>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

UFC 134: Silva vs Okami

Status
Zamknięty.
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa

Data: 27 sierpnia 2011
Miejsce: HSBC Arena, Rio de Janeiro, Brazylia
Transmisja: PPV

Walka wieczoru:

Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze średniej
185 lbs.: Anderson Silva (28-4) vs. Yushin Okami (26-5)

Główna karta:

205 lbs.: Mauricio Rua (19-5) vs. Forrest Griffin (18-6)
265 lbs.: Antonio Rodrigo Nogueira (32-6-1) vs. Brendan Schaub (8-1)
155 lbs.: Edson Barboza (8-0) vs. Ross Pearson (12-4)
205 lbs.: Luiz Cane (11-3) vs. Stanislav Nedkov (11-0)

Walki w Spike TV:

155 lbs.: Spencer Fisher (24-7) vs. Thiago Tavares (15-4-1)
170 lbs.: Paulo Thiago (13-3) vs. David Mitchell (11-1)

Pozostałe:

135 lbs.: Raphael Assuncao (16-4) vs. Johnny Eduardo (25-8)
185 lbs.: Rousimar Palhares (12-3) vs. Dan Miller (13-5)
145 lbs.: Yuri Alcantara (25-3) vs. Felipe Arantes (13-3)
135 lbs.: Ian Loveland (14-8) vs. Yves Jabouin (15-7)
170 lbs.: Erick Silva (11-0) vs. Luis Ramos (19-6)*

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Gala na którą czekam cały rok. UFC 134 startuje w Rio de Janeiro. Brazylia to historia i początki mma. To właśnie tutaj wszystko się zaczęło. Brazylijczyk Gracie wymyślił UFC i to on był pierwszym mistrzem tej organizacji. Jak widać przez te kilkanaście lat dużo się zmieniło w tym sporcie, ale zawodnicy z Brazylii są w czołówce światowego mma. Wszystkich nie da się pokazać na tej gali, wybrano &quot;najlepszych&quot; i tak między innymi w octagonie zobaczymy Andersona Silvę, Shoguna czy też doświadczonego Nogueire. Kilku młodych i głodnych sukcesu zawodników. Wielkie rewanże jak choćby Shoguna z Gryffinem czy Andersona z Okami ( to właśnie Yushin był jednym z nielicznych zawodników którzy pokonali &quot;Pająka&quot; ) Gala zapowiada się naprawdę ciekawie i mam nadzieję, że będziemy świadkami pięknego widowiska.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
konrad140 +7 Punkty (snopie nie pierdziel o żadnym odejściu ;) nie chcę nikogo innego w dziale Sportów walki ;) ogarniesz się i wracaj ;))
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa
205 lbs.: Mauricio Rua (19-5) vs. Forrest Griffin (18-6)

W 2007 r. na UFC 76. obaj zawodnicy juz się pojedynkowali.
Góra w tym pojedynku był Griffin. Wytłumaczeniem porażki Shoguna był jego debiut w oktagonie w USA oraz kontuzja.

Rua to ścisła czołówka LHW. Ostatnio został zdetronizowany przez zjawiskowego Jonesa ale do tego momentu prowadził wyrównane pojedynki z drugim najlepszym na świecie LHW - Machidą.
Shogun to specjalista od muay thai. W tej płaszczyżnie najchetniej prowadzi walke aczkolwiek także , jak kazdy Brazylijczyk jest mistrzem bjj.

Forrest Griffin to też czołówka LHW. Zawodnik, ktory jest w stanie wygrac z każdym. Posiada dobre warunki fizyczne, świetne cardio i jest bardzo przekrojowy. Trudno mi wskazać płaszczyznę , ktora dominuje w umiejetnościach Amerykanina.
Forrest dobrze się czuje w uderzeniach, zapasach i ju-jitsu.

