Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Champions League
Spotkanie: Paris St-Germain - FC Barcelona
Typ: Obydwie drużyny strzelą gola:
TAK
Kurs: 1,72
Bukmacher: bet365.com
Analiza:
Witam, dzisiaj typ z ciekawie zapowiadającego się meczu w Paryżu, gdzie stołeczny klub zmierzy się z Blaugraną. Według mnie w owym meczu obie drużyny zdobędą bramkę.
Barcelona w tym sezonie jest świetna. Duża przewaga w lidze pozwala im się skupić na europejskich pucharach. W poprzedniej rundzie cudem uniknęli odpadnięcia, gdzie odrobili straty dwóch bramek z pierwszego meczu, gromiąc mediolańczyków 4:0 na Camp Nou. Takie mecze bardzo cementują zespół. Dodatkowy argument przemawiający za Hiszpanami jest powrót na ławkę trenerską Tito Vilanovy. Jest to prawdziwy menedżer, zawodnicy bardzo go poważają. Jeśli chodzi o kadrę meczową to nie braknie żadnego z ważnych ogniw, wraca generał Xavi oraz świetny Jordi Alba. Myślę, że o bramkę Barcelony nie będzie ciężko: jest to drużyna posiadająca największy ofensywny potencjał na świecie: Messi, Iniesta, Xavi, Alexis, Pedro, Villa... Można tak wyliczać bez końca. Dodatkową motywacją dla tego pierwszego może być walka z CR7 o laur najlepszego strzelcza Ligi Mistrzów.
Z drugiej strony mamy drużynę Paris St-Germain. Walczą oni na wszystkich frontach. Szejkowie wykupili naprawdę fajnych zawodników, którzy naprawdę mogą zawojować piłkarską Europę. Prawdę mówiąc jest to jedna z moich ulubionych drużyn, po cichu liczę, że wyeliminują Barcę. Tutaj również świetni zawodnicy z przodu: Lavezzi, Pastore, Veratti, czy wracający po kontuzji Lucas. PSG gra świetnie z kontry, co umożliwiają bardzo szybcy zawodnicy z świetnym wyszkoleniem technicznym. Ich defensywa jest całkiem niezła, jednak skoro rzadko zachowują czyste konto z średniakami z Francji, to dlaczego by mieli zrobić to z Barcą? Kolejny argument motywujący mój typ to lider drużyny z Parc de Princes: Zlatan Ibrahimovic. Jest to były zawodnik Dumy Katalonii, odszedł z drużyny po wielu kłótniach. Szwed nie jest łatwym człowiekiem i nie potrafił się dostosować do standardów na Camp Nou. Myślę, że urażona duma Ibracadabry zadziała tutaj pozytywnie i zdobędzie bramkę przeciwko dawnym kolegom. ???? A nie będzie to trudne- Barcelona nie tworzy monolitu w obronie. Wiele głupich błędów, babole środkowych obrońców, bądź też Valdesa zwiekszają szansę mojego typu. Barcę łatwo zaskoczyć z kontry, dodatkowo Jose Mourinho, który można by rzec rozpracował grę zawodników z Camp Nou, wysłał video z meczów Królewskich z Blaugraną, gdzie nakreśla błędy drużyny z Katalonii. Sądzę, iż Carlo Ancelotti skorzysta z tych wskazówek i wskaże drogę do sukcesu swoim zawodnikom.
Liczę jutro na świetny mecz, pełen emocji oraz wielu zwrotów akcji. Myślę, że juz do przerwy typ będzie trafiony, ponieważ PSG musi tutaj zdobyć przewagę przed rewanżem w paszczy lwa.

Inne typy na ten mecz:
Over 2,5 bramki.
Wygrana PSG do przerwy, bądź na koniec meczu.
PSG DNB
Pozdrawiam i życzę owocnych typów! ????

72