>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Tydzień 28: Bogota, Scheveningen, San Benedetto, Timisoara

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Bogota

Surface: Outdoor Clay
Prize Money: $125,000 +H
Tournament website: http://tennissegurosbolivar.com/web/actual.php?ide=38
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/576/mds.pdf

Scheveningen

Prize Money: €42,500 +H
Tournament website: http://www.thehagueopentennis.nl/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/686/mds.pdf

San Benedetto

Prize Money: €30,000 +H
Tournament website: http://www.atpsanbenedetto.com/default.aspx?Lang=ITA
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/3945/mds.pdf

Timisoara

Prize Money: €30,000 +H
Tournament website: http://www.facebook.com/BRDTimisoaraChallenger
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/6570/mds.pdf

F 67

figo88

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Bwin wystawiło już kursy na kolejną rundę challengera w Scheveningen i od razu wpadł mi w oko kurs na zawodnika gospodarzy Thiemo De Bakkera z drwalem z Francji Kennym De Shepperem. Mecz dopiero w środę, lecz kurs jest wysoki i trzeba go łapać, bo nie sądzę by taki długo został. De Bakker bije na głowę umiejętnościami Francuza, jego obecny ranking spowodowany jest długą kontuzją. Jedynym atutem De Seppera jest serwis, w wymianach kompletnie go nie widzę z Holendrem, do tego dochodzi jego słaby return, przy którym De Bakker nie powinien mieć problemu z utrzymaniem serwisu. Oglądałem mecz Bakkera i grał na prawdę dobrze, nie widzę żadnych szans tutaj dla de Sheppera, a za kurs mogę tylko podziękować.

Thiemo De Bakker - Kenny de Shepper --&gt; De Bakker @ 1.85! / bwin

Edit:
3 pewniaczki na dziś z chellengerów.
Giraldo - Kirche @ 1.1
Dużo tu pisać nie trzeba, po odpadnięciu Lopeza Giraldo jest tutaj faworytem do końcowego zwycięstwa. H2h z Kirche 2:0 na tej nawierzchni i po prostu przewaga umiejętności o jakieś 2 poziomy.
Salamanca - Campozano @ 1.53
Salamanca gra u siebie, najlepsze wyniki ma właśnie na mączce. H2h 1:2 i 0:2 na tej nawierzchni jednak Campozano nic specjalnego ostatnio nie pokazywał, a gra przed własną publicznością na tym poziomie ma znaczenie co będzie również faworyzowało Salamance. Do tego Salamanca finalista z przed roku.
Naso - Martin @ 1.36
Włoch gra u siebie, gdzie 1r pokonał zdecydowanie bardziej doświadczonego od Martina na tej nawierzchni Decoud i to 6:1 6:1. Martin to typowy drwa, dysponuje tylko serwisem, fatalne poruszanie się po korcie a szczególnie mączce, nie potrafi wytrzymać dłuższych wymian robiąc masę niewymuszonych błędów. Mączka jest zdecydowanie najgorszą nawierzchnią Martina co pokazuje dotychczasowy bilans na tej nawierzchni 33/35 i to tylko na poziomie futuresów i challengerów.

AKO @ 2.28
/ Bet365

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
santoro86 +4 Punkty (solidne typy, dzięki !)
W 108

wolnosc-slowa

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Bwin wystawiło już kursy na kolejną rundę challengera w Scheveningen i od razu wpadł mi w oko kurs na zawodnika gospodarzy Thiemo De Bakkera z drwalem z Francji Kennym De Shepperem. Mecz dopiero w środę, lecz kurs jest wysoki i trzeba go łapać, bo nie sądzę by taki długo został. De Bakker bije na głowę umiejętnościami Francuza, jego obecny ranking spowodowany jest długą kontuzją. Jedynym atutem De Seppera jest serwis, w wymianach kompletnie go nie widzę z Holendrem, do tego dochodzi jego słaby return, przy którym De Bakker nie powinien mieć problemu z utrzymaniem serwisu. Oglądałem mecz Bakkera i grał na prawdę dobrze, nie widzę żadnych szans tutaj dla de Sheppera, a za kurs mogę tylko podziękować.