Bukmacherzy mocno faworyzują Brazylijczyka.
Bo walczy u siebie i jest uznawany za trochę lepszego zawodnika.
Z drugiej strony Forrest może ma patent na Shoguna ?

Ja stawiam na Amerykanina.
Forrest jest na tyle kompetentnym stójkowiczem, żeby nie dac się zdominowac w tej materii. Ma lepsze warunki fizyczne, pokazał juz raz, że ma patent na Shoguna, bardzo dobre cardio da mu handicap w razie decyzji.
Shogun ostatnio nie zachwyca.
Ostatnie walki: przegrał planowo z Jonesem, Z Machidą dał dobry dwumecz ale ziomek z Brazylii to podobny w profilu zawodnik (podobne warunki fizyczne i stojka).
Do tego dochodza pogłoski o niezaleczonej kontuzji kolana Shoguna..
Wydaje mi się, że będzie walka, gdzie zadecyduje dyspozycja dnia, lepszy game plan. Kurs zacny, dlatego biore:

Forrest Griffin ⛔
2.97 w Pinnacle
5/10

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Co do walki Griffin - Shogun, IMO lepiej nie ruszać. Wszystko zależy od formy, a w zasadzie kondycji Shoguna. Jeśli wyjdzie tak przygotowany jak do bojów z Machidą, to znokautuje Griffina. Jeśli nie, to przegra na punkty albo przez poddanie. Chociaż jeśli już coś grać za kasę, to faktycznie szukać wysokiego kursu na Amerykanina.
Typersko tak to widzę:
Luis Cane 1.5 pinnacle + Paulo Thiago 1.25 pinnacle - bo Nedkov ma tylko fajny rekord, a UFC to za wysoki poziom, a Thiago to cały czas czołówka dywizji 5/10
Do tego po prostu nie mogę przejść obojętnie kursu 3.1 Antonio Rodrigo &#39;Minotauro&#39; Nogueirę. Owszem, swój prime ma już dawno za sobą, to jednak Schaub to dla mnie nie jest jakiś dobry zawodnik, ot zwykły średniak. Kurs wg mnie przesadzony i wydaje mi się, że Brazylijczyk może tę walkę wygrać. 1/10

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Shogun ma coś do udowodnienia. Nie tylko po walce z Jonesem, ale również Griffinowi za ostatnią porażkę właśnie z tym zawodnikiem. Griffin wygrał z Franklinem, ale wracał po kontuzji i nie wyglądał dobrze w tej walce. Miał dużo czas na poprawę kondycji, ale ja jednak uważam, że to właśnie Brazylijczyk wygra walkę, tym bardziej, że będzie walczył w swojej ojczyźnie. Dla mnie dużym pewniakiem jest wygrana Edsona Barbozy! dużo czytałem o tym zawodniku i wiele osób pokłada w tym młodych chłopaku duże nadzieję. Ma potencjał i musi to wykorzystać. Kurs poleciał w dół i w tej chwili można złapać 1.30 na bet365. Innym ciekawym typem jest Rousimar Palhares który również musi udowodnić, że należy do ścisłej czołówki UFC. Czekam na jego walkę o pas, a to nastąpi niedługo.

Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
Antonio Rodrigo Nogueira vs Brendan Schaub 2 1.43⛔ Pinnacle.Krótko i na temat.Zła walka dla Noga.Brendan zakończy chyba karierę Noga w UFC, jego czas już dawno minął.Nog to już nie te lata do tego powraca po wielu kontuzjach zaczynając od nóg i kończąc na tułowiu a ostatnią walkę stoczył w lutym 2010 gdzie zdeklasował go Cain(Brendan w tym czasie stoczył już 4 walki i wszystkie zwycięskie).Na obecną chwile Brendan jest zdecydowanie za mocny,większy i silniejszy,z dobrymi zapasami,ciężkimi rekami i z każda walką coraz lepszy pod każdym względem i będzie to widać w klatce(jego trenerem jest Greg Jackson,najlepszy trener i strateg w MMA).Brendan na swoim rozkładzie ma już takie nazwiska jak Crocop i Gonzaga. Nog po tej walce dołączy do tej listy.Stawiam na wygraną Brendana i nie wykluczam KO lub TKO na Nogu.&lt;&lt;&lt;Skorzystałeś z typu? Kliknij: Dzięki.

Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
David Mitchell vs Paulo Thiago 2 1.25✅ Pinnacle.Krótko i na temat.Bardzo duża przewaga Paulo nad swoim przeciwnikiem w każdej płaszczyźnie walki i pod każdym względem.Rożnica klas.Paulo poskłada przeciwnika.Plus na innym kuponie Silva 1.22✅ który to pokona Okamiego i plus Schaub+Thiago+Silva=AKO 2.18.⛔&lt;&lt;&lt;Skorzystałeś z typu? Kliknij: Dzięki.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jeśli się nie mylę, niech ktoś mnie poprawi w razie czego, to Schaub nie trenuje u Grega Jacksona. Owszem, trenuje w podległym mu klubie, ale jego head-coachem jest kto inny z tego, co pamiętam. Wnioskuję to po sytuacji Carwina.

tomek-host 29

tomek-host

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
185 lbs.: Rousimar Palhares (12-3) vs. Dan Miller (13-5) 1.3-3.25

Palhares to świetny zawodnik specjalista od poddań , przegrane z czołówką Danem Hendersonem i Marquardtem , agresywny i dający dobre walki , bardzo silny zawodnik

dobry zawodnik przegrane z czołówką UFC wagi średniej , posiada czarny pas BJJ tak jak wyżej wymieniony Palhares , natomiast przewaga siły i doświadczenia w tej płaszczyźnie walki na korzyść brazylijczyka który jest dla mnie zdecydowanym faworytem i zapewne wygra przez poddanie

TYP 1 , 1.312 na Sportingbet ✅✅✅

salonowiec +2 Punkty (dobry typ)
Pudzianxx +2 Punkty (Good powinno wejsc w miare łatwo)
cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Chciałem grać Palharesa, ale boję się o jego kondycję i wtedy w 3 rundzie może być różnie.
Za to zainteresowałem się bardziej walką Shogun - Griffin i chyba zagram Shoguna. Mówi, że jego kolana są w 100% gotowe, krążą filmiki na których widać, że wziął się za trening kondycyjny i siłowy, więc myślę, że powinien wygrać.

Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
Erick Silva vs Luis Ramos 1 1.37✅ Pinnacle.Erick duży talent,trenuje pod okiem braci Nogueirów,bardzo dużo sparingów z Andersonem Silvą.Czarny pas BJJ i Judo.Z tego co zobaczyłem przewaga w stójce Ericka spora.Według mnie Ercik spokojnie sobie poradzi w tej walce.&lt;&lt;&lt;Skorzystałeś z typu? Kliknij: Dzięki.

gregor07 +1 Punkty
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa
Jeśli się nie mylę, niech ktoś mnie poprawi w razie czego, to Schaub nie trenuje u Grega Jacksona. Owszem, trenuje w podległym mu klubie, ale jego head-coachem jest kto inny z tego, co pamiętam. Wnioskuję to po sytuacji Carwina.

Z tego co widze to G. Jackson jest wrecz &quot;rozrywany&quot;
Wszyscy chcą być przez niego trenowani.
Facet jezdzi po świecie (teraz n.p. jest na Hawajch i trenuje Arlovskiego)
Myslę, że raczej jest takim konsultantem ;) , ktory posiedzi krotko, coś skoryguje, zapoda jakieś uwagi i jedzie dalej do nastepnych fajterow.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
IMO Silva po takim kursie nie wart ryzyka zupełnie, a nie wiem, czy nie zagram za drobne na Okamiego - przeczucie. No i Schauba bym nie grał, wierzę w Minotauro.
E: Niemniej, powodzenia ????

