>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Typy Dnia - 12.01.2012 (czwartek)

Status
Zamknięty.
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Tutaj podajemy typy
na czwartek - 12 Stycznia

Typy podajemy według wzoru:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

zikos 489

zikos

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Torun
Koszykówka, NBA
12/1/12 02:35
Spotkanie: Sas-Houston
Typ: Houston
Kurs: 3,4
Buk: Bet365
Dzis w nocy Rakiety przyjezdzaja do niepokonanej we wlasnej hali tym sezonie ekipy Spurs.San Antonio gralo wczoraj z Millwaukee gdzie przegrali tylko trzema punktami.Na dodatek SaS mialo bardzo dobry procent rzutow z gry az 60 gdzie dobre zawody grali Duncan,Blair i niespodziewanie Leonard ktory zagral chyba najlepszy mecz w karierze Nba 19pkt.W poprzednim meczu zas z Okc mieli 58% z rzutow za 3pkt co tez jest nie lada wyczynem z Nuggets tez mieli wysoki procent z gry tak wiec zastanawiam sie kiedy przyjdzie ich slabszy okres ...a moze dzis?Houston po 4 z rzedu porazkach wygrali wkoncu na wyjezdzie z Charlotte ale nie mieli za dobrej skutecznosci Lowry zawiodł wg mojej oceny stac go na wiecej.Wczesniej zas toczyli wyrowane mecz z Okc szczegolnie ten u siebie i z LA gdzie Kobe musial ciągnąc wozek jak zawsze.Houston ma bardzo mierny bilans na wyjezdzie 1-5 czas go wg mojej oceny troche podreperowac.Wg mnie dzis tacy zawodnicy jak Scola,Martin czy Lowry rzucą na tyle punktow ze wywiozą zwyciestwo z Spurs a Dalembert bedzie krolowal na tablicy bo gracze Sas wkoncu zaczną pudłowac.Mysle ze warto zaryzykowac na pierwszą porazke w tym sezonie na wlasnej hali Sas.
⛔100

korzychxp 76

korzychxp

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Spotkanie: Chicago Bulls - Washington Wizards
Typ: 1 kwarta Chicago -4
Kurs: 1.91
Bukmacher: PinnacleSports
Analiza:

A oto mój typ na dzisiejszą noc i jestem przekonany, że jest najlepszym jaki mogłem wybrać. Chicago Bulls podejmują u siebie Washington Wizards. Różnica pomiędzy tymi drużynami w jakości jest ogromna. Wizards są prawdopodobnie najgorszą drużyną w NBA i jeśli mają wygrywać i sprawiać niespodzianki to tylko u siebie. Bulls twardo stąpają po ziemi. Nie wyszedł im mecz z Atlantą, ale odbili sobie na słabym Detroit (92:68), a potem dosyć gładko pokonali Timberwolves 111 do 100. Chicago raczej jest underową ekipą, z tego względu że bronią znakomicie. U siebie średnia traconych punktów to 68. Poza tym wygrali wszystkie spotkania u siebie i 9 z 11 w sezonie. Nie widze tutaj absolutnie żadnych szans dla Washingtonu. A z tego względu, że nie moge oglądać całego meczu stawiam tylko 1 kwartę. Bulls zaczęli trafiać w okolicach setki, a pierwsze kwarty mają dobre, choć z Detroit mieli 21:21. Nie sądze by taki wynik się powtórzył. Wizards siedzą na samym końcu statystyk w NBA mimo wczorajszej wygranej nad Raptors. Pozostałe mecze przegrali i tylko Sacramento rzuca od nich mniej. 4 punkty to jest mała różnica. Chicago powinno trafić koło 30stki w pierwszej kwarcie, a Washington jak wyjdzie ponad 20 to będzie cud. Wizards w 1 kwartach notują średnio 19.2 punkta, ale to i tak jest statystyka zawyżona przez jeden mecz. Z Knicks rzucili 32 punkty, ale był to mecz u siebie i Knicks grają na razie słabo, ponieważ nie są jeszcze dobrze zgrani, a Chicago całkiem na odwrót.