Thiemo De Bakker - Kenny de Shepper --&gt; De Bakker @ 1.85! / bwin

Edit:
3 pewniaczki na dziś z chellengerów.
Giraldo - Kirche @ 1.1
Dużo tu pisać nie trzeba, po odpadnięciu Lopeza Giraldo jest tutaj faworytem do końcowego zwycięstwa. H2h z Kirche 2:0 na tej nawierzchni i po prostu przewaga umiejętności o jakieś 2 poziomy.
Salamanca - Campozano @ 1.53
Salamanca gra u siebie, najlepsze wyniki ma właśnie na mączce. H2h 1:2 i 0:2 na tej nawierzchni jednak Campozano nic specjalnego ostatnio nie pokazywał, a gra przed własną publicznością na tym poziomie ma znaczenie co będzie również faworyzowało Salamance. Do tego Salamanca finalista z przed roku.
Naso - Martin @ 1.36
Włoch gra u siebie, gdzie 1r pokonał zdecydowanie bardziej doświadczonego od Martina na tej nawierzchni Decoud i to 6:1 6:1. Martin to typowy drwa, dysponuje tylko serwisem, fatalne poruszanie się po korcie a szczególnie mączce, nie potrafi wytrzymać dłuższych wymian robiąc masę niewymuszonych błędów. Mączka jest zdecydowanie najgorszą nawierzchnią Martina co pokazuje dotychczasowy bilans na tej nawierzchni 33/35 i to tylko na poziomie futuresów i challengerów.

AKO @ 2.28
/ Bet365
Podpisuje sie pod tym,dobra analiza i trafne typy,ale mecze beda zaciete, Przynajmniej holendra I salamanci, mam nadzieje ze Giraldo zagra na 100% a nie tak jak wczoraj lopez na 29% gdzie go mlodzian returnował przy 1 serwisie...

duo 303

duo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Guido Andreozzi - Marcelo Demoliner
Polecam gorąco pobrać dziś Andreozziego, który ma za sobą świetną serię 11 zwycięstw z rzędu. Wygrał najpierw Futures w Argentynie, gdzie każdego rywala rozkładał na łopatki i w całym turnieju (4 mecze) stracił w sumie 8 gemów! Potem grałem challenger w Kolumbii i tam także wygrana, jednak już tak łatwo mu to nie przyszło stracił 3 sety ale rywale byli sporo trudniejsi (m. in. 121 w rankingu Prodon). W Kolumbii właśnie po raz ostatni grali ze sobą ci dwaj panowie (dokładnie 8 dni temu) i Andreozzi nie pozostawił złudzeń kto jest lepszy wygrywając 6:2 6:4. Jedyny haczyk w typie to możliwe zmęczenie, ale wczoraj pokonał Feliciano Lopeza 7:6 6:4 co jest już nie lada osiągnięciem. Także dziś śmiało można grać na Guido. POLECAM!
Guido Andreozzi - Marcelo Demoliner ▶ Guido Andreozzi @1.45

Po pierwszym secie Andreozzi stanął nie wiedzieć czemu może jednak ten maraton meczy się odezwał​

P 160

peter42

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Konopiska
Yannick Mertens - Jan Mertl 6-3,6-7,6-1✅✅✅
Typ Mertens
kurs 1,65
Tobet

Challenger w Scheveningen,ulubiona nawierzchnia Mertensa mączka i trzecia okazja do pokonania Czecha,h2h niekorzystne 0-2,ale to wedlug mnie jedyna rzecz przemawiajaca za Mertlem,zawodnikiem kojarzacym mi sie z nawierzchniami dywanowymi ogólnie bardzo szybkimi.Obaj dysponuja niezłym serwisem chociaz tutaj nie bedzie miał az takiego znaczenia.Belg ostatnio dwa cwiercfinały na clayu,porazki w nich z Robredo i Bagnisem ujmy mu nie przynoszą.Mertl wyraznie pod forma i licze ze nadal tak pozostanie. Stawiam na Mertensa,byc moze po ciezkim meczu.

