>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Typy Dnia - 18.11.2012 (niedziela)

Status
Zamknięty.
gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lebork
Tutaj podajemy typy
na niedziel e - 1 8 listopad

Typy podajemy według wzoru:
Cytat:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:

Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!​

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lebork
Dyscyplina: Piłka nożna - Australia
Spotkanie: Newcastle Jets – Wellington Phoenix
Typ: I połowa gospodarze -1 AHC
Kurs: 4.80
Bukmacher: Bet365

Analiza:

Bardzo interesująco zapowiada się nam pojedynek 7 kolejki Australijskiej A-Ligi w którym to zmierzą się zajmujący aktualnie 3 pozycję w tabeli zespół Newcastle Jets z 10 i zarazem ostatnim Wellington Phoenix. Gospodarze tego meczu rozegrali do tej pory 3 ligowe spotkania na własnym stadionie w których to zdołali 2x odnieść zwycięstwo a 1x ponieśli porażkę zdobywając przy tym 4 bramki a stracili również 4. Goście natomiast w swoich 3 ostatnich występach ligowych rozegranych na wyjeździe zdołali 1x zremisować a 2x doznali porażki strzelając przy tym 4 bramki a stracili 7. Goście tego meczu jak pokazują nam w/w statystyki tracą średnio 2 bramki na każde wyjazdowe spotkanie co nie wróży najlepiej przed tym pojedynkiem. Gospodarze natomiast w ostatnim czasie prezentują się bardzo dobrze a wszystko za sprawa doskonałej dyspozycji Angielskiego napastnika Emila Heskey`a który zdobył już 5 bramek w ostatnich spotkaniach. Reasumując pobieram tutaj szybkie prowadzenie gospodarzy w postaci AHC -1 do przerwy a w przypadku prowadzenia dokładnie 1 bramką zwrot postawionej stawki.
⛔100

loretin15 186

loretin15

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Dyscyplina: Piłka Nożna – 1.Włochy
Spotkanie: Inter Mediolan - Cagliari
Typ: Zespół 1 zwycięży, a w meczu padnie więcej niż 2,5 gola
Kurs:2.30
Bukmacher:Bwin
Analiza:
Oferta na niedzielne spotkania jest sporo uboższa od tych na sobotę dlatego na niedziele głównym typem będzie spotkanie Interu z Cagliari . W moim przekonaniu zdecydowanym faworytem tego spotkania jest drużyna Interu która powinna sobie spokojnie poradzić z 11 zespołem Serie A . Drużyna gospodarzy w ostatniej kolejce uległa Atlancie 3:2 niby lekkie zaskoczenie ale ja wiedziałem że Atlanta to drużyna którą stać na niespodziankę dlatego w tamtym spotkaniu pograłem tylko BTS . Teraz mecz u siebie więc przydało by się dopisać do tabeli ligowej 3 pkt przed mecze z Lidze Europy z Rubinem . Tutaj BTS jest możliwy gdyż Inter preferuję mocno ofensywny styl gry i szanse dla bramkę dla gości upatruję ale wynik końcowy będzie jednak dla Interu . Sam kurs 1.50 mnie nie zadowala więc takie coś zaspokoi mojego kursowego głoda prawda dla drużyny gości jest dość brutalna gdyż sądzę iż Inter sam może pokryć tego overa 2.5 ale jak będzie przekonamy się już w niedzielę . Inter radzi sobie bardzo dobrze w lidze mimo iż złapała ich lekka plaga kontuzji z główną ofiarą w Weslym .Napewno Diego Milito będzie chciał ustrzelić kolejną bramkę do ligowych statystyk w Lidze dlatego uważam że warto pograć taki typ na niedzielę myślę że wynik koncowy może sięgać coś w stylu 3:1 .
Pozdrawiam
⛔100

marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Belgijska, godz 18
Anderlecht (-1.5 handicap azjatycki) – Kortrijk
TYP: 1
KURS: 1,98
BUK: Pinnacle Sports

Analiza:

