>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

UFC 136: Edgar vs Maynard 3

Status
Zamknięty.
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.

Data: 8 października 2011
Miejsce: Houston, Teksas, USA
Transmisja: PPV
Walka wieczoru:
Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze lekkiej
155 lbs.: Frank Edgar (13-1-1) vs. Gray Maynard (10-0-1)
Główna karta:
Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze piórkowej
145 lbs.: Jose Aldo (19-1) vs. Kenny Florian (14-5)
185 lbs.: Chael Sonnen (25-11-1) vs. Brian Stann (11-3)
155 lbs.: Melvin Guillard (29-8-2) vs. Joe Lauzon (20-6)
145 lbs.: Nam Phan (16-9) vs. Leonard Garcia (15-7-1)
Walki w Spike TV
185 lbs.: Demian Maia (14-3) vs. Jorge Santiago (23-9)
155 lbs.: Anthony Pettis (13-2) vs. Jeremy Stephens (20-6)
Pozostałe:
265 lbs.: Joey Beltran (13-5) vs. Stipe Miocic (6-0)
145 lbs.: Tiequan Zhang (15-1) vs. Darren Elkins (12-2)
185 lbs.: Aaron Simpson (10-2) vs. Eric Schafer (12-5-2)
185 lbs.: Steve Cantwell (7-4) vs. Mike Massenzio (12-5)

Bardzo ciekawa gala. Czuję dużo emocji i widowiskowych walk. Walka wieczoru to spotkanie dwóch zawodników którzy spotkają się w Octagonie po raz 3. Ostatni ich pojedynek zakończył się remisem. Są to zawodnicy o podobnych umiejętnościach i wcale się nie zdziwię, jeśli znów werdykt będzie podobny, czyli REMIS ;) Cała karta główna to pojedynki które chce zobaczyć. Czy Aldo obroni swój pas ? Czy Stann udowodni swoje umiejętności i pokona Sonnena któremu marzy się rewanż z Pająkiem ? Guillard również jak na razie pokonuje swoich rywali i dąży do walki o pas. Do gali został tydz, więc zachęcam do dyskusji i podawania typów.​

P 1

przemoziom

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
cz-wa
Na rozpisce bardzo widowiskowo walczący fighterzy, nie mogę się już doczekać ! Myślę czy nie zainwestować troszkę w walkę Stanna, kurs ładny, jednak Sonnen... wielka niewiadoma na co go obecnie stać.

P 522

paulattryda

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam, mnie interesuje zasadniczo tylko jedna walka: Demian Maia vs. Santiago. W tej chwili nie jest ona odnotowana na Best Fight Odds, nie ma jej także w ofercie kilku bukmacherów, których sprawdziłem. Być może zostanie dodana gdzieś w środku tygodnia.

Mój typ:
Demian Maia vs. Jorge Santiago 1 i póki co...??

Uzasadnienie:
Już w walce z Andersonem, Mai udało się go trafić w stójce. Znaczny postęp w tej płaszczyźnie walki pokazał także 1 runda z Munozem, Maia wprawdzie przegrał tę walką, ale dlatego że się zawachał i nie poszedł za ciosem...widać jego umiejętności zaskoczyły jego samego ???? . Ten aspekt poruszył także w wywiadzie po walce (zgubiły go odstępstwa od gameplanu). W walce z Santiago nie popełni tego błędu i będzie dominował w stójce. Z kolei Stann pokazał, że gdy ktoś ostro napiera w stójce na Santiago to ten się gubi, jeżeli Maia był w stanie urwać w tej płaszczyźnie rundę Munozowi i przetrwać z Andersonem to myślę, że tym bardziej da radę z Santiago.

Santiago (niebieski pas bjj) jest znany ze swoich akcji parterowych...jednak w żadnym razie nie możemy porównać jego umiejętności ze zwycięzcą ADCC SWWC. Maia (3 stopnia czarny pas w bjj) posiada prawdopodbnie najlepsze bjj w całym ufc.

Wreszcie zapasy...cóż powiedzmy szczerze żaden nie jest super zapaśnikiem, a co za tym idzie nie są specjalistami od klinczu i obaleń, ale należy pamiętać, że to Maia pokonał Chael Sonnen (NCAA Division I, rezerwa olimpijska) w pierwszej rundzie przez submission, nieźle dawał sobie także radę ze wspomnianym Munozem (NCAA Division I).

