>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Typy Dnia - 18.12.2014 (czwartek)

Status
Zamknięty.
challenger 8,8K

challenger

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Neustadt (Hessen)/Germany
Tutaj podajemy typy
na czwartek - 18. Grudnia

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina:
22:00
Spotkanie:
Adelaide - Sydney
Typ:
over 2.5
Kurs:
1.80
Bukmacher:
Analiza:

Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, user otrzymuje automatycznie ⛔100
Proszę kopiować format podawania typów i bezwzględnie się do tego stosować. Mają być wyraźnie zapisane wyróżniki takie jak Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Mile widziany bezpośredni link do danego meczu np z oddsportal.com albo livescore.pl Przyśpieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

challenger 8,8K

challenger

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Neustadt (Hessen)/Germany
Dyscyplina: Hokej na lodzie - NHL, Regular Season
Godzina:
01:00
Spotkanie:
New Jersey Devils - Ottawa Senators
Typ: New Jersey Devils ML
Kurs:
1.80
Bukmacher:
Expekt
Analiza:
Dziś po przerwie jaką sobie zafundowałem postanowiłem spróbować swych sił i przeanalizować spotkanie w Prudential Center, gdzie miejscowi New Jersey Devils podejmują Ottawa Senators.

Gospodarze będą próbować uniknąć piątej kolejnej porażki ale aż trzy ponieśli oni notując wyjazdowy sweep. Czwartą była domowa porażka po karnych z Chicago. Ogólnie rzecz biorąc Devils ostatnimi czasy notują raczej kiepskie rezultaty, gdyż wygrali zaledwie 2 z ostatnich 10 spotkań (w Carolinie i o dziwo w Toronto).
Prudential nie jest też dla nich jakąś super twierdzą bo mają oni tam bilans zaledwie 3-4-4 z passą 4 kolejnych porażek. Poprzednia tak słaba seria domowa zdarzyła im się w sezonie 2010/11. W dzisiejszym spotkaniu widzę jednak szansę na zwycięstwo dla gospodarzy. Ich ostatni mecz w Nowym Jorku z Islanders napawa mnie optymizmem. Zagrali oni tam bardzo dobre spotkanie ulegając Wyspiarzom dopiero w rzutach karnych. Warto podkreślić, że ani przez chwilę nie byli zespołem gorszym od Islanders, co więcej potrafili zaskoczyć ich w pierwszej tercji wychodząc na dwubramkowe prowadzenie i to Isles musieli do samego końca walczyć o uniknięcie porażki. Bardzo dobre spotkanie zagrało trio - Scott Gomez, Jaromir Jagr i Marek Zidlicky - w którym każdy z nich zanotował po 2 punkty. Dla Gomeza, który 1 grudnia podpisał kontrakt do końca sezonu będzie to zaledwie drugie spotkanie w Prudential w zespole z którym zdobył 2 Puchary Stanleya i nagrodę Calder Trophy. Jak mówi coach Devils, Gomez jest dla nich wielkim wzmocnieniem.
&quot;On dał nam życie, tworząc spektakle ofensywnie,&quot; powiedział trener Peter DeBoer. &quot;Nie mamy dużo tego. On jest naprawdę miłym dodatkiem.&quot;

Odnośnie Ottawy to mogę powiedzieć tyle, że nie do końca jestem pewien czy na dobre wyjdzie im zmiana trenera. Oglądałem ich ostatni mecz z Sabres który przegrali w rzutach karnych jednak rzuciło mi się w oczy to, że są oni zespołem niekonsekwentnym. Po objęcie prowadzenia w pierwszej tercji rozluźnili się i w drugiej w ciągu zaledwie 3 minut stracili 3 gole. I cóż z tego, iż potrafili odrobić te straty i wyjść na prowadzenie 4:3 skoro w końcówce znów dali wbić sobie wyrównującego gola i ostatecznie przegrali po shootoucie. Senators także nie zachwycają - z ostatnich 10 spotkań wygrali 3.

Dziś w bramkach obu zespołów wystąpią - Cory Schneider (2-0-1 z 1.26 GAA i .958 SV% versus Senators) oraz Craig Anderson (7-3-1 z 2.05 GAA i .944 SV% versus Devils).