Jutro o godzinie 18 rozpocznie się interesujące spotkanie (na pewno interesujące według mnie nie wiem jak dla was) w lidze Belgijskiej. Dawno nie pisałem do tej ligi analizy a jak już napisałem to mi nie weszła. Jednak teraz jestem przekonany że będzie inaczej i jestem nastawiony na optymizm. A zmierzą się ze sobą Anderlecht Bruksela zespół Marcina Wasilewskiego z zespołem Kortrijk. Zdecydowanym faworytem tego meczu są gospodarze i dziwić nie może to ponieważ ostatnie mecze po prostu grali rewelacyjnie i mam taką cichą nadzieję że i w tym meczu tak zagrają. Gospodarze tego meczu w tabeli ligowej znajdują się na pierwszym miejscu z dorobkiem 31 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni siedem meczy w których to sześć meczy wygrali i jeden mecz zremisowali. Strzelili oni w tych meczach aż 21 goli !!! i stracili zaledwie cztery bramki. A więc jak widać jest to maszyna która szczela grad bramek a ostatnie trzy mecze kończyły się over 3.5 gola !!! Na wyjeździe rozegrali w tym sezonie osiem meczy w których to trzy mecze wygrali, trzy mecze zremisowali i dwa mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 14 goli i stracili 10 bramek. A więc jak widać na wyjeździ nie mają takiej doskonałej formy lecz mieli oni słaby początek sezonu ale teraz zaczynają wskakiwać na szósty bieg i po prostu rozjeżdżają rywali. W ostatniej kolejce wygrali oni bardzo pewnie z Club Brugge na własnym stadionie aż 6:1. A więc jak widać naprawdę grają rewelacyjnie teraz i w Lidze Mistrzów mogą wyjść z grupy bo są na trzeciej pozycji z dorobkiem czterech oczek ale do drugiego miejsca mają stratę jedynie jednego punktu. Natomiast goście tego meczu w tabeli ligowej znajdują się na piątej pozycji z dorobkiem 25 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie siedem meczów w których to trzy mecze wygrali, trzy zremisowali i jeden mecz przegrali. Strzelili oni w tych meczach 11 goli i stracili siedem bramek. Na wyjeździe rozegrali oni osiem meczy w których to cztery mecze wygrali, jeden zremisowali i trzy mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach siedem goli i stracili sześć bramek. A więc jak widać w tym sezonie spisują się dobrze lecz uważam że na zespół Anderlechtu po prostu to nie wystarczy. W ostatniej kolejce zagrali oni z Leuven na wyjeździe i bezbramkowo zremisowali tamten mecz. Moim zdaniem w tym meczu warto zagrać handicap oraz warto postawić over 2.5 albo over 3.5 bo w tym meczu może to wszystko paść. Dla graczy którzy lubią ryzykować można postawić że jedna z tych drużyn nie strzeli gola a stawiam na wynik 4:0 ;)
⛔100

S 133

safa02

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
wawa
Dyscyplina: Pilka Nozna – 1.Włochy
Spotkanie: Inter Mediolan - Cagliari
Typ: Inter Mediolan
Kurs: 1,61
Bukmacher: Betfair
Analiza: W spotkanie 13 kolejki Wloskiej Serii A Inter Mediolan podejmuje Cagliari. Gospodarze tego spotkanie zajmuja aktualnie 2 pozycja i traca do lidera 5 punktow. Goscie maja na koncie 15 punktow i zajmuja 11 pozycja w tabelii. Pilkarze Inter po serii 7 zwyciestwa z rzedu w tym wygrana z Juventusem w Turynie, przegrali z Atalanta. Mozemy sie spodziewac ze gospodarze zrobia wszystko zeby zaikasowac w to spotkanie kmplet punktow zeby zlbizyc sie do lidera. Pilkarze Cagliari zdobyli tylko 1 punkt w dwoch ostatnich spotkanie, widac wiec spadek formy po tym jak wygrali 4 spotkanie z rzedu. Ten fakt sprubuja wykorzestac gospdarze ze by szybko zapomnic o ostatnia porazka w Bergamo. W 3 ostanich spotkanie pomiedzy oba zespolami na ten boisku to pilkarze Inter byli gora. Licze ze ponownie gospodarze siegna po waznych dla nich 3 punktow. Dlatego na dzis wybralem ze w spotkanie pomiedzy Interem i Cagliari to gospodarze beda gora.
⛔100

I 51

inoddswetrust

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Aalesund - Sandnes
typ: dokładny wynik 0:1
kurs: 12
bukmacher: bet365
analiza: Ostatnia kolejka ligi norweskiej . U góry tabeli medale juz chyba wszystko pozamiatane i tylko niesłchane historie mogłyby coś tam pozmieniać , ale walka o utrzymanie zapowiada się bardxo ciekawie . Głównie dlatego że wszystkie cztery zainteresowane drużyny grają z zespołami , którym nie bardzo zależy na punktach . Ale po kolei . Sytuacja wygląda tak :
12. Honefoss 33 pkt ..... gra u siebie z Rosenborgiem
13. Sandnes 32 pkt ...... na wyjeździe z Aalesund
14. Sognal 31 pkt ........u siebie z Brann
15. Fredrikstad 30pkt ..... u siebie z Molde
Zajęcie 14 miejsca oznacza baraz o utrzymanie , a 15 spadek
Myslę, że z dość duzą dozą prawdopodobienstwa wszystkie te zespoły mogą wygrac swoje mecze , a bynajmniej wszyscy zainteresowani powinni sie z taką ewentualnoscią liczyć . W tej sytuacji interesujący mnie zespół Sandnes , ma pewien komfort , gdyz wystarczy wygrać i problem z głowy . Należy tu rozpatrzyć dwie opcje . Pierwsza ,że wynik meczu będzie &quot;ustalony wczesniej&quot; . Wtedy jak najbardziej pasuje 0:1 , bo o taki rezultat najprościej , nie wzbudzając niczyich podejrzeń . Druga , że zadecyduje boisko . Tu też 0:1 całkiem realne . Motywacja po stronie gosci , podobnie jak forma . Mimo ,ze jest to druzyna overowa , to w zaistniałej sytuacji , powinni raczej kazdego ewentualnego prowadzenia strzec jak cnoty córki . Rywal przy tym nie powinien się specjalnie mocno starać , by odwrócic losy meczu . Wiem , ze to wszystko może wyglądać inaczej i np. zobaczymy w meczu duzo bramek , ale argumentacja jest chyba słuszna i szansa na trafienie potężnego kursu dosć duża .⛔100