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Też uważam, że Demian to bardzo dobry typ. Poprawił stójkę, w parterze sobie krzywdy zrobić nie da. Co do jego zapasów i przykładu z Sonnenem - średnio trafiony, bo Sonnen nim rzucał, a że nie umie bronić trójkątów... Cóż.
Co do walki Stann - Sonnen. Wobec słabych zapasów Stanna, spodziewam się spokojnej wygranej Sonnena.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Maynard był blisko znokautowania Edgara w ostatnim pojedynku. Myślę, że wyciągnął wnioski z tej walki i zobaczymy go jeszcze bardziej agresywnie walczącego. Wiem, że to jest pojedynek z tych, które ciężko przewidzieć. Ja jednak bym się skłaniał na pretendenta. Nie pamiętam który z zawodników doznał kontuzji i walka została przełożona. Podajże dwa razy termin został zmieniany. Najpierw oboje doznali kontuzji, a później ? To też może mieć znaczenie. Wiadomo, że po kontuzji zawodnik może nie być w najlepszej formie tak jak było z Shogunem po kontuzji kolana.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa
155 lbs.: Frank Edgar (13-1-1) vs. Gray Maynard (10-0-1)

Tutaj mam podobne zdanie co Snoopy.
Pewnie będzie walka na pełnym dystansie, decyzja blisko remisu.
Stawiam , że pierwsze rundy na Maynarda, bo on jest większy, silniejszy i mocniej uderza, potem do głosu dojdzie Edgar ze swoją żywotnością.
Walka bez faworyta.
Jako , że Edgar broni tytułu, to sędziowie mogą jego faworyzowac ale przyznam się, że nie wiem jaka jest praktyka.
Na Maynarda można złapac kurs 2.35.
Jest szansa , że skutecznie trafi Edgara lub wygra zdecydowanie 3 lub więcej rund.
Myśle, że najpewniej jest poszukanie w tej walce handicapu punktowego na Maynarda.

185 lbs.: Chael Sonnen (25-11-1) vs. Brian Stann (11-3)

Stann robi postępy. Póżno zaczął kariere w mma. Jeszcze kilka walk wcześniej to była taka zagubiona owieczka w oktagonie.
W lutym 2010 roku przegrał przez decyzje z Philem Davis. Zapaśnikiem, podobnie walczącym do Sonnena zawodnikiem.
Jest duża szansa , że przez ten czas Stann zrobił postep w walce vs silny zapaśnik, natomiast po Sonnenie nie spodziewałbym się lepszej formy ( długa przerwa i 34 lata)

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja nie wierzę, że tym razem Maynard będzie w stanie tak trafić, jak w pierwszej walce i uważam, że Edgar wygra dość zdecydowanie na punkty. W pierwszym pojedynku pokazał dobrą obronę przed obaleniami, a w stójce będzie za szybki.

P 1

przemoziom

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
cz-wa
Akurat wiekiem Sonnena bym się nie przejmował, bardziej interesuje mnie czy jest w stanie łatwo narzucić swoje warunki, czy może wda się w bójkę z All American, i ten pośle go na glebę solidnym prostym ;)

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Tutaj bym uważał na Sonnena. On chce jeszcze się spotkać z Pająkiem w Octagonie. Taka porażka na pewno zmniejszyła by szansę. Stann jest groźnym rywalem, ale w parterze nie będzie miał zbyt dużo argumentów. Jeden będzie się obawiał stójki, drugi parteru. Brian jest silnym facetem, ale moim zdanie nie utrzyma się na nogach. W tej chwili kurs na Sonnena zbyt niski żeby grać, ale może do weekendu podskoczy do góry.

P 1

przemoziom

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
cz-wa
Co myślicie o walce Melvin Guillard vs. Joe Lauzon ? Asassin ostatnio pokazuje świetną formę pod skrzydłami Grega Jacksona, jednak większość swoich walk przegrywał przez poddanie. Lauzon jest mocny w tej materii, jak myślicie jakie są szansę ze złapie Melvina ?

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Melvin pod okiem Grega poczynił spory postęp i wg mnie to on jest faworytem, ale nie aż takim, jak pokazują to kursy. Joe mnie też specjalnie nie przekonuje. IMO no bet, albo Joe za drobne.

Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
Stipe Miocic vs Joey Beltran 1.52✅✅✅ Pinnacle.Joey to nie jest zawodnik klasy UFC.Stipe to dobry prospekt wagi ciężkiej.Zapaśnik 1 dywizji NCAA,mistrz stanowy w swojej kategoria do tego jest bokserem posiada tytuł &quot;Złote Rękawice&quot;(są to amatorskie mistrzostwa w boksie w USA).Jak dla mnie jest on szybszym i silniejszym sportowcem,bardziej wszechstronnym zawodnikiem o wiele lepszym technicznie,mocnym zapaśnikiem z bardzo dobra stójką.W swoim repertuarze posiada także bardzo mocne leg kicks.Jest to jego debiut w UFC.Stawiam na KO w stójce lub położenie Beltrana na glebę i tam brutalne Ground end pound.&lt;&lt;&lt;Skorzystałeś z typu? Kliknij: Dzięki.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
cruel21 +3 Punkty
Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
Anthony Pettis vs Jeremy Stephens 1 1.38✅ Expekt.Jak dla mnie Pettis ma dwa wyjścia aby łatwo wygrać tą walkę przez poddanie albo KO w stójce.Stawiam na poddanie.Jeremy to nie poziom Pettisa.&lt;&lt;&lt;Skorzystałeś z typu? Kliknij: Dzięki.http://www.youtube.com/watch?v=LH7oRb5Knjc

