>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

UFC 133: Rashad Evans vs Tito Ortiz 07.08.2011

Status
Zamknięty.
9adrian2 37

9adrian2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kresy Wschodnie

Walka wieczoru:
Rashad Evans (15-1-1) vs. Tito Ortiz (16-8-1)

Karta główna
Vitor Belfort (19-9) vs. Yoshihiro Akiyama (13-3)
Jorge Rivera (19-8) vs. Alessio Sakara (15-8)
Rory MacDonald (11-1) vs. Mike Pyle (21-7-1)
Dennis Hallman (50-13-2) vs. Brian Ebersole (47-14-1)

Karta wstępna:
Matt Hamill (10-3) vs. Alexander Gustafsson (11-1)
Chad Mendes (10-0) vs. Rani Yahya (16-6)
Ivan Menjivar (22-8) vs. Nick Pace (6-1)
Johny Hendricks (10-1) vs. Mike Pierce (12-3)
Mike Brown (24-8) vs. Nam Phan (16-8)
Rafael “Sapo” Natal (11-3-1) vs. Riki Fukuda (17-5)​

Zaledwie kilka godzin po tym jak Tito Ortiz (MMA 16-8-1, UFC 15-8-1, #16 w rankingu MMARocks) ogłosił, że nie jest zainteresowany zestawieniem z Rashadem Evansem (MMA 15-1-1, UFC 10-1-1, #2 w rankingu MMARocks) kalifornijczyk wykonał zwrot o 180 stopni. Dana Whhite ogłosił na twitterze, że na UFC 133 jednak dojdzie do rewanżu obydwu zawodników za ich walkę z UFC 73, 7 lipca 2007 roku, która zakończyła się remisem z powodu odjęcia Ortizowi punktu za łapanie się siatki w drugiej rundzie.

Ortiz oczywiście dopiero ostatnio przełamał swoją niemoc w oktagonie sensacyjnie poddając Ryana Badera i odnosząc pierwsze zwycięstwo od 2006 roku. Walkę z Evansem Ortiz stoczy zaledwie 35 dni po wygranej z Baderem, będzie to jego najkrótsza przerwa między walkami w karierze (wyłączając turniej na UFC 13). Evans dla kontrastu wróci do walki po długiej, 457 dniowej przerwie i będzie to dla niego pierwsza walka od wygranej na punkty z Quintonem Jacksonem w maju 2010 roku. Ortiz jest już trzecim rywalem Evansa na UFC 133 po tym jak wycofali się kolejno Jon Jones i Phil Davis. Gala UFC 133 odbędzue się 6 sierpnia w Filadelfii.
mmarocks.pl

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
tomek-host +1 Punkty
cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jak zobaczyłem, że kursy na Hamilla wynoszą ok 2.80 to mnie zatkało. Dla mnie kursy powinny być odwrócone, a i tak chyba opłacałoby się grać na niego.

salonowiec +1 Punkty (dobra uwaga)
tomek-host 29

tomek-host

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
UP
też byłem trochę zaskoczony , ale według mnie kursy powinny być bardziej wyrównane , i walka trudna do typowania

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa
Zgadzam sie z wami.

Pozwoliłem sobie rozwinąć ten typ:

205 lbs.: Alexander Gustafsson (11-1) vs. Matt Hamill (10-3) kurs. ok 1.5 - 2.7

Alexander Gustafsson to szwedzki bokser z dobrymi umiejetnościami grapplingowymi.
Wysoki (194 cm.) , młody (24 lata) z bardzo dobrym rekordem 8-1
Z tym, że bił się z anonimowymi fajterami, kiedy na drodze stanął mu znany zapasnik Phil Davis, to Szwed odklepał duszenie.
Gustafssonowi wróży sie świetlaną przyszłość ale jeszcze nie można go zaliczyć do grona najlepszych zawodnikow.