Podsumowując - liczę dziś na przełamanie gospodarzy i odniesienie przez nich zwycięstwa. Prudential Center nie jest zbyt gościnne dla Senatorów, którzy wygrywali tam zaledwie 3 razy podczas ostatnich 12 wizyt. Ponadto:
  • Home team is 13-5 in the last 18 meetings.

Po raz kolejny zaufam &quot;emerytom&quot; z New Jersey którzy są zespołem który jeśli się zlekceważy może poważnie zranić a Ottawa nie wygląda mi na zespół który byłby w stanie ich zdominować. A więc...Let&#39;s Go Devils!!!
⛔ 100

realadi 241

realadi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
konskie
Dyscyplina; piłka nożna
godzina; 19.00
spotkanie; Cagliari-Juventus
typ; Juventus handi-1
kurs;2.20 bwin
analiza;starcie lidera z 18 zespołem włoskiej ligi. Juventus po ostatniej stracie punktów prowadzi w serie A tylko jednym punktem nad Romą która ostatnio wygrała. Tym razem nie można sobie pozwolić na stratę punktów mimo że to mecz wyjazdowy. Spójrzmy na gości ostatnie 5 meczy i bilans 3 remisy i 2 porażki...w tym dwa ostatnie z nisko notowanymi rywalami jak remis z ostatnia w tabeli Parmą i przegrana z 17 Chievo u siebie więc jest źle Juventus zremisował co prawda dwa ostatnie mecze ale były to remisy z dość dobrymi zespołami czyli Fiorentina i Sampdorią co oczywiście nie usprawiedliwia słabszej postawy zespołu który chce się bić o najwyższe cele... czemu handi? już wyjaśniam,po pierwsze różnica klas obu zespołów ,nie ma co dyskutować że Juventus mając nawet słabszy dzień powinien to spotkanie wygrać tym bardziej że Roma podejmie u siebie Milan który co prawda nie zachwyca ale zawsze jest poważnym konkurentem do urwania punktów. Po drugie h2h obu drużyn gdzie Juventus na 10 ostatnich gier 8 razy wygrał(6 razy handi) i 2 razy padł remis bramki 23;7 na korzyśC Juve . Wyjazdowo też bardzo dobrze ponieważ 5 ostatnich to 4 wygrane (wszystkie handi) i porażka z 2009 roku...myślę że w tym meczu będzie podobnie i Juve znów wskoczy we właściwe tory i wygra różnica co najmniej 2 goli ???? po takim kursie polecam ????
✅120

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
tip4you +1 Punkty
simao92 +1 Punkty
picior +3 Punkty
makaveli23 3,3K

makaveli23

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: NBA
Godzina: 04:00
Spotkanie: Portland Trailblazers - Millwauke Bucks
Typ: Bucks +3.5
Kurs: 3.50
Bukmacher: unibet
Analiza:
Bucks pokonali ostatnio dwie dobre druzyny z zachodu Suns i Clippers, wiec czemu by nie mieli pokonac lub chociaz utrzymac sie blisko Portland? Wygrac moze byc ciezko ale licze ze napedza stracha gospodarzom do samego konca. Drugi mecz u siebie po dosc dlugim road trip po wschodzie dla Portland, pierwszy mieli latwo bo z oslabionymi Spurs przez kontuzje. Niby jak juz przez to przeszli to teraz powinni byc juz w pelni wypoczeci i powinno pojsc gladko, wkoncu co to dla nich jakies Millwaukee Bucks 6 druzyna konferencyji wschodniej, ale wlasnie ta druzyna to bardzo nieprzyjemny rywal i sadze ze sa w stanie powalczyc do samego konca. Jutro maja mecz bardziej z tych do wygrania w Sacramento, wiec ten pewnie odpuszczą ale przegrac powiedzmy po buzzer beaterze wcale nie zaszkodzi ????
⛔100

