>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Trading przyszłością bukmacherki

R 40

raddik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam Panowie!;)
Niedawno skończyłem przeglądać u Was wszystkie tematy o tradingu sportowym. Niestety nie ma ich dużo, a temat trochę umierał więc postanowiłem założyć nowy ponieważ z Betfair jestem związany już od dłuższego czasu myślę, że będę mógł pokazać jak gram oraz pomóc osobom, które chciałyby zacząć;) dlatego zapraszam do dyskusji...
Na start mam jednak pytanie, jak dużo osób gra na Betfair? A może ktoś chciałby ale nie rozumie specyfiki giełdy?
Miałem u Was konto wcześniej, ale niestety zapomniałem danych, więc byłem zmuszony założyć nowe ???? na szczęście aby przeglądać temat trafingu nie trzeba było się logować ????
Stwierdziłem, że otworzę ten temat ponieważ mam nadzieję, że jest tutaj również sporo graczy, którzy czegoś mnie nauczą. Na swoje zarobki na Betfair nie mogę narzekać ponieważ przekraczają niejednokrotnie średnią krajową ale w innej walucie. Jednak przeglądam sporo blogów traderów, którzy potrafią handlować kursami cały miesiąc, a na ich kontach pojawiają się dużo większe sumy. Przede wszystkim chciałbym pokazać czym jest Betfair, ponieważ uważam, że jest to przyszłość bukmacherki.
Osobiście głównie preferuję handel pre play - ponieważ jest najbezpieczniejszy. Lubię również trading na Correct Score. Jeśli chodzi o in play to czasami zdarza się jednak głównie na większych imprezach tj. MŚ w piłcę nożej czy też ręcznej! Wtedy naprawdę na giełdzie mamy sporo ludzi, co każdy trader lubi wykorzystać pchając się w luki i sprzedając po odpowiednich kursach swoje zakłady!
Jednak chciałbym czegoś więcej dowiedzieć się od Was, gra ktoś z Was na Betfair? ????

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
kacperek126 +1 Punkty
cashis 10

cashis

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Strzelin
No ja gram, też lubię grać pre play, niestety jest to długa i bardzo kręta droga do zarobku. Ja osobiście zacząłem od 10 euro, które rozmnażałem regularnie grając in play. Doszedłem do kwoty bodajże 500 euro po pół roku, i wtedy przeniosłem się na pre play i tak gram już prawie rok. Czasem uda się wyciągnąć kokosy na rynkach przedmeczowych lecz jest to bardzo trudne, chyba że ktoś dysponuje sporym kapitałem, który nawet pre play daje zysk zadowalający.

T 2,8K

tadzin

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
betfair to świetna sprawa i jeśli ktoś kto ogarnia jakaś popularną ligę w nożną (hiszpańska/angielska) gra zaklady miast trejdować, to jest w ogromnym błędzie. Czemu sam tak wytykam a nie wezmę się za to? Gram jedynie siatkówkę, a rynki na siatkę na betfair są bardzo malutkie i praktycznie tylko in play coś się tam dzieje, a mnie granie in play nie interesuje. Z kolei żeby zapoznać się z takim rynkiem piłki nożnej i konkretnej ligi potrzeba parę/parenaście miesięcy czasu, a ja takiego czasu poświęcać nie zamierzam, wolę typować sobie swoją siatkę ;)

cashis 10

cashis

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Strzelin
betfair to świetna sprawa i jeśli ktoś kto ogarnia jakaś popularną ligę w nożną (hiszpańska/angielska) gra zaklady miast trejdować, to jest w ogromnym błędzie. Czemu sam tak wytykam a nie wezmę się za to? Gram jedynie siatkówkę, a rynki na siatkę na betfair są bardzo malutkie i praktycznie tylko in play coś się tam dzieje, a mnie granie in play nie interesuje. Z kolei żeby zapoznać się z takim rynkiem piłki nożnej i konkretnej ligi potrzeba parę/parenaście miesięcy czasu, a ja takiego czasu poświęcać nie zamierzam, wolę typować sobie swoją siatkę ;)
Hmm nie zgodzę się że trzeba poświecić tyle czasu na zapoznanie się, wystarczy czytać info na forum, patrzeć jak stawiają ludzie, czytać składy i wypowiedzi trenerów i obserwować zachowania kursów przez co najmniej miesiąc, po tym okresie uważam, że każdy &quot;kumaty&quot; człek powinien sam potrafić określić trend na wybranym meczu i spróbować go zagrać, to wcale nie jest takie trudne jak się wydaje, wystarczy mieć zapał :cool:

T 2,8K

tadzin

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Hmm nie zgodzę się że trzeba poświecić tyle czasu na zapoznanie się, wystarczy czytać info na forum, patrzeć jak stawiają ludzie, czytać składy i wypowiedzi trenerów i obserwować zachowania kursów przez co najmniej miesiąc, po tym okresie uważam, że każdy &quot;kumaty&quot; człek powinien sam potrafić określić trend na wybranym meczu i spróbować go zagrać, to wcale nie jest takie trudne jak się wydaje, wystarczy mieć zapał :cool:
Tak tyle że dajmy na to masz jakieś ogarnięcie i wychodzą kursy, patrzysz wydaje ci się że niektóre są pozawyżane jednakże nie masz co do tego 100% pewności bo jeszcze nie siedzisz w tym do końca, więc za ten czas szukasz osłabień, kontuzji cudów wężów, żeby się upewnić itp itd i to też czasu zajmuje, a mówię to na podstawie tego jak sam chciałem się nauczyć rynku nożnej. W siatce mam tak obcykane że wystarczy jedno spojrzenie na kursy i wiem gdzie pospadają, a gdzie nie. Z tego powodu wolę dalej grać siatkę.

korazz34 21

korazz34

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
UK
Witam, Ja rownież gram na BF (spodziewalem ze wiecej osob wpisze sie przede mna :razz: ) Ja również preferuje pre-play ale także gram pomiędzy gemami i rzadziej w przerwach meczu. Życzę powodzenia i duzych greenow :grin:

R 40

raddik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Skoro rozpoczęliście temat opłacalności oraz czasu to i ja postaram się wypowiedzieć na ten temat. Myślę, że kolega powyżej nie ma racji. Na giełdzie nie potrzeba nie wiadomo jakiego czasu... wiedzy, ani budżetu. Wystarczy rozpocząć zabawę już nawet z 20euro. Zresztą z tego co się sam teraz orientuję to Betfair daje promocję zwrotu gotówki do 20e więc jak macie ochotę to zaczynajcie.
2,3 roku temu początkowo wpłaciłem 50 euro. Moja nauka też trochę trwała, ale uwierzcie mi, że z takich pieniędzy w ciągu zaledwie 2,3 miesięcy możemy uzyskać profity rzędu kilkuset procent. Na takie podsumowania jednak przyjdzie czas.
Tak jak cashis wytłumaczył - wszyscy mogą bez problemu odczytać trend i wykorzystać sytuację na Betfair - to jest naprostszy i najszybszy zarobek! Jednak osoby, które chcą zarabiać pieniądze rzędu kilku tysięcy euro na pewno muszą poświęcić więcej czasu... ale przy takich zarobkach chyba warto?

Dzisiaj próbuję swoich sił na:
1. Granada - Barcelona - Dokładny Wynik (z ang. CS) BACK 0-3

Taki zapis oznacza, że kupuję (czyli obstawiam), że Barcelona wygra 3-0. Jak wiecie, zawsze przed meczem będę chciał taki zakład sprzedać i zysk mieć tylko na różnicy kursów - to jest własnie istota tradingu! Sam mecz ani jego przebieg nie będzie mnie już interesował.
Barcelona to zdecydowany faworyt, zatem postanawiam podziałać na rynku 0-3 i być może AU(Jakikolwiek inny). Goście na pewno będą rządni rehabilitacji za niedawny remis z Sevillą, a gospodarze zapewne postawią autobus w bramce.

zonovsky +2 Punkty
R 40

raddik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

Rynek BArcy jeszcze przed meczem dał mi pewny zysk w wysokości 8 euro. Oznacza to, że obojętnie jaki wynik padnie, ja i tak mam już wypracowaną gotówkę. Zresztą wszystko widać na screenie.
Rynek był dość trudny, bo na godzinę przed meczem under ruszył w dół i trzeba było zamykać pozycję. Tym niemniej udało się złpałać tick między 7,2-7,0.
Po co się stresować, jak można wypracować trochę grosza już przed meczem :brawa: Wg. mnie to najbezpieczniejszy handel i myślę, że wielu z Was na pewno by sobie w tym na samym starcie poradziło! Zwłaszcza mając wiedzę typowo sportową/bukmacherską...
Dziś dodatkowo zagrałem ze stop lossem na ilość bramek. Głównie większymi stawkami aby ugrać 1-2 ticki. Efekty poniżej.

Mam jednak prośbę do Was, ponieważ zdecydowałem się pisać w tym temacie mam nadzieję, że wiele osób się czegoś nauczy i być może kiedyś mi przedstawi ciekawe rzeczy na giełdzie.. więc pytanie czy mam od czasu do czasu pisać krok po kroku co to jest BACK, LAY, Stop Loss, Green itd? Czy raczej wszyscy wiedzą? Ewentualnie mogę skopiować skądś i na pewno kimuś informację się przydadzą, jak myślicie?