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Dyscyplina: Koszykówka, NBA godz 3:00
Anderlecht LA Clippers - Chicago Bulls
Typ: LAC -8
Kurs: 2,15
Buk: Bet365
Analiza:
LAC zaliczają swój najlepszy start od 6 lat, za to Byki grają bardzo niespójnie bez swojej największej, kontuzjowanej gwiazdy. Gospodarze na pewno zamierzają przedłużyć swoją passę zwycięskich spotkań; jeśli im się uda będzie to już 5 z rzędu. Pokonali już w tym sezonie u siebie takie tuzy jak lokalny rywal Lakers, San Antonio Spurs, chyba trochę niedocenianych Memphis Grizzlies oraz mistrzów z Miami. Posiadają niesamowity skład. Jeśli gra ławka, to nie ma strachu, że stracą całą przewagę. Niejeden z nich spokojnie mógłby grać w pierwszej 5 innych klubów w NBA. Jednak wspaniale dopełniają i tworzą ten zespół. Co do Byczków, wciąż bez All-Star&#39;a Rose&#39;a który leczy więzadło ACL, to nie ta sama drużyna z nim w składzie. Trudniej zdobywa się punkty, trudniej się broni. Dali odrobić 14 punktów Phoenix w 4q czym koszykarze z Arizony doprowadzili do dogrywki wydawałoby się wygrany mecz! Pokrycie handi wydaję się bardzo prawdopodobne - przegrali z OKC i Bostonem po 6 punktów ale to na własnym parkiecie! Dla mniej odważnych, mniejsze handi z przyzwoitym kursem albo czysty win po 1,38 ????
✅115

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina : koszykowka, nba
Spotkanie : Washington - Utah
Typ : Utah -1 po pierwszej kwarcie [2 drogowo]
Kurs : 2.00
Buk: Pinnacle

Analiza: No takiego kursu i takiej lini to sie naprawde nie spodziewalem, wiec nie wypada nic innego jak po prostu zagrac te zdarzenie. Tak, Utah wczoraj koszmarnie z Phila, a moze po prostu Phila obudzila sie po dwoch z rzedu tragicznych spotkaniach na wlasnej hali ? Wiadomo, jak uslyszy sie Utah- odrazu przychodzi na mysl duza sila pod koszem, ktora faktycznie robi wrazenie. Kanter, Milsap, Jefferson i Favours to kawal miecha pod koszem, z ktorym Wizards moga miec naprawde duze problemy. Ewidentnie pod forma jest rookie Beal, na ktorego wszyscy licza pod nieobecnosc lidera czarodziejow Walla. Bradley z ta presja narazie radzi sobie bardzo przecietnie, a dwa ostatnie spotkania tylko to potwierdzaja : 3/14 z Dallas i 1/11 z Charlotte. Zeby nie bylo tak kolorowo Jazzmani tez maja swoje problemy. Mo Williams ostatnie spotkania na bardzo slabym procencie, Jefferson malo wykorzystywany, za to Milsap naprawde w ciekawej dyspozycji. Washington jak dla mnie idealna okazja na przelamanie sie Jazzmanow, bo to co zawsze powtarzam w analizach z takimi rywalami jak Was, druzyny walczace o PO po prostu musza wygrywac. Nie widze innej mozliwosci jak mocny poczatek i ucieczka na kilka punktow przewagi, poniewaz Utah doskonale wie jak skonczylo sie ostatnie spotkanie przegrane w jakiejs tam czesci juz w pierwszej kwarcie.
⛔100`

S 40

skendzielao

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Szczecin
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Anderlecht Cleveland Cavaliers - Dallas Mavericks
Typ: Dallas
Kurs: 2,30
Bukmacher: William Hill

