Dyscyplina:Greyhound - Wyścigi Psów
Godzina: 21:18 czasu polskiego / 20:18 angielskiego
Spotkanie: Crayford, 380m flat, A5
Typ: 5. Sporting Enda wygra
Kurs: 3.50
Bukmacher:
Betfair
Analiza:
Ok, krok po kroku wdrażam swój plan przenosząc się z zeszytowych kartek na prawdziwą giełdę
Betfair. Póki co zainstalowałem FairBot i będę grał symulację przy okazji obserwując kursy na faworytów, a zarazem dzielnie trzymał się planu zakładów LAY wcześniej analizowanych, więc zobaczymy jak efekty, gdyż na chwilę obecną jest to pierwszy kontakt z giełdową rzeczywistością, a dzisiejszy dzień jest pierwszym testem. Wkrótce założę temat by podzielić się obserwacjami. Póki co gram symulację, więc nie ma sensu.
A na dziś Crayford. Biegów na dzień dzisiejszy jest masę, więc spojrzałem tylko na karty i zobaczyłem zestawienie by wyselekcjonować kilka z nich. Na torze 380m płaskim w dywizji A5 staną przeciwko sobie dobrej klasy zawodnicy, gdzie praktycznie każdy może wygrać. Warto przyjrzeć się tej sytuacji, gdyż jest to klasyczna opcja tzw. "na sprintera" w tym biegu.
Więc z 1 toru pobiegnie Blade Runner, który stoi dość wysoko w ofercie kursowej 11/4 czyli przewyższa mego faworyta z kursem 3.25. Jestem nieco zdziwiony, ale faktycznie ma tutaj szansę. Z czasami w granicach 24.00 (ostatni bieg 23.87!) całkiem nieźle się spisuje biegając czysto po wewnętrznej i ma tutaj szansę na pierwszą trójkę zdecydowanie. Starty nieco spóźnia, ale jest dynamicznym psem, który sporo nadrabia i potrafi utrzymać dystans z pozycji faworyta. Następnie z toru 2. Shes True Blue, tutaj postawiłbym
LAY zdecydowanie. Pies ten niedawno temu, jakiś miesiąc biegał w dywizji A3, spala starty, gubi się w tłumie, aż żal patrzeć co się dzisiaj z nią stanie... Nie liczę na jej niespodziankę jakkolwiek. Na torze 3. po testach gościć będziemy świeżaka, który wraca po 2 miesięcznej przerwie, a mianowicie Mystical Wizard od 10 lutego powrócił i całkiem nieźle sobie radzi z czasami poniżej 24.00 parę setnych. Niestety ze startami ma problem, chyba jest najwolniejszy z całego zestawienia więc testy testami, a sprawdzian okaże się za wysoką poprzeczką dzisiaj w dywizji A5. Podobną sytuację ma Winning Jasper, który po testach powrócił na A6 i wyrobił podobny czas do Mystical Wizard, niestety biegnie on równolegle do toru 5, gdzie będzie Sporting Enda, więc jej potyczka może dać dobre miejsce Wizardowi. Starty mają podobne lecz Sporting Enda zdecydowanie w historii osiągała lepsze starty niż Mystical Wizard, więc liczę na powtórkę. Enda pobiegła również 28.97 tydzień temu, lecz jestem pewien jeśli od startu pierwszy bend będzie jej to zaliczy świetny czas 28.81! jak 3 tygodnie temu. Leitrim Middle z toru 6. raczej kiepsko, kolejny pies do LAY, choć zdarza mu się przebudzić i zejść poniżej 24.00.
Podsumowując jeśli Sporting Enda wyjdzie na pierwszej proste z prowadzeniem, utrzyma je do mety. Problem w tym, że Winning Jasper czeka na jej potyczkę tuż na starcie i przejąć pozycję middle w roli faworyta, a Blade Runner pobiegnie czysty bieg z pewnością, przynajmniej do łuku więc po prostu Sporting Enda musi wyjść jak najlepiej potrafi, a wiem, że potrafi co nieraz udowadniała brutalnie kurząc na mecie w pysk rywalom, którym pozostało wdychać kurz zwycięzcy.

100