⛔100

konrado87 412

konrado87

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z nad morza :D
Dyscyplina: Hokej NHL
Spotkanie: Pittsburgh Penguins vs. Washington Capitals
Typ: -1,5 Washington Capitals
Kurs: 3.10
Bukmacher: Bwin
Analiza:

Katastrofalnie zaczął się rok 2012 dla ekipy z Pittsburgha, właściwie ostatnie dwa mecze starego 2011 roku już nie poszły po myśli Pingwinów. Ostatnie zwycięstwo zanotowali 28 grudnia pokonując u Siebie 4:2 Huragany. Niestety kolejne mecze to już niechlubna passa pięciu kolejnych porażek. Dwa dni po pokonaniu Huraganów Pingwiny gościły u siebie Lotników, jak się okazało to oni zadali pierwszy cios pokonując gospodarzy 2:4 Dzień Później Pingwiny poleciały do New Jersey, gdzie miejscowe Diabły wygrały 1:3 Po tym meczu nastąpiło siedem dni przerwy dla hokeistów z Pittsburgha. Niestety ta przerwa nie wpłynęła dobrze na Pingwiny gdyż przegrali trzy kolejne spotkania na własnej tafli. Najpierw Strażnicy z NY wygrali tu 1:3 następnie kolejne spotkanie z Devils, jednak rewanż zakończył się niepowodzeniem i Pingwiny przegrały podobnie jak w NJ 1:3 Dzisiejszego wieczoru dzieła zniszczenia dokonała Ottawa, która pewnie rozbiła Pittsburgh aż 1:5. Co ciekawe w każdym z tych pięciu spotkań to Pingwiny były faworytami i jeszcze wczoraj przed meczem z Ottawą w ofercie wystawioną na 12 grudnia również Pingwiny w meczu z Caps byli ustawieni w roli faworytów, jednak po dzisiejszej porażce buki w końcu odwróciły swoją ofertę o 180 stopni i w roli faworytów mamy hokeistów z Waszyngtonu. Na pewno przed nimi wielka szansa, gdyż podejmują Pingwiny na własnej tafli. Capitals u siebie są w formie, cztery kolejno wgrane mecze nastawiają optymistycznie przed meczem z Pingwinami, tym bardziej, że Caps zdołali u siebie pokonać ostatni takie zespoły jak: Nashville 4:1, NY Rangers 4:1, Buffalo 3:1 i Calgary 3:1 Sądzę, że Caps nie powinni mieć problemu z pokonaniem u siebie słabych i osłabionych Pingwinów. Dodatkowym typem w tym spotkani będzie under 5,5 gola gdyż ostatnio Caps w meczach wyjazdowych mieli problemy aby strzelić bramki San Jose i LA Kings, Natomiast Pingwiny w całej tej swojej serii pięciu porażek zdobyli tylko sześć bramek, co smutniejsze w czterech ostatnich meczach tylko po jednej...

Typuje
Capitals -1,5 3.10

⛔100

demolay 21

demolay

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Typ: 1 hc -13,5
Kurs: 1,92
Bukmacher:Expekt

Dwunastego stycznia o godzinie 2:00 czasu polskiego, dojdzie do starcia w Chicago, gdzie miejscowi Bulls stawią czoła ekipie z Washingtonu. Morale tych ostatnich wystrzeliło w górę, po tym jak udało im się wygrać pierwsze starcie w sezonie. Bilans wyjazdowy Wizards prezentuje się bardzo mizernie(0-4) i zawiera w większości prawdziwe klęski, nie licząc przegranej z przeciętnym Bostonem. Ponadto, niepewny jest występ kontuzjowanego Blatche. Tak naprawdę, poza Wall&#39;em, Washington nie ma żadnych atutów, które mógłby wykorzystać w starciu z Bulls. Niska skuteczność z gry zapewne ulegnie obniżeniu, dzięki świetnie spisującej się defensywie Bulls. Wizards stać na ugranie od 60 do 80(gdzie 80 toabsolutnie rekordowa granica) punktów. Przypomnijmy, że dotychczas, Memphis udało się dobrnąć do 64, Atlancie do 74, a Pistons - 68. Jako, że &quot;Byki&quot; nie mają w zwyczaju zdobywać ogromnej ilości punktów, możemy się spodziewać około 90-105 dorobku Rose&#39;a i spółki. Przed zagraniem tego typu zniechęcają pogłoski o rzekomym zmęczeniu Bulls. Moim zdaniem jednak, rozkręcają się z meczu na mecz, a najlepszym przykładem jest świetna postawa lidera drużyny w ostatnim spotkaniu z Timberwolves. Decydującym argumentem w tym spotkaniu będzie umiejętność perfekcyjnej gry w obronie. Wygrana co najmniej czternastoma punktami stanie się faktem.

