>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Tydzień 11, Challengery: Caltanissetta, Bankok, Sunrise, Bogota, Marrakesz

Status
Zamknięty.
M 0

marian555

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
W tym tygodniu będa następujące challengery:
Caltanissetta, Włochy-Kort ziemny
Bangkok, Tajlandia-Kort twardy otwarty
Sunrise, USA-Kort twardy otwarty
Bogota, Kolumbia-Kort ziemny
Marrakesz, Maroko-Kort ziemny

Istomin D. - Sidorenko A. Challenger Marrakesz 1 1.55
sidorenko nie zwykł dobrze grać na kortach ziemnych i czuję, że przegra ten mecz z Istominem.

Kudryavtsev A. - Montcourt M. Challenger Bangkok 1 1.60
To są korty twarde, gdzie głównie liczy się serwis. Kudryavtsev ma serwis o wiele lepszy od Montcourta, myślę, że w tym turnieju Kudryavtsev dojdzie daleko, choćby tam jak we Wrocławiu, gdzie na takiej samej nawierzchni doszedł do finału.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nawierzchnia chall w Bangkoku (podobna jak na US Open) jest zupełnie inna niż ta we Wrocławiu (jedna z najszybszych halowych w Tour). Porównanie chybione

M 0

marian555

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
ATP CHALLENGER BOGOTA (16.03.2009r. - 17:00)
Peya-Gil 2 1.33 -(toto-mix) 1.35-(bet-at-home)
Ranking:
Gil: 79
Peya: 173
Alexander Peya jest nie w formie, w ostatnim tygodniu przegrana 0:2 z Lammerem, zawodnik nie jest w dyspozycji. Gil też nie zachwyca, ale gra o wiele lepiej, szczególnie na kortach ziemnych. W lutym tego roku doszedł do półfinału turnieju ATP Costa Do Sauipe rozgrywanego właśnie na kortach ziemnych. W dodatku zawodnicu grali raz ze sobą (na korcie twardym otwartym) w sierpniu 2008r. Wygrał Gil 2:0 (7:6 7:6). Dziś jest faworytem i nie powinien mieć problemów z pokonaniem Austriaka.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Widzę, ze za bardzo sie nie znasz. Ale zapewniam, że Kudryavtsev wygra. A tymczasem Sidorenko dał ciała, znaczy się Istomin, myślałem, że pewnie wygrywa, a tu męczarnie i 3 setowy mecz, ostatecznie wygrana Sidorenki.
Istomin D. - Sidorenko A. 6:7 6:4 4:6
Statystyki meczu:
[img=http://img511.imageshack.us/img511/8617/sidor.png]
Masz ochotę zmierzyć się w kwestii znajomości świata challengerów, bo widzę, że analizujesz mecze w sposób dość łopatologiczny? zapraszam ????
Dalej twierdzisz, że jedna i druga nawierzchnia jest ta sama? bo na ten błąd zwróciłem Ci uwagę ????

Słów kilka o jednym z nocnych meczów, przeniesionych do właściwego tematu.
Chall w Bangkoku
Somdev Devvarman - Martin Slanar 1 1,38
Somdev po kapitalnej inauguracji sezonu - finale Chennai, szybko zgasł. Jednak w zeszłym tygodniu, w Davis Cup zdeklasował Lu 6:1 6:2 6:3. To świetny prognostyk przed debiutującym w cyklu challengerów - turnieju w Bangkoku,w którym bierze udział.
Przeszkodą nie powinien być Martin Slanar, który nie potrafi odnaleźć się w dłuższych wymianach. To nie tylko wynik moich obserwacji, ale i czysta matematyka - bilans z counter-puncherami ma fatalny.

olisadebe7 36

olisadebe7

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
kort tenisowy
Widzę, ze za bardzo sie nie znasz. Ale zapewniam, że Kudryavtsev wygra. A tymczasem Sidorenko dał ciała, znaczy się Istomin, myślałem, że pewnie wygrywa, a tu męczarnie i 3 setowy mecz, ostatecznie wygrana Sidorenki.
Istomin D. - Sidorenko A. 6:7 6:4 4:6
Statystyki meczu:
[img=http://img511.imageshack.us/img511/8617/sidor.png]
Także zapewniam, że sa to dwie odmienne nawierzchnie. Chyba, że ja też się nie znam :-D

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
W &quot;konkursikach&quot; można jakoś tam typować, bazując na suchych statystykach, nie widząc wcześniej zawodników na oczy. Wyraźnie podważyłeś moją wiedzę, dlatego pogadajmy trochę o tenisie, byłoby sympatycznie ???? Ale wiesz, analiza oparta nie o cyferki z livescore, ale o wiedzę, zestawienie stylów gry zawodników itp. To byłoby bardzo ciekawe.
Opisz może na początek styl gry Sidorenko i Istomina, bo patrząc na to co o ich meczu napasałeś - pomijając bzdurę, że niby Uzbek jest lepszy na clayu - jestem pewien, że nie widziałeś ich nigdy na oczy.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zadałem Ci konkretne pytanie. Odpowiedz ????
Zagalopowałeś się mocno pewnym zdaniem, dlatego pokaż swoją wiedzę, ale wiedzą merytoryczną - &quot;konkursik&quot; to świetny wybieg by jej brak zamaskować. Chętnie w tym temacie właśnie na nią się zmierzę.

M 15

maciekgks

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Nie będę ściemniał, że znam dobrze obu tenisistów. Swój typ opieram tylko i wyłącznie na tym co widzę - statystyki i kalendarz.

Marrakech / Maroko
17 marca 2009, 12:00 Ruben Ramirez-Hidalgo 1.66 v Ivo Minar @ bet365.com

Czemu gram na hiszpana? Z prostej przyczyny. Jest to zawodnik, który na okrągło gra na cegle. Typowy challengerowiec. W stosunku do rywala z czech zajmuje 122 miejsce w rankingu (Minar 101). W tym roku rozegrał juz 10 meczy na cegle z czego 6 wygrał. Prawie miesiąc temu w Acapulco stworzył spore problemy samemu Tomkowi Robredo urywając seta. Jednak nie to jest głównym powodem postawienia na Rubena. Rzecz w tym, że Minar w ogole nie gra na tego rodzaju nawierzchni. A jeśli już zagra (ostatnio 2 mecze w listopadzie 2008 ) zakończył bardzo słabymi wynikami przegrywając z mało znanym Eitzinger&#39;em i wygrywając z jeszcze mniej znanaym tajwanczykiem z 6-stej setki. Reasumując znajomość i obycie na cegle, a także aklimatyzacja w Maroko, w którym rozegrał już jeden turniej, powinny spokojnie pozwolić hiszpanowi wygrać to spotkanie.

M 0

marian555

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ascione-Desein 1 1.40 w toto-mixie (12:45)
Myślę, że bardziej doświadczony Francuz, któremu się ostatnio widzie w Challengerach nie będzie miał dzisiaj problemów z wygraniem meczu przeciw Deseinowi. Belg co raz częściej przegrywa w 1 bądź 2 rundach. Można wykorzystać kurs w toto-mixie, bo w bet-at-home już jest 1.30.

M 0

micklbn

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
LBN
Ferreiro F. - Ghedin R ✅6:3 6:0
Typ:1
Kurs:1.36
Buk:bet365

Godzina 18:00. Brazylijczyk Ferreiro zajmuje obecnie 171 pozycje w rankingu, jest wyżej sklasyfikowany niż jego rywal z Włoch Riccardo Ghendin, 247 pozycja. Postanowiłem postawić ten typ ze względu na dobrą formę Franco. W ostatnim turenieju rozgrywanym w Chile doszedł do półfinału, gdzie niestety przegrał z bardzo dobrym w ostatnim czasie Maximo Gonzalesem. Mimo przegranej pokazał dobrą grę i przegrał dopiero w 3 setach 4:6 6:2 5:7. Ferreiro przegrywał ostatnio przeważnie dochodząc do ćwierć finałów. Natomiast Włoch również w Chile przegrał z Maximo ale zdecydowanie łatwiej oddał spotkanie 2:6 2:6. Ghedin obyty jest z challengerami, ale ostatnio przegrywał spotkania, które powinien wygrać. Widać, że nie jest w dobrej formie i moim zdaniem Ferreiro to wykorzysta w 100%. Forma Brazylijczyka ciągle rośnie i nie powinien zatrzymać się na słabo grającym Ghedinie.

B 0

bpg1410

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Spotkanie: Rabie Chaki v Kristof Vliegen
Typ: Rabie Chaki
Kurs: 4,50
Bukmacher: bet365
Analiza:
Dziś o 13.15 planowane jest spotkanie drugiej rundy challengera w Marakeshu. Naprzeciw siebie staną: zawodnik gospodarzy lat 26 kontra równolatek z Belgii. Chaki lubi grać na tej nawierzchni: w pucharze Davisa na tej nawierzchni ma 1 wygrane i jedno przegrane spotkanie zaś 2 lata temu ograł w Polsce Dawida Olejniczaka. http://www.daviscup.com/teams/player.asp?player=30023081.
Myślę iż dziś wygra, gdyż już wczoraj błysną formą i wygrał z wyżej notowanym zawodnikiem w 2 setach.

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Spotkanie: Rabie Chaki v
Kristof Vliegen
Typ: Rabie Chaki
Kurs: 4,50
Bukmacher: bet365
Analiza:
Dziś o 13.15 planowane jest spotkanie drugiej rundy challengera w Marakeshu. Naprzeciw siebie staną: zawodnik gospodarzy lat 26 kontra równolatek z Belgii. Chaki lubi grać na tej nawierzchni: w pucharze Davisa na tej nawierzchni ma 1 wygrane i jedno przegrane spotkanie zaś 2 lata temu ograł w Polsce Dawida Olejniczaka. http://www.daviscup.com/teams/player.asp?player=30023081.
Myślę iż dziś wygra, gdyż już wczoraj błysną formą i wygrał z wyżej notowanym zawodnikiem w 2 setach.

No piękniee bpg1410:spokodfhgfh:. Oby tak dalej :-D
Vliegen K. - Chaki R. 4:6 3:6, oglądałem ten mecz, była stronie livescorehunter.com, i mogę powiedzieć, że Chaki nie grał dobrze, dużo błędów, ale Vliegen to tragedia, masa błędów. Kolejny mecz Chaki zagra z Sidorenko, słyszałem, że to nie jest nawierzchnia Sidorenki, więc będzie ciekawie.

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Challenger Sunrise
Sela-Acasuso (18.03.2009r.) 19:45
TYP: Acasuso
kurs 1.85 toto-mix
Zawodnicy gali już na siebie w 2008 i wygrał Acasuso 6:4 6:4. Sela w ostatnich dniach grał 2 mecze 5-setowe. Łącznie 10 setów w Davis Cup. Co prawda wygrane, ale z zawodnikami z niższej półki, bo 3:2 z Thomasem Johanssonem i całkowicie dla mnie nieznajomym Andreasem Vinciguerra.Acasuso niby nie taki przebojowy, a regularnie daleko dochodzi w tenisowych turniejach w tym roku. Mimo, że bardziej lubi korty ziemne, to wystarczający poziom by pokonać Selę na każdej powierzchni. Kurs zdecydowanie za duży na Acasuso. Tymbardziej to 1 runda i w dodatku Challenger. Acasuso nie przegra tego meczu.

Status
Zamknięty.