R 40

raddik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
A Wy jak dzisiaj wyszliście? Na plus? Może ktoś poda za mnie te screeny? tylko jak?

ted 9,1K

ted

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
una paloma blanca
więc pytanie czy mam od czasu do czasu pisać krok po kroku co to jest BACK, LAY, Stop Loss, Green itd?
pisz ???? jak to kupujesz i jak można sprzedać itp
screeny wklej mi na PW postaram się coś zrobić

R 40

raddik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
OK, z racji tej, że mało osób zdaje sobie sprawę z potęgi Betfair, tematyki tradingu sportowego postaram się pisać wszystko od podstaw. Co to jest back, lay, itd.. ewentualnie jak nie będę miał czasu skopiuje z sieci żebyście byli na bieżąco a później zaczniemy z większymi typami. Oczywiście między czasie coś wrzucę ????
Porozmawiałem właśnie z kolegą przez skype, z którym na bieżąco dzielimy się uwagami czy też budujemy aplikacje, które pomagają nam w handlu. Kolega ma dużo większe doświadczenie, dniówki robi bardzo wysokie więc tak dla zachęty do tradingu pokaże jego screen z wczorajszego rynku (i to tylko jednego!!)

Coś mało się wypowiadacie ???? Mało osób aktywnych na Betfair? A w ogóle jest ktoś zainteresowany tym tematem?

astorre +1 Punkty
marian78 20

marian78

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
hm, ja się zabieram za niedługo
bede sie tym zajmował na pewno przez najbl. 3 miesiące
a propos, co z tego screena wynika ? bo ja jeszcze zielony

R 40

raddik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
hm, ja się zabieram za niedługo
bede sie tym zajmował na pewno przez najbl. 3 miesiące
a propos, co z tego screena wynika ? bo ja jeszcze zielony
Na tenisie powyższym to głównie lay przed meczem faworytki - wtedy kursy lubią iść do góry. No i na kilku tickach przy większych sumach można sporo zarobić a dodatkowo między gemami również warto grać. Każdy z Was sam musi otworzyć rynek na Betfair i z boku najlepiej streama aby zrozumieć jak to działa... Nie mniej jednak w przerwach między gemami po prostu przeważnie backuje odpowiedniego gracze (Wszystko zależy od sytuacji w meczu, kto serwuje itd..)
Zysk 661 euro niezależnie od wyniku. A to oznacza, że bez względu kto wygra i tak Betfair wypłaca nam 661 euro!!! W ciągu 1 godzinnego handlu!!
Widzieliście historię Adama Todda? Warto ją przeczytać każdemu kto chce zacząć trading na Betfair! Zobrazuje Wam jak to działa i jak można zarabiać dzięki handlu na kursach i Waszej wiedzy sporotowo bukmacherskiej...

asashoriu 90

asashoriu

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Drogi Raddiku, w ten sposób nic nie wytłumaczysz nowicjuszom. Wkleiłeś screena, który nic nie mówi początkującemu traderowi. Rozumiem, że kolega nawet nie handluje między gemami tylko czeka co się wydarzy i wtedy odsprzedaje. Piszesz o potędze Betfair a ten screen jest bliższy bukmacherce niż tradingowi. Oczywiście w ten sposób można wspaniale zarobić lecz działa to również w drugą stronę. Granie tenisa in-play na początku przygody z tradingiem? Nie idźcie tą drogą ???? pozdrawiam

korazz34 +2 Punkty (za mariana 78 :))
marian78 20

marian78

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
ja to rozumiem, to jest dla mnie oczywiste że trzeba oglądać wszystkie materiały video o tradingu no i zaczynać od kwoty typu 20 Euro

R 40

raddik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Drogi Raddiku, w ten sposób nic nie wytłumaczysz nowicjuszom. Wkleiłeś screena, który nic nie mówi początkującemu traderowi. Rozumiem, że kolega nawet nie handluje między gemami tylko czeka co się wydarzy i wtedy odsprzedaje. Piszesz o potędze Betfair a ten screen jest bliższy bukmacherce niż tradingowi. Oczywiście w ten sposób można wspaniale zarobić lecz działa to również w drugą stronę. Granie tenisa in-play na początku przygody z tradingiem? Nie idźcie tą drogą ???? pozdrawiam
Niestety nie zgodzę się większą częścią Twojej wypowiedzi.. Tą część za to pogrubię i podkreślę bo dobrze mówisz ????
Granie tenisa in-play na początku przygody z tradingiem? Nie idźcie tą drogą
Odnosząc się do gry in play w powyższym screenie to wg mnie nie masz racji. W przerwach piłki nożnej, w przerwach między gemami, pre play, to handel, który praktycznie do 0 niweluje ryzyko strat. Im więcej trafnych decyzji tym większe profity w końcowym rozrachunku.
Screen powyższy nie składał się z gry in play jak Ty to cytujesz tylko wykorzystaniu przerw oraz pre play tylko za grubszą kasę - miał on jednak głównie stanowić motywację do zagłębienia się w temacie tradingu więc w nastęonym postach będę starał się lepiej opisywać trading..

