>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Transfery w sezonie 2009/2010 oraz ciekawostki

Status
Zamknięty.
doberman 4,1K

doberman

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Unibet sponsorem tytularnym I ligi
Szwedzka firma bukmacherska Unibet będzie sponsorem tytularnym I ligi piłkarskiej - poinformował w sobotę prezes PZPN Grzegorz Lato.
Umowa ma zostać podpisana w najbliższych dniach, a w jej ramach firma otrzyma szeroki pakiet reklamowy na dwa sezony.

- Cieszymy się z możliwości sponsorowania Piłkarskiej Ligi Polskiej. Mamy nadzieję, że firma Unibet, jako sponsor tytularny ligi, przyczyni się istotnie do rozwoju polskiej piłki - zaznacza szefowa marketingu Unibet w Polsce Katarzyna Davies.

źródło: sport.tvp.pl

baqu 625

baqu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Mindfields?
Mięciel piłkarzem Legii Warszawa

Pięciokrotny reprezentant Polski Marcin Mięciel ponownie zagra w Legii Warszawa. 33-letni napastnik podpisał z wicemistrzami ekstraklasy kontrakt na sezon 2009/2010 - poinformował w poniedziałek stołeczny klub piłkarski na oficjalnej stronie internetowej

- Wielokrotnie podkreślałem, że po zakończeniu zagranicznych wojaży chcę wrócić do Legii. Temu klubowi zawdzięczam praktycznie wszystko - powiedział Mięciel portalowi legia.com. - Mam jakieś doświadczenie, bowiem rozegrałem ponad 300 meczów w ekstraklasach: polskiej, niemieckiej i greckiej. Strzeliłem w nich ponad 100 goli. W Legii cel jest zawsze ten sam - podwójna korona - dodał.

Kilka dni temu Mięciel rozwiązał, za porozumieniem stron umowę z VfL Bochum i już wówczas wszystko wskazywało, że wróci - po ośmiu latach przerwy - na Łazienkowską.

Władze Legii Warszawa od dawna szukały napastnika, będącego nie tylko konkurentem, ale i alternatywą dla Takesure Chinyamy. Sprawa stała się priorytetowa po kontuzji jaką odniósł zawodnik z Zimbabwe, król strzelców ekstraklasy w sezonie 2008/2009 (wspólnie z Pawłem Brożkiem z Wisły Kraków).

Mięciel grał w Legii w sezonie 1994/1995, a potem w latach 1996-2001. Z warszawskim zespołem zdobył mistrzostwo oraz po dwa razy Puchar i Superpuchar Polski. Później występował w Borussii Moenchengladbach oraz greckich drużynach: Iraklisie i PAOK Saloniki. Od 2007 roku grał w VfL Bochum.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
WWA
Marcin Mięciel podpisał kontrakt z Legią ! :razz:
&quot;Marcin Mięciel ponownie związał się z Legią! Dzisiaj &quot;Miętowy&quot; podpisał roczny kontrakt.
Dla Mięciela jest to druga przygoda z naszym klubem. Wcześniej napastnik urodzony w Trójmieście reprezentował legijne barwy w latach 1994 - 1999. &quot;Miętowy&quot; wystąpił w 173 meczach ligowych i strzelił w nich 51 goli. W tym czasie wywalczył mistrzostwo Polski oraz dwa Puchary Polski i dwa Superpuchary. Należy do nielicznego grona zawodników, którzy pamiętają Ligę Mistrzów z Legią z boiska.
Od 2001 roku Mięciel kontynuował karierę w klubach niemieckich oraz greckich. Ostatni sezon spędził w VFL Bochum. Jego bilans w Bundeslidze to 35 meczów i 8 goli. W greckiej ekstraklasie wystąpił w 131 meczach i strzelił 40 goli.&quot;
Edit:Się spóźniłem ????

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Piotr Rocki zawodnikiem Podbeskidzia

Po sezonie spędzonym w Legii Warszawa Piotr Rocki przeniósł się do Podbeskidzia Bielsko-Biała. Piłkarz, który przez większą część sezonu był rezerwowym zawodnikiem w stołecznym klubie, związał się z Podbeskidziem na jeden rok. Po upływie tego okresu Rocki będzie mógł przedłużyć umowę o kolejne dwanaście miesięcy.

kuuba 28

kuuba

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nowogard / Warszawa
Pyskaty zawodnikiem Pogoni Szczecin!

