>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

typowanie over i under

E 4

eksklusiv

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam, prosze o doswiadczenia i rady na temat jak skutecznie typowac overy i undery?

scotratez 3,8K

scotratez

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Memphis
Witaj,
przede wszystkim zapomnij o obstawianiu typów under/over w postaci pojedynczych singli. Typy under/over to teoretycznie jeszcze większa ruletka niż w przewidywaniu zwycięstwa, ponieważ jakby nie patrzeć czasami bramki padają niespodziewanie czytaj: bramki samobójcze, rzuty karne z kapelusza lub nie z kapelusza, gol w ostatniej minucie meczu itp. czynniki te powodują że nawet po &quot;wielkiej analizie&quot; nie trafisz swojego under/over. Jako kolega doświadczony w typowaniu tego typu zdarzeń, podpowiem Ci że jeżeli chcesz się za to brać rób kupony under/over po niewielkim kursie tak aby kupon ostatecznie osiągnął kurs minimum ponad 2,00 i załóż do tego progresje na jak możliwie największą ilość poziomów. Obstawiaj często np under/over do połowy, takie zdarzenia mają niskie kursy ale dużą skuteczność. Przy takim rozwiązaniu masz największe szanse przetrwania grania. I najważniejsza zasada - nie graj często. Czekaj na &quot;swoje mecze&quot;. Przy doborze typów under/over sugeruj się statystykami z ostatnich spotkań. Nigdy pod uwagę nie bierz całości. Np. rok 2010 ma niewiele wspólnego z rokiem 2011. Ważną rolę pełni waga spotkania i czy grają na wyjeździe czy u siebie. Często te same drużyny różnie się zachowują w odwrotnej stronie gospodarz/gość. Nie sugeruj się statystykami gdzie ostatnie 3 spotkania drużyny A zakończyły się np. under. Nawet jeżeli przeciwna drużyna B także notuje od trzech spotkań under to bardzo prawdopodobne jest że padnie over. Dlaczego? Np. drużyny między sobą często notują over, mają sobie coś do udowodnienia, braki lub uzupełnienia w składzie, podwyższone lub obniżone morały, przypadek. Jak chcesz obstawiać tego typu zdarzenia musisz być przygotowany na &quot;czarne serie&quot;. Pozdrawiam!
Powodzenia

konrad140 2,2K

konrad140

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Witam, prosze o doswiadczenia i rady na temat jak skutecznie typowac overy i undery?

tak jak Ci scotratez napisał. Under/over to głównie loteria.
A jak znowu weźmiesz sobie pod lupę bardziej bramkostrzelne ligi to znowu kursy będą nie opłacalne. Czy nawet jak gigant gra z kopciuszkiem. Na to nie ma żadnego systemu.

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
BERGAMUTY
w tamtach z kuponami jest wielu graczy stosujących różne zasady gdy under/over, tam mozesz to najlepiej poobserwować. Sam też stosuje dwie metody takiego grania (link poniżej), niemniej sam jeszcze nie wiem czy to ostatecznie MÓJ system, na razie sprawia mi przyjemność i na nim sam się uczę analizy, ewentualnie modyfikuje &quot;system&quot;.
Co do mojego doświadczenia z under/over to w przeciwieństwie do scotrateza uważam to za mniejsza loterię niż typowanie konkretnego meczu. Dziś z under/over notuję małe zyski, a gdybym wszystkie te obstawione mecze wybrał na konkretny wynik jestem przekonany ze byłbym na minus, bo przecież nie zagrałbym np. z zwycięstwo Lechii z Wisłą, czy Legii ze Spartakiem... To kwestia zupełnie indywidualna, kto się w czym lepiej czuje, porusza, ma tą pewna umiejętność doboru meczów... a w pozostałych tezach ze scotratezem sie zgadzam.
A jakiś pomysł? Poćwicz może na sucho obstawianie w ligach zwględnie bramkostrzelnych (lub takich zespołach) over 1,5 w II połowie, to kursy zwykle powyżej 1,4, więc przy dwóch meczach zwykle przekroczysz AKO 2,00. Ostatnio nad tym się zastanawiam, bo irytowały mnie liczne gole w II połowie w Eredivisie lub Koreańskiej - a ja tego nie wykorzystywałem :;/:

E 4

eksklusiv

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
dziekuje za liczne odpowiedzi ???? ale wciaz szukam tego sposobu na kase