✅92

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
waliking +1 Punkty
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Hokej, NHL
Spotkanie: New Jersey Devils @ Edmonton Oilers
Typ: Edmonton Oilers (czas regulaminowy)
Kurs: 2,50
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Diabły choć radzą sobie od niedawna całkiem dobrze, tak muszę stwierdzić ,że grają wciąż nieregularnie przeplatując porażki na przemian ze zwycięstwami. Tak było w ciągu chociażby 5 ostatnich meczów, gdzie dali sobie po prowadzeniu 2:0 odebrać zwycięstwo Senatorom w 3 tercji, później doznali pogromu przez Bruins , po czym przebudzili się w starciu z Panterami i dzień później z bardzo słabymi ostatnio Pingwinami. Wczoraj jednak doznali kolejnego lania od Flames, którzy na 14 oddanych strzałów strzelili aż 6 goli. Co do Nafciarzy... Nie należą na pewno do ekipy, za którą dałbym sobie rękę uciąć. Ich ostatnie spotkania wyjazdowe kończyły się fiaskiem i tylko raz, tydzień temu urwali zwycięstwo Hawks. Najbliższej nocy schodzą jednak z road tripu i na pewno będą chcieli udowodnić coś na swoim lodzie, a tutaj bywają mocni. Postanowiłem dać im szansę z Diabłami, którzy może prezentują się lepiej na tle całego sezonu, ale też zaliczają &quot;swoje&quot; wpadki, poza tym grali tej nocy w Calgary i na pewno może to mieć jakiś wpływ w najbliższym meczu w Edmonton.

⛔100

gmochinho 100

gmochinho

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Internet
Dyscyplina: Hokej NHL
Spotkanie: Pittsburgh Penguins vs. Washington Capitals
Typ: Washington Capitals
Kurs: 2,25
Bukmacher: Betsson
Analiza: Kolega konrado87 w zasadzie wszystko napisał o meczu, który zamierzam zagrać. Pingwiny bez formy (aktualnie najgorszy zespół na wchodzie). Osłabieni, atak praktycznie nie istnieje, bo zdobyli w czterech ostatnich meczach tylko po bramce. Nie sądzę, by właśnie nocy mogli się przełamać z solidnym, stołecznym zespołem.

✅125

kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Typ: Rose powyżej 8 asysty
Kurs: 1,85
Bukmacher: Betsson
Analiza: Rose zwykle notuje więcej niż 8 asyst na mecz, a przy takim przeciwniku jak Washington najprawdopodobniej zaliczy ich znacznie więcej. W poprzednim spotkaniu Byki poradziły sobie z Wilkami na wyjeździe, MVP 2010-2011 zagrał bardzo dobre zawody, zdobywajac 31 pkt oraz zaliczajac 11 asyst. Jutro liczę przede wszystkim na pogrom ze strony Chicago - będą grali na własnej hali z niewymagającym przeciwnikiem, zwykle Byki nie lekceważą rywala, a zarazem nie odpuszczają ostatniej kwarty, pokazali to meczu z Detroit. Tak więc typ na Rose&#39;a jest dość prawdopodobny, może kurs nie jest wysoki, ale generalnie myślę, że godny uwagi. Zazwyczaj nie gram na graczy, jednak przy obecnej dyspozycji Derricka, jestem całkiem spokojny o ten typ.