lukoen 19

lukoen

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Hokej (NHL)
Godzina: 4:00
Spotkanie: Vancouver Canucks – Dallas Stars
Typ: 1
Kurs: 1.90
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Żadne wygrane typy nie są tak satysfakcjonujące dla mnie jak trafione przełamania. Po wczorajszym niepowodzeniu z Calgary Flames uderzam dziś w podobną opcję i mój zakład ląduje w Rogers Arena gdzie Vancouver Canucks podejmie Dallas Stars. Orki nie wygrały od 4 spotkań i niestety nie prezentowały w nich dobrego stylu. Najbliżej zwycięstwa byli w Ottawie gdzie ulegli Senatorom dopiero w dogrywce. Dziś rywalem Orek będą Gwiazdy, które w tym sezonie zwracają na siebie uwagę tylko i wyłącznie za sprawą obecnie najlepszego gracza NHL - Tylera Seguina (23/15). To co robi w tym roku ten chłop przechodzi ludzkie pojęcia. Stars w ostatnich meczach gra w kratkę częściej gubiąc punkty niż je zdobywając. Ostatnie 5 meczów między tymi zespołami kończyło się na korzyść Stars co chyba jeszcze bardziej podkreśla znaczenie słowa „przełamanie”. Wczoraj w swoim typie na Płomienie pisałem o wyeliminowaniu z gry Ricka Nash&#39;a, to się niestety nie udało, wepchnął 2 bramki i Flames zjechali z własnej tafli pokonani mimo, że byli aktywniejsi w przeciągu całego spotkania. Wydaje się, że dziś sytuacja będzie wyglądać podobnie i będzie dotyczyć Tylera Seguina. Tak więc dziś uderzam na Vancouver, mocno w nich wierzę ale niestety będąc szczerym nie jest to bardzo pewny typ. Dla ludzi o większych nerwach polecam typ na trafienie któregoś z braci Sedin lub wspomnianego wcześniej Seguina.
⛔ 100

malin157 3,6K

malin157

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Biatlon, sprint kobiet
18.12.2014 14:25
Vitkova - Romanova
Typ: Kto będzie mieć więcej trafień w tym wyścigu? (3-drogowy): Romanova
Kurs: 2.45
Bwin
Rosjanka na strzelnicy prezentuje się znakomicie, jest w ścisłej czołówce w tym elemencie obecnie, natomiast Czeszka od początku sezonu właśnie w tym elemencie ma problemy, oczywiście nie jest to jakiś super pewniak, ale para jest dziwnie zestawiona po raz drugi, bo dokładnie to samo grałem w niedzielę w biegu na dochodzenie w Hochfilzen i bez problemu weszło, oczywiście tym razem trochę trudniej tylko dwa strzelania, ale kurs jest przesadzony, Rosjanka powinna albo mieć 9/10 albo 10/10, a Czeszka ile to już razy miała po dwa pudła na jednym strzelaniu, w ciągu 4 dni wiele w tym elemencie nie powinno się zmienić.
✅145

oli12300 553

oli12300

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Dyscyplina: Piłka Nożna - Włochy, Serie A
Godzina:
19:00
Spotkanie:
Cagliari - Juventus
Typ: handicap -2
Kurs: 4.00
Analiza:
Witam, na dziś chciałem państwu zaproponować mecz lidera z drużyną ze strefy spadkowej w włoskiej Serie A. Mecz zapowiada się dość ciekawie i myślę, że to będzie jednostronny pojedynek. Założenie powyżej w typie jest takie by Juve wygrało co najmniej 3 bramki, czyli np. 3-0, 4-1, 5-2 itd. Myślę, że zostanie to zrealizowane, a dlaczego tak myślę? już objaśniam. Juventus w ostatnich 3 meczach zaliczyło kilka poważnych wpadek, zamiast mieć na swoim koncie dopisane 9pkt, to dopisali sobie tylko 3. Więc myślę, że to jest odpowiednia pora na to by się przełamać i w końcu wygrać. Cagliari gra zaś kiepsko u siebie tak jak ogólnie w lidze. Po 15 kolejce Sardyńczycy zgromadzili tylko 12 pkt, więc jest marnie i nie zanosi się na to by tą &#39;marność&#39; jakoś powoli zamaskować. Ostatnie 2 spotkania pomiędzy tymi drużynami zakończyły się wygraną Juventusu (3:0 oraz 4:1) Typ myślę, że jest pewny i wierzę w to, że wejdzie bez większych problemów. Zachęcam do zagrania.
Pozdrawiam.

