Jacksona idzie jak burza odprawiając kolejnych rywali, w ostatniej walce miażdżąc na siłę promowanego &#39;najlepszego stójkowicza w LW&#39; &lt;lol&gt; W stójce jest świetnym technicznie zawodnikiem, walczy widowiskowo, wprawdzie Diaz potrafi zaskoczyć, to stawiam tutaj na pewną wygraną Cerrone, po której jest duża szansa, że dostanie walkę o pas ze zwycięzcą pojedynku Edgar - Henderson.

wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Moim skromnym zdaniem nie widze w tej walce zwycięstwa Lesnara. Jak tu kolega wyzej napisal, ze Overeem nie walczyl z nikim znaczącym, to ciekawe jak można okreslic przeciwnikow z którymi zmierzyl się Brock. Lesnar stoczył swoją 1 profesjonalna walke w 2007 roku. Jego rywalem był Min Soo Kim( 3 zwyciestwa, 7 porażek), którego zlal w 70 sekund. Koreanski judoka dostal kilka ciosow i szybko się poddal. Drugim przeciwnikiem był Frank Mir, który w 1 rundzie poddał Lesnara. 3 walka odbyła się w 2008 i tym razem Lesnar wygrał z doświadczonym Heathem Herringiem, który zawsze przegrywał z dobrymi zawodnikami np. ???? Emelianenko, Nogueira, Greco, Cro Cop, Belfort) i dodatkowo doznał kilku porażek z przeciętnymi fighterami. Kolejna walke stoczyl o pas z podstarzałym Randym Couturem, który lata świetności miał już za soba. Lesnar w drugiej rundzie wygrał przez TKO. W kolejnej obronie pasa zmierzyl się Frankiem Mirem. Rewanż był udany dla Brocka, obrał swietna taktyke i obijal swojego rywala w parterze. Silą fizyczna zmiażdżył Mira i wygrał przez KO w 2 rundzie. W nastepnej walce na drodze Lesnara stanął Shane Carwin – swietny uderzacz, a także zapaśnik. W tej walce w pierwszej rundzie Lesnar nie istniał, nie wiele brakowało aby Carwin skonczył by Amerykanina, lecz ten jakims cudem dotrwał do drugiej rundy. W tej własnie rundzie Lesnar nie widzac swoich szans w stojce obalił rywala i wygrał przez duszenie. Ostatnia walka to była już kleska Lesnara, został zmasakrowany przez Velasqueza, który nie dal się obalic i szybko znokautował ,,tańcującego’’ w ringu Lesnara. Moim zdaniem Lesnar nie walczyl nigdy wczesniej z tak silnym rywalem, nie ujmując nic Frankowi Mirowi( który jednak w tamtym czasie był słabszy fizycznie od Lesnara).
Faktem jest ze w przeszłości Overeem przegrywal z takimi zawodnikami jak Chuck Liddel, który był w swojej najwyższej formie, oraz Shogunem, który królował w tamtych czasach w PRIDE i jeszcze z kilkoma dobrymi zawodnikami. To były początki jego kariery, porażki były nieuniknione. Ktos wczesniej napisal, ze Reem w swojej karierzy nie pokonał znaczących zawodnikow. Zatem jak można nazwać takich fighterow jak Vitor Belfort, Cro Cop, Rogers, Couture, Sobral, Hari, Peter Aerts. Podsumowujac Reem stoczył w swojej sportowej karierze 46 profesjonalnych walk, Lesnar przy tym osiągnięciu wypada blado ze swoimi 7 walkami. Nie widze tu innego roztrzygniecia niż zwycięstwo Latajacego Holendra.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa
W walce Reem - Lesnar podzielam zdanie Soopy&#39;ego.
Postawie na Brocka małą stawke, nie dlatego, że uważam, go za faworyta, tylko z powodów kursowych (bukamcherskich).

Walka ma wiele niewiadomych.
1. Nieznana jest forma Lesnara po długiej przerwie spowodowanej kontuzją.
2. Niewiadomo jak Reem radzi sobie z silnymi zapaśnikami.
Nie ma co patrzec na walki zprzed wielu lat, kiedy Alistair walczył w LHW, bo to była zupełnie inna bajka. A w ostatnich walkach nie miał żadnego wymagającego przeciwnika. Nawet męczył się ze słąbym fizycznie Werdumem.

Trudno wyrokowac , kto wygra, kto większe szanse. Może tak być, że przy pierwszym kolanie na korpus Lesnar się osunie i odklepie, a może tez być tak, że Brock obali Holendra jak dziecko i tam bez problemu rozbije.

Pewnikiem jest dla mnie , że ta walka nie potrwa długo. W pierwszej rundzie , max w drugiej będzie pozamiatane.
Nie wyobrażam sobie, żeby to mogło trwać 5 rund.