Zwrot

slander 10

slander

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Spotkanie: Los Angeles Clippers - Miami Heat
Typ: Los Angeles Clippers -3
Kurs: 3.30
Buk: Bet365
Analiza: Faworytem buków są Heat, ale wg mnie to Clippers są minimalnym faworytem tego spotkania. Przede wszystkim grają u siebie, a co to znaczy pokazali wczoraj Warriors.
Wiadomo, że przegrana z Golden State to wypadek przy pracy, ale Clippers to zdecydowanie lepsza drużyna i nie jest im potrzebny taki wypadek, żeby na własnym parkiecie pokonać Heat. W zeszłym sezonie udało im się ta sztuka mimo, że w składzie nie było Paula, Billupsa czy Butlera.
Z tymi trzema zawodnikami powinno być o wiele łatwiej. Paul nie zachwycił w meczu z Blazers, głównie przez problemy z faulami, ale ja nie wierzę w 2 słabe mecze z rzędu w jego wykonaniu. Nie wiem ile w tym prawdy, ale ja odniosłem wrażenie, że Clippers bardziej myśleli w Portland o meczu z Heat, który jest dla nich o wiele bardziej prestiżowy. Pokonanie przed własną publicznością Miami, to z pewnością cel wszystkich graczy Clipps, a z pewnością talentu im nie brakuje, żeby tego dokonać.
Zdecydowany warto postawić na Clippers w tym spotkaniu zwłaszcza przy takich kursach. Handi na niewielkie zwycięstwo powinno wejść.

✅230

K 35

krachoo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Piotrków Trybunalski
Dyscyplina: Hokej na lodzie - KHL
Spotkanie: Barys Astana - Sibir Novosibirsk
Typ: under 4,5
Kurs: 2,55
Bukmacher: Sportingbet
Czas rozpoczęcia: 12:00

Analiza:

Już jutro w samo południe czasu polskiego na lodowisko w Astanie wyjadą hokeiści miejscowego Barysa oraz przyjezdni z Sibira Novosibirsk. Oba zespoły nie spisują się na razie najlepiej. Dzięki zdobyczy sześćdziesięciu dwóch punktów Barys plasuje się na ósmym miejscu w tabeli konferencji wschodniej. Goście natomiast ugrali czterdzieści dwa punkty i są na miejscu przedostatnim, co oznacza, że najprawdopodobniej będzie czekać ich walka o utrzymanie się w lidze. Ponadto warto zauważyć, iż w meczach tych zespołów pada niezwykle mało bramek. I choć ostatnie ich spotkania (Barys przegrał w Omsku z Avangardem 2:4, a Sibir pokonał u siebie Dynamo Mińsk 5:2) były overowe, to cały sezon, historia spotkań pomiędzy zespołami oraz ostatnie występy każą myśleć, iż jutro zbyt wielu bramek nie ujrzymy. Kurs na to zdarzenie jest wyjątkowo kuszący wobec tego polecam zagranie tego typu na jutro.

✅155

lukasz31 +1 Punkty
koguttt +1 Punkty
astafor 74

astafor

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Olecko
koszykowka, NBA
Utah Jazz vs LA Lakers
typ : Handicap ( 1.5 : 0 ) : 2
kurs : 1,90
betsson

Lakers graja dzis drugi dzien z rzedu. Wczoraj goscili na wlasnym parkiecie Suns w szeregach z Marcinem Gortatem. Swiadkowie tego spotkania byli wczoraj porazeni gra Kobiego Bryanta. Praktycznie w pojedynke wygral te spotkanie dla Lakers. Zdobyl 48 pkt i przypomnial sie nam sprzed kilku sezonow. Ta sama zwrotnosc i show w jego wykonaniu. Dzisiaj wyjada do Utah. Jazz w tym sezonie juz tak bardzo sie nie licza. W szczegolnosci nie widze dzis zbytnio duzo szans pod koszem. Gdzie maja tylko Ala Jeffersona grajacego na Bynuma/Gasola. Kobe jak pisalem jest w gazie. sadze, ze dzis rowniez pokaze sie z dobrej strony. Tym bardziej, ze lubi goracy teren jakim jest hala Jazzmanow. Podsumowujac Jazz nie maja zbyt wielu argumentow na podjecie powaznej walki o wygrana. Fakt jaki moze im znacznie pomoc to zmeczenie Jeziorowcow. Jednak nie dzisiaj.

