Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Liga Mistrzów
Godzina: 20:45
Spotkanie: AS Roma - Man City
Typ: Wygrana gości + over 2.5 bramki w meczu
Kurs: 4.55
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Witajcie,
Na początek chciałbym powiedzieć, że jest to mój pierwszy post na forum (mimo ze aktywnie przeglądam je od jakiegoś czasu), dlatego też proszę o wyrozumiałość.
Tytułem wstępu muszę zaznaczyć że nie biorę pod uwagę zwycięstwa CSKA w Monachium, jeśli jednak by się tak stało - to całą poniższą analizę możemy wyrzucić do kosza. Zbyt wiele zależności by się wtedy pojawiło (jak np:. lepszy bilans bramek w bezpośrednich meczach CSKA z City).
Tak więc przejdźmy do spotkania. Najpierw przypomnę, że obie drużyny grają o być albo nie być w
LM. Dużo prostszą drogę do awansu wydaje się mieć AS Roma, a to dlatego że gra przed własną publicznością + dodatkowo ma korzystny wynik wywieziony z Etihad Stadium (w przypadku remisu 0-0 awans Romy). Ja jednak większe szanse daję drużynie w którą wpompowywane są ogromne pieniądze. Nie wydaje mi się żeby City miało na fazie grupowej zakończyć udział w
LM w tym roku, i swoje zdanie opieram nie tylko na względach sportowych. Nie chcę snuć teorii spiskowych, jednak to co stało się w końcówce meczu z Bayernem kiedy ten przy wyniku 2-1 oddał w ostatnich minutach 3 punkty Manchesterowi, jest dla mnie nieprawdopodobne. Oczywiście można mówić ze
piłka nożna to gra błędów itd. ale gdy oglądam Bayern (a robię to często) wiem że "oddanie" piłki napastnikowi przeciwników dwukrotnie w przeciągu bodajże 8 min brzmi najciemniej niewiarygodnie.
Ale dosyć tych teorii spiskowych. W ostatnich tygodniach City weszło na właściwe tory. 5 zwycięstw w ostatnich 5 spotkaniach( z rywalami delikatnie mówiąc nie najłatwiejszymi). Natomiast bilans Romy to 3 wgrane oraz 2 remisy. Brak Aguero to zapenwe duża strata, ale bez przesady, ma w City kto grac i strzelać. Roma również zespół nastawiony na ofensywe - a jeśli wyjdą nastawieni na ten mecz jak na Bayern u siebie to o pokrycie overa 2.5 martwić się nie trzeba.
Podumowując, uważam że w dzisiejszym meczu o tę jedną bramke będą goście, a wynik uplasuje się na poziomie 1:2 , 2:3. Nie jest to żaden pewniak ale jeśli mam iść w którąś strone w tym meczu to wybiorę właśnie City - a kurs naprawdę ciekawy.
Przewidywane składy:
Roma: De Sanctis - Maicon, Astori, Yanga-Mbiwa, Cole - Pjanić, De Rossi, Nainggolan - Gervinho, Totti, Ljajić
Man City: Hart - Zabaleta, Mangala, Demichelis, Clichy - Navas, Ferando, Fernandinho, Milner - Nasri - Dzeko

100