P 160

peter42

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Konopiska
Inigo Cerevantes- Peter Torebko 3-6,6-4,6-7⛔????
Typ Cerevantes
kurs 1,5
Tobet

Znów turniej w Holandii,ćwiercfinał a w nim Hiszpan Cerevantes i Niemiec Torebko. Cerevantes troche nie pasuje do tego tradycyjnego hiszpanskiego stylu,nie okupuje tylko koncowej linii i czeka na bledy ,a cześciej stara sie atakowac i przejmowac inicjatywe. Do tego ma argument w postaci silnego serwisu i jezeli ten element dobrze funkcjonuje nie ma problemów ze zwyciestwami,napewno z takimi graczami jak Torebko,ktorego styl bardziej pasuje do kortów halowych.Typ za nie duza stawke bo jutro kwalifikacje do wiekszych turniejów.

alvaros 256

alvaros

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Andromeda
Dyscyplina: Tenis, challenger w Scheveningen (Holandia)
Spotkanie: M. Middelkoop - D. Junqueira
Typ: 1
Kurs: 2,35
Buk: Unibet
Ciekawie zapowiadający się półfinał challengera ATP w holenderskim Scheveningen. Naprzeciw siebie staną reprezentant gospodarzy Matwe Middelkoop oraz Argentyńczyk Diego Junqueira. Faworytem bukmacherów z uwagi na wyższy ranking jest Junqueira, jednak moje przewidywania na ten mecz rozkładają się zgoła inaczej. Holender jest prawdziwą rewelacją tego turnieju. Awans do półfinału wywalczył sobie odprawiając z kwitkiem nie byle kogo bo takich zawodników jak Gensse, Schoorel czy de Bakker. Szczególnie dwaj ostatni do noname&#39;ów nie należą i ich porażki z 361 graczem rankingu ATP muszą z czegoś wynikać - bynajmniej nie ze słabości ich samych. Middelkoop od dłuższego czasu prezentuje bardzo dobrą dyspozycję. W ciągu minionych 2 tygodni rozegrał aż 10 spotkań z czego 9 rozstrzygnął na swoją korzyść. Dało mu to m.in wygraną w challengerze w Middelburgu i już co najmniej półfinał tutaj w Scheveningen. Z taką formą Holender może śmiało myśleć o powtórzeniu sukcesu z Middelburga i w mojej opinii ma na to spore szanse. Jeśli chodzi o Junquerie to postawa Argentyńczyka szału na mnie nie robi. Przed Scheveningen grywał w kratkę ponosząc 4 porażki w 7 meczach. Dopiero tutaj w Holandii poprawił nieco statystykę dochodząc do 1/2 finału. Jednak według mnie miał on zdecydowanie łatwiejszą drabinkę od Middelkoopa. W drodze do półfinału Argentyńczyk wyeliminował Albota, Alunda i Schukina - tego ostatniego w dodatku po kreczu w drugim secie. Więcej szczęścia niż umiejętności. Żaden z tych zawodników nie może się równać poziomem do Schoorela czy de Bakkera, regularnie grających w turniejach rangi ATP. Tym bardziej należy docenić fakt, iż Middelkoop był w stanie sobie z nimi poradzić. Junqueria drogę do dzisiejszego spotkania miał usłaną niemal różami, tym bardziej niezrozumiałe dla mnie jest faworyzowanie jego osoby w starciu z Holendrem. Jednak rozpaczać z tego powodu nie zamierzam, wręcz przeciwnie - cieszy mnie fakt, iż buki kierują się przy wystawieniu kursów na to spotkanie tylko i wyłącznie rankingiem. Ten atut jest po stronie Argentyńczyka, jednak aktualna forma i umiejętności zdają się przemawiać dość wyraźnie za Holendrem. Middelkoop z meczu na mecz gra coraz lepiej i sądzę, że jego zwycięski marsz nie zatrzyma się na półfinale. Ciekawostką jest fakt, iż w przypadku zwycięstwa istnieje spora szansa, że w finale Holender spotka się z naszym Jerzym Janowiczem, który musi oczywiście wygrać również swoje spotkanie z Peterem Torebko. Trzymajmy zatem kciuki za finał Middelkoop - Janowicz. Na razie niech obaj wygrają swoje mecze i awansują do niedzielnego finału. A tam będziemy już kibicować Polakowi.