⛔100

R 394

root

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Godzina:
04:30
Spotkanie:
Denver Nuggets - Houston Rockets
Typ:
Houston Rockets
Kurs:
1.74
Bukmacher:
Bet365
Analiza:
Nuggets to team z przyzwoitą kadrą i to nie chodzi tylko o starterów, ale nawet o zmienników, tyle, że co z tego, skoro nie mają praktycznie trenera? Brian Shaw zawodzi już drugi sezon i raczej po tym sezonie tego coacha już w Denver nie będzie, bo kadrowo spokojnie ta drużyna powinna móc się liczyć w walce o Playoffs nawet na bardzo mocnym zachodzie, a jednak za tego coacha jakoś się nie liczy...
Za to Rakiety w tym sezonie wyglądają naprawdę świetnie, ogromna poprawa przede wszystkim w obronie tej drużyny, na dodatek większość meczów grali bez Dwighta Howarda i bez Terrenca Jonesa, a więc tym bardziej ich wyniki są godne podziwu, Howarda występ niepewny, Jones nie zagra, ale Harden, Ariza, Beverley i reszta zespołu powinni rozstrzygnąć mecz na korzyść Rakiet.
✅74

xamon +4 Punkty
jazzik1 +2 Punkty
krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania, Puchar Króla
Godzina: 22:00
Spotkanie: FC Málaga - Deportivo de La Coruña: ilość kartek
Typ: Powyżej 5.5
Kurs: 1.72
Analiza:
Na La Rosaleda dojdzie chyba do jednego z ciekawszych spotkań rewanżowych 1/16 Pucharu Króla bowiem jest to spotkanie dwóch drużyn z Primera Division i w dodatku mecz w którym tak na dobrą sprawę wszystko może się jeszcze wydarzyć. Pierwszy mecz bowiem tych ekip zakończył się remisem 1-1 i na dobrą sprawę faworytem dzisiejszego starcia są piłkarze Malagi, którzy w weekend pokonali Deportivo w meczu ligowym 1-0. Jednak puchary rządzą się swoimi prawami i kto wie czy to właśnie goście nie będą cieszyć się po końcowym gwizdku sędziego.
Ja postanowiłem zagrać w tym meczu over kartek (granica 5.5) wydaje mi się, że jest to dobre rozwiązanie. Losy dwumeczu nie są rozstrzygnięte więc na boisku zapewne będzie sporo się działo, łącznie z faulami i kartkami. Zresztą w dwóch poprzednich meczach tych ekip kartek trochę było. W pierwszym meczu Pucharu Króla zostało pokazanych 5 żółtych kartek, natomiast w meczu ligowym już 7. Myślę, że dziś gdy mecz nie będzie rozstrzygnięty to może zostać nawet poprawiony wynik kartek z meczu ligowego.
Warto wspomnieć, że w tzw. tabeli fair-play Malaga jest najgorszym zespołem w Primera Division, w sumie piłkarze tej ekipy zostali ukarani 40 żółtymi kartkami i 6 czerwonymi w 15 meczach ligowych. Szczególnie ilość czerwonych kartek może być niepokojąca, nikt nie ma bowiem więcej czerwonych kartek niż gracze Malagi. Jeśli chodzi o Deportivo to piłkarze tej ekipy &quot;łapią&quot; przede wszystkim żółte kartki - mają ich już 44 na koncie, a także przytrafiła im się jedna czerwona.
Piłkarze obu ekip często są więc karani kartkami i myślę, że w dzisiejszym meczu będziemy mieli tego potwierdzenie. Tym bardziej, że obie ekipy mają wciąż szansę awansować do 1/8 finału Pucharu Króla więc emocji i zaciętej walki na boisku nie powinno zabraknąć.
⛔100

yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Stalowa Wola
Dyscyplina: ⚽ Piłka Nożna - FRANCJA: National ⚽
Godzina: 20:30
Spotkanie: Amiens - Strasbourg
Typ: LB +2,5
Kurs: 2.35
Analiza:
Z dzisiejszej ubogiej ofertu postanowiłem zaproponować typ na liczbe bramek w 3 lidze francuskiej .
Amiens zajmujące 7 lokate w tym sezonie na 15 rozegranych kolejek stosunek bramek 22-20 , a u siebie to 16-11.
Strasbourg plasuje się oczko niżej z dorobkiem bramkowym 16:15 z czego na wyjeździe to : 11-12 .
W tym typie obie druzyny łaczy to , że Amiens wiecej strzela i traci u siebie natomiast w drużynie gości jest odwrotnie gdyż to na wyjeździe nie proznuja w zdobywaniu jak i traceniu bramek . Najpewniejszym betem na ten meczy wydaje się tutaj zagranie LB bramek dwie lub trzy ale nie wiem czy jakis buk ma to w ofercie , a nie mam zdyt duzo czasu wiec ryzykuje .
W H2H na 13 meczy miedzy tymi zespołami tylko raz padł wynik overowy .
Amiens na ostatnie 5 meczy odpalili jedynie z Bastia (13) gdzie zremisowali 2-2 , w poprzednich 4 meczach padały dwie bramki .
Strasbourg 3 ostatnie mecze to zaliczony under 1,5 w kolejnych dwóch to jedna wygrana i jedna porazka w stosunku 2-1 .
Faworytem jest tutaj druzyna gospodarzy która powinna strzelić minimum jedna moze dwie bramki , licze równiez na Strasbourg który na wyjazdach nie próznuje i sie bardziej otwiera . Nie mniej sadze dalej ze granie bramek w meczu to loteria bo to zalezy od danego dnia , wiec ja dzis zaryzykuje i pogram coś takiego .
⛔100

filip.vincel +1 Punkty
tip4you 420

tip4you

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
flat earth
Godzina: 20:00
Spotkanie: Elche-Valladolid
Typ: 1
Kurs: 1.95
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Na dzisiaj wybrałem mecz z hiszpańskiej Copa del Rey pomiędzy Elche a Valladolid.
W pierwszym meczu był wynik 0:0. Trener Elche zapowiedział, że w dzisiejszym meczu będą grać optymalnym składem a ich celem jest awans do kolejnej rundy.
Valladolid zagra bez 3 czołowych graczy: Rueda, Valiente, Alfaro, nadal nie ma Guille Andrés’a.
Elche jest ostatnią drużyną ligi hiszpańskiej. W weekend gra mecz z Malagą o „wyjście z dołka”. Jednak dzisiejszego meczu na pewno nie odpuszczą i grają o zwycięstwo. Ostatni mecz Elche wygrało u siebie z Valladolid’em 2011 roku (3:1), wówczas był to mecz o awans.
Poza tym 4 remisy i 5 porażek.
Jednak myślę, że w tym meczu się przełamią i go wygrają.
✅95

picior +3 Punkty
stanley-63 16,4K

stanley-63

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tychy
⚽ Piłka nożna / Włochy Serie A
Cagliari : Juventus
czerwona kartka / tak
3.50 / Unibet
DATA : 18.12.2014 / godz. 19:00
Faworytem w tym spotkaniu są na pewno goście którzy ostatnio zgubili punkty i mają zaledwie 1 mały pkt przewagi na Romą tak więc dziś nie ma innej opcji jak 3 pkt i zapewne tak też będzie ja oczywiście pójdę w stronę czerwonej kartki bo jak wszyscy wiemy w Serie A czy B czy niżej kartek o kolorze czerwonym jest mnóstwo a w tym sezonie trochę może to być dziwna wiadomość ale drużyna Juventusu zarobiła już 4 czerwone i 45 żółtych natomiast u gospodarzy także 45 żółtek i tylko 1 czerwień co do ich wspólnych pojedynków to ostatni pomiędzy nimi tutaj na Stadio Comunale Sant&#39;Elia 12.01.2014 wynik 1:4 i czerwona kartka dla gospodarzy i dziś może być podobnie !
⛔100

K 87

k95

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Spotkanie: FC Málaga - Deportivo de La Coruña
Typ : 1
Kurs : 1,55
Buk : bet365
Rewanz w 1/16 Pucharu Krola. Malaga podejmie u siebie druzyne Deportivo i bedzie to ich trzeci mecz w ostatnim czasie ... Dwa pierwsze byly rozgrywane w La Coruni. W lidze lepsi okazali sie gracze Malagi wygrywajac na wyjezdzie 1:0 zas w pierwszym meczu pucharu Krola rowniez w La Coruni padl remis 1:1 choc warto podkreslic, ze Malaga grala w mocno rezerwowym zestawieniu. Malaga jest druzyna lepsza i prsed wlasna publicznoscia nie powinni miec problemow ze slabym beniaminkiem ligi Hiszpanskiej. Malaga w tym sezonie gra solidnie, przegrywa z kim ma przegrac czylu druzyny z Madrytu. U siebie nawet urwali,punkty Barcelonie amtakie druzyny jak Deportivo zjadaja od razu bo goscie poza swirtnym meczem u siebie z Valencia w tym sezonie graja bardzo slabo. wedlug mnie oprocz Elche jest to powazny kandydat do spadku i nie beda sie skupiac na walce w pucharze krola w obliczu spadku po zaledwie rocznej grze na najeyzszym szczeblu
✅55

