>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Turnieje - pokazowe, charytatywne, inne.

magician 2,9K

magician

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wczoraj tenisiści pożegnali się z Singapurem.

Następny przystanek- New Delhi.
Z takich najważniejszych spraw, to planowo pojawi się tu Federer z Samprasem(obaj z Micromax Aces :jupi ???? , Djokovic jest zapisany na ostatni dzień w Indiach, czyli chyba zrobi tak samo jak Serena w Filipinach, zagra w ostatni dzień w turnieju i pojedzie z ekipą na następny. Nie wiem za to za bardzo co robi Kohlschreiber tam w Azji, niby się gdzieś tam pojawia, no ale chyba grać nie będzie. Zamiast odpowiedzieć fanom na pytania o grę, to promuje jakiś hotel... :confused:
https://twitter.com/Kohlscribbler/status/540867200886665218
Osobiście dla mnie ważną informacją jest także to, że Sania zagra z Fedexem z mikście. ;)

Oficjalna rozpiska na 3. turniej International Premier Tennis League w New Delhi (Indie) odbywający się w dniach 6- 8 grudnia.

Typy później, póki co nie ma kursów.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
mario_pl +10 Punkty (Za całą serię postów o IPTL (dopiero tu trafiłem), w tym roku 5 drużyn mam nadzieję że trochę popiszesz :D Pzdr!)
magician 2,9K

magician

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
1. dzień International Premier Tennis League w New Delhi
UAE Royals vs Singapore Slammers
Zacznę od singla kobiet, bo wolę już to mieć za sobą. :razz: Jeśli Hantuchova zagra tak jak w pierwszych swoich 2 meczach IPTL/przez ostatnie 2 lata, to nie ma żadnych szans z Woźniacką. Karolina była bliska wygranej z Sereną, miała nawet meczową przy wziętym Power Poincie, ale Amerykanka kapitalnie wytrzymała psychicznie, wygrała swoje podanie, później jeszcze odłamała i doprowadziła do TB. Tam z 4:1 zrobiło się znowu groźnie po punktowym necie z serwisu Woźniackiej (nie ma tu powtórek serwisu po dotknięciu siatki, więc jak piłka, tak jak w tej sytuacji, dotknęła jej i spadła tuż za nią, jest punkt dla serwującego) + drugim w TB DFie Serenki. Później jednak już rozegrała kolejne 2 akcje bardzo odważnie, mocno i tym razem bez błędów i wygrała to zacięte spotkanie. Ogólnie to jakoś specjalnie bym nie wywyższał Karoliny za to spotkanie, bo sporo zostało jej tu podarowane za darmo (Serena w 1. gemie straciła podanie sama, Woźniacka praktycznie nie brała w tym udziału), + przez cały mecz Serena miała wielki problem z koncentracją przy BP, strzelała przy 1. próbie a później jakoś tak nieswojo. Z drugiej strony Caro wtedy grała bez błędów i to się ceni u tej tenisistki. Ogólnie to zagrała bardzo pozytywnie, może bez wielkiej rewelacji (bo sam mecz do wielkich nie należał oprócz paru, parunastu wymian), ale ta zawodniczka podeszła do tego spotkania na luzie. Skoncentrowana, ale nie spięta. Grała z Sereną, a mimo to nie przestraszyła się jak to co poniektóre, dobrze się broniła i mimo że nie wyprowadzała jakiejś dużej ilości kontr, to wyglądało to ok. Tak jak wspomniałem, jutro ma zagrać z Hantuchovą i nie powinna mieć większyć turniejów, chyba że Daniela będzie miała jakiś wielki dzień + Karo zapomni zupełnie jak się gra. Mało możliwe.
Woźniacki -2,5 gema vs Hantuchova 1 @2,00 betcity ⛔ 4:6

O mikście cięzko mi coś napisać, bo po przeciwnej stronie siatki staną Woźniacka/Zimonjic i Hantuchova/Soares. Woźniackiej w deblu akurat w ogóle nie widzę, to nie jest jej styl gry, na siatce nigdy nie wyglądała wybitnie, ona zdecydowanie woli grę z głębi kortu. Daniela, parokrotna finalistka debla w Wielkim Szlemie, ale od dłuższego czasu w dołku. Mimo to tutaj jej gra w deblu i singlu to niebo a ziemia (chociaż to też jest spowodowane charakterystyką gry deblowek), w każdym razie tu może być groźna. Jeśli składy się nie zmienią i przede wszystkim Woźniacka nie zostanie zmieniona przez Mladenovic, to Slammersi mogą wziąć ten mecz.
Lekko Hantuchova/Soares vs Woźniacka/Zimonjic 1 @1,95 betcity ZWROT (Mladenovic za Woźniacką)

Ivanisevic póki co wygrał oba mecze z Rafterem. Co z tego, że ten nieźle serwuje, ciuła te swoje gemy i nieraz zagraża Goranowi przy jego serwisie, kiedy w ważnych momentach przy BP nie potrafi zdobyć punktu. Gra wtedy nieco gorzej, a przeciwnik świetnie znosi presję. W dodatku Ivanisevic w kluczowych momentach mocniej skupia się na returnie i potrafi grać fantastyczne crossy, a Patrick już na tyle szybko się nie zbierze po serwisie, żeby je przeciąć w locie. Wiele razy już tak było w meczach rosłego Gorana i mimo, że „nic się nie dzieje 2 razy”, to mi się wydaje, że tu się stanie nawet po raz 3. Ten zawodnik wie, kiedy włączyć dodatkowy bieg, a Rafter jest zbyt mało cierpliwy i stabilny na końcowej linii, żeby wypunktować przeciwnika czekając na jego błędy. Ivanisevic przez chwilę borykał się z problemami, ale pokazał, że mimo że już starawy, to wciąż się szybko reneneruje i siły nie z siłą jest wciąż wszystko w porządku. Stary, ale jary. :cool: ✅ //nie wiem, czy nie podawałem kursu, czy usunąłem przez przypadek edytując wpis ;o. kurs był mały (1,57) ale cieszy :razz:

Dziadek Kangur jutro już na 99% według mnie nie wycofa się z gry singlowej i powalczy z Cilicem. Powalczy to może za duże określenie, bo jeśli panowie zagrają tak jak do tej pory, to legendarny Hewitt zejdzie z kortu z obitym tyłkiem. Marin może się tu maksymalnie spiąć, bo to jest bardzo dobra okazja do zrobienia paru gemów przewagi w meczu drużyn. Marin na pewno gra tu 2 x lepiej niż podczas World Tour Finals, co jest według mnie trochę śmieszne, ale za to cieszy w chwili obecnej ;). Hewitt wolny, już brak tej dynamiki na returnie, a to przecież była zawsze główna broń Kangura. Marin serwuje, trzyma wymiany z głębi kortu i jeśli nie będzie miał słabo wyregulowanego celownika, to swoją ofensywą powinien zbić przeciwnika.
Marin Cilic vs Lleyton Hewitt 1 @1,45 betcity ✅ (6:3)
Marin Cilic -1,5 gema vs Lleyton Hewitt 1 @1,70 betcity
✅ (6:3)

Ostatni mecz to debel panów, w którym widzę minimalną przewagę Royalsów, ale jako że to debel, to ciężko mi tu ocenić, gdyż w takim formacie i doborze partnerów, zadecyduje praktycznie forma dnia. Powinien być wyrównany mecz imo.

Według mnie Woźniacka, Cilic i Ivanisevic zapewnią dzięki swoim meczom w singlu zwycięstwo w jutrzejszym drużynowym meczu ze Slammersami.

Micromax Indian Aces vs Manila Mavericks
Moya zapewniał, że robi wszystko żeby wrócić do gry, dziękował lekarzom za pomoc i ogólnie myślę, że jest szansa, że zagra w jutrzejszym meczu. Przynajmniej powinien zacząć. Santoro gra kapitalnie, ostatnio odpuścił mecz z niewiadomych powodów (TT IPTL życzył mu szybkiego powrotu), ale skoro jest wpisany w terminarz, to powinno być wszystko ok. W końcu facet grał wszystkie mecze od początku i nawet jeśli nic mu się nie przydarzyło, to bardzo mądre by było odpuszczenie 1 meczu. Jeśli nic mu nie jest, to powinien wygrać z Carlosem (co już raz tu zrobił). Fabrice z meczu na mecz pokazywał jeszcze większą klasę, nabrał ogromnej pewności siebie i wyraża ją poprzez wybór coraz to trudniejszych uderzeń, nie ma w jego oczach strachu, jest pasja i zapewne duma, że jest wielbiony tak przez kibiców, jak i przez resztę teamu. W składzie ma pobratymca Monfilsa i widać, że ogólnie wszystko mu tu odpowiada. Jeśli zdrowie pozwoli, to odeśle Carlosa z kwitkiem (według mnie nie tak wysoko jak ostatnio to wygrywał w ostatnich meczach, ale jednak widziałbym jakieś 6:4). Jednak tak samo możliwe jest to, że zastąpi go Philippoussis i dojdzie w końcu do starcia najlepszych póki co emerytowanych tenisistów tego turnieju. Jeśli dojdzie do meczu bezpośredniego od 1. minut między panami. Ostatnio przed meczem, w którym Santoro ostatecznie został zastąpiony przez Pioline, pisałem tak.

Dzisiaj świetny mecz legend mogli zobaczyć kibice zgromadzeni na trybunach- Ivanisevic z Philippoussisem dali prawdziwy pokaz tenisa, pełen ofensywy i dynamiki. Mark wygrał nieznacznie po TB i kontynuuje passę wygranych. Dzisiaj na przeciwko niego stanie również niepokonany Santoro. Może to już być nudne, ale wydaje mi się, że znowu wygra. Przede wszystkim jest to zawodnik lepiej broniący, także te agresywne slajsy Marka, które ten lubi sobie często pograć wzdłuż linii. Jeśli będzie grał tak jak do tej pory, to odpowie jeszcze trudniejszym zagraniem. Dzisiaj, tak jak przewidywałem, zmiótł Agassiego, nie dając mu żadnych szans. Regularność, finezja i technika vs sztywne nogi i uderzenia z samych rąk, to musiało się tak skończyć. Santoro dopasowuje się w tych meczach do przeciwnika, w pozytywnym tego słowa znaczeniu- wie jakich zagrań nie lubi Goran, jakich Rafter, jak skutecznie wypunktować Agassiego.
Polecam zobaczyć od 6:50 wspaniałe przejście Francuza z defensywy do ataku.
www.youtube.com/watch?v=AQMxsiv9xl8
Liczę, że jutro pokaże to z Markiem i potwierdzi, że obaj się tu świetnie prezentują, ale jednak lepszy jest starszy z panów, czyli Francuz. O Marku po poprzednim jeszcze spotkaniu pisałem tak:
Dzisiaj zagrał lepiej, ale jeśli Santoro utrzyma swoją grę, to według mnie wygra.

Zdania nie zmieniam, o ile oczywiście nie okaże się, że Santoro doskwiera jakaś kontuzja.
Możliwa będzie sytuacja, gdzie Mark wejdzie dopiero po paru gemach za Carlosa, a wtedy zwycięstwo Francuza byłoby jeszcze pewniejsze.
Santoro vs Moya 1 @1,53 betcity (zwrot przy zmianie zawodnika) -&gt; kurs podleciał do 1,85 więc w takim razie wchodzę w to jeszcze lekko singlem ZWROT (żaden nie zagrał...)

Monfils ostatnio się spiął, było mniej cyrku i więcej gry i wygrał z Tsongą, mimo że dosyć rzadko mu się to zdarza. Tak jak pisałem, chciał po części wynagrodzić swojemu zespołowi spartolony poprzedni dzień, kiedy to przez niego przegrali wygrany mecz. Jutro spotkanie raczej z kategorii 50/50 z lekkim wskazaniem na La Monfa. Duży wpływ na wynik może mieć forma serwisowa Tsongi, a nie wiadomo jak on wytrzyma kolejne dni gry po kontuzji, której doznał przez Davis Cupem (przez co musiał się wycofać z meczu z Federerem).

Ana pokazała ostatnio swoją wyższość nad Flipkens i tym razem pewnie zrobi to samo. Bardzo pozytywna gra z głębi kortu i z taką przeciwniczką powinna znowu wygrać, nawet jakby źle zaczęła. Szkoda tylko, że tak się spala w meczach z Sereną ????

Dwa bardzo fajnie prezentujące się deble zobaczymy jutro w pojedynku tych drużyn. Wczoraj 5-meczowa seria zwycięstw Bopanny/Mirzy została przerwana przez… jutrzejszych rywali, a mianowicie Flipkens/Nestor. W ostatnich 2 meczach już się sporo męczyli, więc musiała w końcu nadejść porażka. Jutro uderzą z pewnością za to ze zdwojoną siłą, bo grają u siebie. Publika będzie szalała i wydaje mi się, że może to przechylić szalę zwycięstwa na ich stronę. Normalnie bym widział ich minimalną przewagę, ale w takim wypadku, doświadczając takiego pięknego momentu, jak występując w lidze byłych i aktywnych gwiazd w swoim kraju, muszą to wygrać ;). Para zgrana, dobrze współpracująca, znająca dobrze swoje role na boisku. Flipkens musiałaby zagrać fantastyczny mecz według mnie, żeby jako mikst wyrwali im to zwycięstwo.
Mirza/Bopanna vs Flipkens/Nestor 1 @1,70 betcity ⛔ 5:6 (TB 6:8)

Ostatni mecz to oczywiście debel. Od początku pisałem, że nie widzę w tej kategorii Monfilsa, ten jednak po pierwszym żenującym wręcz meczu, gdzie pokazał wszystko, czego się nie robi w deblu, w kolejnych dwóch grał bardzo dobrze jak na siebie i powiem szczerze, lekko mnie zadziwił. W ostatnich 2 spotkaniach jednak się to w miarę wyrównało, przegrał razem z Bopanną (wszystkie mecze grają razem) 2 ważne mecze i już nie wygląda to tak stabilnie. Po drugiej stronie siatki wystąpi Huey z prawodpodobnie Nestorem. Widząc to 1. Nazwisko, od razu wydają mi się być faworytem tego meczu. Bardzo inteligentny zawodnik, świetny techniczny serwis, klasa w trudnych momentach.
Huey/Nestor vs Monfils/Bopanna 1 @1,90 betcity ZWROT (zmiana za Nestora)

Póki co tyle, może później jeszcze coś dopiszę. ;)

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Na szybko, bo zaraz startuje całe IPTL.

Cilic-Hewitt
6:3
Cilic 1.33

Stawiam tu na młodszego Marina, który z pewnością w tym momencie jest lepszym singlistą. DO tego jest już ograny w meczach tej ligi pokazowej i pokazał, że jest w dobrej formie. Potrafił ogrywać lepszych niż Lleyton. Kangurowi już chyba bliżej do legend, niż do singlistów.
Caro-Hantuchova
4:6
Under 9.5 1.57

Liczę tutaj na powtórkę z meczów Słowaczki. W obu meczach z Mladenovic i Aną dostawała solidne lanie, kolejno 1-6 i 0-6. Caro gorsza od obu Pań nie jest i także stać ją na wysokie zwycięstwo, co pomoże jej drużynie w triumfie nas Slammersami.

Ana-Flipkens
6:2
Ana 1.25

Ostatnio Serbka wygrała z Belgijką 6-2 i nie przewiduję tutaj innego scenariusza. Ana prezentuje się tutaj dobrze i dzisiaj powinna odnieść swoje kolejne zwycięstwo na konto hinduskich Asów.
Bopanna/Mirza-Nestor/Flipkens
5:6
Bopanna/Mirza 1.50

Mimo że hinduski mikst ostatnio przegrał właśnie z tą parą, to stawiam ponownie na nich. Są o wiele bardziej zagrani ze sobą, a i umiejętności deblowe są po ich stronie. O ile można powiedzieć, że Daniel technicznie przewyższa trochę Rohana, to Sania znacząco góruje nad Kirsten. Do tego dochodzi wiek Nestora i jego podejście, w tych rozgrywkach sprawia wrażenie człowieka zmęczonego, bez wigoru.
Wszystkie kursy z bet365.

magician +3 Punkty
magician 2,9K

magician

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
2. dzień International Premier Tennis League w New Delhi
Jutro wielki dzień, bo na korcie po raz pierwszy pojawi się Roger. Da z siebie wszystko, bo będzie tu zaledwie 2 dni, a za coś kasę dostać musi ;) Taka legenda obowiązkowo powinna zgarnąć jutro 3 wygrane i wyjechać w poniedziałek z poczuciem dumy. Azja go kocha tak jak wszyscy, jest on najbardziej dopingowanym tenisistą na świecie, pokazówka w której teamy walczą na poważnie w takim formacie to powinno być coś dobrego dla niego. Często grając mecze best of 3/5 oszczędza siły, trochę kalkuluje, bo młody już nie jest. Tutaj powinien zrobić swoje, bo na dystansie 1 seta jest w stanie grać na maxa na serwisie i na siatce. Z głębi kortu oczywiście w deblu oczywiście nie będzie dla niego żadnego problemu. Po kontuzji w meczu z Gasquetem raczej nie było większego śladu, grał bardzo pewnie, plecy raczej mu nie doskwierały, bo bardzo dobrze się ustawiał do backhandu, nie było tam sztywnym uderzeń, pełna kontrola z elastycznym ruchem ciała.

Jutro przede wszystkim mocnymi typami są:
Federer/Mirza vs Soares/Hantuchova 1 @1,80 betcity betcity 3j ZWROT w betcity, ✅ w Unibecie niestety tylko, 6:0 //Przy 4:0 dla Federera i Mirzy wchodzi bez sensu na kort Kyrgios... Oczywiście i tak zostaje przełamany, ale robi mi zwrot ????
Federer R./Bopanna R. vs Soares B./Hewitt L. 1 @1,90 betcity 3,5j ZWROT w betcity, ✅ w Uni, 6:2 //Kyrgios znowu spieprzył i wszedł za Soaresa, mimo że odstaje poziomem o kilometr ????
Flipkens K./Nestor D. +1,5 vs Wozniacki C./Zimonjic N. 1 @1,62 betcity 2j ZWROT w betcity //najważniejszy argument za typem, czyli Woźniacka, niestety nie gra, ✅ w Uni, 6:2
Flipkens K./Nestor D. vs Wozniacki C./Zimonjic N. 1 @1,90 betcity 1j ZWROT w betcity ✅ w Uni, 6:2
po meczach: W spotkaniach Fedexa jak wyżej. W mikście słaba deblistka Woźniacka zmieniona na lepszą Mladenovic a i tak Flipkens/ Nestor wygrywają. ;) no ale ja oczywiście mam 4/4 zwroty, zamiast pograć w Uni :mrgreen:
Federer świetnie serwuje, przy siatce obecnie mało kto mu się równa, jest dalej szybki. W grze podwójnej zagra z Mirzą i Bopanną, bardzo dobrymi deblistami.
Hantuchova może i dzisiaj zagrała w obu meczach lepiej niż ostatnio, ale według mnie to nie jest zawodniczka na ten poziom. Soares wniesie trochę stabilizacji, ale będzie gorszy serwis od Kyrgiosa i nie będzie łatwych gemów serwisowych.
Hewitt obecnie to się nadaje do zamiatania kortów, a nie do gry niestety. W deblu, gdzie mniej się liczy ta tragiczna w jego wykonaniu obecnie gra z głębi kortu, liczy się mniej, ale pozostaje jeszcze słaby serwis i brak pełnej dynamiki. Soares sam tego nie pociągnie, szczególnie gdy Roger narzuci ofensywne tempo (a przy takim formacie musi to zrobić!).
Flipkens z Nestorem spisują się tu fantastycznie i o ile Woźniacka nie zagra jakiegoś kosmicznego tenisa (ale nie takiego, który potrafi, tylko taki, którego nie potrafi grać), to nie widzę szans dla Caro i jej partnera.
Według mnie te kursy są zaniżone o około 0,2-0,3.

Oprócz tego Federer do gry w singlu, gdyż Berdzio może i grał nieźle ostatnio, pokonał np. Monfa, ale tak jak już pisałem, Francuz grał mega pasywnie, a to woda na młyn dla takiego zawodnika. Berdych z kontry praktycznie nie istnieje i pod presją robi dużo błędów. Roger, o ile nie balował ostatnich tygodni po DC, powinien to spokojnie wziąć.
Roger Federer vs Tomasz Berdych 1 @1,45 betcity 2j ✅ 6:4

macias00 +4 Punkty
damianprz 54

damianprz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Jaroslaw
Jest gdzieś transmisja? Bo na TVP Sport i na SuperTenis HD nie widzę.
Na stronie TVP.PL może?

magician 2,9K

magician

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jest gdzieś transmisja? Bo na TVP Sport i na SuperTenis HD nie widzę.
Na stronie TVP.PL może?

No niestety wychodzi na to, że na tych kanałach nie ma. ST ma tylko chyba jakieś retransmisje wieczorem...
Będzie trzeba szukać streamów + bet oczywiście będzie miał meczyki.

magician 2,9K

magician

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
3. dzień International Tennis Premier League w New Delhi
Woźniacka/Zimonjic vs Federer/Mirza 2 @1,72 bet365 ZWROT
i w tym meczu zwiększam stawkę

Spora przesada, dałbym max @1,3. Co prawda prawdopodobnie będzie zwrot, bo Karolina kolejny raz się wycofa ze spotkania deblowego, no ale do 3 razy sztuka :]
Nie będę się rozpisywał, bo już o tym pisałem: gram przeciwko Woźniackiej i na lepszą deblistkę Sanię oraz geniusza Federera. Dzisiaj ta para zmiażdżyła Hantuchovą z Soaresem 6:0. (w 5. gemie jeszcze próbował pomóc Kyrgios, ale nawet jego serwis nie dał im gema)
O mikście cięzko mi coś napisać, bo po przeciwnej stronie siatki staną Woźniacka/Zimonjic i Hantuchova/Soares. Woźniackiej w deblu akurat w ogóle nie widzę, to nie jest jej styl gry, na siatce nigdy nie wyglądała wybitnie, ona zdecydowanie woli grę z głębi kortu. Daniela, parokrotna finalistka debla w Wielkim Szlemie, ale od dłuższego czasu w dołku. Mimo to tutaj jej gra w deblu i singlu to niebo a ziemia (chociaż to też jest spowodowane charakterystyką gry deblowek), w każdym razie tu może być groźna. Jeśli składy się nie zmienią i przede wszystkim Woźniacka nie zostanie zmieniona przez Mladenovic, to Slammersi mogą wziąć ten mecz.

Zimonjic/Mladenovic vs Bopanna/Mirza 2 @1,65 Sbobet/@1,63 Bet-at-home 5:6 (TB 5:8)
Stawiam tu na bardziej zgraną (grali razem już na paru turniejach w ostatnich latach) i nie daję większych szans mixtowi złożonemu tylko na ten turniej. Przede wszyskim do tego typu zachęca mnie świetnie grająca, zdecydowanie lepsza deblistka od Mladenovic. Bardzo dobra końcówka sezonu, zawodniczka prawie kompletna, a czasem niestety niedoceniana. Według mnie zrobi różnicę. W 1. meczu wygrali 6:3.
PS
Na Uni jest zakład na konkurencję (mikst), czyli nie na konkretnych zawodników, ale kurs @1,54 a za Woźniacką może wejść dobrze returnująca Mladenovic + za Zimonjica Nole, więc średnio warte gry. Oczywiście Novak to nie deblista, no ale po takim kursie to się boję grać bez poznania składów, szczególnie że jak coś się stanie Sanii, to wejdzie Ivanovic i zabije tenis swoją grą na siatce ????

anaruku88 +2 Punkty (dziękuje)
magician 2,9K

magician

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ivanisevic vs Sampras @1 @2,00 bet365 2,5 j ZWROT //ale kto obczajał live, ten miał możliwość zamknięcia z 99% całkowitej sumy ;) niemniej niektórym znowu pechowo wchodzący z ławki zawodnik zrobił zwrot, zwłaszcza, że wchodził przy stanie 1:4 *0:40... mecz się skończył wynikiem 6:3
Na szybko, bo wychodzę na godzinkę, a nei wiem czy kursy nie spadną. Goran prezentuje w tym turnieju bardzo fajną formę, przegrywa co prawda z Philippoussisem i Santoro, ale ci zawodnicy to jest jakiś fenomen, grają jakby im ktoś zabrał 10-15 lat. Sampras przyjechał do Indii wczoraj wieczorem, dzisiaj zagrał 1. mecz i lekko mówiąc zaprezentował się bardzo słabo. Rafter walczył zawzięcie o 1 wygraną w turnieju (w chyba swoim 7 meczu) i udało się. Ogólnie to grał 1. seta podobnie jak pół roku temu w pokazówce z Agassim, tam już pod koniec 1. seta coś zaczął mniej więcej grać. Tutaj ani trochę, gdyż styl gry Raftera nie pozwolił mu na rozgrywanie dłuższych akcji, na wejście w rytm. Serwisu nie ma, prędkość poruszania się średnia, wyczucie na siatce rozregulowane (ale dalej ok). Widać, że raczej nie trenował jakoś dużo (albo i w ogóle przed tym turniejem). Miałem nie grać przeciwko niemu jutro, bo myślałem, że dadzą z @1,5 ale skoro dają @2,00 to biorę to z pocałowaniem ręki ;)

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Niejako utwierdzając się w zdaniu Magiciana rzucam swoje przemyślenia.
Mirza/Federer-Woźniacka/Zimonjic
Mirza/Federer 1.72 3/10
ZWROT
Jeśli w ogóle dojdzie do tego meczu, to jest to dla mnie spore value. Mirza to zdecydowanie najlepsza deblistka wśród dziewczyn występujących w mikstach. Chyba tylko Mladenovic mogłaby konkurować.
W parze będzie miała Fedexa, który mimo że często nie gra w grze podwójnej, to predyspozycje do tego ma. Treningi pod wodzą Edberga tylko wzmocniły to, Roger przy siatce to teraz codzienność.
Po drugiej stronie Caro, której gra podwójna jest obca i Nenad, który ostatnio nie grzeszy formą. Serb nie dysponuje jakimś super serwisem ostatnio, potrafi robić dfy, a w wymianach też zdarzają mu się głupie błędy.
Obawiam się jednak, że dojdzie do zamiany Caro na Kristę i bet da nam zwrot, stawiam nawet na taki przebieg wydarzeń i dla mnie prawdopodobieństwo tego jest większe niż 50%, jednak przy zmianie otrzymujemy zwrot, więc próbuję.
Ivanisevic-Sampras
Ivanisevic 2.00 bet365 1/10
ZWROT
Złośliwość rzeczy martwych nie pozwoliła zamknąć z praktycznie całkowitym zyskiem...
Tutaj już bardziej podbieram od Magiciana.
Goran stoczył tutaj już kilka pojedynków i w każdym pokazał się co najmniej porządnie. Oprócz samej gry Chorwat czerpie z gry wiele funu, a jak wiadomo, grając na luzie można zagrać jeszcze lepiej.
Pete dopiero co przyjechał, nie jest w takim rytmie jak rywal i myślę, że to może wyjść w ich pojedynku.
Patrząc z takiej perspektywy kurs 2.00 na Ivanisevicia jest ciekawą opcją.
PS.
Na Indian Aces w Ónibecie 1.80, a gdzie indziej znacznie mniej, np. w bet365 1.57. Gdybym grał tam, to bym pograł jakimś 2/10.

magician 2,9K

magician

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Flipkens/Nestor vs Hantuchova/Soares 1 @1,83 bet365/@1,90 betcity 0,5j ZWROT //zmiana Kyrgios za Soaresa
Mavericks Mikst vs Slammers Mikst 1 @1,54 Uni.bet 1j ⛔ 3:6

Kusząca opcja, Flipkens dobra deblistka, stabilna jak na kobietę, może bez wielkiej fantazji, ale wyuczone i wyćwiczone schematy dają sporo punktów. Bez większych mankamentów, nie ma problemów przy siatce, z głębi kortu też potrafi ładnie zaszachować przeciwnika przy siatce próbującego przeciąć lot piłki. Nestor pozytywny serwis, niezła precyzja i bardzo dobrze współpracuje z Belgijką. No właśnie, współpraca, to najlepsze określenie na tego miksta. Po drugiej stronie Hantuchova, zmienna, chimeryczna, czasem źle określająca sytuację, czasem wybiera niewspółmierne uderzenie do danej sytuacji, ma problemy z odblokowaniem się po zacięciu- jednym słowem: kobieta. Kobieta zmienną jest i nikt nie wie, jak jutro zagra. Ostatnie 2 mecze w singlu to pokaz dobrej gry, ale w deblu już było gorzej. Z taką stabilną i nieźle broniącą parą trudno jej będzie jednak utrzymać skuteczność w ataku na tyle dobrą, żeby przyniosło to korzyści dla miksta. Soares też może niewiele pomóc, bo zalicza ostatnio mały spadek formy. Nestor wygląda pewniej i zawsze może w kluczowych momentach zdziałać coś serwisem.
Stawiam tu na parę grającą z każdym meczem coraz lepiej, zgraną i skuteczną. Według mnie zrywy Hantuchovej to za mało, żeby wygrać ten mecz.
Mavericks Men&#39;s Legend vs Slammers Men&#39;s Legend 1 @2,50 Uni.bet 1j ✅ (6:3)
Podoba mi się ten zakład na konkurencję z dwóch powodów: jeśli Moya jest w 100% sprawny i faktycznie zagra jutro z Rafterem, to ten kurs jest nieco zawyżony. Drugi powód jest taki, że jeśli Moya nie zagra jutro, to zagra za niego Mark Philippoussis, a wtedy to nie będzie nieco zawyżony kurs, ale raczej zdecydowanie. Mark pokazuje w każdym meczu coraz większą elastyczność w doborze uderzeń ze swojego bogatego elementarza tenisowego. Na początku mnie nie przekonywał, słabo serwował, średnio dokładnymi uderzeniami powodował już błędy rywali, więc to głównie była ich zasługa. Teraz serwis pracuje lepiej, slajsy chodzą jak z automatu, dobre ustawienia się na nogach do uderzeń, brak jakichś podskoków przy uderzeniu czy utraty równowagi w trakcie dosyć szybkich akcji, co praktykuje wiele byłych tenisistów :razz: Wygląda stabilnie i w ew. pojedynku z Rafterem powinien znowu wyjść zwycięsko. Minusy gry w stylu Raftera w tym wieku już opisywałem wiele razy, więc nie będę tego robił po raz kolejny.

anaruku88 +2 Punkty
madridista91 166

madridista91

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Madrid
Federer/Sampras v Cilic/Zimonjic 2 @1,61

Wygląda dość pewnie prawda? Ktoś się może wypowiedzieć lepiej o tej parze?

magician 2,9K

magician

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

No to jest typ przeciwko Samprasowi typowo. Ja mimo wszystko to odpuszczam, mimo że mi się wydaje, że wygrają to. Do tej pory wygrali zaledwie 2 x z deblem, w którym grał Hewitt (czyli więcej nie trzeba pisać), no i raz z Hueyem i Tsongą, ale ten drugi grał słabo. . Z La Monfem poprzegrywali dosyć zaskakująco. Cilic się zacina czasem, tak w singlu jak i deblu, ale ogólnie to Zimonjic większość spotkań zepsuł (w deblu i w mikście). Podanie Zimonjica chwiejne i jeśli już to raczej tu można by ich ukłuć. Zdecydowanie póki co jest najgorszym deblistą tu z tych pełnoprawnych zawodników gry podwójnej. Wielką przewagą jest tutaj obecny brak mobilności Samprasa, no ale jeśli będzie dobrze serwował (a tego np. wczoraj nie było...) to Fedex dobrze skończy na siatce. W drugą stronę podobnie, bo o serwis Rogera raczej nie ma co się martwić, a jeśli dostanie dobrą piłkę Pete to skończy to raczej. Trudniej by było jednak z przełamaniem, bo Sampras musiałby trafić coś returnem + przeciwnicy musieliby pomagać. Uważam, że aż tak nie pomogą i wygrają to, ale odpuszczam (też z tym względów, że Pete i Roger to moi 2 ulubieni zawodnicy :razz ???? . Na podstawie tego co grali do tej pory, wystawiłbym może z @1,5 max na Cilic&#39;ów, ale kto wie co dzisiaj Pete zagra na siatce i serwisie, a w końcu kiedyś z tego słynął. W singlu potrzeba jeszcze więcej rzeczy, dlatego też wyżej stawiałem przeciwko niemu w grze pojedynczej. Trochę chaotycznie, ale szybko pisałem, mam nadzieję, że trochę pomogłem.

madridista91 166

madridista91

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Madrid
No to jest typ przeciwko Samprasowi typowo. Ja mimo wszystko to odpuszczam, mimo że mi się wydaje, że wygrają to. Do tej pory wygrali zaledwie 2 x z deblem, w którym grał Hewitt (czyli więcej nie trzeba pisać), no i raz z Hueyem i Tsongą, ale ten drugi grał słabo. . Z La Monfem poprzegrywali dosyć zaskakująco. Cilic się zacina czasem, tak w singlu jak i deblu, ale ogólnie to Zimonjic większość spotkań zepsuł (w deblu i w mikście). Podanie Zimonjica chwiejne i jeśli już to raczej tu można by ich ukłuć. Zdecydowanie póki co jest najgorszym deblistą tu z tych pełnoprawnych zawodników gry podwójnej. Wielką przewagą jest tutaj obecny brak mobilności Samprasa, no ale jeśli będzie dobrze serwował (a tego np. wczoraj nie było...) to Fedex dobrze skończy na siatce. W drugą stronę podobnie, bo o serwis Rogera raczej nie ma co się martwić, a jeśli dostanie dobrą piłkę Pete to skończy to raczej. Trudniej by było jednak z przełamaniem, bo Sampras musiałby trafić coś returnem + przeciwnicy musieliby pomagać. Uważam, że aż tak nie pomogą i wygrają to, ale odpuszczam (też z tym względów, że Pete i Roger to moi 2 ulubieni zawodnicy :razz ???? . Na podstawie tego co grali do tej pory, wystawiłbym może z @1,5 max na Cilic&#39;ów, ale kto wie co dzisiaj Pete zagra na siatce i serwisie, a w końcu kiedyś z tego słynął. W singlu potrzeba jeszcze więcej rzeczy, dlatego też wyżej stawiałem przeciwko niemu w grze pojedynczej. Trochę chaotycznie, ale szybko pisałem, mam nadzieję, że trochę pomogłem.

Dzięki wielkie :spokodfhgfh:

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Popieram przedmówce. Pete w deblu to zagadka, ogólnie po jednym meczu ciężko o nim więcej wywnioskować.
Nenad na razie cienko, tak jak Soares. Marin swoje może zrobić, jednak też nie jest jakąś deblową rewelacją. Geniusz Rogera + chociaż solidność Samprasa mogłyby dać Asom zwycięstwo, więc ja odpuszczam i traktuję ten mecz, jako no-bet, jednak genialny do oglądania.

magician 2,9K

magician

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
1. dzień International Tennis Premier League w Dubaju
Wczoraj tenisiści przylecieli do Zjednoczonych Emiratów Arabskich, gdzie rozegrają turniej kończący całą ligę.

Na dzisiaj zagram 3 mecze:
Philippoussis vs Ivanisevic 1 @1,80 betcity 2j ✅ 6:5
Teoretycznie w końcu powinien przegrać, bo ile można w takim wieku. Tyle że on jest tutaj zdecydowanie najmłodszy z legend, ma 38 lat i nie wygląda na wybitnie zmęczonego turniejem. Widać formę fizyczną trzyma cały czas, w tenisa też grać musi, bo przecież oprócz techniki, on tu pokazuje też wielkie czucie kortu i gibkość w poruszaniu się (a widzieliśmy, jak np. Agassi wyglądał, czy np. Sampras w 2 pierwszych meczach- ewidentnie dużo nie trenowali). Panowie grali tu już ze sobą 2 razy i dwukrotnie z pojedynku wyszedł zwycięsko Mark. Spodziewam się dosyć zaciętego spotkania, z racji tego że Goran ostatnio też świetnie gra, ale jednak z happy endem dla Kangura. Po prostu od niego Chorwat nie dostanie darmowych punktów w ważnych momentach. Nie będzie miał łatwych okazji do returnu na stojącej piłce, bo po prostu Australijczyk nawet z 2. podania uderza stosunkowo mocno. Mark ma wiele atrybutów, żeby w akcjach szybko schodzić do siatki, ale w przeciwieństwie do Raftera robi to w sposób umiejętny i wyważony, wtedy kiedy widzi w tym sens, a nie na siłę. Philippoussis bardzo dobrze trzyma piłkę w korcie, robi mało błędów, dobrze gra na kontrze i takiemu Goranowi na pewno się z nim dobrze grać nie będzie. Widzieliśmy ostatnio, jak ten gromił 3 dni temu nieregularnego Samprasa, po czym kiedy przy 4:1 40:0* wszedł za tamtego Santoro, gra się zupełnie zmieniła. Goran musiał bardzo dokładnie grać, żeby udało mu się zdobyć punkt. Ostatecznie udało mu się wygrać 6:3, ale niewiele brakowało, a Fabrice by go doszedł. Francuz wszedł z ławki zimny, więc prawidłowo rozgrzany Mark powinien sprawiać tym większe problemy Goranowi.
Sampras vs Rafter 2 @1,53 betcity ZWROT (Santoro za Samprasa)
Djokovic vs Tsonga 1 @1,31 betcity ⛔ 5:6
AKO: 2,00 1j
Ostatnio udało się łatwo zarobić grając przeciwko Samprasowi. Niby zaczął grać odrobinę lepiej, ale brakowało nadal uderzenia kończącego + rytmu. Ten rytm może uda mu się złapać w miarę dzięki wspólnym treningom z Santoro, jednak paroma dniami nie nadrobi zaległości w postaci paru miesięcy. Nie wydaje mi się, żeby była aż taka dominacja Patricka, ale wygrać powinien. Żeby stało się inaczej, Sampras musiałby przede wszystkim utrzymać serwis przez prawie wszystkie swoje gemy, a w takiej formie to chyba średnio możliwe. Dodatkowo Rafter musiałby zagrać tragicznie. To się oczywiście może zdarzyć, jednak tak jak ostatnio już wspominałem, rywalizację z Petem zawodnik ten traktuje bardzo poważnie i nawet jak nie będzie szło, to walką i ambicją będzie starał się wyrównać rachunki. Sampras to legenda, jednak dynamiki, ogrania i czucia z komosu nie weźmie. Może uda mu się jeszcze tu wygrać z kimś, ale sądzę, że nie nastąpi to dziś.
Pozwolę sobie wkleić to, co napisałem wczoraj w HP:
No ale to nie jest typowa pokazówka, to jest liga i Nole chce ją wygrać. To jest ostatni turniej, mają 3 punkty straty do Aces, więc grają o całą pulę.
Nie wiem czy oglądałeś pojedynek Nole&#39;a z Fedem, ale uśmiechów było mało i głównie panowie skupiali się na tym, żeby wygrywać kolejne punkty. Mina Djokovica przy 5:6* w TB i 18 sekundach do końca (co oznaczało tyle, że Fedex już nie musi serwować), mówiła wszystko. W superdogrywce, gdzie Fedex potrzebował wygrać 6 gemów z rzędu, żeby wyrównać rywalizację, Novakovi nawet brewka nie tykła, wygrał swoje podanie, pieczętując tym samym zwycięstwo Royalsów w meczu i patrzył prosto w oczy RF przez pare sekund po ostatnim punkcie. Nawet na chwilę się nie uśmiechnął.

Luz oczywiście jest większy, niż w Tourze, Novak będzie zapewne cudował na tyle, na ile uzna, że i tak da mu to zwycięstwo. Z drugiej strony jego duma została urażona, światek tenisowy wychwala Rogera, który w tym roku w starciach z Serbem ma bilans 3:2 + jeszcze teraz na koniec go pokonał. Rogera już tu nie ma, więc Nole nie ma jak się zrewanżować. Może pójść w tany i zrobić show, żeby o nim mówili tyle samo co o RF, a może też odbić sobie na Tsondze.
Wydaje mi się, że nieważne, czy będzie robił show czy będzie chciał pokazać swoją dominację, to i tak wygra. Myślałem, że dadzą z @1,15 ale skoro jest @1,31 to pobieram to w dublu z Rafterem.

macko18 +2 Punkty (Nie pomagam dla reputek, więc nie trzeba było :) Jak znam odpowiedź na pytaie, to po prostu odpowiadam.)
anaruku88 +2 Punkty
magician 2,9K

magician

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ivanisevic vs Rafter 1 @1,53 betcity/ @1,57 bet365 3,5j. ✅ 6:1
Ivanisevic -1,5 vs Rafter 1 @1,83 betcity 0,5j ✅ 6:1

Po tym co pokazali dzisiaj obaj panowie, to nie mam wątpliwości, że jeśli nie stanie się kataklizm, to Goran to wygra. Po prostu dzisiaj był na poziomie gwarantującym wyrównaną walkę z Markiem Philippoussisem, rewelacją tegorocznej edycji. Potrafił wracać do gry (m. in. wtedy, kiedy Kangur serwował po seta), swoją agresywną grą wymuszał minimalne błędy w dokładności przeciwnika i tym samym mecz nie był do jednej bramki i Mark był pod koniec na tyle nerwowy, że starał się oszukać sędziego i przeciwnika z czasem ???? (tie break jest grany na czas- 5 minut). W ostatnich spotkaniach dodatkowo Goran jakby lepiej serwuje. Żadnych problemów ze zdrowiem nie ma i jeśli Rafter nagle nie zacznie... hmm nie wiem w sumie co miałby zacząć robić, bo 1. serwis już nie jest tak potężny jak kiedyś, biegać już też tak szybko nie potrafi... Po prostu musiałby zagrać fantastycznie z głębi kortu (a to by było dziwne) + potrzebowałby bardzo dużej ilości UE ze strony Chorwata. Liczę mocno na Gorana, powinien odbić sobie dzisiejszą minimalną porażkę + co bardzo ważne, dać ważne gemy swojej drużynie (Royals walczy wciąż o 1. miejsce z Aces).
Kolejne typy później, wiem już co zagram, ale czekam na kursy.

kombajn +8 Punkty
magician 2,9K

magician

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
2. dzień International Premier Tennis League w Dubaju
Piszę teraz, bo za 2-3 h jak zaczną się mecze, mogę nie mieć czasu.
Wydaje mi się, że Sampras nie zagra dziś i zastąpi go Santoro. Jest jednak szansa na to, że zagra i wtedy można śmiało stawiać przeciwko niemu (czyli na Marka Philippoussisa). W razie zmiany zawodnika mamy zwrot. Najrozsądniej chyba będzie zagrać to, a przy zmianie przeciwnika i po wystawieniu nowych kursów na pojedynek Philippoussis vs Santoro pograć na tego drugiego. Oczywiście nie wiem jakie kursy wystawią na to spotkanie, ale kursy &gt;2,00 bym brał. Minimalnie mniejsze też do gry.
Zawsze też można postawić zakład na konkurencję na Men’s Legends Single w ciemno, bo kursy powinny faworyzować Marka (skoro planowo jest wystawiony Sampras) i liczyć na zmianę w Aces.
Można teoretycznie pograć też i Marka z Petem, i zakład na konkurencję w Uni na Aces. (i np. wyjść na zero przy braku zmiany i wygranej Marka, lub w razie zmiany: zwrot za Marka i kupon w grze na konkurencję na Legendę Aces- tyle że podwójna wtopa, jeśli Mark przegrałby z Petem :razz ????
1. WARIANT
Nie widzę sensu, żeby Sampras miał zagrać tu z najwyżej obecnie notowanym zawodnikiem. Jego drużyna wygrywając jutro i zgarniając 4 punkty, może mieć bardzo dobrą sytuację do obrony 1. miejsca w sobotę. Kolejna auto destrukcja Samprasa na pewno by się temu nie przysłużyła. Jak znowu wejdzie na kort i zgarnie jakieś 1:5, czy 0:5, to wtedy z Markiem już nawet Santoro nie pomoże. Może i zagra jeszcze w tym turnieju, ale według mnie najrozsądniej by było, żeby zrobił to w sobotę i w dodatku tylko wtedy, kiedy Aces będą mieli zapewnione 1. miejsce na 99%.
Jeśli dojdzie do tego meczu, to nie widzę innej możliwości, niż pewna wygrana Kangura. Sampras może i będzie grał tu co raz lepiej, ale dzisiaj nie pozwolili mu grać w singlu, czyli do wielkiej formy nie doszedł ;] Wczoraj pisałem o Samprasie z Rafterem, jutro zagra z DUŻO lepszym przeciwnikiem, a dają prawie taki sam kurs. Korzystać, nie pytać. A jak pytać, to czytać wcześniejsze posty.
Philippoussis vs Sampras 1 @1,51 betcity/ @1,50 bet365 ZWROT //Santoro za Samprasa
2. WARIANT
Aces Men&#39;s Legend vs Mavericks Men&#39;s Legend 1 @ Uni.bet brak kursu póki co ✅6:3
Pisałem już analizę pośrednio do meczu Santoro vs Philippoussis. Co się zmieniło od tego czasu? Otóż Mark jest w dalszym ciągu niepokonany, gra kapitalnie, jego wysoka klasa w trzymaniu piłki w korcie, duża umiejętność zmian kierunków uderzeń nawet pomimo mocniejszych piłek oraz świetny serwis sprawiają, że dominuje nad innymi. Przez pare dni nieobecności bukmacherzy zapomnieli chyba jednak o 2. dominatorze, a mianowicie o francuskim tenisiście- Fabrice Santoro.
Polecam akcję z 15:10
www.youtube.com/watch?v=BSOT24TryNg
Ogólnie to nudny mecz, Rafter zagrał słabo (jego styl gry został ograniczony przez Francuza), Patrice kontrolował w 100% spotkanie, przy 5:0 się trochę rozluźnił, stracił 1 swoje podanie, ale później przy 5:3 już wygrał kolejne do 0 i potwierdził dominację w tym spotkaniu. Wiele wysiłku go to raczej nie kosztowało.
Patrice ostatnio zastąpił Samprasa, kiedy ten był demolowany przez kapitalnie grającego Ivanisevica. Wszedł i ze stanu 1:4 *0:40 zdołał ugrać jeszcze 2 gemy, w tym łamiąc raz Gorana. Wszedł kompletnie nierozgrzany, a był w stanie całkowicie zamieszać w głowie Chorwatowi. Fabrice to przede wszystkim taktyka, szalenie dokładne slajsy, zmiana rytmu backhandem, usypianie przeciwnika (chociaż ciężko nazwać usypianiem pozornie łatwy slajs po skosie, który to jednak po odbiciu się od nawierzchni ucieka bardzo podstępnie spod rakiety przeciwnika ;)) i wtedy kiedy uzna za stosowne (a wyczucie ma) startuje szybko do siatki i zabija kapitalnymi volleyami. Technika wyborna, chyba najlepiej ze wszystkich tu byłych gwiazd uderza niskie volleye na siatce, po prostu miód ???? w dodatku nie tyle przebija jakiegoś placka, co właśnie uderza w dobre miejsce kortu. Nie dość, że technika, to jeszcze jest wsparta kapitalnym poruszaniem się (a nie sprawia takiego wrażenia na 1. rzut oka). Tego poruszania się brakuje Rafterowi obecnie, Samprasowi a także tego może zabraknąć... Philippoussisowi. Mark porusza się bardzo dobrze, ale nie ukrywajmy, nie miał dotychczas styczności z takim technicznym i jakby nie patrzeć, &quot;denerwującym&quot; stylem gry. Sam nie gra na hurra, czasem zwalnia tempo akcji, potrafi je zmienić, jednak daleko mu do Fabrice Santoro. Otóż Francuz nie będzie grał tak siłowo i z błędami jak Ivanisevic i Rafter, nie będzie grał tak przeciętnie jak Pioline, a także nie pokaże braku ogarnia, kondycji i wszystkiego co możliwe jeśli chodzi o motorykę, jak to zrobili Agassi z Samprasem.
Santoro vs Philippoussis 1 po wystawieniu kursów na danych zawodników
e: @2,50 na Santoro pobrane ✅6:3
Tak pisałem ostatnio (bez)pośrednio o ich meczu.
Moya zapewniał, że robi wszystko żeby wrócić do gry, dziękował lekarzom za pomoc i ogólnie myślę, że jest szansa, że zagra w jutrzejszym meczu. Przynajmniej powinien zacząć. Santoro gra kapitalnie, ostatnio odpuścił mecz z niewiadomych powodów (TT IPTL życzył mu szybkiego powrotu), ale skoro jest wpisany w terminarz, to powinno być wszystko ok. W końcu facet grał wszystkie mecze od początku i nawet jeśli nic mu się nie przydarzyło, to bardzo mądre by było odpuszczenie 1 meczu. Jeśli nic mu nie jest, to powinien wygrać z Carlosem (co już raz tu zrobił). Fabrice z meczu na mecz pokazywał jeszcze większą klasę, nabrał ogromnej pewności siebie i wyraża ją poprzez wybór coraz to trudniejszych uderzeń, nie ma w jego oczach strachu, jest pasja i zapewne duma, że jest wielbiony tak przez kibiców, jak i przez resztę teamu. W składzie ma pobratymca Monfilsa i widać, że ogólnie wszystko mu tu odpowiada. Jeśli zdrowie pozwoli, to odeśle Carlosa z kwitkiem (według mnie nie tak wysoko jak ostatnio to wygrywał w ostatnich meczach, ale jednak widziałbym jakieś 6:4). Jednak tak samo możliwe jest to, że zastąpi go Philippoussis i dojdzie w końcu do starcia najlepszych póki co emerytowanych tenisistów tego turnieju. Jeśli dojdzie do meczu bezpośredniego od 1. minut między panami. Ostatnio przed meczem, w którym Santoro ostatecznie został zastąpiony przez Pioline, pisałem tak.