Analiza: Dallas rozpoczęli bieżący sezon bardzo przeciętnie, jeśli nie słabo. Bilans 5-5 nie jest szczytem ich marzeń. Z pewnością głównym tego powodem jest brak Dirka Nowitzkiego. Zarówno brakuje punktów jak i psychika nie stoi na najwyższym poziomem. Z ostatnich 5 meczów wygrali tylko jeden i uważam, iż mecz z Cavaliers jest najlepszym momentem na wyjście z dołka. Czarodzieje mają na koncie serię 4 porażek z rzędu i liczę na jej podtrzymanie. W każdym z ostatnich 5 spotkań tracili co najmniej 100 pkt co wydatnie pokazuje siłę ich defensywy. Ich jedynym atutem ostatnio wydaje się być jedynie Anderson Varejao który w meczu z Suns zaliczył świetne double-double 36pkt/18zb choć i to nie wystarczyło. Z pewnością większy potencjał mają Mavericks i posiadają więcej mocnych ogniw. Ich głównymi strzelbami w tym meczu powinni być O.J. Mayo i przeżywający chyba drugą młodość Vince Carter.
✅130

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Newcastle Jets vs. Wellington Phoenix (PN - A-League)
o2.5,
1.91
WH

Jak zobaczyłem kurs to mi kopara opadła. Ja rozumiem, że Wellington to bardziej underowa ekipa, ale za to gospodarze sporo strzelają jak i tracą. Spodziewałem się czegoś w granicach 1.65+, ale 1.85+ to magia i szkoda by z tego nie skorzystać. Faktem jest, że zespół z Heskeyem na czele, którego fani ubóstwiają jest to, że są rewelacją sezonu. Grają naprawdę równo i wygrywają większość spotkań. Zwycięstwa nad CCM oraz Melbourne Victory to bardzo dobre rezultaty, szczególnie, że poza Anglikiem nie ma w zespole gwiazd. To znaczy nie było, ponieważ teraz już można dodać do tego bramkostrzelnego Grifffithsa. Zespół jest poukładany, ale jedynie w napadzie - strzelają jak na zawołanie. Obrona to już jednak inna bajka, tracą banalne gole i to z każdym. W spotkaniu z Wellington zabraknie zawieszonego młodego Peppera, który raczej dopiero się wdraża w profesjonalną piłkę. Wellington to obok Brisbane ekipa na której mocno się zawiodłem. Mają potencjał, ale nie potrafią wykrzesać z siebie krzty werwy. Teraz mogą się ocknąć, dlatego pomijam granie na zwycięstwo Newcastle, ponieważ ci też nie będą zawsze wygrywać. Zespół z Nowej Zelandii też miał overwki w tym sezonie, przeciwko świetnie grającemu Adelaide i Melbourne Victory. Zespół sporo strzela i się stara, ale brakuje tej koncentracji. Tutaj już muszą się ogarnąć i moim skromnym zdaniem powinno tu paść sporo bramek, a kurs na ten typ jest genialny. Mecz będzie otwarty, a że obie obrony są w tragicznym &#39;stanie&#39;, to napady jeszcze funkcjonują nieźle. Polecam ten bet i to mocno :!:
✅91

gredluk 295

gredluk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Dyscyplina: Hiszpania / Segunda Division / 18.XI 12:00
Spotkanie: Cordoba - Hercules
Typ: 1
Kurs: 1,67
Bukmacher: Pinnacle

Jutro w południe drużyna Cordoby podejmie czerwoną latarnię ligi- Harcules. Na start odrobina cyferek, Cordoba plasuje się na 8 miejscu w lidze z bilansem 6-3-4. Wygrana w jutrzejszym spotkaniu daje im szanse wejścia do najlepszej 6 ligi- czyli drużyn walczących o wejście do Primiera Division. Goście Hercules na samym dole tabeli zdołali ugrać tylko 8 pkt i już mają 6 oczek straty do bezpiecznych pozycji. Siłą druzyny Cordoby jest gra u siebie- na 6 rozegranych spotkań wygrali 5 i przegrali 1- z Almierią, czyli drużyną, która na ta chwile walczy o 1 miejsce w lidze. Cordoba na te 6 spotkań straciła tylko 2 bramki. Dla porównania hercules na wyjeździe tyle samo bramek zdołał strzelić, a bilans meczy to 1-1-4.
Gospodarze są w formie, na ostatnie 5 spotkań 4 wygrali - http://pl.soccerway.com/matches/2012/11/18/spain/segunda-division/cordoba-cf/hercules-club-de-futbol/1323470/
H2H między Cordobą a drużyną Hercules nie wygląda olśniewająco- ale nie powinno to mieć znaczenia na tą chwilę, gdzie forma obu drużyn to dwa inne światy.
Ostatnim aspektem przemawiającym za typem sa osłabienia. Trener Cordoby ma do dyspozycji wszytskich zawodników kadry zespołu, zaś goście przystapią do tego meczu bez 7 zawodników: http://kontuzje.pl/index.php?option=com_content&amp;amp;view=category&amp;amp;layout=blog&amp;amp;id=53&amp;amp;Itemid=73

jutro w południe kibicujemy Cordobie!
⛔100

marfik007 14

marfik007

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Slask
Piłka Nożna, T- Mobile Ekstraklasa
Lech – Legia
Typ: remis
Kurs: 3,35
buk: bet365