wojttekkk +1 Punkty
J 3,4K

jaja

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Polska
Dyscyplina: KOSZYKÓWKA EUROLIGA
Godzina:
18:00
Spotkanie:
Galatasaray - Olympiakos
Typ:
Olympiakos -2.5
Kurs:
1.93
Bukmacher:
Pinnacle
Analiza: Prawdą jest, że dla Greków ten mecz jest teoretycznie o nic, ale to tylko czysta teoria, bo prawda jest taka, że mają szansę &quot;wyjeb...&quot; swoich przeciwników z pucharów (tylko wygrana przedłuża szanse Galaty). A takiej okazji myślę, że Grecy wobec Turków nie przepuszczą. Owszem jeden i to taki powód to za mało, zatem podaję kolejne. Na weekend w meczu ligowym z Trabzonsporem Galata grała w 7 !!!. Dziś dodatkowo z tej 7 wylatuje Erceg (kontuzja) a ile on znaczy dla Galaty pewnie każdy wie. Klub ostatnio opuścili Aldemir, Aradori, Jawai i Vougioukas. Podpisali co prawda na szybko &quot;czarnucha&quot; po szkole Younga, ale to wielka zagadka co on może dziś pokazać i wnieść do gry zespołu jako &quot;homo novus&quot;. Galata gra słabo, od dawna była mowa, że nie płacą zawodnikom stąd pewnie obecne problemy. Odejście Ercega też jest wielce prawdopodobne i pytanie co z Arroyo. Jakby tych problemów było mało to po zabójstwie jakiego dokonano przed meczem z Crveną (zamordowano nożem kibica gości) mecz odbędzie się bez udziału publiczność (wiadomo jak ważnej na takim &quot;gorącym&quot; terenie jak Turcja). Do składu Greków wraca Lojeski i to powinno dać jeszcze więcej możliwości (szczególnie w ofensywie) w rotowaniu i tak bardzo szerokim składem w greckiej drużynie. Grecy przegrali w tej edycji Euroligi tylko raz, na wyjeździe z Laboral. Dziś naprawdę wobec problemów Galaty, nic nie wskazuje na możliwość poniesienia 2 porażki. U siebie w Pireusie zmiażdżyli ich 27 pkt i dziś pomimo, że nie przewiduję aż tak wysokiej egzekucji to 3 pkt powinni wygrać bez problemów.

⛔100

wisnia90 +7 Punkty (dzieki za Arroyo)
polishvodka +2 Punkty
bizon91 +8 Punkty (Za Arojo :))
bruksel1990 +3 Punkty
filip.vincel +1 Punkty
tomexxx 156

tomexxx

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Piłka Nożna - Zjednoczone Emiraty Arabskie
Godzina: 16:30
Spotkanie: Al Ain - Sharjah FC
Typ: Wynik 1 połowy - X
Kurs: 2.85
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Witam. Dzisiaj trochę egzotyki, a mianowicie liga arabska. Wicelider tamtejszej ligi podejmuje 10 zespół. Kursy na gospodarzy są bardzo niskie, w okolicach 1,2, więc nie opłaca się stawiać. Przeglądając forme obu drużyn, zauważyłem, że zespół gości na wyjazdach radzi sobie nie najgorzej. 3 zwycięstwa i 3 remisy w ostatnich 10 meczach, uważam, że nie najgorzej to wygląda. Co mnie skłoniło do tego typu ? Poprzednie mecze między tymi drużynami - w ostatnich 5 pojedynkach między tymi drużynami, gdzie Al Ain był gospodarzem aż 3 razy padał remis. A jak wiadomo, łatwiej &quot;ustrzelić&quot; remis do połowy, niż na koniec, który w tym przypadku jest wyceniany bardzo wysoko, kurs wynosi 6. Bardzo kusiło mnie, by postawić remis na koniec, ale po przeanalizowaniu, myślę, że dużo bardziej porawdopodobnym jest to, że na koniec 1 połowy zobaczymy remis.
Pozdro
✅185