✅90

B 2K

borek149

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Spotkanie: New York - Philadelphia 76ers
Typ: Philadelphia 76ers (h-5.5)
Kurs: 4.40
Bukmacher: william hill
Analiza:

Dziś w Madison Square Garden Knicksi podejmują &quot;Sixtersów&quot;. Buki w roli faworytów widzą gospodarzy dzisiejszego spotkania. W moim odczuciu jednak większę szanse na zwycięstwo daje Philadelphii, która jest w ogromnym gazie wygrała ostatnich 6 spotkań w bardzo dobrym stylu.

Philadelphia 76ers Sacramento 112:85
Philadelphia 76ers Indiana 96:86
Philadelphia 76ers Toronto Raptors 97:62
Philadelphia 76ers Detroit Pistons 96:73
New Orleans Philadelphia 76ers 93:101
Golden State Philadelphia 76ers 79:107

Knicks mimo ostatnich 3 zwycięstw jednak swoją grą mnie nie przekonują, jest to jeden zlepek gwiazd, których nie możemy nazwać zespołem, w przypadku gdy Anthony bądź Stoudemire mają kiepski dzień, nie ma komu punktować, w ostatnim spotkaniu przeciwko Charlotte rezerwowi zdobyli zaledwie 3 punkty, co świadczy o kiepskiej ławce. 76ers natomiast gra szeroką rotacją zawodników i każdy z graczy, którzy są na parkiecie są w stanie zdobywać punkty. Także gdy jednemu z graczy nie idzie, w jego miejsce pojawia się zmiennik, który jest w stanie grać na wysokim poziomie punktowym. Jeśli gracze Philadelphii ograniczą dwie największe gwiazdy Knicków zwycięstwo ich zespołu jest bardzo realne. We wczorajszym spotkaniu gracze pierwszoplanowi Sixters byli troszkę oszczędzani przed dzisiejszym spotkaniem, nie przybywali na parkiecie zazwyczaj dłużej niż 25 minut. Także o zmęczeniu nie może być mowy. Myślę, że po takim kursie grzechem jest nie granie na 76ers.

⛔100

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Piłka nożna: Arabia Saudyjska 1
Al Ittihad - Al Ettifaq
Over 4.5 gola
3.75
betsafe

Dzisiaj o godzinie 17:55 zostanie rozegrany jeden z czterech meczy w lidze Arabii Saudyjskiej. Zmierzy się ze sobą Al Ittihad i Al Ettifaq. Jest to mecz w ramach 16 kolejki spotkań.
Stawiam w tym meczu na over 4.5 gola. Skłonił mnie do tego fakt, że druzyna gospodarzy to najbardziej overowa ekipa w lidze. W meczach z ich udziałem pada średnio 4.27 gola na mecz. Zaliczyli w 15 meczach aż 6 razy over 4.5 gola. Dwa razy w meczach z ich udziałem padało nawet 7 goli! Jest to zespół nie obliczalny. Goście mieli 4 razy over 4.5 gola w 15 meczach.
Moim zdaniem w tym meczu istnieje spore prawdopodobieństwo, że będzie +4.5 gola. Stawiam 3:2 dla gospodarzy.

⛔ 100

leci-kasa 8

leci-kasa

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Tenis: WTA Sydney
Spotkanie: Azarenka V. - Radwanska A.
Typ: Ile setów będzie granych?: 3 sety
Kurs: 2,20
Bukmacher: Bet-At-Home
Analiza:
Jutro Agnieszka zmierzy się z tenisistką z czołówki rankingu mianowicie Azarenką. Po zwycięstwie nad Wozniacką widać, że Radwańska jest w świetnej formie; mimo pogłosek o jej chorobie radzi sobie wyśmienicie.

Moim zdaniem Azarenka będzie o wiele groźniejszą przeciwniczka niz Dunka, dlatego wybrałem zakład na sety. Cięzko przewidziec tutaj wybik spotkania, chociaż sercem jestem za Agnieszką. Nie sądze jednak, że mimo tak dobrej formy nasza rodaczka wygra jutro gładko 2:0. To zwycięstwo, trzeba będzie okupić naprawde cięzką walką.