E 4

eksklusiv

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
wedlug mnie z tego co obserwuje to duzeee znaczenie ma wybor ligi dla przykladu austriacka pierwsza jest trudna do typowania wogole bo z tej ligi nawet najlesze druzyny moga miec wynik 1-0 albo 1-1 a wiec do overu dalekooo

sandomingo 58

sandomingo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Sri Lanka
Ja też gram czesto na O/U. Moja metoda polega jednak na tym, że stawiając przed spotkaniem na Under (2,5 albo 3,5), w trakcie meczu caly czas stopniowo kontruje to zdarzenie (ma to raczej jedynie sens na betfair, bo tam nie ma prowizji). Gdy nie ma bramek kurs na over rosna, wiec w przy pozno strzelonym 1 golu jestem do przodu przy obu rozstrzygnieciach. Gdy okazuje sie, ze mecz jest otwarty i padaja bramki mozna sie wycofac kontrując z jakąs tam stratą.
Często tez na lajwie warto zagrac jakiegos undera. Np. 40min w polskiej lidze, dwie druzyny juz tylko czlapią by doczekac do gwizdka na przerwe. Wtedy zagrac na under i w przerwie skontrowac na over i masz zysk.

kosa248 399

kosa248

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Według mnie łatwiej wyjść na plus grając under/over tylko na jedną drużynę. Grając np. &quot;normalny&quot; over raczej musimy liczyć na to, że oba zespoły strzelą gola, więc czemu nie grać właśnie takiego zakładu, zamiast bawić się w under/over? Chyba, że mamy do czynienia ze spotkaniem drużyn o bardzo różnym poziomie, ale wtedy ci słabsi stawiają autobus w bramce i różnie może być... Grając under/over na jedną drużynę mamy &quot;mniej na głowie&quot;, nie musimy martwić się o to, ile goli strzeli drugi zespół. Jednak moim zdaniem jeśli chodzi o zakłady under/over, chyba mniejsza loteria jest w koszykówce, bo tam ilość zdobytych punktów wynika z tego, czy drużyna gra dobrze, czy źle, a w piłce nożnej niekoniecznie.

K 33

kovalem

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wtrącę się do dyskusji.
Granie overu/undery to świetna sprawa. 50% szans masz na wygranie, ale..
Proponowałbym wybrać sobie max. 4-5 ligi do grania overów ( w moim przypadku ).
Wybrałem sobie ligę islandzką ( 1 i 2 ), 2 holenderską oraz niemiecką.
Patrząc na statystyki w oczy rzucają się duże ilości overów. Co do ligi islandzkiej - tam wszystko jest możliwe. Najgorsza drużyna strzela najsłabszej, itp.
Możesz próbować grać na wybrane drużyny.
Jest wiele możliwości, ale moim zdaniem - wybierz ligi overowe.
Z underami Ci nie pomogę - nie gram ich, a nawet w najbardziej underoowych ligach zdarzają się kolejki z wieloma bramkami.

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Jeżeli tak bardzo chcesz grać te overy/undery to ja dam Ci pewien cynk. Przyuważ drugą ligę Holenderską, drużyny są tak bramkostrzelne, że nie raz widziałem jak na całą kolejkę, jest to bodajże 9 spotkań, 90% meczów kończyło się overem, i to nie rzadko overami 3,5. Ale nie podpalaj się od razu bo to najgorsze co może być. Pamiętaj, że równie dobrze teraz mogą siadać same undery, ale wątpię w to. Tam zawsze dużo się działo bo kiedyś stawiałem. No ale bukmacherzy tez to widzą, i najczęściej overy 2,5 nie przekraczają kursów 1.5 :/ Z moich szybkich wyliczeń po 4 kolejkach średnia bramek na mecz wypada około 3.2 - ale pierw poczytaj o lidze, o drużynach i poobserwuj parę kolejek dla wyczucia rozgrywek. Z tego co widze to AGOVV Apledoorn po czterech meczach ma bilans 4-17 (5.25 bramki na mecz), w takie drużyny trzeba uderzać, które tracą masę bramek.

izajasza53 266

izajasza53

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Undery są bardziej prawdopodobne jeśli w meczu jest zła pogoda np. pada deszcz. Prawie zawsze od pogody sprawdzenia się zabieram jak mam grać jakąś linię. Po za tym najważniejsze to dobry &quot;czuj&quot; i często ważne mecze kończą się mniejszą ilością goli.

cock 756

cock

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Skoro to loteria, to nic jak grać i grać i grać, tylko progresywnie.

Deszcz, to under? Śliska piłka, long shots... Under? Upadki mylone z faulem... Under?

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
BERGAMUTY
testuję coś podobnego: http://forum.bukmacherskie.com/f18/2-lub-3-bramki-w-systemie-2z3-64404.html#post2407449
Narazie dochodze do wniosków, że (tak jak przedmówcy powyżej) wybrać sobie overowe ligi i dobrać 2-3 mecze na kupon, co pozwoli nawet na kilka meczów &quot;wtopy&quot; aby bilans nadal był korzystny, a szanse w takich ligach na np. over 3,5 są około 50%, więc to tak jakby co drugi kupon był przegrany. Sa w tym duże szanse. czuję, że warto dobierać mecze zespołu bramkostrzelnego z przecietniakiem (nie słabeuszem, bo nie uzyskamy dobrego kursu), albo dwóch zespołów dna tabeli, takie też często kończą sie wieloma bramkami.