asashoriu 90

asashoriu

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
100 funtów odsprzedane po kursie 1,42
226 funtów odsprzedane po kursie 1,67
niestety nie widzimy LAYa ponieważ screen jest w tym miejscu ucięty.
takie rzeczy dzieją się w przerwie pomiędzy gemami? chyba tylko wtedy gdy zawodnik doznaje kontuzji i kursy szaleją, lecz to są już anomalia.
Nie wiem jaką stawka musiałbyś wejść żeby podczas godzinnego tradingu pomiędzy gemami zarobić 661 funtów.
Oczywiście jeżeli się mylę to zwracam honor, myślę, że ciekawsze byłoby pokazanie wszystkich operacji dokonanych na tym rynku niż tylko końcowego rezultatu. Wtedy moglibyśmy podyskutować o strategii. A tutaj widzę tylko końcowy rezultat + 2 ostatnie operacje, które wydają się rozbieżne z tym co napisałeś.
w przerwach między gemami, pre play, to handel, który praktycznie do 0 niweluje ryzyko strat.
Odniosę się jeszcze do tej częsci wypowiedzi. Wszystko zależy od psychiki gracza, w tradingu nie siedzę od dzisiaj a miewam takie dni,że ciężko jest mi się pogodzić z redem i czekam w nadziei na odwrócenie kursu, który ewidentnie szybuje w przeciwną stronę. Każdy dzień jest inny i każdy z nich jest nową nauką dla mnie.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Do prowadzącego temat ; najlepiej by było jakbyś wytłumaczył co i jak. To że kupujesz kurs 1.5, a sprzedajesz 1.4 to proste, że zyskujesz 0.1... ale już np. te kwoty w screenie nt. Barcelony nic mi nie mówią.
Ogólnie zasady są proste i to chyba każdy rozumie, ale screeny skomplikowane przynajmniej do momentu załapania, co dane kolumny oznaczają...
Można się bawić tak, że np. kupuje się kurs 1.50, następnego dnia sprzedaje 1.40, to jest się te 0.10 do przodu, czyli rozumiem, że jeśli kupię za 100 pln, to do przodu niecałe 10zł, tak ? Ale równie dobrze, mogę nie sprzedawać go, jeśli np. kurs pójdzie w górę lub spadnie do 1.48 i te 2 zł nie będą mnie jarać, bo będę przekonany co do typu i wówczas robi się z tego zwykły singiel za 100, tak ?
Jeśli tak, to można grać niczym w Pinnacle, a jeśli można zarobić tą &quot;10&quot; bez ryzyka, to wówczas bez ryzyka można sprzedać ? Bo tak mógłbym się nauczyć o co chodzi dokładnie, tylko nie wiem czy tak się da..?
Kursy działają tak jak w zwykłych bukach, tzn. podobne tendencje ? Czy rządzą się swoimi prawami ? i np. u buka spada, a tu może rosnąć, bo ktoś wyłożył sporą kasę ? Bo jeśli tak jak u buka, to to raczej dla ludzi ogarniętych proste, jaki kurs zapewne spadnie, a jaki wzrośnie...
Przykład z Euroligi, Prokom +20.5 i są 3 opcje przy Prokomie zamiast jednej... i te kwoty w funtach pod spodem, które są dla mnie niewiadomą...
Mam nadzieję, że żaden Mod nie usunie, bo ciężko na forum znaleźć podstawy, bo np. inny temat o tym, to parę stron dyskusji o prowizjach premium itp itd, które obchodzą mnie tyle, co śniadanie Kasi Cichopek...

asashoriu 90

asashoriu

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Najłatwiej jest kierować się spadkami u innych buków i grać to na Betfair. Jednak nie zawsze jest to takie proste, tak jak napisałeś bardzo często zdarzają się wejścia graczy którzy próbują zmanipulować rynek wchodząc dużą kasą i wtedy człowiek głupieje.Jak najbardziej można i nawet zalecane jest opierać się na ruchach kursów u innych bukmacherów lecz trzeba przy tym również bacznie obserwować rynek na Betfair.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
można grać niczym w Pinnacle, a jeśli można zarobić tą &quot;10&quot; bez ryzyka, to wówczas bez ryzyka można sprzedać ? Bo tak mógłbym się nauczyć o co chodzi dokładnie, tylko nie wiem czy tak się da..?
i ten przykład z Prokomem, jakby mógł ktoś wyjaśnić dlaczego są 3 opcje z różnymi kursami i kwotami pod spodem ?