Nie sądze, żeby którakolwiek z zawodniczek wygrała gładko 2:0. Chociaz statystycznie h2h Polka ma więcej przegranych z Azarenką to jej aktualna forma pozwoli jej, mam taka nadzieję na wygranie tego meczu 2:1.

Jak dla mnie zakład wyceniony zbyt wysoko, dlatego wchodzę z impetem i trzymam kciuki za Agnieszkę!

✅120

e.dantes +1 Punkty
nolito 1,2K

nolito

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: piłka nożna,
Puchar Hiszpanii
Spotkanie: Osasuna - Barcelona
Typ: Barcelona wygra do zera
Kurs: 2,40
Bukmacher:

Barcelona po raz drugi z rzędu nie zagra tak słabego spotkania. Pep na pewno dopilnował, by zawodnicy wyciągnęli lekcję z meczu z Espanyolem. Awans mają już praktycznie zapewniony, ale to nie oznacza wcale, że wyjdą na boisko z takim nastawienim, jak wczoraj Real, który zaskoczył mnie swoją postawą i gdyby nie przypadkowy gol Benzemy, różnie mogłoby to się potoczyć.

Barcelonę cechuje to, że po remisach lub porażkach w kolejnym meczu robią wszystko, by media nie zaczynały myśleć o kryzysie drużyny. Tak było chociażby po spotkaniach z Milanem (2-2, a następnie 8-0 z Osasuną), Valencią (2-2, potem 5-0 z Atlético) czy Getafe (porażka 1-0, by później rozgromić Rayo 4-0). Liczę, że i w tym przypadku reakcja zespołu będzie podobna, bo po wszelkich wpadkach motywacja w szeregach Mistrzów Europy jest ogromna.

Warto też zwrócić uwagę na ostatnie bezpośrednie pojedynki Barcelony z Osasuną, które w ostatnim czasie są wyjątkowo jednostronne: 4-0, 8-0, 2-0, 0-3, 2-0. Teraz co prawda obie ekipy mierzą się w Copa del Rey, ale to goście będą mieli coś do udowodnienia i będą chcieli pokazać, że remis na Cornellá-El Prat był tylko wpadką.

Mendilíbar powołał na jutrzejszy mecz kadrę osłabioną brakiem 6 graczy. Z powodu kontuzji nie wystąpią Echaide, Rubén, Roversio, Damián, Raitala, Masoud i Kike Sola. Raúl García zdołał na czas wyleczył uraz i ostatecznie znalazł się na liście, choć jego występ od początku nie jest pewny. W składzie decyzją trenera zabrakło Andrésa Fernándeza, Sergio, Annunziaty, Timora, Ibry oraz Nino. Aby uzupełnić braki powołał 6 canteranos: Satrústeguiego, Postigo, Hermosę, Roberto Torresa, Raoula Loe i Manu Omwu.

Barcelona przystąpi do spotkania w silnym składzie, zabraknie natomiast Iniesty, Maxwella i Alvesa, którzy nie pojadą do Nawarry decyzją Guardioli. Keita wyjechał już na zgrupowanie Mali przed PNA, zaś Afellay i Villa są kontuzjowani. W ich miejsce trener zabierze ze sobą Cuencę, Montoyę i Sergiego Roberto z rezerw. Cała kadra i tak jest jednak bardzo silna: Valdés, Pinto, Piqué, Cesc, Puyol, Xavi, Alexis, Messi, Thiago, Mascherano, Sergio, Pedro, Adriano, Abidal, Fontàs, Cuenca, Sergi Roberto oraz Montoya.

Barcelona dysponuje niesamowitym potencjałem ofensywnym, ale priorytetem na Reyno de Navarra będzie zachowanie czystego konta. Katalończycy tracą bardzo mało goli. Wykluczając remisowy mecz z Espanyolem, ostatnio tracili bramki w meczach z Realem (10 grudnia) i Getafe (26 listopada). W samej lidze strzelają średnio ponad 3 gole na spotkanie, więc liczę, że także i dziś będą w dobrej formie strzeleckiej. O obronę też można być raczej spokojnym. Jedyną korektą w linii defensywy powinna być zamiana Alvesa na Montoyę. 20-latek już przymierzany jest do regularnych występów w pierwszej drużynie, biją się o niego wielkie kluby z Anglii i na pewno nie zabraknie mu motywacji, jeśli znajdzie miejsce w podstawowym składzie na mecz z Espanyolem.