Zdania nie zmieniam, o ile oczywiście nie okaże się, że Santoro doskwiera jakaś kontuzja.
Możliwa będzie sytuacja, gdzie Mark wejdzie dopiero po paru gemach za Carlosa, a wtedy zwycięstwo Francuza byłoby jeszcze pewniejsze.

kuba86 +8 Punkty (za streamy :browar:)
anaruku88 +2 Punkty
carlic +3 Punkty (dobra robota z tą Ligą;))
kontekst +4 Punkty
majestro +6 Punkty (Santoro :))
K 0

kubaradosz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
chrzanów
Witam,mam pewien problem z kuponami na bwin.com. Mianowicie mecze powinny odbyć się już dawno ale kupony dalej pozostaja otwarte,brak jakichkolwiek informacji na temat tego czy sie odbyly,czy je zakonczono badz jaki był wynik.
TUTAJ ZAMIESZCZAM NAZW TYCH MECZY,JEZELI KTOS JEST W STANIE MI POMOC LUB UDZIELIC INFORMACJI BEDE BARDZO WDZIECZNY ????
ITF Women - Sousse (TUN) - Doubles - Hard V. Klaric/N. Verster - G. Fedosenkova/E. Raszkiewicz
ITF Women - Sousse (TUN) - Doubles - Hard N. Fossa Huergo/N. Piludu - J. Pieri/T. Pier

ITF Women - Sousse (TUN) - Doubles - Hard E. Cascino/M. Njoze - K. Kaminkova/A. Wessel

magician 2,9K

magician

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
3. dzień International Premier Tennis League w Dubaju- FINAŁ
Jeśli chodzi o 1. miejsce, to sprawa jest już rozstrzygnięta- wygrywa Indian Aces, ponieważ przed jutrzejszym dniem mają 5 punktów przewagi nad Royalsami i 7 nad Mavericksami. (Przypominam: 4 pkty za zwycięstwo, 2 pkty za przegraną przy zdobyciu minimum 20 gemów, 1 pkt przy minimum 10 ugranych gemach).

Tak więc jasna sprawa, Aces mogą już wystawić Samprasa (ew. Pioliniego) w singlu legend, zamiast zamęczać i tak już mocno eksploatowanego Santoro.
Ważne też jest, że Mavericks i Royalsi będą walczyć do końca o 2. miejsce, a Slammersi pozostaną już na 4. miejscu.
Ogólnie, to na jutro już niczego normalnymi stawkami (czy zwiększonymi, jak na przykład dzisiaj) nie gram. Pójdzie lekko prawdopodobnie tylko coś takiego:
Philippoussis vs Rafter 1 @1,40 bet365 ✅
Ivanisevic vs Sampras 1 @1,40 bet365 ZWROT
AKO: 1,96
0,5 j
Nie ma sensu, żebym po raz kolejny pisał o tych zawodnikach. Kto śledził moje wcześniejsze wpisy, wie dużo o danych zawodnikach, a także o tym, jak wyglądali w starciach bezpośrednich.
Kursy nie powalają, ale obaj panowie, Mark i Goran, to zawodnicy Mavericks i Royals, a więc będą tu walczyć o zwycięstwa i kolejne punkty dla swojej drużyny.
Mavericks vs Slammers 1 @1,83 bet365 0,5j ✅
Główny argument opisałem wyżej- walka o 2. miejsce kontra brak możliwości awansu.
Philippoussis powinien sobie odbić dzisiejszą porażkę z Santoro i dać być może spory handicap swojej drużynie. Debel i mikst według mnie też z przewagą tego teamu. Martwi mnie za to Flipkens, bo jeśli Daniela utrzyma grę, to będzie gorąco. W singlu będzie wyrównana walka z Berdychem mimo wszystko jako minimalnym faworytem. Dzisiaj grał bardzo dobrze, z kolei wczoraj Jo zagrał kapitalnie. Dzisiaj już gorzej... Obaj zawodnicy trochę chimeryczni i notują podobne skoki formy w czasie tego turnieju. Póki co oba spotkania tutaj między tymi panami wygrał Francuz.
Może jeszcze coś dodam, jak inne buki dodadzą ofertę.
e:
Hantuchova vs Flipkens 1 @2,50 bet365 0,5 j ⛔ 3:6
Dobra, robię coś, czego nie robiłem od miesięcy, czy nawet lat- stawiam na Danielę :razz: ta kobita po ośmieszaniu się w pierwszych meczach, nagle zyskała taką pewność siebie, że chodzi jak przecinak. Dzisiaj zdemolowała Woźniacką, wcześniej powalczyła z Aną (5:6). Zawodniczka strasznie chimeryczna i jutro może zagrać jak Urszula Radwańska, ale że dają taki kurs, to według mnie jest lekkie value. Sam bym wystawił 50/50- albo zagra tak jak gra tu od paru meczów i wtedy raczej wygra z Flipkens, albo zagra tak jak gra od paru lat i będzie jej bardzo ciężko nawiązać walkę z regularną Kirsten.
Jutro krótkie podsumowanie turnieju ;)

miesza7 +4 Punkty
kuba86 +8 Punkty (ojj zebrało się, piękna robota w dziale przy tym ITPL, szkoda, że monolog, ale zawsze wielki :plus: + za streamy wczoraj <3)
matkowsky +3 Punkty (Za koty :D)
duzyesz +4 Punkty
magician 2,9K

magician

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Pare osób mnie już pytało, jak to wyszło tak ogólnie, licząc turniej jako całość. Tak więc zamieszczam:
Podsumowanie International Premier Tennis League 2014 (29.11- 13.12):
Łącznie zakładów rozliczonych (bez zwrotów): 30
Zakłady wygrane: 21
Zakłady przegrane: 9
% zakładów wygranych: 70 %
Suma stawek (nie wyjdzie to zbyt korzystnie dla yieldu, bo czasem zapominałem dawać stawek, ale po prostu potraktowałem to tak, że: brak stawki= 1j): 34,50j
Zwrot: 44,95j
Yield: 30,29 %
Policzyłem jeszcze yield w sytuacji, gdyby nie było możliwości zmiany zawodnika w trakcie, ponieważ według mnie ten przepis jest zły i być może nawet zostanie zmieniony w przyszłym roku (zamiast 4 zwrotów- 3 plusy i 1 minus).
Suma stawek: 44,50j
Zwrot: 62j
Yield: 39,33%
Jak widać, jeśli ten zapis w regulaminie zmieni się w przyszłych rozgrywkach, będzie to bardzo korzystne dla obstawiających :cool:
Mam nadzieję, że udowodniłem paru osobom, które pisały mi mało optymistyczne pw na początku, że taka forma turnieju, to nie tylko przyjemność z grania, ale też możliwość zarobku. ;)

aka-shakal +18 Punkty (Podziwiam, że Ci się chciało śledzić tą tenisową padaczkę, pseudo turniej :). Pozdrawiam.)
roxanne +21 Punkty
widzu +19 Punkty
bizon91 +8 Punkty (Good job :))
vader +10 Punkty (slędzę i :spoko:)