Dlatego wezme, że Lesnar wygra inside dystans

Lesnar by ko or submission
2.5 w PaddyPower
3/10

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
słąbym fizycznie Werdumem
To akurat jest mit. Crocop trenując z Werdumem mówił, że ten jest cholernie silny i ludzie tego nie doceniają.
Generalnie uważam, że kursy są dobrze dobrane, Reem jest nieznacznym faworytem, ale postawić na niego nie mam zamiaru.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa
Crocop to mały HW, więc dla niego wszyscy pewnie z HW są cholernie silni.
Werdum nie mógł obalić Reema, z tego co pamietam to nawet niespecjalnie próbował, więc gdzie ta jego &quot;cholerna siła&quot; ?

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
No dobrze, ale niech wyznacznikiem siły nie będzie siła Reema, bo właśnie tylko Lesnar jest na podobnym poziomie siłowym, no może minimalnie za nimi jeszcze Carwin.
Poza tym do obaleń nie tylko potrzebna jest siła. A Werdum nigdy nie pokazywał się z dobrej strony, jeśli chodzi o zapaśniczy wjazd w nogi - częściej było to podcięcie z klinczu, a Reem nie dawał mu ku temu okazji.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa
Mysle, że Lesnar już dużo silniejszy od Reema.
Reem dopiero od kilku lat jest HW. Czyli nie jest takim naturalnym ciężkim.
Lesnar jest zapasnikiem &quot;od zawsze&quot;. A w żadnej innej dyscyplinie nie nabedzie sie krzepy jak tam.
Widok muskulatury może byc mylący.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
masakrator +1 Punkty
cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ze względu na kontuzję wskazałem na remis właśnie.
Chociaż i bez niej, jak sobie przypomnę jak Reem sobie rzucił Rogersem, który też swoje waży, wydaje mi się, że są porównywalni. No i ten trening strong-manów pewnie swoje zrobił w połączeniu z koniną ????

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Pisanie, że Brock jest mniej doświadczonym zawodnikiem, bo stoczył dopiero kilka walk jest bez sensu. Zobaczmy Jon Jonesa który ma na swoim koncie 11 pojedynków, a jak wiemy wszyscy w najbliższym czasie nie znajdzie się zawodnik który mu zagrozi. Lesnar i Overeem to inna historia. Jeden &quot;walczył&quot; w wrestlingu, a drugi od początku kariery nastawił się na prawdziwą walkę. To typowy stójkowicz który będzie chciał walczyć na górze, Brock na dole. Pytanie teraz który będzie miał lepszy dzień i game plan. Wydaje mi się, że i tak walka zakończy się na ziemi. Jedna jeszcze walka mnie interesuję pod pewnym względem. Jon Ficht i Johny Hendricks zmierzą się na UFC 141. W ciemno biorę na pewno over rundowy i nie liczę tutaj na krótką walkę. Moim zdaniem Ficht wymęczy decyzję.

real1 +3 Punkty
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.

Zdjęcie z głównej strony UFC. Chce pokazać wszystkim statystyki zawodników. Overeem jest wyższy (196 cm) i lżejszy 117 kg, Lesnar 120 kg i 191 cm według strony sherdog. Czy będzie miała wpływ różnica wzrostu podczas walki ? Uważam, że w wadze ciężkiej nie ma znaczenia przy tak małych rozbieżnościach . Cały czas rozkminiam jak może potoczyć się ten pojedynek. Z jednej strony zejście Brocka po nogi i nadziewa się na kolano Alistaira. Możliwy scenariusz jednak uważam, że na początku walki będzie chciał się trochę pobić w stójce. I tu też może być ciekawie, bo w tej płaszczyźnie również ustępuje Holendrowi. Brock jest gwiazdą UFC która zarabia największe pieniądze, więc żeby strobić SHOW atakuje od razu Overeema robi się bójka, dociska do siatki, klinczują aż w końcu... rzuca na ziemię Alistaira i kończy walkę na ziemi. Taki scenariusz mi się podoba ;) Poczekamy do 30 i zobaczmy jak kursy na walkę wieczoru będą się zachowywać. Myślę, że będzie masówka na Overeema, a wtedy tym bardziej będzie można grać na Brocka Lesnara.​

kukla +8 Punkty (Bo Twoje posty zawsze waro czytać :) i pamiętaj - tata też czasami ma prawo posiedzieć przy komputerze :browar:)
S 2,2K