⛔ 100

pele1921 912

pele1921

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Radom
Dyscyplina: Tenis: ATP Kooyong
Spotkanie: Berdych - Roddick
Typ: Berdych -1,5 seta
Kurs: 2,71
Bukmacher: PinnacleSports
Analiza:

Dzisiejszego ranka odbędzie się mecz turnieju pokazowego między Andy&#39;m Roddick&#39;iem ,a Tomaszem Berdych&#39;em.
Czech jest wyraźnym faworytem patrząc zarówno na ranking jak i ostatnie osiągnięcia.
Roddick najlepsze lata ma już za sobą i teraz &quot;pyka&quot; sobie w tenisa żeby jako tako swoją karierę zakończyć.
Berdych natomiast jest graczem jeszcze dosyć młodym i głodnym gry, a także na pewno ma wiele celów do osiągnięcie jak chociażby pierwsza trójka rankingu.
Mimo, że turniej nosi miano pokazówki to ktoś musi go wygrać.
Moim zdaniem Berdych zakończy spotkanie w 2 setach w czym pomoże mu potężny serwis, dobre poruszanie po korcie jak i pewne uderzenia forehandowe jak i backhandowe.
Roddick będzie się starał nie tracić serwisów i zaprezentować umiejętności jakie mu jeszcze pozostały z dawnych lat.

Dla mnie Berdych jest zdecydowanym faworytem do zwycięstwa i tego się trzymam typując taki wynik.

⛔100

psm 921

psm

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Cz 2012-01-12 02:00
Koszykówka &gt; NBA
Chicago Bulls - Washington Wizards
typ-Chicago(-16,5)
kurs 3,10
willhill

Chicago to zespol z drugim bilansem w lidze(9-2),a siebie jak narazie 3-0.Dzis w nocy rozegraja czwarte spotkanie we wlasnej hali w ktorym przeciwnikiem beda czarodzieje z Waszyngtonu,mogacy pochwalic sie najgorszym wynikiem w NBA jak do tej pory 1-8,na wyjazdach 0-4.(Atlanta 18pkt roznicy,Milwaukee 21,Boston 8 i Orlando 18).Jak widac tylko Boston byl w miare laskawy dla zespolu ze stolicy USA.Byki zas,mogacy sie pochwalic najlepsza defensywa w meczach u siebie i druga w ogole,na wlasnym parkiecie rozgromili 40punktami Memphis,24 Detroit i tylko Atlanta stoczyla w Chicago wyrownany pojedynek(2pkt) ale to przeciez zespol nieporownywalnej klasy do Waszyngtonu.Wnioskuje ze i dzis Rose poprowadzi Byki do wysokiej wygranej.

⛔100

geo 21

geo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
gorzow
Dyscyplina: piłka nożna, Puchar Włoch
Spotkanie: SSC Napoli - Cesena
Typ: Ile padnie goli? Więcej niż 3,5
Kurs: 3.20
Bukmacher: bwin

Analiza: W tym meczu faworyt może być tylko jeden. Jest nim oczywiście Napoli. Cesena, zajmująca przedostatnie miejsce w Serie A, skupi się raczej na najbliższym niedzielnym meczu z Novarą (mecz o &quot;6&quot; pkt). Sam wiceprezydent Ceseny przyznał, że w tym meczu zagrają rezerwami, nie chcą bowiem narażać na kontuzje podstawowych graczy. Nawet gdyby Cesena przyjechała w najmocniejszym składzie to i tak zdecydowanym faworytem byliby gospodarze. Myślę że Napoli wygra ten mecz przynajmniej 4:0. Za podanym typem stoją również statystyki obu ekip w lidze. W dwóch ostatnich meczach Napoli zwyciężyło Palermo 3:1 na wyjeździe a także zwyciężyło na własnym stadionie 6:1 z Genuą. Natomiast Cesena dwa ostatnie mecze przegrała po 1:4 z Udinese a także z Atalantą.