Jednym z hitów T-Mobile Ekstraklasy jest na pewno starcie Lecha z Legią . Spotkanie zapowiada się niezwykle interesująco, ponieważ podrażnieni pierwszą przegraną w sezonie legioniści będą chcieli udowodnić, że są głównymi faworytami do zdobycia mistrzostwa Polski. Natomiast Lech Poznań w tym sezonie przegrał u siebie zaledwie raz – z ostatnim pogromcą „Wojskowych” – Jagiellonią Białystok. Mecz także jest określany jako pojedynek najskuteczniejszej defensywy z najlepszą ofensywą. Jeżeli chodzi o spotkanie w naszej krajowej lidze najlepiej zacząć od analizy statystyki H2H. Poprzednie starcia tych drużyn nie rozpieszczały kibiców pod względem bramek. Myślę, że i tym razem będzie podobnie dlatego rozsądnie byłoby zagrać na under 2,5 gola. Jednak gdy mówimy o Ekstraklasie nie możemy być takiego rezultatu pewni. Dodatkowo kursy na under nie zachwycają. Dlatego postanowiłem bardziej zaryzykować i próbować postawić remis. Faworytem bukmacherów są nieznacznie piłkarze „Kolejorza” jednak trudno się spodziewać, że będą w stanie przechylić szalę zwycięstw na swoją stronę. Warto spojrzeć także do tabeli, liderem tabeli jest Polonia Warszawa ex aequo z Legionistami, którzy mają jednak jeszcze spotkanie przed sobą tuż za nimi ze stratą jednego punktu plasuje się Lech Poznań. 3 punkty w tym spotkaniu pozwolą jednej z tych drużyn wskoczyć na fotel lider. Obydwie ekipy są obecnie w dobrej formie strzeleckiej, jednak spotkania pomiędzy tymi drużynami przyjmują zazwyczaj formę piłkarskich szachów, gdzie ciągłą gra do przodu schodzi na drugi plan, a głównym celem staje się bezbłędna gra w defensywie. Drużyny w takich spotkaniach szukają raczej swoich szans po stałych fragmentach czy wykorzystywaniu kontrataków. Dlatego mając na uwadze takie nastawienie piłkarzy Legii i Lecha warto postawić na remis z dosyć ciekawym kursem. Pozdrawiam
Dla zainteresowanych przewidywane składy:

Lech: Burić - Ceesay, Wołąkiewicz, Kamińśki, Henriquez - Lovrencsics, Murawski, Drewniak, Trałka, Tonev - Bereszyński

Legia: Kuciak - Rzeźniczak, Żewłakow, Jędrzejczyk, Wawrzyniak - Kucharczyk, Łukasik, Radović, Furman, Kosecki - Ljuboja
⛔100

jack13 9,2K

jack13

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poludnie
Dyscyplina: Piłka nożnaAustralia A-League
Spotkanie: Perth – Sydney Wanderers
Typ: over 2.5
Kurs: 2.20
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Ekipa gospodarzy Perth Glory to ubiegłoroczny finalista rozgrywek w obecnym sezonie po 6 kolejkach zajmują 4 miejsce z bilansem 3-1-2, bramki 8:2. Jak do tej pory rozegrali 3 mecze przed własną publicznością i wszystkie zakończone na swoją korzyść w bramkach wygląda to tak 6 strzelonych przy 2 straconych. Przed nimi czwarty pojedynek przed własną publicznością i są w nim zdecydowanym faworytem gdyż przyjeżdża debiutująca w najwyższych rozgrywkach ligi Australijskiej ekipa Sydney Wanderers która jak do tej pory zgromadziła 7 oczek za dwa zwycięstwa jeden remis i trzy porażki, bramki 2:4 (wyjazdy 1-0-1,bramki 1:1). Typ na over może wydawać się dziwny patrząc na to ze jak na razie w tym sezonie średnie bramkowe obu ekip nie powalają ale już wyjaśniam czemu over w tym spotykaniu. Po pierwsze gospodarze są w tym pojedynku zdecydowanym faworytem i podobnie jak rok temu będą się liczyć w walce o mistrza a więc takie pojedynki muszą wygrywać, goście natomiast jak zapowiada trener nie przyjeżdżają się tu bronić i rola drużyny skazanej na porażkę bardzo im odpowiada (już raz w tym sezonie zaskoczyli wygrywając 0:1 na terenie Brisbane ). Widziałem ostatnie skróty z ich meczy i ich gra wcale nie wygląda słabo brakuje troszeczkę skuteczności. W ekipie nie brakuje gwiazdy bo za taką w tamtych rejonach uważany jest pozyskany z Shimizu Japończyk Ono. Ten doświadczony gracz daje dużo dobrego w środkowej strefie boiska tej ekipie. Gospodarze to ekipa grająca twardy futbol i zdarza się im czasami troszeczkę pogubić w obronie. Kolejna bardzo dobra wiadomość do kadry Perth powraca wicekról strzelców z ubiegłego sezonu Smeltz i jest to bardzo ważna postać w ofensywie tej ekipy, do tego w formie od początku sezonu jest drugi strzelec tej ekipy z poprzedniego sezonu Mehmet który w tym sezonie ma już 3 trafienia, tak więc siła ofensywa w pełnej okazałości . Podsumowując faworyt tego pojedynku jest jeden i sami są wstanie pokryć ten over jednak czuję że i goście coś w tym spotkaniu trafią co pozwoli spokojnie pokryć overa.
⛔100

