>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Turniej Czterech Skoczni 2019/2020 (28.12.2019 - 06.01.2020)

Status
Zamknięty.
E 536

elalma

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krakow
Innsbruck kto lepszy
Aschenwald P. - Leyhe S. 1 1.65 fortuna

Trzeci konkurs w ramach Turnieju Czterech Skoczni odbędzie się w austriackim Innsbrucku. Moim zdaniem reprezentant gospodarzy Philipp Aschenwald będzie na koniec tych zawodów lepszy od Niemca Stephana Leyhe. W klasyfikacji turnieju po 2 konkursach wyżej jest niemiecki zawodnik, ale to wynik słabszego konkursu Austriaka w Ga-Pa. Liczę, że "u siebie" z lepszej strony pokaże się Aschenwald. Co prawda na obu treningach lepszy był Leyhe, ale za każdym razem miał lepsze warunki. Przy w miarę podobnych warunkach (bazując na dostępnych przelicznikach) w kwalifikacjach lepszy okazał się Aschenwald. W pierwszej serii będą mam nadzieję skakać przy w miarę podobnym wietrze, co powinno być plusem dla Austriaka. W Pucharze Świata wyraźnie lepszy jest
Aschenwald i mam nadzieję, że we własnym kraju to potwierdzi.

otekos 951

otekos

Mistrz Czterech Skoczni
Reaction score
0
Punkty
0
Leyhe - Forfang 1 1.55 eFortuna
Witam, dzisiaj mam do zaproponowania typ na Niemca z parze z Norwegiem. Leyhe skakał w każdej próbie na tej skoczni lepiej, widać, że u niego forma rośnie. Lubie grać przeciwko Forfangowi, ponieważ jest on bardzo nierównym skoczkiem. Często nie potrafi oddać dwóch dobrych skoków. Natomiast Leyhe tutaj bardzo poprawnie, ciągle kręci się w top 10. Dla porównania wyniki serii treningowych oraz kwalifikacji
Leyhe - 2 4 10
Forfang - 10 30 27
Także widać tutaj ogromną różnicę. Jedyne co może być na minus, to to że Leyhe zazwyczaj lepiej wypada na treningach/kwalach niż na samych zawodach. Powodzenia

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
ranczo0123 +24 Punkty
kakashi 224

kakashi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

Aschenwald P. - Prevc P. 1 @ 1.55 fortuna

Aschenwaldowi ostatni konkurs w Ga-Pa nie wyszedł, zajął 25 miejsce. Będzie chciał uwodnić przed własną publicznością, że był to tylko wypadek przy pracy. W 1 serii treningowej lepszy okazał się Prevc, który ją wygrał, Aschenwald był 11. W II serii treningowej Austriak zajął 8 miejsce a Słoweniec 10. W kwalifikacjach Philipp zajął 3 miejsce (131 m), pokonując Prevca (124 m) z przewagą 11,3 pkt. Jak widać Asechenwald w Innsbrucku z każdym skokiem zajmuje to coraz wyższe pozycje. Natomiast u Prevca w Innsbrucku każdy kolejny skok jest gorszy od poprzedniego. Asechenwalda stać na powalczenie o podium w dzisiejszym konkursie.

Aschenwald  - Prevc (Innsbruck)

I Seria treningowa: 11-1
II Seria treningowa: 8-10
Kwalifikacje: 3-16

S 6K

sztabson_93

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Podkarpacie
Aschenwald - Johannson
Aschenwald 
@1.60 fortuna 

Idzie masowka na przeróżne typy związane z młodym austriackim skoczkiem i jest to jak najbardziej zrozumiałe. Wielu przewidywało że na skoczniach u siebie będzie mocny i potwierdził to dziś w kwalifikacjach do konkursu w Innsbrucku zajmując bardzo wysokie 3 miejsce. Johannson w tym sezonie skacze równo ale z odległością bywa różnie w przeciwieństwie do poprzedniego sezonu w którym regularnie wskakiwal do czołówki. Kwalifikacje z jego strony wyszły średnio bo zakończył je na 17 miejscu skaczącz aż 10 metrów bliżej od Aschenwalda. Uwazam że bardzo wiele w tym pojedynku przemawia na korzyść autriaka, moim zdaniem walka toczyć się będzie o zupełnie inne cele. Norweg z pewnością cieszył by się z zajęcia miejsca w pierwszej dziesiątce a młody Aschenwald wie że stać go na podium ba może nawet zaskoczy wszystkich i sprawi niespodziankę jak Lindvik na skoczni w Ga-Pa. Widzę w tym kursie delikatne value i uważam że warto pograć ten zakład. 

betideologi 1,9K

betideologi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
INNSBRUCK  -   Klas. Końcowa