Informacja przez dzień była utrzymywana w tajemnicy. Już przed spotkaniem z Flotą Świnoujście kontrakt z Pogonią podpisał 35-letni bramkarz Krzysztof Pyskaty.
- To prawda - mówi dyrektor klubu, Robert Dymkowski. - Umowa została podpisana już przed pierwszym sparingiem.
Kontrakt Pyskatego z Pogonią będzie obowiązywał rok.
- Zastrzegliśmy sobie opcję przedłużenia - tłumaczy Dymkowski.
Pyskaty występował dotąd m.in. w Koronie Kielce, Śląsku Wrocław i greckim APO Levadiakos. W polskiej ekstraklasie rozegrał 42 mecze.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Piekary Slaskie
Maciej Korzym został wypożyczony do GKS-u Bełchatów na rok z opcją transferu definitywnego - poinformowała oficjalna strona Legii Warszawa Legia.com.
- Zdecydowaliśmy się na ten ruch, ponieważ Maciek jest młodym zawodnikiem, który musi dużo grać. W Legii nie mógłby liczyć na regularne występy, dlatego wspólnie uznaliśmy, że wypożyczenie do GKS-u Bełchatów będzie najlepszym rozwiązaniem - powiedział dyrektor sportowy Legii Mirosław Trzeciak.
Ostatni sezon Korzym spędził na wypożyczeniu w Odrze Wodzisław Śląski.
źródło: http://www.90minut.pl

doberman 4,1K

doberman

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Andraz Kirm w czwartek podpisał kontrakt z Wisłą Kraków. 25-letni reprezentant Słowenii występujący do tej pory w NK Domżale związał się z mistrzem Polski na najbliższych 5 lat - informuje oficjalny serwis klubu.
- Bardzo się cieszę z podpisania kontraktu. Wiem, jakie są wobec mnie oczekiwania i jakie cele ma Wisła. Ja pomogę je zrealizować. Wiem, że przejście do Wisły to dobra decyzja – powiedział tuż po podpisaniu umowy nowy zawodnik Wisły Kraków.
Kirm wybrał już numer koszulki, w jakiej będzie grał w Wiśle – będzie to numer 17. Oficjalna prezentacja piłkarza, który występuje na pozycji lewego pomocnika, nastąpi po powrocie drużyny ze zgrupowania w Austrii.

doberman 4,1K

doberman

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Lechia Gdańsk podpisała 2-letni kontrakt z piłkarzem Cracovii Kraków Pawłem Nowakiem.
30-letni pomocnik wziął udział we wtorkowym treningu Lechii mając już sygnowaną umowę z gdańskim klubem. Jednak zanim będzie można na sto procent stwierdzić, że Nowak będzie w najbliższym sezonie występował w Lechii, należy jeszcze poczekać na werdykt PZPN, który ma jednoznacznie stwierdzić, czy ostatecznie wygasła umowa piłkarza z jego dotychczasowym klubem.
Źródło: lechia.gda.pl

slaviu 108

slaviu

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Dawid Kucharski w Hearts

Dawid Kucharski 24-letni były obrońca Lecha Poznań podpisał kontrakt z szkockim Hearts od Midlothian. Z końcem czerwca wygasła jego umowa z Lechem dlatego tez do Szkocji przenosi się na zasadzie wolnego transferu. Hearts zajęli w minionym sezonie 3 miejsce w szkockiej Premier League i zagrają dzięki temu w Lidze Europejskiej.

doberman 4,1K

doberman

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Już jutro piłkarzem Lecha Poznań zostanie Krzysztof Chrapek. &quot;Kolejorz&quot; doszedł do porozumienia z Podbeskidziem Bielsko-Biała w sprawie transferu 23-letniego napastnika.
W dniu wczorajszym rozmowy między stronami zostały wstrzymane, nie było bowiem kompromisu co do sumy transferu. Klub z Bielska-Białej żądał za Chrapka początkowo 1.5 miliona złotych, później niespełna 300 tysięcy złotych mniej, a ostatecznie przystał na kwotę w granicach miliona złotych.
Chrapek jutro przejdzie w Poznaniu testy medyczne, po których dojdzie do podpisania umowy. Warunki konraktu indywidualnego bowiem już z Lechem ustalił. Wychowanek Górnika Brzeszcze jest drugim zawodnikiem, który wzmocnił tego lata zespół Jacka Zielińskiego. Wcześniej na Bułgarskiej zameldował się Grzegorz Kasprzik.