hunter3 673

hunter3

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
small 3city
Dyscyplina: Hokej, AHL
Spotkanie: Binghamton Senators - Rochester Americans
Typ: over 5.5
Kurs: 1,85
Bukmacher: Expekt
18.11.2012 01:05
Analiza:
Ciekawe spotkanie nie powiem, ale nie ze względu na końcowy wynik spotkania ktory jest trudny do wytypowania ale na wynik powyżej 5,5 bramki.Myślę że jest dziś do zrealizowania przez oba zespoly.Gospodarze w końcu zaczęli strzelac bramki a teraz jeszcze na wlasnej tafli robia to bardzo wysoko.W dwoch ostatnich zanotowali wynik dziewięć bramek a więc bardzo ladnie sobi poczynają.Goście na wyjazdach za to graja lepiej niz u siebie.ostatnie dwa spokania w ich wykonaniu to wyniki poniżej 5,5 bramki.Dziś jednak myslę że jak gospodarze są w formie i tyle strzelają i to że goście bardzo dobrze grają na wyjazdach to o wynik overowy nie powinienem się za bardzo martwić.Gospodarze powinni trafic ze 2-3 bramki ale wtedy goście zpewnościa się odgryza i sami także dorzucą ze trzy albo więcej aby wygrac te spotkanie.Ich spotkania miedzy sobą obfitują w bramki i myślę że i w tym spotkaniu też tak będzie i hokeiści obu zespołów mnie nie zawiodą.Być może zagraja na remis bo to też jest mozliwe gdyż z ostatnich pięciu spotkań zaliczyli dwa razy.W kazdym z nich byl wynik overowy tak więc chlopaki lubią sobie postrzelac.Sami także nie ustrzegają się błędow i dlatego tez mamy w ich spotkaniach tyle bramek.Myślę że dziś bede mogł ten typ zaliczyc do udanych gdyż oba zespoly postrzelają sobie i bedzie to wynik powyżej 5,5 bramki.
⛔100

5xharoldx5 18,7K

5xharoldx5

Typer
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Piłka Nożna, Ekstraklasa
Spotkanie: Lech Poznań - Legia Warszawa
Typ: Legia Warszawa zdobędzie gole w obu połowach
Kurs: 4,90
Bukmacher: Unibet
Analiza: Bardzo podoba mi się kurs na ten typ. Legia jest liderem w tabeli. Ta drużyna strzela mnóstwo goli. Jak do tej pory na wyjazdach Legia strzelała rywalom po co najmniej dwa gole. Co ciekawsze, we wszystkich pięciu wyjazdowych meczach Legia zdobywała gole w obu połowach. Już samo to zachęca do zagrania tego typu po absurdalnie wysokim kursie. Lech w swoim ostatnim domowym meczu zbłaźnił się przegrywając 0:2 z Jagiellonią Białystok. W tym meczu Lech stracił gole w obu połowach. Skoro Jagiellonia zdołała strzelić im gole w obu połowach, to doskonale radząca sobie w ofensywie Legia tym bardziej powinna tego dokonać. Motywacja Legii, by wygrać ten mecz powinna być ogromna, bo w Poznaniu osiągali słabe wyniki. Teraz jednak są w kapitalnej formie, więc podejrzewam, że dadzą lanie gospodarzom.
⛔100