simao92 +1 Punkty
ciku182 182

ciku182

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Dyscyplina: Koszykówka - Euroleague
Godzina: 20:45
Spotkanie: Turów Zgorzelec - Armani Milano
Typ: Armani Milano (-5.5)
Kurs: 2.28
Analiza:
Na dzisiaj przygotowałem analizę meczu z Euroleague. Zaciekawiło mnie niezmiernie spotkanie aktualnego lidera polskiej ekstraklasy z aktualnym wiceliderem 1 ligi włoskiej. Jak dobrze wiemy pierwsze spotkanie wyjazdowe Zgorzelec przegrał 71:90 z dosyć wyraźną przewagą Milano. Mimo że Turów zajmuje 1 miejsce w lidze polskiej po 11 kolejkach bez starty punktów, o tyle trzeba zdać sobie sprawę z różnicy jaka jest pomiędzy ligą włoską a naszą. Jeśli chodzi o sytuację w tabeli: Turów zajmuje ostatnią lokatę z zaledwie 1 zwycięstwem, a więc na pewno &quot;spadają&quot; do Eurocup&#39;u. Natomiast Armani z 4 zwycięstwami plasuje się na 4 miejscu w grupie premiowanym awansem do Top 16 Euroleague. Teraz wystarczy wygrać z Zgorzelcem aby nie oglądać się za siebie i spokojnie awansować dalej. Uważam iż polska drużyna nie będzie stawiała jakiegoś wielkiego oporu wiedząc że grają o przysłowiową &quot;pietruszkę&quot;. Turów zapewne myślami jest już przy niedzielnym meczy z Asseco Prokom, który ma umocnić ich na pozycji lidera w naszej ekstraklasie. Trzeba również dodać że Milano od meczu ze Zgorzelcem tj. 13 listopada 2014 przegrało tylko 2 razy, i to w Euroleague z takimi markami jak Barcelona i Fenerbahe, reszta spotkań Mialno wygrało. Dlatego też stawiam na to, że Armani wygra różnicą co najmniej 6 punktów.
⛔100

voxar 195

voxar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Polska
⚽Dyscyplina: Piłka Nożna - sarTurcja, Puchar
Godzina: 17:00
Spotkanie: Trabzonspor-Akhisar
Typ: under 2.5
kurs: 2.23
Bukmacher: bet-at-home.pl
Analiza:
▶ Witam serdecznie. Zapraszam na puchar ligii do Turcji. W dniu dzisiejszym o godzinie 17:00 Trabzonspor podejmnie na własnym stadionie podopiecznych Hamza Hamzaoglu.Goście prowadzą w grupie B mając na koncie jedno zwycięstwo, w przeciwieństwie do gospodaży, którzy na razie zajmują trzecią lokatę zaspokakajając się jednym punktem wywalczonym z czwartą drużyną grupy - Keciorengucu. Według mnie wrew pozorom będzie to wyrównany mecz i nie powinno paść więcej niż dwie bramki, tymbardyiej, że wcześniejszy mecz tych drużyn rozegrany 1.11.2014 zakończył się remisem 1:1

Pozdrawiam.
:gool:
Złamanie regulaminu (jeden dzień = jeden typ)
⛔100​

tip4you +1 Punkty
simao92 +1 Punkty
dark1976 152

dark1976

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zywiec
Dyscyplina: Hokej Austria EBEL
Godzina: 19:15
Spotkanie: Fehervar AV19 - Villacher
Typ: x
Kurs: 4,25
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Próba złapania dobrego kursu i wytypowania remisu, ryzyko jest dlatego za małą stawkę lub w jakiś większy rozpis. Obie drużyny niezła forma w 5 meczach podobnie po 4 wygrane, (gospodarze jedno w doliczonym czasie). To jeden powód dlaczego widzę to spotkanie na wyrównane.
Następny to poprzednie spotkania ale w tym sezonie, one mogą przynajmniej mi coś podpowiedzieć. Zarówno podobny mecz w wrześniu jak i potem w listopadzie skończył się wygranymi 1 bramką, każda drużyna wykorzystała atut własnego obiektu. Obie drużyny mają bardzo ofensywny styl wysokie średnie w ostatnich 5 meczach, obecni gospodarze ponad 4 gole per mecz, goście ponad 3 gole per mecz, over 5,5 więc wygląda fajnie ale kursy słabe, jakoś po poprzednich spotkaniach wydaje mi się że ten mecz może być zacięty i obrona będzie miała kluczowe znaczenie. Murowania bramek nie będzie , ale goście ostatnio zagrali spotkania ze stratą 1 bramki lub z czystym kontem, więc potrafią dobrze bronić.
Podsumowując dwie drużyny o podobnym dorobku i sile gry, forma również dopisuje w obu zespołach, co więcej trzeba ? Chyba nic tylko dobre widowisko i wynik remisowy do końca regulamiowego czasu....
⛔100