Geiger K.    1-3  @ 2.0   Fortuna

Patrząc  na  wczorajsze  kwalifikacje  nie  sposób oprzeć  się  wrażeniu że  szanowne " jury"  dosyć  swobodnie  i wybiórczo  traktuje  zagadnienie  przyznawania  not  poszczególnym  zawodnikom. O ile  nie  można  za  bardzo  przyczepić  się  do dwóch skoków  Niemca o  tyle  inni  startujący  są traktowani  po  macoszemu  dostając  niższe  cenzurki  przy  zbliżonych  skokach  jeśli  idzie  o  styl  i  odległość. Chodzi  oczywiście  o  większość  spoza  lobby  niemiecko - austriackiego. Geiger  jako Niemiec  wyraźnie na  tym  skorzystał  według mnie  i  można  przypuszczać że  w  konkursie  głównym  ta tendencja się  nie  zmieni.
Poziom  jest mocno  wyrównany  i  do  Top - 3  kandyduje  minimum 6-7  skaczących tak  więc  prawdopodobnie  o  miejscach  w  czołówce  zadecydują  detale  punktowe. Obawiam  się  że  znów  jak  dotychczas  Niemiecko - Austriacki team   będzie  ciągnięty  za  uszy  w  górę jeśli  spełni  odpowiednie  kryteria  skacząc  w  miarę poprawnie. Oczywiście  Geiger  jest  na tyle  dobrym  zawodnikiem  że i  bez  tej  pomocy  jest  w  stanie  odegrać  czołową  rolę  dzisiaj , ale  jako  główny   i  długo wyczekiwany  przez  Niemców  kandydat  do  wygrania  całego  cyklu  TCS  raczej  pod  górkę  ze  strony  rozjemców  miał  nie  będzie.
Myślę  że  warto  to  wziąć  pod  uwagę  i zagrać  taki  zakład.

megeczupal 130

megeczupal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Stoch - Ito 2@ 2.03

Daiki Ito ze skoku na skok coraz mocniejszy , widać że wraca do swojej formy sprzed paru lat. Na pierwszym treningu 3 miejsce , później pewny swojej formy opuścił drugą serie treningową. W kwalifikacjach spokojny skok na 14 lokatę , pokonując Kamila Stocha o 3.2 pkt . W ostatnich zawodach Ito był 5 a Stoch 19. Kamil sam w wywiadach powtarza że nie wie co jest że tak mu słabo idzie i narazie ciężko będzie o poprawę. Dzisiaj Ito wygrywa na luzie z Kamilem a kurs złoto sam to pobieram do kuponu. 

T 1K

tofik015

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Lindvik wygra, @5,00  

Realnych kandydatów do zwycięstwa widzę tutaj 6. Każdy z nich może "zaskoczyć" czy trafić na lepsze warunki czy formę dnia i zgarnąć zwycięstwo, zwłaszcza przy tak nie wielkich różnicach jak w kwalifikacjach. Jednakże widzę tutaj nie wielkiego faworyta którym dla mnie jest Lindvik. W Ga-Pa zaskoczył i wygrał konkurs a tutaj również bardzo dobrze sobie radzi, prezentując się ze skoku na skok coraz lepiej. Kwalifikacje wygrał a w porównaniu z bezpośrednimi rywalami miał gorsze warunki, oprócz Dawida który trafił na bardzo złe warunki. Najgroźniejszym rywalem z top6 kwalifikacji sądząc również po treningach wydaje się Kraft, ale w konkursach TCS do tej pory rozczarowywał a jak będzie tutaj to też jest lekki znak zapytania. Natomiast Lindvik po ostatnim zwycięstwie może jeszcze zyskać na pewności siebie i tutaj z rozpędu zanotować następne zwycięstwo, zwłaszcza, że nie powinna na nim ciążyć jakaś wielka presja wyniku 

maite-radar +12 Punkty (Nie gram skoków, ale kurs imponujący :))
ranczo0123 +24 Punkty
M 811

mijon

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
opole
cytat z dnia 4 stycznia 2020 10:53 przez tofik015Lindvik wygra, @5,00

Realnych kandydatów do zwycięstwa widzę tutaj 6. Każdy z nich może "zaskoczyć" czy trafić na lepsze warunki czy formę dnia i zgarnąć zwycięstwo, zwłaszcza przy tak nie wielkich różnicach jak w kwalifikacjach. Jednakże widzę tutaj nie wielkiego faworyta którym dla mnie jest Lindvik. W Ga-Pa zaskoczył i wygrał konkurs a tutaj również bardzo dobrze sobie radzi, prezentując się ze skoku na skok coraz lepiej. Kwalifikacje wygrał a w porównaniu z bezpośrednimi rywalami miał gorsze warunki, oprócz Dawida który trafił na bardzo złe warunki. Najgroźniejszym rywalem z top6 kwalifikacji sądząc również po treningach wydaje się Kraft, ale w konkursach TCS do tej pory rozczarowywał a jak będzie tutaj to też jest lekki znak zapytania. Natomiast Lindvik po ostatnim zwycięstwie może jeszcze zyskać na pewności siebie i tutaj z rozpędu zanotować następne zwycięstwo, zwłaszcza, że nie powinna na nim ciążyć jakaś wielka presja wyniku

Myśle że lindvik sie spali brak jeszcze tego doswiadczenia, ale kto wie moze ten błysk i dzis pokaże, aczkolwiek stawiałbym mimo wszystko na Ryoyo

matelke222 1,9K

matelke222

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

Kot vs Hula typ 1 Innsbruck kto lepszy  1.55. @ fotuna

Bezpośredni pojedynek dwóch Polaków. Obaj są dalecy od najlepiej formy i rozczarowują swoimi wynikami. Porównując dyspozycję obu przemawia ona na korzyść Kota. We wszystkich skokach w Insbrucku Kot był wyżej od Huli. Dodatkowo w dwóch ostatnich konkursach TCS Maciej był wyżej od Stefana. Nie były to duże różnice, ale zawsze udało się zawsze dalej skoczyć. W Obersdorfie udało się im  zakwalifikować nawet do drugiej serii i na przestrzeni dwóch skoków Kot był wyżej. W GAPA obaj nie zakwalifikowali się, ale Kot był blisko.  Dzisiaj raczej tego nie powtórzą i skończą swój występ w pierwszej serii. Obaj mają bardzo trudnych rywali.  Są minimalne szanse na bezpośrednie zwycięstwo w rywalizacji KO. Delikatnie większe szasnę ma Kot. Rok temu Kot nie startował na tej skoczni. Hula był rok temu 30. Różnica w klasyfikacji ogólnej miedzy nimi jest spora wynosi około 20 punktów. Kot jest na miejscu 29 a Hula jedna lokatę niżej. Kurs wysoki wg mnie. warto spróbować. NIE wiem co przemawia za tak wysokim kursie. Polecam.

c1amak 1,7K

c1amak

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
pl

Kubacki - Aschenwald, typ 2, kurs 2,4 STS, stawka 5/10

Ja szanse oceniam 50/50 czyli kurs widziałbym w okolicach 1,85 tutaj. Dwie ważne wg mnie sprawy: czy Dawid wytrzyma (w przeszłości różnie z tym było) i jak zaprezentuje się Aschenwald u siebie. W kwalach i treningach było tak

1.trening: 5-11
2.trening: 7-8
Kwalifikcje: 6-5

——————————

Hayboeck - Sato Y. typ 1, kurs 1,57 STS, stawka 7/10

Wg mnie Sato może mieć problem z wejściem do 2.serii. w Austrii forma wyraźnie słabsza. Trafił w KO na Junshiro Kobayashiego. Nie jest faworytem a o LL ma z kim powalczyć. Hayboeck KO powinien przejść. Skacze u siebie a to zawsze plus. 

1.trening: 27-23
2.trening: 21-25
Kwalifikacje: 23-43

——————————

Tande - Bickner, typ 1, kurs 1,55 STS, stawka 9/10

Najpewniejszy typ dla mnie. Tande z powodu kontuzji skacze w kratkę, raz na top10 a innym razem słabo. Jednak w KO wygra i awansuje a Bickner nie przejdzie KO i wg mnie na LL nie ma szans. Gram mocno. 

1.trening: 13-41
2.trening: 11-50
Kwalifikacje: 30-22

ranczo0123 +24 Punkty
kamillo91 2,3K

kamillo91

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z internetu
Seria próbna po mojemu ;)
Start 12:30    STS 

walter_hofer 29

walter_hofer

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Panowie na dzisiaj przygotowałem cztery mocne uderzenia. Trzymam się dalej Stefana Krafta i wierzę w jego dzisiejszy sukces, bo wczoraj pokazał, że go na to stać. Podobnie z Timim Zajcem, który wczoraj konsekwentnie skakał daleko, w przeciwieństwie do Kamila. Junshiro i Constantin prezentują się zdecydowanie lepiej od swoich oponentów (w niemal każdej próbie), dlatego dodaję ich do tego zacnego kuponiku.

R.Kobayashi - S.Kraft 2  2.10
K.Stoch - T.Zajc 2  1.98
J.Kobayashi - T.Takeuchi 1  1.47
C.Schmid - S.Ammann 1  1.52
KURS: 9.29
STS 

M 80

makalele007

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
cytat z dnia 3 stycznia 2020 20:32 przez makalele007Bukmacher betsson znowu daje promocje obok ktorych nie idzie przejść obojętnie.
aschenwald-stoch 1
lindvik-eisenbichler-1

+

isztwan 2,9K

isztwan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Panowie bo ja to pojęcia nie mam o co kaman. Potrafi ktoś odpowiedzieć, czy Ryoyu Kobayashi ma szanse w turnieju czterech skoczni  po poniedziałkowym konkursie wyprzedzić Kubackiego. Co by się musiało stać aby tak było ? 

jozzy22 12,8K

jozzy22

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Skawina
cytat z dnia 4 stycznia 2020 19:59 przez isztwanPanowie bo ja to pojęcia nie mam o co kaman. Potrafi ktoś odpowiedzieć, czy Ryoyu Kobayashi ma szanse w turnieju czterech skoczni  po poniedziałkowym konkursie wyprzedzić Kubackiego. Co by się musiało stać aby tak było ? 

Nic takiego wybitnego musi tylko odrobic 14 pkt straty

Status
Zamknięty.