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Moim zdaniem typy under/over są bezpieczniejsze niż 1X2. Przy typowaniu linii bramkowej mamy teoretycznie szanse 50/50. Przy typowaniu 1X2 szansę na prawidłowe wytypowanie meczu to 33/33/33. Lepiej zwiększyć prawdopodobieństwo wygranej stawiając zdarzenia gdzie są do wyboru dwie możliwości. Takie moje zdanie na ten temat.
Jeśli chodzi o granie under/over to mogę z własnych obserwacji podać kilka lig charakteryzujących się dużym odsetkiem overów. W poniższych ligach większość drużyn ma średnią na mecz większą niż 2.50 gola (np. Norwegia 2 ma 100% drużyn w meczach której pada więcej niż 2.50 gola).
OVERY
- Holoandia 1
- Holandia 2
- Szwajcaria 1
- Norwegia 1
- Norwegia 2
- Szwecja 1
- Finlandia 1
- Finlandia 2
- Dania 1
- Dania 2
- Węgry 1
- Singapur 1
- Kanada 1
- Chile 1
- Japonia 1
- Korea 1
- Walia 1
Stawinie overów w tych ligach zwiększa szansę na wygraną i czyni ten rodzaj zakładów mniej loteryjnym.

marian78 20

marian78

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
eee, lepiej od razu przerzuccie się na kosza albo siatkę
tutaj dużo lepiej płatny under/over a macie cały rok, a nie 7 miesięcy
i duuużo mniej kombinowania i duuużo większa przewidywalność

gawin 0

gawin

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Granie u/o jest o wiele bardziej przewidywalne niż 1x2 tyle że nie należy grać lig/drużyn, które przodują w np. overach ( kurs są z resztą wtedy bardzo niskie) tylko grać na te drużyny które się zna/ ma się o nich jak największe info/ oglądało się ich x meczy
Na wiekszość z lig jakie wymieniłeś nie ma nawet opcji transmisji meczowej w Polsce. Jeżeli zamierzasz zainwestować pieniądze w drużynę której nawet nie widziałeś opierają się na statystykach równie dobrze możesz kupić samochód tylko i wyłącznie bazując na parametrach

zdzicho 155

zdzicho

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Moim zdaniem under/over jest trudny do wytypowania, ale oczywiście możliwy, osobiście wole typować inne zakłady niż to, ale czasem można zagrać w danym meczu na poniżej lub powyżej. Można grać głównie wtedy kiedy sporo w danym meczu zależy od pogody, jeśli ma np. padać deszcz to w takim spotkaniu lepiej dać under. Kolejnym czynnikiem jest oczywiście nastawienie zespołów, chociaż jeśli pójdzie coś nie po ich i naszej myśli to może być już wtedy różnie. Myśle że lepiej odpuścić sobie z grubsza typowanie tego rodzaju zakładów i tyle.

zfnp 15

zfnp

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Sam też czasem daję do taśmy składającej się z 3-4 meczy kursy po 1.30 n a under 3.5. Np wczoraj kurs 1.35 na Under 3.5 w meczu Wisły z Lechem to dla mnie (nie wiem jak dla innych) prezent ???? Kolega wyżej napisał Ci w których meczach padają overy ja Ci podam Undery ????
- Włochy 2
- Francja 1
- Francja 2
- Polska 2
W tych ligach szukaj Underów jak i Remisów ????

S 9

sebek2301

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Loteria,loteria, nie do przewidzenia, zadne wybieranie ligi ani deszcze nie deszcze, szanse 50/50. Wybierzecie lige gdzie malo pada bramek np. francja i kursy na under 2,5 1,45, zal...
Ja osobiscie gram i polecam, over 2,5 w lidze francuskiej 1 i 2, oraz polska ekstraklasa z kursami powyzej 2,5 ( np. william sport, duzo typow over 2,5 francja 1 z kursami 2,62 ) do tego stawkowanie progresywne, Lambert itp.
Jezeli szanse 50/50 to kazdy kurs powyzej 2,0 warty grania moim zdaniem ;)

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Loteria,loteria, nie do przewidzenia, zadne wybieranie ligi ani deszcze nie deszcze, szanse 50/50.
Jeżeli będzie mecz: Barcelona - Ruch Chorzów to zgodnie z Twoim tokiem myślenia szanse rozłożą się: 33%-33%-33%. Ale każdy wie, że tak nie jest i na Barcelonę stawiałoby 99% na remis 0,5% i na Ruch 0,5%.
Tak samo jest z under/over. Jeżeli w lidze &quot;Z&quot; średnia goli na mecz to 3.50 gola, gra drużyna &quot;X:Y&quot; gdzie &quot;X&quot; ma 80% meczy z over2.5gola, a &quot;Y&quot; 60% meczy z over 2.5 gola to mało kto będzie grał na under 2.5 gola. W takim meczu sznase na over są znacznie większe niż na under. Dlatego kompletnie nie zgodzę się z Twoim stwierdzeniem powyżej.