grzeg232 235

grzeg232

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Przyladek Canaveral
Dyscyplina: Hokej, Erste Bank - EHL, Austria
Spotkanie: KHL Medvescak Zagrzeb vs EC Red Bull Salzburg
Typ: 1
Kurs: 1,85
Bukmacher: bwin
Analiza: Spotkanie rozgrywane w formule tzw. Ice Fever, czyli na otwartym stadionie. Będzie to już 3 spotkanie Medvescaka w Ice Fever. Medvescak zagra przed 15 000 fanów, podobnie jak w poprzednim meczu z KAC. W poprzednich gospodarze uzyskali wyniki: z Olimpiją Ljubljana 1-4, ale był to pierwszy mecz po przerwie reprezentacyjnej. W drugim meczu nie pozostawili złudzeń KAC Klagenfurt, wygrywając 4-1. W tym meczu grali bardzo dobry hokej, rywal nie miał żadnych szans, strzelając gola dopiero w 3 tercji. Znakomicie broni Kristan, najlepszy bramkarz ligi Erste Bank - EHL. Cała ekipa Medvescaka zagrała dobre zawody i należy się spodziewać, że i dzisiaj gospodarze pokuszą się o 3 pkt. Tym bardziej, że sami gracze wypowiadają się w samych superlatywach o fanach i dopingu 15 tys. gardeł. Należy też zauważyć, że gospodarze to lider ligi. U siebie wygrali 8 z 11 gier, a porażki to 2 z początku ligi i ta ostatnia w listopadzie. Goście to 9 ekipa ligi, grają przeciętnie. Skład dość ciekawy, bo sporo Kanadyjczyków w zespole, Regier (9goli), Duncan (8 goli). To zespół na pewno na papierze o wiele lepszy niż 9 pozycja w lidze, ale wyniki świadczy o czymś innym. Ostatnio przegrali u siebie z Graz. Na wyjazdach strzlili aż 41 goli w 11 grach, jednak przy Kristanie w bramce nie liczyłbym na takie strzelanie gości. Poza tym trener Medvescaka chyba wyciągnął wnioski po porażce w pierwszej rundzie z KAC u siebie 1:2 (karne). Marty Raymond zresztą wykonuje świetną robotę z drużyną Medvescaka. W zespole jest 9 Kanadyjczyków, którzy prowadzą grę zespołu. Stawiam dzisiaj na chorwacki zespół, bo taki event to wielkie wydarzenie w mieście.
✅85

andawe 1,5K

andawe

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina - Piłka nożna Dania 2
Spotkanie - Skive : Hobro IK
Typ - over 3.5 gola
Kurs - 3.25
Buk - Bet365
Analiza :

Na dzisiaj coś z 2 ligi Duńskiej , spotkanie drużyn z dolnej części tabeli którzy muszą walczyć o być albo nie być w przyszłym sezonie w 2 lidze , gospodarze zajmują obecnie 9 miejsce z 17 pkt na koncie po 17 kolejkach jak dotąd ich bilans nie jest jakiś porywający i tak 4-5-8 bramki 22:30 jak widzimy sporo tych bramek straconych , jednak w ostatnich 5 kolejkach bilans bramkowy 10:10 , na swoim terenie 3-3-2 bramki 12:10 , no a co u gości w tabeli są o jedną pozycję wyżej niż gospodarze bo 8 a na ich koncie 20 pkt jednak w ostatnich 8 kolejkach są bez zwycięstwa 4 remisy i 4 porażki jednak w ostatnim meczu u siebie byli blisko zwycięstwa podejmowali Fredericę i do 89 min prowadzili 2:1 jednak w ostateczności zremisowali 2:2 , w meczach wyjazdowych a było ich 9 mają bilans 2-3-4 oraz 9:13 w bramkach . Co skłoniło mnie do over ? gdy zajrzałem na ich H2H to na 8 spotkań bilans 3-2-3 i teraz bramki 14:17 czyli w 8 meczach 31 goli dobrze to wygląda na terenie Skive bo popatrzmy 4 mecze 2-1-1 i 9:10 czyli znowu 4 mecze i 19 goli tak więc liczę i dzisiaj że obie drużyny w sumie przekroczą over 3.5 . Jak to będzie zobaczymy . Pozdrawiam !
⛔100

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pulawy
Ekstraklapa
Wisła - Śląsk
1
2.5
Bwin
Nie mam oporów przed zagraniem Wisły dzisiaj, tak jak nie miał takowych Łukasz Garguła śmiejąc się w wywiadzie w przerwie meczu Wisła - Śląsk kiedy to WKS-owi dane było świętować mistrzostwo.
Sportowo oba zespoły bardzo słabe, naprawdę dziwnie się ogląda i jednych i drugich. Choć w mediach, pokolenie lat 90. typu Mielcarski etc. jako koledzy Kulawika z boiska widzą rzekomy postęp w grze jego ekipy i w ogóle. Ale za bardzo takiego nie ma, choć przyznać trzeba, że początek debiutu Kulawika był niezły nawet.
Levy jakoś tam też bez błysku, jak mu Sebek zrobi mecz to wygraja, jak nie to nie. Przyjechał Piast i bezproblemowo ich pyknął, bo to nieźle grająca piłką ekipa jest.
Tak jak Widzew z Ruchem oddały sobie ostatnio punkciki za wiosnę kiedy to Ruch walczył o mistrza tak teraz może być podobnie. Chcę wierzyć, że Wisła zagra w końcu jakiś niezły mecz i wygra. Kiedy jak nie teraz? Po inne typy zapraszam: myk
✅150