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
krzysiu +3 Punkty (.)
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Mój typ: Demian Maia vs. Jorge Santiago 1 i póki co...??
Bukmacherzy wystawili śmieszny kurs, który wynosi w bet365 1.28 heh. Cała gala obfituje w świetne pojedynki, ale kursy wystawione na poszczególne walki są śmieszne. Na Sonnena znalazłem 1.40 na sportingbecie. Jedynie koncentruję się na walce wieczoru i jednak stawiam na Maynarda.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa

Kurs na Beltrana urósł aż do 3.1
Za Miocica można dostać 1.43

Chorwata ustawiłbym tylko jako nieznacznego faworyta.
Tak naprawde nie wiadomo na co go stac w UFC. Zawodnik &quot;ma papiery&quot; na dobrego zawodnika ale kurs 1.43 to znaczna przesada.

Postawie na Beltrana jako value bet.
Myśle , że walka potoczy się długo, Beltran ma dobre cardio, jest twardy, ma doświadczenie z UFC i tym może przechylić szale zwycięstwa na swoją strone.

Beltran
3.1 w Pinnacle
3/10

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Bukmacherzy twierdzą, że walka Edgar - Maynard będzie długa i rozstrzygnie się po 5 rundach. Mają powody by tak myśleć, ponieważ dwa ostatnie pojedynki kończyły się decyzją sędziów. Czy tym razem będzie inaczej ? Ja uważam, że tak! Edgar to tytan pracy z żelazną kondycją. Przeważnie zajeżdza swoich rywali i punktuje. Posiada bardzo duże umiejętności, ale brakuje mu według mnie siły. Trudno w tej kategorii wagowej o mocne uderzenie, ale Maynard na pewno wie gdzie popełnił błąd w przygotowania do ostatniej walki. To on był lepszy w stójce i miał już praktycznie Edgara na widelcu. Czemu tego nie skończył ? Nie wiem.... Te dwie walki musiały go czegoś nauczyć i teraz scenariusz się nie powtórzy. Udowodnił, że można trafić Edgara i, że można z nim wygrać. Przygotowani są na pewno na 110 % ale to jeden z nich musi wygrać i dla mnie będzie to Maynard. Stawiam na Gray Maynard by KO, TKO or Stoppage po kursie 6.50

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa

Maia wins by 3 round decision
2.570 5Dimes
5/10

Maia nie jest typem punchera, Santiago ma dobre umiejętności parterowe, więc ciężko będzie go poddać.
Wygrana przez decyzje najbardziej prawdopodobna.

mike_18 42

mike_18

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
B-B
W głównej walce stawiam na Edgara. W ostatniej walce Maynard&#39;owi nie udało się go znokautować, więc moim zdaniem tym razem tymbardziej mu sie to nie uda. Edgar bedzie bardziej uważny i wygra przez decyzję.
W następnej walce zaryzykuje na Stann&#39;a po kursie 3.10. Bardzo dobrze broni się przed poddaniami, a do tego jest silny. Sonnen dawno nie walczył, do tego w ostatniej walce był na koksie. Wydaje mi się, że nie będzie to już ten zawodnik co w ostatniej walce.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa
Walka wieczoru:

Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze lekkiej
155 lbs.: Frankie Edgar pok. Graya Maynarda przez KO (uderzenia w parterze), 3:54 runda 4

Główna karta:

Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze piórkowej
145 lbs.: Jose Aldo pok. Kenny’ego Floriana przez jednogłośną decyzję, 3 x 49-46

185 lbs.: Chael Sonnen pok. Briana Stanna przez poddanie (trójkąt rękami), 3:51 runda 2
145 lbs.: Nam Phan pok. Leonarda Garcię przez jednogłośną decyzję, 3 x 29-28
155 lbs.: Joe Lauzon pok. Melvina Guillarda przez poddanie (duszenie zza pleców), 0:47 runda 1

Walki w Spike TV

185 lbs.: Demian Maia pok. Jorge’a Santiago przez jednogłośną decyzję, 3 x 30-27
155 lbs.: Anthony Pettis pok. Jeremy’ego Stephensa przez niejednogłośną decyzję, 2 x 29-28; 28-29

Pozostałe:

265 lbs.: Stipe Miocic pok. Joeya Beltrana przez jednogłośną decyzję, 2 x 29-28; 30-27
145 lbs.: Darren Elkins pok. Tiequan Zhanga przez jednogłośną decyzję, 2 x 30-27; 30-26
185 lbs.: Aaron Simpson pok. Erica Schafera przez jednogłośną decyzję, 3 x 30-27
185 lbs.: Mike Massenzio pok. Steve’a Cantwella przez jednogłośną decyzję, 2 x 29-28; 30-27

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa

Maia wins by 3 round decision ✅
2.570 5Dimes
5/10

Beltran ⛔
3.1 w Pinnacle
3/10

ogółem
+4.85 j.

Status
Zamknięty.