arturwb +1 Punkty (no chodziło mi po głowie, a Ty mnie upewniłeś :) dzięki +)
P 160

peter42

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Konopiska
Janowicz-Torebko 6-2,6-2✅✅✅
typ Janowicz
kurs 1,33
Tobet

Typ przeciwko Torebko,wczoraj Cerevantesowi braklo tak niewiele 5-4 i serwis w decydujacym secie .Niemiec dobrze prezentował sie tylko w 1 secie,gdzie zdominowal Hiszpana,pozniej wygładał jakby nie miał juz sił ,a mimo to zwyciezyl. Dzisiaj Jerzy juz nie wypusci z rąk zwyciestwa,ogolnie mysle ze ma najwieksze szanse na wygranie tego turnieju.Zeby to zrobic,musi dzis koniecznie Torebko odesłac do domu,kurs mały ale w miare pewny.

windi +2 Punkty
jmt +1 Punkty (dzięki za typ na Janowicza :))
timao 178

timao

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Myslowice
???? J. Janowicz (-1,5) - M. Middelkoop 1 2.00 2/10 Sbobet
Panowie znów na szybko. Holender gra tutaj dobrze, pokonał wielu lepszych rywali, ale Jurek go zmiecie z kortu. Będzie go sobie ustawiał serwisem jak mu się tylko będzie podobać. Trochę regularności Polaka z głębi kortu i nie powinno być problemu z 2-0.

mbmartin 84

mbmartin

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
CHALLENGER - SINGIEL: Timisoara (Rumunia), ziemna
15.07.2012 15:00
Hanescu V. (Rou) - Rufin G. (Fra)
Typ: Rufin
Kurs 2.55
bukmacher: Bwin
Dziś o godzinie 15.00 odbędzie się finał challengera w Timisoarze. Hanescu gra u siebie ,ale nie jest to dla mnie żadna przestroga by zagrać przeciwko niemu. Z ostatnich 10 meczy obaj przegrali dwukrotnie.Mnie przede wszystkim zmobiliowało do gry na Rufina fakt ,że wygrał w tym turnieju 2-0 z Bagnisem 6-4,6-3 , z którym właśnie Hanescu przegrał w poprzednim turnieju gładko 6-4,6-4. Rufin doszedł do tego finału bez straty seta , zaś Hanescu jednego przegrał z Galdonem. Obaj pokonywali swoich rywali jednak bez problemu i nie jest niespodzianką ,że właśnie Ci zawodnicy znajdują się w finale. Kursy na to spotkanie są mniej więcej wyrównane , jednak w bwin jest zdecydowanie najwyższy kurs na Rufina i właśnie przed momentem wzrósł z 2.40 na 2.55 . Po takim kursie myślę ,że jest to value i warto pokusić się o grę na Francuza. Fakt ,że Victor gra przed własną publicznością i właśnie dlatego jest minimalnym faworytem wśród bukmacherów , wiadomo mecz meczowi nie równy i to spotkanie obu panów porównujące mecz z Bagnisem może nie być do końca przekonywujące , lecz jednak patrząc na drabinkę to Rufin miał trudniejszych rywali na swojej drodze ,a mimo to ogrywał ich w stosunku 2-0. Ponadto obaj się także mierzyli z Crivoiem w ostatnim czasie i Rufin wygrał 6-2,6-1 zaś Hanescu 6-2,6-4 . Obaj łatwo pokonali Rumuna ,ale z większą łatwością uporał się z nim Rufin ,a więc kolejny argument na korzyść Francuza . Jak już wcześniej wspominałem spotkanie spotkaniu nie równe ,ale dla mnie są to przekonywujące argumenty by w pewnym stopniu zaryzykować grę na Rufina. Polecam.

Status
Zamknięty.