R 1,2K

radomiak1910

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Radom
Koszykówka BBL
18.12 20;00
Bayreuth- Tubingen(9,5)
typ: 1
2,32
Pinnacle
Analiza
14 kolejka niemieckiej ekstraklasy BBL, Bayreuth na wlasnym parkiecie podejmie Tubingen. Najpewniejszym typem na to spotkanie wydaje mi sie byc pewne zwyciestwo gospodarzy. Bayreuth gra ostatnimi czasy całkiem przyzwoicie, oczywiscie porazki z Bayernem, Artlandem Dragons czy na wyjezdzie z Trierem nie jako można było wliczyć, to wygrane z Hagen i Mittelduscher są bardzo cenne w kontekscie walki o playoff. Bayreuth na wlasnym parkiecie to zupelnie inna druzyna, sposrod 7 spotkan, wygrali az 5, w tym ogrywali takie druzyny jak np. Franfurt, porazki zdarzyly sie tylko w spotkaniach z czolowka ligi, Alba Berlin i wczesniej wspomnianym Arlandem. Tubingen to rowniez druzyna wlasnego parkietu, na wyjazdach wygrali oni zaledwie jedno spotkanie sposrod 6 rozegranych. Wydaje sie rowniez ze Bayreuth mierzy w tym sezonie wyzej za sprawa nieco mocniejszej kadry. Rowniez bezposrednie spotkania przemawiaja ze gospodarzami, ktorzy wygrali 3 ostatnie pojedynki, dzis powinno byc podobnie.
✅132

wojttekkk 4,5K

wojttekkk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Spotkanie: Bilbao - Alcoyano
Typ: Bilbao -1.5
Kurs: 1.55
Analiza: Pierwszy mecz w tym dwumeczu zakończył się remisem 1:1. Był to jak do tej pory jedyny mecz pomiędzy nimi.
Dzisiaj do Basków przyjeżdża obecnie siódma drużyna Segunda Division B (grupa 3), którzy moim zdaniem nie będą mieli dzisiaj nic do powiedzenia. W lidze radzą sobie przeciętnie w delegacjach - na 8 meczy wygrali 2, 2 zremisowali oraz 4 przegrali, a ich bilans bramek to 7 strzelonych i 11 straconych.
Bilbao moim zdaniem ten pierwszy mecz powinno sobie dodać do rubryki porażki, niż remisu, ale dzisiaj powinno być inaczej. Gospodarze, którzy w tamtym sezonie zajęli wysokie 4 miejsce w Primiera Division w tym roku nie prezentują najwyższej formy i obecnie w lidze są na 10 miejscu. Ich ostatni mecz to remis w delegacji z Realem Sociedad 1:1. U siebie w lidze radzą sobie średnio, ale w stronę tego dobrego - w 7 meczach zdobyli 11 punktów (3W-2D-2L), a ich bilans bramkowy to 8 strzelonych oraz 4 stracone.
Nie od dzisiaj wiadomo, że na San Mamés Stadium jest ciężko o gole dla kogokolwiek i dzisiaj nie przewiduję nawet tego, żeby przyjezdna drużyna z III ligi hiszpańskiej zdołała strzelić chociaż jednego gola.. Bilbao jest w stanie wsadzić do bramki 2 razy piłkę i mam nadzieję, że dzisiaj się im to uda.
Baskowie w weekend zagrają w lidze z Atletico Madryt u siebie, dlatego to jest kolejna dla nich motywacja, aby zrobić dzisiaj fajny wynik i w niedzielę wyjść w dobrym humorze na stadion i podjąć aktualnie 3 drużynę ligi no i powalczyć z nimi o punkty.
⛔100​

Status
Zamknięty.