>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Toto-mix - gra przez Internet i inne problemy

jose7 40

jose7

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Fakt, oferta sporo uboższa. Ja też nie jestem żadnym adwokatem Fortuny, po prostu przedstawiam pogląd, że znajdzie się sporo chętnych do gry u nich nawet mimo mniejszego wyboru spotkań. Dla jednych ważna jest gra zgodnie z prawem (są sektory, w ktorych zatrudnieni nie mogą sobie pozwolić na jakiekolwiek ryzyko; są osoby chcące po prostu pograć dla zabawy lub dla wygrania nawet małych sum i którym też ryzyko się nie uśmiecha) a dla drugich liczy się jak najwyższy zysk(chcący zarobić jak najwięcej; prawdziwi hazardziści olewający ryzyko lub po prostu wybierający zagranicznych bukmacherów z powodu oferty , kursów i najróżniejszych przekonań). Obie grupy będę liczne , ze wskazaniem jednak na tych drugich. Co nie zmienia faktu, że dla Fortuny działalność w Polsce via Internet się z pewnością opłaci. I nie podlega to wcale rygorystycznemu monitoringowi ze strony skarbówki - oni swoje wpływy notują 12% przy każdym zakładzie ????
Ale może wątek Fortuny przenieśmy do odpowiedniego działu żeby tu nie odbiegać od tematu jakim jest mimo wszystko inny bukmacher ????

P 10

petepistol

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jose, pisząc o niższych kursach miałem na myśli kursy na overy bramkowe w piłce nożnej, a tam kursy są rzeczywiście niższe w większości przypadków. Przy moim stawkowaniu i graniu tego typu zdarzeń tracę średnio na kuponie 100-150 zł. Co do monitoringu to skarbówka nie monitoruje przecież tylko pod kątem grania i tego ile kto wygrał w fortunie. Jakby tak było to po co by buki miały przekazywać dane o grających ? Wiadomo, że płacą podatek 12%. Mając dostęp do tego kto gra mogą taką osobę sprawdzić pod innym kątem. Zrozumcie to wreszcie. Chcą po prostu mieć narzędzie, a bardziej pretekst do inwigilacji.

yar000 1,5K

yar000

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie wiem.
[...] Mając dostęp do tego kto gra mogą taką osobę sprawdzić pod innym kątem. Zrozumcie to wreszcie. Chcą po prostu mieć narzędzie, a bardziej pretekst do inwigilacji.
Zgadza się. Dobry pretekst w państwie o zakusach totalitarnych nie jest zły :grin:.
Dlatego utrzymujcie w &quot;czystości&quot; swoje rachunki bankowe ;). I będzie ok.

P 10

petepistol

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Gra w necie u jakiegokolwiek buka naziemnego w necie miałaby jakikolwiek sens gdyby mieli choćby takie same kursy. Ba, wg mnie powinni starać się mieć jak najlepsze kursy i jak najlepszą ofertę żeby walczyć o klienta, wiedząc, że mają balast w postaci podatku. Oni na swoje i tak wyjdą, ale graczom nie pozwalają więcej wygrać.

jose7 40

jose7

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Mając dostęp do tego kto gra mogą taką osobę sprawdzić pod innym kątem. Zrozumcie to wreszcie. Chcą po prostu mieć narzędzie, a bardziej pretekst do inwigilacji.
Tu się zgodzę. Jednak, zgodnie z moim założeniem, że określone grupy osób nie mogą sobie pozwolić na wpadki, jeśli konto będzie &quot;czyste&quot; to tyle im z inwigilacji wyniknie co i bez niej ???? Ja nie mam nic do ukrycia, na szczęście. Dlatego spokojnie gram w Fortunie.

yar000 1,5K

yar000

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie wiem.
Gra w necie u jakiegokolwiek buka naziemnego w necie miałaby jakikolwiek sens gdyby mieli choćby takie same kursy. Ba, wg mnie powinni starać się mieć jak najlepsze kursy i jak najlepszą ofertę żeby walczyć o klienta, wiedząc, że mają balast w postaci podatku. Oni na swoje i tak wyjdą, ale graczom nie pozwalają więcej wygrać.
Logicznie rzecz biorąc tak powinni robić ale jest jeden problem ..
Np. w przypadku (znów) Fortuny (bo to ona otrzymała na razie Zezwolenie ...)
podatki w Czechach, na Słowacji, na Malcie i w Polsce różnią się.
O ile podatek więc nie dotyka tak bardzo graczy z tamtych państw to dla żyjących w PL jest to jakiś problem ..
Myślę, że trudno &quot;wypośrodkować&quot; taki kurs aby był optymalny dla grających, uwzględniając te ww. różnice podatkowe. No ale to nie sprawa dla mnie tylko dla określonych buków ...
Edit:
Ogólnie mogę powiedzieć, że za syfek panujący w Polsce odpowiadają sami obywatele Rzeczypospolitej, bo chyba nie krasnale?
Następujące po sobie Rządy same się nie wybierały ... Podatki takie czy inne są konsekwencją naszych wyborów i tyle.

G 0

gollob

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
PetePistol masz absolutna racje,wlasnie to staralem sie przekazac wszystkim przez calutki dzien......I niezrozumiale jest dla mnie okreslone stwierdzenie zaklady legalne i nielegalne....W Polsce prawa nie ma....Prawo jest tylko dla bogatych,a biedni zawsze dostaja po czterech literach...

G 0

gollob

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jose7 co do Twojego wpisu odnosnie zony,rodziny i.t.p to napisalem to poniewaz znam kilku takich co tak robi,Niektorzy grali naprawde grubo,ale to nie moje zmartwienie tylko ich i bukmacherow...Ich poniewaz zrezygnuja z grania u nich,a bukow poniewaz straca klientow.....