doberman 4,1K

doberman

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Tomas Radzinevičius podpisał roczny kontrakt z Odrą Wodzisław Śląski. Kontrakt przewiduje opcję przedłużenia o kolejne 12 miesięcy.
Zawodnik ostatnio występował w Slovanie Liberec.

doberman 4,1K

doberman

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
GKS Bełchatów podpisał trzyletni kontrakt z pomocnikiem Odry Wodzisław Śląski Maciejem Małkowskim.
Występujący na pozycji lewego pomocnika Małkowski swoją piłkarską karierę zaczynał w MOSiR Jastrzębie Zdrój. Następnie występował w GKS-ie Jastrzębie, skąd trafił do wodzisławskiej Odry. Tam w minionym sezonie wystąpił we wszystkich 30 meczach Ekstraklasy, w których zdobył trzy bramki.

Bardzo dobra gra Małkowskiego nie uszła uwadze selekcjonerowi kadry Leo Beenhakkerowi, który powołał utalentowanego pomocnika na dwa zgrupowania w Turcji i Portugalii, podczas których zagrał z orzełkiem na piersi przeciwko Serbii i Litwie.

W drużynie Rafała Ulatowskiego Małkowski będzie grał z numerem &quot;8&quot;.

- Jako nowy zawodnik GKS-u Bełchatów bardzo się cieszę, że tutaj jestem, ponieważ założyłem sobie, by przejść z Odry do mocniejszego klubu i zrobić duży krok naprzód w karierze - powiedział tuż po podpisaniu kontraktu 24-letni pomocnik. - GKS z pewnością spełnia te wymogi i daje mi możliwość gry o najwyższe cele. Zdaję sobie jednocześnie sprawę z tego, że nie będzie łatwo i nikt nie da mi miejsca w składzie za darmo. Muszę ze wszystkich sił walczyć, by je sobie wywalczyć a jeśli tak się stanie to będę chciał udowodnić, że pieniądze, jakie bełchatowski klub za mnie zapłacił, były dobrą inwestycją.

- Postaram się jak najszybciej zrobić dużo dobrego dla nowego klubu w postaci wielu asyst i bramek - zakończył Małkowski.

źródło: GKS Bełchatów

D 0

damian_jb

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Były pomocnik Jagiellonii Białystok, Szymon Matuszek jest bliski przejścia do Gliwic. - Są prowadzone rozmowy z klubem z Okrzei, chcę zagrać dla Piasta - zdradza wychowanek WSP Wodzisław. Kartę zawodniczą 20-latka wykupił menadżer Janusz Pontus, który polecił niebiesko-czerwonym m.in. Kamila Wilczka oraz Kamila Glika.

- To też powód dla którego chcę grać dla zespołu z Górnego Śląska. Znam dobrze Glika i Wilczka, więc skoro im się udało, to dlaczego mi miałoby nie pójść? - pyta pomocnik.

To czy piłkarz mający w swojej metryczce Real Madryt pojedzie z kadrą Dariusza Fornalaka okaże się w ciągu kilku najbliższych godzin. - W piątek wszystko będzie wiadome, nie ukrywam, że chcę się pokazać sztabu szkoleniowemu, bo jeszcze nie miałem okazji - mówi Matuszek. - To ciekawa drużyna, w której nie boją się stawiać na młodych - dodaje.

Gracz nie rozmawia z innymi klubami. - Interesuje mnie obecnie Piast, jeżeli się nie uda to wtedy zacznę poszukiwania innego pracodawcy - zakończył.

W barwach Jagi, Matuszek zagrał piętnaście spotkań i strzelił jedną bramką. Defensywny pomocnik miałby tych występów więcej, ale w przerwie zimowej doznał kontuzji kolana na obozie w Turcji i dość długo ją leczył

D 0

damian_jb

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jak informuje serwis Sportslaski.pl Górnik Zabrze prowadzi rozmowy z Ensarem Arifoviciem. Jeżeli obie strony dojdą do porozumienia w sprawie kontraktu to nasz napastnik najprawdopodobniej przejdzie do Górnika za darmo.

Sam zainteresowany potwierdza informację o negocjacjach Górnikiem: Jest szansa, że będę grał w Górniku. Przedstawiłem już swoje warunki i czekam na odpowiedź lub negocjacje. Kiedy sprawa się wyjaśni? Może za pięć minut, a może za kilka dni

Pomimo, że Arifović ma ciągle ważny kontrakt z Jagiellonią to Górnik nie będzie musiał nic płacić Jadze za ten transfer. - Wszystko zależy od tego, czy dogada się z nowym klubem. Jeśli tak się stanie, to nie będziemy mu robić żadnych problemów. - zapewnia rzecznik prasowy Jagiellonii, Agnieszka Syczewska.
Działacze Górnika nie wiedzą co robia ;]

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Olawa
Bośniak Amir Spahic został nowym piłkarzem Śląska Wrocław. Zawodnik przeszedł w piątek testy medyczne i podpisał dwuletni kontrakt z opcją przedłużenia o kolejny rok.
Spahic trenował wraz z zespołem podczas zgrupowania w Niemczech. Piłkarz przyznał, że dobra postawa w sparingach oraz na treningach przekonała Ryszarda Tarasiewicza.
źródło: onet.pl

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
WWA
Mariusz Jop w przyszłym sezonie będzie występował w Wiśle Kraków. Pertraktacje kontraktowe zakończyły się sukcesem i reprezentacyjny obrońca podpisał z &quot;Białą Gwiazdą&quot; roczny kontrakt - poinformowała oficjalna strona Wisły Kraków.
Niedawno Jop rozwiązał kontrakt z FK Moskwa i gdy zdawało się, że podpisze kontrakt w Krakowie, na przeszkodzie stanęły problemy osobiste piłkarza, mówiło się, że miał on nawet zawiesić tymczasowo karierę piłkarską. Zawodnika nie zaprezentowano na wczorajszej konferencji prasowej i wydawało się, że temat jego gry w Wiśle ostatecznie upadł. Tymczasem negocjacje trwały dalej i Jop już niedługo przywdzieje koszulkę z białą gwiazdą na piersi. W drużynie z Krakowa będzie występował przez rok.
Źródło: oficjalna strona Wisły Kraków

bartek11 44

bartek11

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Były pomocnik APÓ Levadiakós Piotr Piechniak został nowym zawodnikiem Odry Wodzisław. Z doświadczonym piłkarzem podpisano dwuletni kontrakt.

W ekstraklasie Piechniak występował w barwach Dyskobolii Grodzisk Wielkopolski i Polonii Warszawa. Rozegrał 210 spotkań i strzelił 21 bramek.

źródło: Odra Wodzisław

doberman 4,1K

doberman

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Adam Mójta i Daniel Mariano Bueno podpisali kontrakty z Odrą Wodzisław Śląski.
Brazylijczyk Bueno był królem strzelców ligi maltańskiej, dzięki jego 23 golom Tarxien Rainbows FC uchronił się przed spadkiem. Teraz ma strzelać bramki dla Odry, co już pokazał w meczach sparingowych. Brazylijczyk podpisał trzyletni kontrakt.
23-letni Mójta ostatnio występował w Pelikanie Łowicz, zagrał w 15 meczach II ligi, strzelił 3 gole. Obrońca w swojej karierze grał również w Karkonoszach Jelenia Góra, Miedzi Legnica oraz Koronie Kielce.
źródło: Dziennik Zachodni

bartek11 44

bartek11

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Radosław Majewski najbliższy rok spędzi w Anglii, gdzie będzie reprezentował barwy klubu Nottingham Forest. Do klubowej kasy Polonii za wypożyczenie Majewskiego wpłynie 150 tys. euro, jeśli Anglicy zdecydują się wykupić Majewskiego będą musieli dopłacić 1,5 mln euro.

Ostatecznie Radosław Majewski zagra w meczu drugiej rundy eliminacji Ligi Europejskiej. Rywalem Czarnych Koszul AC Juvenes Dogana.

źródło: gazeta.pl

Status
Zamknięty.