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
pumpus +1 Punkty
kairos +2 Punkty
kasztanowy 797

kasztanowy

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Siatkówka, PlusLiga
Spotkanie: Delecta Bydgoszcz - ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
Typ: Delecta Bydgoszcz - ZAKSA Kędzierzyn-Koźle (2,5 : 0 ) - 2
Kurs: 2,90
Buk: Betsson

W ostatnim meczu 7 kolejki PlusLigi bydgoska Delecta podejmie we własnej hali lidera tabeli, Zaksę. Zdecydowanym faworytem w tym meczu są goście. W dotychczasowych 6 meczach wygrywali. W poprzednich spotkaniach mierzyli się m.in. z Resovią, gdzie w ładnym stylu ograli Mistrzów Polski 3:1 we własnej hali. Ponadto po znakomitym meczu &quot;wydarli&quot; zwycięstwo Skrze, w Bełchatowie przegrywając już 2-0 i o ile dobrze pamiętam 14-11 w 3 secie. Przyczyniła się do tego głównie znakomita zagrywka Fontelesa, ale cały zespół miał wkład w to zwycięstwo. Kędzierzyn gra naprawdę ładnie w tym sezonie, na swoim koncie ma też gładziutkie zwycięstwo z Jastrzębskim Węglem. Dużym osłabieniem Zaksy jest oczywiście brak Piotra Gacka, na libero prawdopodobnie zagra młody, 20-letni Koziura, co daje jakieś szanse w tym starciu ekipie z Bydgoszczy. Jednak prawdę mówiąc nie spodziewam się tutaj jakiegoś zaciętego boju. Kędzierzyn naprawdę jest w gazie, mimo braku Gacka ostatnio zagrali naprawdę fajny mecz z Trentino, gdzie w każdym secie decydowały końcówki. Zaksa jest na tą chwilę zespołem o klasę lepszym, Delecta oprócz zwycięstwa z fatalnie grającą w tamtym meczu Resovią nie pokonała nikogo wielkiego. Na swoim koncie zwycięstwa z Kielcami, Gdańskiem, Częstochową, czyli drużynami z którymi &quot;musieli&quot; wygrać. Ponadto przegrana z Politechniką we własnej hali, gdzie też byli stawiani w roli faworytów, ale do tego akurat przyczyniła się dobra gra przyjezdnych. Zaksa na pewno będzie bombardować serwisem, jest m.in. Michał Ruciak czy wspomniany wcześniej Fonteles. W praktycznie każdym elemencie goście mają przewagę. Oby tylko wszystko zagrało jak należy i Kędzierzyn odniósł kolejne zwycięstwo za 3 punkty.
⛔100

figo17 48

figo17

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Olsztyn
Dyscyplina - Piłka nożna II Bundesliga
Spotkanie - Regensburg - Union Berlin
Typ - 1
Kurs - 3.11
Buk - Pinnacle
Analiza : Typ ten jest dość ryzykowny ale za takim kursem jak najbardziej się opłaca. Wydaje mi się, że w spotkaniu tym zwyciężą gospodarze, ponieważ:
1) statystycznie wygrywają co trzeci mecz na własnym boisku - dziś wypada więc zwycięstwo ????
2) Regensburg nie zdobył punktów od 5 meczy z rzędu, co jest nie chlubnym wynikiem, dlatego myślę, że w dzisiejszym spotkaniu piłkarze tego klubu są tak zmobilizowani, że będą walczyć do ostatniej sekundy meczu, by wygrać to spotkanie
3)zespół Union Berlin od trzech meczy wyjazdowych nie odniósł porażki, co jest moim zdaniem zaskakujące. Wiadomo, że na wyjazdach gra się trudno a zespół ten przywozi punkty wyjazdowe od trzech z trzech ostatnich spotkań, należy więc sądzić, że passa ta nie utrzyma się długo i w dzisiejszym meczu bardzo prawdopodobna jest porażka.
4)Regensburg z 22 straconych goli 15 stracił na wyjazdach. W domu zespół ten gra zdecydowanie lepiej - napewno nie traci tylu goli.

Myślę, że w meczu tym zwyciężą gospodarze i śmię twierdzić, że będzię to wysokie zwycięstwo 3:0
⛔100

Status
Zamknięty.