Matt Hamill to zapasnik z przyzwoitą stójką.
Od dawna bije sie w UFC, ściera się z czołowka światową.
Idzie mu całkiem nieżle. Ze ścisłym TOP light heavyweight, w ostatnim czasie przegrywa:
Ramapage, (z Jon Jones przegrywał ale wygrał szczęśliwie przez dyskwalifikacje przeciwnika).
Ale zanotował cenne wygrane nad:
Mark Munoz czy Keith Jardine.
Wyniki wskazują, że Hamilla można zakwalifikowac jako zawodnika ścisłego zaplecza top -94 kg.

Obaj zawodnicy prezentują podobny poziom sportowy.
Szwed wydaje się być bardziej przekrojowy ( bardzo dobry boksersko, dobre defensywne zapasy, dobry parter.
Hamill w starciu z Gustaffsonem pewnie oprze się o swoje zapasy.
Albo przynajmniej będzie się starał walczyć w klinczu , żeby zniwelowac zasięg i umiejetnosci Szweda.
Na minus dla Hammila przemawia fakt, że o walce dowiedzial się kilka tygodni temu i wszedł w zastępstwo za kontuzjowanego Matyushenke.

Tym niemniej nie widze faworyta tego starcia.
Z jednej strony perspektywiczny uderzacz, z drugiej doświadczony zapasnik.
Bardzo możliwe, ze po nudnej walce wygra przez decyzje Hamill.
Dlatego ze względu na bardzo atrakcyjny kurs, gdzie szanse zawodnikow oceniam 50/50, biore:

Hamill ⛔
2.75 w Pinnacle
5/10

cinoj +2 Punkty (War Hamill!:))
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Również widzę dużą szansę i zgodzę się w 100% z Salonowcem. Hamill jest bardzo dobrym zawodnikiem, świadczą o tym jego ostatnie wyniki. Ostatnią walkę stoczył z RAMPAGE i nie dał się znokautować, a jak wiadomo jakim uderzaczem jest Jackson. Szansę są równe i nikt moim zdaniem nie jest faworytem w tym starciu dlatego podobnie jak kolega wyżej uważam, że warto zagrać po takim kursie na Matta.

tomek-host 29

tomek-host

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
145 lbs.: Mike Brown (24-8) vs. Nam Phan (16-8) 1.5-2.45

Mike Brown to były mistrz WEC w wadze piórkowej trenujący w gymie American Top Team doświadczony zawodnik wygrywał boje z takimi zawodnikami jak Urijah Faber Yves Edwards , posiada czarny pas BJJ . Natomiast ostatnio niedzieje sie z nim najlepiej 2 ostatnie walki przegrane ale z dobrymi zawodnikami .

Natomiast

Nam Phan to dla mnie zawodnik o klasę niższą , walczący na podrzędnych galach ze słabym rekordem i ostatnie walki przegrywal przez TKO , nie wiem jakim cudem walczy w UFC . Brown w formie czy nie powinien spokojnie odprawić przeciwnika.

TYP 1 1.5 na Sportingbet ✅✅✅

Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
Rory MacDonald vs Mike Pyle 1 1.40✅ Sportingbet .Rory kolega treningowy GSP z klubu Tristar Gym nie będzie miał jak dla mnie najmniejszych problemów z pokonaniem 35 letniego Pylego(i nie ważne że to Pyle ma dużo większe doświadczenie w walkach)To będzie dominacja przez 3 rundy jak wcześniej go nie skończy przez TKO lub KO.Rory dynamiczny i bardzo silny zawodnik,duża przewaga w stójce ,kickboxingu,zapasach(kiedy tylko będzie chciał będzie go obalał i slamował jak to było w walce z Diazem)lepsza praca na ziemi +ogromna przewaga w sile fizycznej .W tej walce zwycięzca może być tylko jeden i będzie nim Rory.&lt;&lt;&lt;Plus na drugim kuponie Rashad Evans 1 1.25✅ Sportingbet (który to powinien zamordować Ortiza w klatce) gdzie AKO z tych dwóch walk = 1.75✅✅✅ Sportingbet .Jak dla mnie obydwaj wygrają swoje walki i to bardzo wyraźnie,2 pewne walki.&lt;&lt;&lt;Skorzystałeś z typu? Kliknij: Dzięki.EDIT:Oboje wygrywają bardzo łatwo,jeden i drugi przez TKO,Rory w 1 a Rashad w 2 rundzie ????