soltysiao

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jestem po 1,5 godzinnej analizie pojedynkow. Oczywiscie zaznaczam ze zaczalem sie interesowac ufc od niedawna i nie wiem jeszcze dokladnie kto jest graplerem, wrestlerem itp ale ogladajac walki i analizujac metryki zawodnikow cos tam sie udaje zarobic jak do tej pory. Prosilbym o krytyke moich spostrzezen jesli sa bledne bo dzieki temu nie zagram kompletnych bzdur. Chce opisac swoje typy jeszcze kiedy nie ma kursow zeby sie nimi nie sugerowac.
Zdecydowanie najfajniej wyglada dla mnie dubel :
Gustafsson 1,35 + Dong ??
Mlody Szwed, wysoki i szybki kontra stary dziadek Matyushenko. Jak na swoj wiek spisuje sie swietnie ale z Gustafssonem juz bedzie musial ustapic i nie zdziwie sie jesli Szwed zrobi z nim to samo co Bones... Miedzy Dongiem a Piersonem widze jeszcze wieksza roznice na korzysc Koreanca. Pierson stary, sklepany przez Ellenberga, bez znanych nazwisk na rozkladzie, Koreaniec pokonal Granta, Diaza i Sadollaha co o czyms musi swiadczyc.
Na ten dubelek szykuje najwieksza stawke z calej gali 7/10
Phan-Hettes 3,00
Widze value po stronie Hettesa. Amerykaniec niepokonany, bo w sumie nie walczyl z nikim mocnym. Ale Phan rowniez nie powala ostatnimi wynikami - na 8 walk az 5 porazek. Jak dla mnie value a jesli tak nie jest to prosze i wyprowadzenie z bledu. 2/10
Z suchych typow to widze duza przewage w swoich pojedynkach Volkmanna ?? , Fitcha 1,46, Castillo 1,58 i mysle o stworzeniu tripla z delikatna stawka.
Lekka przewaga Cerrone i Gamburyana ale ich raczej odpuszczam.
Prosze o komentarze na priv albo tutaj.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Fajnie, że przybywa typerów którzy interesują się UFC. Im więcej osób w dziale, tym lepsze typy ???? Jeśli my wiemy, że Matyushenko ma ciężkie ręce to tym bardziej wie o tym team Szweda. Młody Gustafsson może mieć dobry game plan. Walka może zakończyć się przez decyzję. Jednak mimo wszystko również uważam, że tym na wygraną Alexander jest dobrą inwestycją. Ja osobiście mam za mało czasu żeby analizować wszystkie walki. Skupiam się na kilku walka, które według mnie mają szansę. Od początku wbiło mi się do głowy, że Lesnar może tą walkę z Overeemem wygrać. Również uważam, że Fitch będzie na tyle mądrze walczył, że wygra przez decyzję. Tak więc tydzień przed galą mam już w głowie 3 typy na UFC 141. Jeśli jednak argumentacja użytkowników będzie na tyle mądra to mogę zrezygnować z grania poszczególnych walk. Na tą chwilę widzę wygrane walki Lesnara, Fitcha i Gustafsson.

david295 80

david295

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
Overeem vs Lesnar
Walka na ktora czekalem i gram na overeema.Alistair duzo bardziej doswiadczony jezeli chodzi o mma od 12 lat na zawodowych ringach 46 walk. Zdazaly sie porazki ale glownie na poczatku jego kariery od ostatnich 4 lat niepokonany. Fantastyczna stojka wygral m.in K1 GP 2010 dobre obrony przed obaleniami co pokazywal w walce z Ferdumem. Lesnar w mma od niedawna wiekszosc kariery byl gwiazda WWE gdzie pokazywal glownie chwyty i gre aktorska. Bardzo szybko wypromowany na gwiazde UFC ze wzgledu na swoj wiek po jednej wygranej z przecietnym Herringiem dostal walke o pas. Od ponad roku nie walczyl i zmagal sie z kontuzja nie wiadomo w jakiej jest dyspozycji. Na pewno bedzie chcial sie pokazac z jak najlepszyj strony po powrocie ale tego samego chce Holender ktory debiutuje w UFC. Lesnar napewno znacznie silniejszy nie werdum lecz i tak ciezko bedzie mu obalic reema. Musi uwazac na jego kolana jak i gilotyne. Na wymiane w stojce nie ma co isc bo nie ma w niej wiekszych szans musi poprostu obalic i utrzymac korzystna pozycje co nie udalo mu sie w walce z Velasqezem ani w 1 rundzie walki z Carwinem ktory powinien go wykonczyc. Bardzo lubie oby dwoch lecz bez zastanowienia gram na overeema ktory ostatnio jest w swietnej dyspozycji.