⛔ 100

scotratez 3,8K

scotratez

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Memphis
Dyscyplina: Tenis, WTA, Sydney
Spotkanie: P. Kvitova - Na Li
Typ: 1
Kurs: 1,45
Bukmacher: Bet-at-home

P. Kvitova z pewnością musi odetchnąć z ulgą po wczorajszej porażce C. Wozniackiej z Agnieszką Radwańską. Przed nią wielka ale to naprawdę wielka szansa zdobyć pozycje numer jeden w rankingu WTA. Dzisiaj w nocy spotka się z piątką. A no właśnie Na Li to w pewnym sensie zagadka. Największą zagadką chyba jest forma Chinki która przeplata ładne zagrania ze złymi. Ostatni mecz Na Li był z L. Safarova która nie prezentuje najlepszej formy, a mimo to Chinka straciła bardzo dużo gemów. Stawiam tutaj na P. Kvitovą której forma jest wysoka a przede wszystkim stabilna. Założę się że więcej błędów z gry popełniać jutro będzie Na Li. Nie ryzykowałbym tutaj handicupu dla Chinki. Mecz może się skończyć szybko. Interesuje mnie natomiast kwestia warunków pogodowych. Dzisiaj w spotkaniu C. Wozniackiej z A. Radwańską można było zobaczyć jak kilka co najmniej punktów rozdawał wiatr. Pocieszający jest fakt że wieje on dla oby pań. Oby tylko nie wypaczył rywalizacji. Statystykami tutaj nie przejmowałbym się pomiędzy dwiema paniami ponieważ raz statystyki są z ubiegłego roku więc wiele nie mówią o formie obecnej obu zawodniczek. Dwa - panie rozegrały ze sobą dwa spotkania na nawierzchni ceglanej. Trzy - jest remis 1:1 w zwycięstwach.
by scotratez

⛔100

mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Tenis - WTA Sydney
Spotkanie: Agnieszka Radwańska - Victoria Azarenka
Typ: DW 2:0
Kurs: 5.0
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Kto choć odrobinę interesuje się tenisem, lub w ogóle sportem wie co wczoraj zrobiła Agnieszka Radwańska. Polska tenisistka pokonała po raz drugi w karierze numer jeden na świecie - Karolię Wozniacki. Co prawda mecz kończyła Dunka w nienajlepszym stylu, ale przynajmniej do końca 2 seta grała swój najlepszy tenis. Agnieszka mimo to potrafiła utrzymać nerwy na wodzy i wyciągnąć spotkanie nawet ze stanu 6:3 6:5 (serwowała przeciwniczka). To na pewno duży &quot;kop&quot; dla Agi, która nie odpuści już tego turnieju. Bałem się trochę o jej formę tutaj, zważywszy na to co robiła na początku sezonu 2010, czy 2011, ale tym razem jest inaczej. Niezwykle zaangażowana, myśląca na korcie, potrafiąca naprawdę efektownie skończyć. To musi się podobać. Po drugiej stronie siatki stanie Vika Azarenka, Vika która tutaj jeszcze nie straciła seta, ale rywalki miała o wiele łatwiejsze. Z Białorusinką Polka ma ujemny bilans (3:6), ale pokonała ją w ostatnich ich spotkaniu. Mecz teoretycznie powinien być zacięty. Myślę jednak, że jeśli wygra go Polka to zrobi to w dwóch setach, dlatego że ma w nogach bardzo ciężki, blisko 3 godzinny mecz, który skończył się grubo po północy miejscowego czasu (ten rozpocznie się o 14:00 dnia następnego). Myślę, że warto zaryzykować.

Wszystkie moje typy znajdziecie w tym temacie:
http://forum.bukmacherskie.com/f35/tenis-team-picks-atp-wta-nba-70416-2.html#post2633086
Jeśli doceniasz moją pracę kliknij dzięki ;)

⛔100

eror26 +2 Punkty (thanks!)
Status
Zamknięty.