>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Tydzień 4: Heilbronn, Honolulu, Singapore, Bucaramanga, Reunion Island

Status
Zamknięty.
P 15

panasik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
witam czy wie ktoś może co się stało z jose acacuso? pamietam jego swietne mecze, byl nawet 20 w rankingu atp, teraz 250, widze, ze gra w kolumbii, 2 pewne mecze 2;0, kolejny rywal noname 1.3 chce dorzucic do dubla, jak wie na ten temat prosze o odp

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
witam czy wie ktoś może co się stało z jose acacuso? pamietam jego swietne mecze, byl nawet 20 w rankingu atp, teraz 250, widze, ze gra w kolumbii, 2 pewne mecze 2;0, kolejny rywal noname 1.3 chce dorzucic do dubla, jak wie na ten temat prosze o odp

W 2009 i w 2010 doznal dotkliwych kontuzji i ciężko było mu wrócić lecz jak widać w tym challangerze będzie mierzył w tytuł, nie oglądałem tam jeszcze z nim żadnego spotkania ale chyba wraca by grać na pełnych obrotach.

stevenash13 140

stevenash13

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Michael Russell - Ryan Harrison
Typ: 2
Kurs: 1.97
Buk Betsson

Za bardzo challengerów nie lubię grać. Tym bardziej, że naprzeciwko siebie stanie dwóch Amerykanów.
Russell zajmuje obecnie 100 miejsce w rankingu, a Harrison 172.
W h2h jest 1:1. Z czego wygrana w tym sezonie Harrisona nastąpiła w tym sezonie w Brisbane na tej samej nawierzchni, na której zmierzą się dziś - twardej.
Russell skreczował przy stanie 0:4 w I secie.
Ogólny bilans na twardej nawierzchni Harrisona, to 61/46, a w tym sezonie 6/5. Jednak grał wg. mnie po drodze miał mocniejszych rywali niż dzisiejszy przeciwnik. Dlatego mój typ, to Harrison.

GL

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
stevenash13, hard hardowi nierówny. W Brisbane grano na Plexicushion Prestige, w Honolulu korty wyłożono Decoturf - inna prędkość, inna wysokość kozła. To niby szczegół,ale jeden z wielu wpływających na sukces.

salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z warzywniaka
nie wszystkie twarde nawierzchnie są takie same, według moich informacji nawierzchnia w Brisbane jest nawierzchnią szybszą sprzyjającą bardziej zawodnikom potężnie zagrywającym, z kolei nawierzchnia w honolulu nie jest już tak szybka stąd zwycięstwo tutaj przed rokiem Russella i będzie on bardzo groźny dzisiaj bo świetnie czuje się na tych kortach

salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z warzywniaka
stevenash13, hard hardowi nierówny. W Brisbane grano na Plexicushion Prestige, w Honolulu korty wyłożono Decoturf - inna prędkość, inna wysokość kozła. To niby szczegół,ale jeden z wielu wpływających na sukces.

święta racja włodar akurat w podobnym czasie chciałem napisać o tym samym gdy zobaczyłem tą analizę :p

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
eeeee, tylko wiesz, jest na odwrót :p To tak jakbyś porównywał nawierzchnie z US Open (Honolulu) i Australian Open (Brisbane).

stevenash13 140

stevenash13

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
No to ja już nie znam takich szczegółów. Jakie są rodzaje nawierchni, to już dla mnie za wysoka półka w tenisie. Jednak przyznając, to typ mam z pewnego źródła, które siedzi w tenisie tylko. Zobaczymy.

salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z warzywniaka
właśnie gdy podałeś jaka jest nawierzchnia gdzie to zobaczyłem swój błąd, takie wnioski wyciągnałem na podstawie tego kto wygrywał w Honolulu bo Russell do potężnie zagrywających nie należy, co nie zmienia faktu, że nawierzchnia nawierzchni nie równa i nie zawsze należy sugerować się wynikami gdzieś tam na drugim końcu świata

stevenash13 140

stevenash13

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Michael Russell - Ryan Harrison
Typ: 2
Kurs: 1.97
Buk Betsson✅1:2✅

Za bardzo challengerów nie lubię grać. Tym bardziej, że naprzeciwko siebie stanie dwóch Amerykanów.
Russell zajmuje obecnie 100 miejsce w rankingu, a Harrison 172.
W h2h jest 1:1. Z czego wygrana w tym sezonie Harrisona nastąpiła w tym sezonie w Brisbane na tej samej nawierzchni, na której zmierzą się dziś - twardej.
Russell skreczował przy stanie 0:4 w I secie.
Ogólny bilans na twardej nawierzchni Harrisona, to 61/46, a w tym sezonie 6/5. Jednak grał wg. mnie po drodze miał mocniejszych rywali niż dzisiejszy przeciwnik. Dlatego mój typ, to Harrison.