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
Czyli jeżeli wypłace jednorazowo na konto bezpośrednio z bet365 kase (wpłacałem przez paysafecard więc tylko taka opcja istnieje) to lepiej nie zakładać konta w naziemnym?

G 0

gollob

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Danny1992 jezeli grasz u bukow zagranicznych,to czasem nie zakladaj konta u ziemniakow....Bedziesz spalony i ugotowany...Pozdro

G 48

grozer9

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
o jakiej wy inwigilacji mowicie?? przeciez wszystko jest zgodne z prawem , podatek placony przy zawieraniu transakcji wiec nikt ani nic nie moze sie do nikogo doczepic!!!!!!!!!!!!!! chyba logiczne jest ze lepiej grac na buku ktory ma licencje, kazdy ma swoj poglad i ten poglad wypowiada sa kudzie zakochani z internetowych bukach a jest i na odwrot...

K 33

kovalem

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Bo niektórzy sądzą, że zaczną sprawdzać, czy grałeś na internetowym.
Równie dobrze mogą Ci zrobić nalot, nawet jeżeli nie rejestrowałeś się w ziemniaku.
Niektórzy sieją napinkę, mądrują się i tyle, ot co.

arespl 63

arespl

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
o jakiej wy inwigilacji mowicie?? przeciez wszystko jest zgodne z prawem , podatek placony przy zawieraniu transakcji wiec nikt ani nic nie moze sie do nikogo doczepic!!!!!!!!!!!!!! chyba logiczne jest ze lepiej grac na buku ktory ma licencje, kazdy ma swoj poglad i ten poglad wypowiada sa kudzie zakochani z internetowych bukach a jest i na odwrot...

Kolegom wyżej chodzi nie o to, ze coś Ci &quot;grozi&quot; za grę u polskich internetowych &lt; czyli w tej chwili tylko Fortunie&gt;, ale o to, ze grą u polskich internetowych możesz zwrócić na siebie uwagę niektórych organów :razz: Jak z tym jest do końca sam nie wiem, ale patrząc na to, co sie ostatnio u nas dzieje &lt; ACTA, allegro &gt;, to byłbym skłonny przychylić się do tej opinii :razz: Widać, ze szukają pretekstów, żeby się dorwać do wszelkich możliwych danych, wiec istnieje prawdopodobieństwo, że skorzystają i z tej sposobności :razz: Ale to moje prywatne zdanie :razz:

e: nigdy nie grałem u zagranicznych internetowych, a planuje spróbować w Fortunie ;)

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Panowie proszę trzymać się założeń tego tematu.
Przypomnę że temat dotyczy &quot;Gry przez Internet w Totomixie&quot; dyskusja na temat Fortuny powinna się przenieść TU.
Dyskusja na temat oferty powinna być w temacie Toto-Mix - opinie
Ewentualnie można użyć opcji Szukaj i sprawdzić czy dyskusja nie była już kiedyś poruszana.

G 0

gollob

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Grozer9 widze,ze ty dalej nie rozumiesz tematu...Tu nie chodzi o zaklady....Majac Twoje dane moga Cie inwigilowac pod innym katem..Nie rozumiesz tego???Danny1992 a Ty jezeli zalozysz konto u ziemniaka to ulatwisz im robote bo oni odrazu beda widzieli,ze grasz rowniez u zagranicznych,a oni tylko na to czekaja...Oni wlasnie czekaja az ktos popelni taki blad.....

Kovalem i tu sie mylisz nie moga Ci zrobic nalotu na chate bezpodstawnie.....

Kovalem przeciez o to wlasnie chodzi....Celnicy beda rowniez mieli wglad w konta bankowe i beda tylko zacierac rece na tych ktorzy graja w buku zagranicznym i ziemniaku...Swoja droga jezeli ktos wpadnie w ten sposob to tylko przez swoja glupote.

// kukla:
Używaj opcji edytuj!

G 48

grozer9

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
jezeli ktos gral na necie kiedys a teraz by chcial grac na legalnym buku to co w tym zlego?? przyjmujac ze nie wyplacaj pieniedzy od buka internetowego, i nie chce miec nic z takimi bukmacherami wspolnego ,

G 0

gollob

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Grozer9 pomysl troche to nie boli..Jezeli dojda do tego ze grales kiedys to lamales prawo,wiec dowala Ci taka kare,ze z krzesla spadniesz.....A jak juz wczesniej pisalem to w Polsce prawo jest tylko dla bogatych,a biedny zawsze dostanie po du...

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
Nie sprawdziłem wcześniej, że jedyną opcja wypłaty przy wpłacie paysafecard jest bezpośrednia wypłata na konto bankowe. Mam nadzieję że jedna jedyna wypłata nie zrobi mi problemów

G 0

gollob

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam czy wym rowniez macie problem z wejsciem w dana dyscypline na stronie internetowej totolotka?Od 3 dni nie wyswietla sie zadna dyscyplina.Wyglada na to,ze cos dzialaja...Swoja droga ciekawe,ze tylko Fortuna dostala zgode narazie,a u reszty ziemniakow cisza...Juz 2 tygodnie Fortuna dziala,a u reszty cisza.:cool:Pozdro

arespl 63

arespl

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam czy wym rowniez macie problem z wejsciem w dana dyscypline na stronie internetowej totolotka?Od 3 dni nie wyswietla sie zadna dyscyplina.Wyglada na to,ze cos dzialaja...Swoja droga ciekawe,ze tylko Fortuna dostala zgode narazie,a u reszty ziemniakow cisza...Juz 2 tygodnie Fortuna dziala,a u reszty cisza.:cool:Pozdro

Potwierdzam, u mnie tez całkowicie nieczytelna kolumna z wyborem dyscyplin :razz: