to jest lotnisko wojskowe, czyli tak jakby "tajne", wszystkie wojskowe bazy są w lasach.
Ja nie twierdzę, że to jakiś spisek, zamach itd..
Dziwi mnie jednak skąd nagle takie zaufanie do Putina.
Z groźnego Władimira nagle stał się dobrym Władziem? Zaskakująca przemiana.
trudno mi powiedzieć, że widziałem na własne oczy, bo właśnie były one w ukryte w lasach, ogrodzone wysokim płotem z drutem kolczastym. Wstęp niestety wzbroniony. Pisząc "tajne", miałem na myśli to, co tam się dzieje, a nie, że nikt o nim nie wie.To Ty chyba nie widziałeś wojskowej bazy na oczy. Kawałek ode mnie jest jednostka wojskowa, Pułk Śmigłowcowy i jakoś za cholerę lasu tam nie ma. A jest lotnisko wojskowe. Nie jest "tajne", wszyscy o nim wiedzą. Więc nie gadaj głupot jak nie masz o czymś pojęcia.
Wiadomo jakie były realcje między Putinem i Kaczyńskim, teraz Putin wyczuł swoją szanse i stał się największym przyjacielem Polski i Donalda... to trochę dziwne, tak jak i dla mnie cała katastrofa.Ja nie twierdzę, że to jakiś spisek, zamach itd..
Dziwi mnie jednak skąd nagle takie zaufanie do Putina.
Z groźnego Władimira nagle stał się dobrym Władziem? Zaskakująca przemiana.
trudno mi powiedzieć, że widziałem na własne oczy, bo właśnie były one w ukryte w lasach, ogrodzone wysokim płotem z drutem kolczastym. Wstęp niestety wzbroniony. Pisząc "tajne", miałem na myśli to, co tam się dzieje, a nie, że nikt o nim nie wie.
A podejrzewam, że w Rosji wszystkie wojskowe lotniska są w jakimś stopniu ukrywane ze względu na ich czynny udział w działaniach wojennych. Także nie zarzucaj mi pisania głupot, bo widziałeś jedno lotnisko "kawałek od ciebie" i uważasz się sam za wielkiego znawcę.
Nawiązując do pogrzebu na Wawelu - w Krakowie mieszkańcy nie są zachwyceni. Słyszy się, że +Kaczyńscy nie powinni spoczywać w miejscu, gdzie leżą wielcy polscy poeci i królowie - niczym sobie na to nie zasłużyli. A i słyszałem zdania - co będzie, jeśli okaże się, że prezydent naciskał na pilotów - lądujcie tutaj i koniec - stanie się winnym śmierci 97 osób.
W mojej opinii - nie mieli z Krakowem niemal nic wspólnego, powinni być chowani na Powązkach w Warszawie.
Putin - to normalna gra polityczna. Wystraszył się i wiedział, że jeśli nic nie zrobi to będzie w pewnym sensie po nim. Przecież Putin i Lech byli wrogami politycznymi, Putin miał przez Niego same problemy w swoim kraju m. in. przez właśnie Katyń. Teraz wszystko robi by nikt nie myślał o spisku (bo takowego na 99% nie było), oraz oczywiście wszystko jest pod publike, nie tylko w europie i na świecie, ale też i Rosji. Teraz on jest tam traktowany jako wspaniały wódz, pomocny etc.
Szkoda że zaczynają się juz spory gdzie ma zostać pochowany. W Krakowie czy Warszawie. Tak samo było z Janem Pawłem II....
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7765667,Satelitarne_zdjecie_z_miejsca_katastrofy.html
ja nie wiem jak on chciał trafić w pas...
MArszalek oglosil do soboty zalobe . W niedziele jest pogrzeb pary prezydenckiej , czy tego dnia takze sa odwolane wszystkie imprezy itp ? To bardzo wazne ; /
idź sie przewietrz i pomyśl .Moim zdaniem pochowanie śp. Pary prezydenckiej na Wawelu to wstyd i niszczenie ostatnich symboli ważnych dla polskiego narodu. Bo czego dokonał prezydent po za tym że był dobrym człowiekiem i prezydentem , który zginął tragicznie... i na widzimisię Jaraosława Kaczyńskiego będzie leżał wśród królów, wieszczów, marszałka Piłsudskiego i W. Sikorskiego.
Jakbym mieszkał w Krakowie to bym poszedł dziś protestować!!!!