GL
Jednak się udało. Śledziłem mecz na live. W I secie Ryan nic nie pokazał. W drugim, to szybkie przełamanie i trzymanie do końca.
Trzecie, to nerwy, bo pierw złałam Ryan, później Russell odrobił i tak się kręciło przez 2-3 gemy bodajże, ale najważniejsze, że wygrał ????

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Challenger w Reunion Island odwołany

&quot;NO FURTHER PLAY WAS
POSSIBLE DUE TO
HEAVY RAIN / FLOODING&quot;

Każdy ćwierćfinalista dostał 875 euro i 15 punktów

king_roger 12

king_roger

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Bastian Knittel vs. Daniel Brands 2.37 ✅✅✅ 7:6 7:6
Dziasiaj w finale turnieju Heilbronn Open do walki stanie ku uciesze miejscowych dwóch zawodników z Niemiec. Faworytem wśród bukmacherów jest młodszy z nich Daniel Brands, ale ja widziałbym szanse oby zawodników w miarę równo z lekkim wskazaniem na Bastiana. Jego gra bardziej mi się w tym turnieju podobała, bardzo dobrze serwował, dość dobrze grał w wymianach, duży procent wygranych piłek po I serwisie, mała liczba podwójnych błędów. Co do Brandsa, to również dobry serwis i dużo punktów wygranych po I serwisie, jednak czasem zdarzały się podwójne błędny, które dekoncentrowały trochę Niemca i wprowadzały nerwowe momenty w jego grę. Bastian rozegrał w połfinale dobre spotkanie przeciwko Bozoljacowi, z którym jak siedzi mu serwis dość ciężko się gra. Brands natomiast pokonał w ćwierćfinale faworyta M. Berrera a w półfinale z Holendrem Jesse Huta Galung uporał się w stosunku 7:6 7:5 broniąc w tym meczu 7 break pointów, notując przy tym 7 asów i 3 podwójne.

salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z warzywniaka
Dmitry Tursunov v Lukas Rosol 1 @1.50 ✅ Dima wraca do tenisa po sporej przerwie. Niegdyś 20 rakieta Świata, a aktualnie 264, zwycięzca 6 turniejów singlowych oraz 5 w grze podwójnej. Według relacji ludzi, którzy widzieli jego grę w Singapurze wszystkie znaki na niebie i na korcie wskazują, że wraca on do wielkiego tenisa i będzie piął się w górę w rankingowej drabince i już dziś staje przed szansą wywalczenia pierwszego tytułu po powrocie grając finał challengera w Singapurze. Za przeciwnika ma drewnianego wielkoluda z Czech mieżącego 195cm. Zawodnika tego częściej możemy zobaczyć na kortach ceglanych niż na szybkich nawierzchniach. Opiera on swoją grę głównie na mocnym pierwszym podaniu, po którym wygrywa około 70-80% punktów, przy drugim nie jest już tak kolorowo,bo okolo 40%. Jest on słabo wyszkolony technicznie, swoją grę opiera głównie na sile uderzeń. Co do Dimy to również posiada on świetny serwis, co mecz notuje średnio około 10 asów. Z relacji z singapurskiego challengera wynika, że swoje gemy serwisowe Tursunov wygrywał bardzo łatwo. Lubi on atakować i przejmować inicjatywę. W turnieju tym stracił tylko jednego seta, z Włochem Cipollą, który zaskoczył go świetną defensywą. Rosol bez wątpienia nie należy do zawodników brylujących w defensywie z racji jego słabego poruszania się po korcie. Dima gra inteligenty tenis, gdy widzi, że mu nie idzie i nie trafia jak np. w meczu Martinem to stara się trzymać piłkę w korcie jednak by w odpowiednim momencie przyśpieszyć i wygrać punkt. Z racji tego, że jest świetnym deblistą gra również świetnie przy siatce. Widzę tutaj pewne zwycięstwo Dimy Tursunova.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Biorac pod uwage jakich on tu mial rywali to niewiele mozna napisac ale chyba kazdy kibic tenisa chcialby powrotu Dimy. To cholernie sympatyczny gosc, jeden z wiekszych luzakow w tourze. Ja bardzo lubie jego gre i licze, ze niedlugo bedzie grac w duzych turniejach a Rosja czeka na niego w pucharze Davisa bo etatowy grajek Marat Safin out a rozne Gaby i inne cuda ich nie zastapia.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
hellraiser +4 Punkty
Status
Zamknięty.