Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Irlandia,
Premier Division
Godzina: 20:45
Spotkanie: Derry City - Dundalk
Typ: 2
Kurs: 1.85
Bukmacher: Betano
Analiza:
Witam wszystkich! Na początku chciałbym podziękować za punkty reputacji, które otrzymałem za wcześniejsze typy. Bardzo mi przykro, że wczorajsza analiza nie okazała się w całości trafna, ponieważ do czwartego gola w meczu naprawdę niewiele brakowało skoro już w 52 minucie było 3-0. Cóż, taka jest piłka. Mam nadzieję, że bieżący miesiąc będzie szczęśliwszy. W związku z tym zapraszam do analizy proponowanego przeze mnie spotkania! Na wstępie, warto zwrócić uwagę na to, że drużyna gości po 16 kolejkach zajmuje obecnie pozycję lidera (40 punktów), natomiast gospodarze są na miejscu trzecim (31 punktów). Można zatem powiedzieć, że to dosyć wyrównane zespoły, więc skąd ten typ? Już odpowiadam. Przede wszystkim ekipa Dundalk zdobywa znacznie więcej punktów, jest w lepszej formie, a poza tym ma patent na dzisiejszego przeciwnika. Po pierwsze, dla dzisiejszych gości tak naprawdę nie ma znaczenia czy mecz jest rozgrywany na własnym obiekcie czy też na stadionie rywala, gdyż Ich bilans przedstawia się następująco: 13 zwycięstw, 1 remis, 2 porażki. Na wyjeździe natomiast mają za sobą 8 spotkań, z czego aż 7 wygrali, a tylko 1 raz musieli uznać wyższość przeciwnika. Imponujący jest bilans bramkowy w tych 8 meczach: 24 strzelone gole i zaledwie 3 stracone. Wiadomo, że liga irlandzka do najsilniejszych nie należy, lecz takie rezultaty muszą budzić podziw. Można zatem stwierdzić, że drużyna Dundalk potrafi sobie radzić z presją i rolą faworyta, co skutkuje wygrywaniem zdecydowanej większości meczów wyjazdowych. Jedyna porażka przytrafiła Im się z Cork City, czyli z ekipą, która jak na razie samotnie depcze po piętach liderowi tabeli (37 punktów). Po drugie, po przejrzeniu wyników meczów domowych i wyjazdowych można stwierdzić, że drużyna Dundalk gra lepiej i skuteczniej w meczach wyjazdowych, gdyż na wyjeździe uzbierała 21 punktów, natomiast u siebie 19. Bilans bramkowy także jest korzystniejszy w spotkaniach wyjazdowych, ponieważ w dotychczasowych meczach u siebie przedstawia się następująco: 13 strzelonych goli, 5 straconych. W tym momencie warto sobie porównać te liczby z tymi, które podałem wcześniej. Po trzecie, drużyna Dundalk to ekipa bezkompromisowa. W związku z tym remisuje bardzo rzadko. Ostatni remis przytrafił Im się jeszcze w październiku 2015 (2-2 z Cork City). Od tego czasu rozegrali 12 meczów i odnieśli aż 10 zwycięstw. 2 porażek doznali z Cork City. To niesamowite, ale wychodzi na to, że tylko z tym zespołem przegrywają, a z całą resztą stawki regularnie zdobywają 3 punkty. Już nie będę wypisywał wyników tych spotkań, ale warto napisać, że najczęściej wygrywają do zera. Sporadycznie zdarza się, że ktoś strzeli Im gola, a sam ten fakt należy uznać za sukces skoro zdarza się tak okazjonalnie. Po czwarte, w niniejszej analizie nie może zabraknąć rezultatów z meczów bezpośrednich rozegranych na stadionie Derry City. Było ich aż 13, więc pozwolę sobie podać Wam jedynie 5 ostatnich, gdyż to właśnie one mają największe znaczenie. Zostały rozegrane od roku 2013 do 2015, więc całkiem niedawno. Prezentują się następująco: 0-1, 1-2, 2-2, 0-1, 0-2. Jak łatwo dostrzec drużyna Dundalk wygrała 4 razy, a tylko 1 raz był remis. Po piąte, jeśli kogoś nie przekonują podane przeze mnie argumenty można spojrzeć na kursy jakie wystawił bukmacher. Na zwycięstwo Derry City (choć gra u siebie) jest aktualnie @5.15. Z kolei na zwycięstwo Dundalk kurs wynosi @1.85. To świadczy tylko o tym, że goście są dzisiaj dużym faworytem, a skoro na wyjazdach grają lepiej jak na własnym obiekcie oraz tracą naprawdę mało goli to Ich dzisiejsza wygrana jest naprawdę bardzo prawdopodobna. Poza tym na pewno czują oddech piłkarzy Cork City, więc zdobycie 3 punktów jest niezwykle istotne by mieć pewność, że nie zostaną wyprzedzeni w tabeli i jednocześnie nie oddalą się od realizacji celu, którym jest obrona tytułu mistrzowskiego. A jak będzie? Dowiemy się za kilkanaście godzin. Powodzenia!

85