tomek-host 29

tomek-host

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
jakoś w Rodrigo nie wierzę ???? może dlatego że jest dla mnie emerytem ,Schaub by KO 1r . jak dla mnie . Anderson - utrata w Brazylii pasa to dopiero było by upokorzenie :razz: Okami przegrał z Sonnenem to nie widzę innej możliwości jak wygrana Silvy ale wszystko okaże się w praniu :] dzięki cinoj za wsparcie

gandap 7

gandap

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Paulo Thiago (13-3) vs. David Mitchell (11-1)
Typ: 1
1.25 @ BET365
8/10​

Thiago zanotował ostatnio dwie porażki, ale nadal jest to świetny zawodnik i utalentowany grappler. Naprzeciw niemu stanie Mitchell, który przegrał w debiucie w UFC w kiepskim stylu, będąc zdominowanym siłowo przez swojego oponenta. Dla mnie nie ta klasa rywala, nawet po dwóch porażkach Paulo ma o wiele więcej umiejętności oraz doświadczenia.

Luiz Cane (11-3) vs. Stanislav Nedkov (11-0)
1.45 @ Unibet
6/10​

Cane jest typowym strikerem, który walczy widowiskowo i lubi nokautować (lub być nokautowany). Tak było z Nogueirą, któremu uległ, jednak o jego klasie może świadczyć pokonanie przez KO Sokoudjou, który jest świetnym stójkowiczem (o czym przekonał się z kolei Janek Błachowicz). Nedkov natomiast ma świetny bilans, jednak to jego debiut w UFC. Organizatorzy chyba cenią jego umiejętności zapaśnicze i grapplerskie, bo tylko w tych płaszczyznach Bułgar może mieć jakieś szanse. Wydaje mi się jednak, że to dla niego zbyt trudny debiut i Brazylijczyk odetnie mu prąd w pierwszej rundzie widowiskowo nokautując debiutanta (ciekawa oferta Pinnacle na Under 1.5 - 1.769).

Anderson Silva (28-4) vs. Yushin Okami (26-5)
1.212 @ Pinnacle
8/10​

Ciężko upatrywać innego rozwiązania niż wygranie tej walki przez Brazylijczyka. Tak na prawdę nie wierzę, żeby ktokolwiek mógłby mu teraz zagrozić w jego kategorii i chętnie zobaczyłbym jego rewanż z Sonnenem. Okami to solidny fighter, ale nie na tyle by dać radę pająkowi, który walczy w dodatku u siebie. Mimo wszystko uważam, że Anderson nie da rady skończyć Japończyka i wygra przez decyzję, więc over 4.5 też jest ciekawy do grania.

Ponadto dwa kursy - na Nogueire i Rossa Pearsona są bardzo kuszące i według mnie przesadzone, bo Brazylijczyk ma tytanową szczękę, a Schaub nawet w walce z Cro Copem do nokautu był kompletnie nieprzekonywujący. Natomiast Anglik może zrobić Barbossie niespodziankę w stójce, bo to też solidny fighter w tej płaszczyźnie, chociaż tutaj mogą decydować warunki fizyczne, które są na korzyść Brazylijczyka.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Akurat Brazylijczyk tytanowej szczęki już raczej nie ma, to zgadzam się, że kurs przesadzony. A Schaub z Mirko wg mnie do momentu nokautu przegrywał na punkty, a jaką szczękę ma CroCop wiedzą wszyscy. W Pearsona zupełnie nie wierzę.

gandap 7

gandap

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Akurat Brazylijczyk tytanowej szczęki już raczej nie ma

Przypomina mi sie jego walka z Velasquezem, gdzie dostał serię mega silnych ciosów w szczękę, po których 90% zawodników poszłoby spać, a on nadal chciał walczyć, heh - chociaż dobrze, że przerwał to sędzia :cool:

Status
Zamknięty.