S 2,2K

soltysiao

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Fajnie, że przybywa typerów którzy interesują się UFC. Im więcej osób w dziale, tym lepsze typy
Tylko dlaczego 80% osob pisze o glownej walce ktora jest zdecydowanie no betem... ? Zauwazylem ze w kazdym dziale jest masa typerow ktorzy graja cos co jest na topie i z tego zdarzenia mamy kompletnie kazdy mozliwy typ polecany... Nie lepiej skupic sie na tych mniej rozreklamowanych walkach i wyciagnac z nich wnioski zeby typ byl poparty przez wszystkich i wtedy mamy pewnosc ze gramy cos madrego ?
Mi sie podoba Gustafsson i Kim ktorych poparl pudzian i po czesc snoop, obaj graja Fitcha i ktos jeszcze o nim wspomnial a wiec po glebszym zastanowieniu ja rowniez go zagram. I teoretycznie mamy 3 przemyslane walki gdzie kazdy dodal cos od siebie na ten sam typ. W przypadku Lesnara z Overeem przeczytalem tutaj wszystko co mozliwe i szanse wahaja sie 50 na 50 a wiec zdecydowanie no bet... Dla przykladu to samo bylo z meczem Chelsea-Man City gdzie tez na forum podano chyba kazdy mozliwy scenariusz a nie o to chodzi w ogrywaniu bukow... Wesolych

wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wlasnie o to chodzi zeby dyskutowac o wszystkich mozliwych scenariuszach poszczegolnych walk. Każdy ma własny rozumem i kazdy z nas indywidualnie podejmie decyzje na kogo postawic. Fajnie ze można skorzystać ze spostrzeżeń i wskazówek innych typerów. Osobiście również przychylam sie za graniem na Gustaffsona i Fitcha. O walce Reema - Lesnara juz wyżej wyraziłem swoja opinie i podtrzymuje swoje stanowisko.

snoopdogg +7 Punkty (Dzięki za aktywność w dziale UFC. tak 3maj, pozdro)
S 2,2K

soltysiao

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wlasnie o to chodzi zeby dyskutowac o wszystkich mozliwych scenariuszach poszczegolnych walk. Każdy ma własny rozumem i kazdy z nas indywidualnie podejmie decyzje na kogo postawic. Fajnie ze można skorzystać ze spostrzeżeń i wskazówek innych typerów. Osobiście również przychylam sie za graniem na Gustaffsona i Fitcha. O walce Reema - Lesnara juz wyżej wyraziłem swoja opinie i podtrzymuje swoje stanowisko.
Sam stwierdziles ze kazdy ma swoj scenariusz wiec niestety trzeba stwierdzic ze walka jest trudna do oceny i profesjonalnie podchodzac do tego najlepiej ja odpuscic. Oczywiscie za drobne kazdy sobie ja zagra dla emocji i pozniejszej satysfakcji ze sie trafilo. Mi jednak chodzi zeby zebrac sily i przemyslania i stworzyc cos jakby lokate ktora warto zagrac i ma najwieksze prawdopodobienstwo wejscia gdzie nikt nie bedzie mial zadnych watpliwosci co do slusznosci typu a nawet gdy nie wejdzie to mozna bedzie powiedziec ze to przypadek a nie blad w analizach. Tak wiec przewijaja sie nam 2 typy : Gustafsson i Fitch. A czy ktos ma moze cos do dodania na temat walki Kima z Piersonem ? Pudzian (mam nadzieje ze sie nie obrazi ze daje go jako przyklad ) i ja jestesmy bardzo za tym typem a w przeciwienstwie do dwoch wczesniejszych nikt sie nie wypowiedzial na jego temat..

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa
Gdy zakładam się z kolegą co wypadnie orzeł czy reszka to szanse są 50/50.
Jeśli kolega oferuje mi , że zapłaci za obstawione moje 100 złotych 130 złotych, to ja podskaukje z radości .
Jak przegram to 100pln, jak wygram to 130 pln, przy szansach teorytcznie takich samych. Uda się, nie uda tym razem ale obstawiając tym modelem będę w dystansie mocno do przodu.
I tak to widze n.p. w zakładzie Lesnar - Overeem.

Gustaffsson- Matyushenko
Za Szweda płacą 1.31. Bardzo dobry prospect z tendencją zwyżkową formy.
Białorusin pewnie będzie się żegnał niedługo z UFC, starawy, ostatnio przegrywa, co prawda z mocnymi przeciwnikami.
Można postawić na Szweda. łądnie rozprawił sie w ostatniej walce z Hammilem, podobnym do Matyushenki zawodnikiem.
Ale specjalnie &quot;nie jarałbym się&quot; tym zakładem. Value w tym zakładzie nie ma , a jeśli jest to nieduże. Białorusin ma czym ukąsić.

Phan-Hettes
Tu dośc ciekawie wygląda zakład na Hettesa po kursie 3. Niestety widziałem tylko urywki z walkami tego zawodnika.
Phan to żaden świetny zawodnik, jak Hettes ściągnie go do parteru, co nie jest aż takie trudne to ma duże szanse.

Status
Zamknięty.