tomek-host +1 Punkty
tomek-host 29

tomek-host

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

Pudzianxx +2 Punkty (znakomity typ, oby wiecej takich)
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa
170 lbs.: Mike Pyle (21-7-1) vs. Rory MacDonald (11-1)

Tutaj sie nie zgodze, ze MacDonald łatwo zdominuje Pyle&#39;a
Pyle prezentuje bardzo niewygodny styl walki.
Ten bardzo doświadczony zawodnik jest wysoki, dobrze kontroluje dystans, nie daje sie trafiac , cięzko go przewrócic i jest cięzki do skonczenia.
Pyle punktuje w dystansie przeciwników i sie cofa. Ma długie ręce, dobrze się rusza.
MacDonald to atletyczny, dynamiczny zawodnik. Ma serie wygranych na dobrymi zawodnikami stąd tak niski kurs na niego.
Ale Pyle tez wygrywał ostatnie walki jako underdog.
Mysle, że walka potrwa cały dystans i Macdonald nie jest aż takim fawotytem jak wyceniają go bukmacherzy.
Będzie musiał ganiać po ringu przeciwnika , ktory ma większy zasięg.
A nawet jak go dopadnie i przewwróci to Pyle pokazał, że ma dobre ju - jitsu.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
"wale w morde, wale w udo, bo trenuje Vale Tudo"
Dwa typy na 133 galę UFC ????
205 lbs.: Rashad Evans (15-1-1) vs. Tito Ortiz (16-8-1) 2 4.65
Evans powraca do Otagonu po bardzo długiej przerwie,nie walczył od około 435 dni i jego forma jest nie wiadoma.Wiadome jest to jak prezentował się przed przerwą czyli szybkie ręce i dobra wydolność.Ale ja postawię drugi raz na Ortiza i mam nadzieję że znowu się nie zawiodę.Ortiz na fali wygrana z Baderem na pewno podbudowała go psychicznie do tego kibice są za nim.Tito posiada lepsze warunki fizyczne jest wyższy i też silniejszy od rywala.Czy Evans powróci jeszcze lepszy ? Tego nie wiadomo także łapię świetny kurs na Ortiza i polecam.
185 lbs.: Jorge Rivera (19-8) vs. Costa Philippou (7-2) 1 1.71
Nie no Costa to za słaby przeciwnik na takiego uderzacza jakim jest Rivera.Na swoim koncie Jorge ma już wygrane z o wiele lepszymi zawodnikami min:Nate Quarry,Kendall Grove czy też Dennis Hallman.Oczywiście Jorge to już nie ta kondycja ale siła nadal dobra i powinien wygrać przez T/KOs w pierwszej rudzie.

gystlik 3,3K

gystlik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa/Poznan
Brawo Chłopaki za ogarnianie tematu i skuteczne analizowanie poszczególnych pojedynków - jednak piszę z zapytaniem - gdzie będzie można z rana w miarę przejrzyście znalezc wyniki 133 Gali UFC? Z góry dzięki i pozdrawiam.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
mmarocks.pl ;)

E: Już nigdy nie postawię złamanego grosza na Hamilla. Strasznie wolny, strasznie przewidywalny, a jego próby obaleń to tragedia. Myślałem, że to walka z Rampagem mu nie wyszła, ale to chyba jednak on jest za słabym zawodnikiem. Szkoda.

Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
RORY MACDONALD✅ według planu,deklasacja w 1 rundzie przez TKO ???? ,pozamiatał przeciwnikiem równo,a EVANS✅ demoluje Ortiza w 2 rundzie ;)

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zastanawiam się, czy GSP nie wyhodował węża na własnej piersi. &#39;Ares&#39; jest niezwykle przekrojowy, silny, kreatywny. Myślę, że to może być pogromca GSP za jakiś czas.

Status
Zamknięty.