# 17 Tenis - challenger Alphen & St. Remy
Haase - Gigounon - typ: Haase
Janvier - Medvedev - typ: Medvedev
De Loore - L. Mayer - typ: L. Mayer
AKO: 2.06
Bukmacher: Unibet/Pinnacle
Stawka: 4 j
Janvier -
Medvedev
Kurs na
Unibet - 1.27/Bet365 - 1.25 - na młodego Rosjanina - moim zdaniem idealna opcja na dzisiaj do dubla/tripla/taśmy.
Medvedev - siła młodego pokolenia rosyjskiego tenisa o bardzo dobrych warunkach fizycznych, które szczególnie na tej nawierzchni odgrywają dużą rolę. Tegoroczny bilans ogólny 45-20 i naprawdę dobre wyniki tego młodego zawodnika - w moim odczuciu stawiają go w roli zdecydowanego faworyta.
Wczoraj Medvedev ograł doświadczego Bachingera bez żadnego problemu. Owszem - jego rywal ograł Stakhovskiego - ale każdy kto chociaż w małym stopniu zna się na tenisie wie, że akurat ten zawodnik od dłuższego czasu skupia się tylko i wyłącznie na duże imprezy i uznanych zawodników.
Odsyłam do sprawdzenia bilansu obu zawodników w ostatnim czasie, szczególnie na nawierzchniach twardych (nie udało mi się wkleić linka).
Haase - Gigounon
Haase gra u siebie, w pierwszej rundzie gładko ograł swojego rywala. W lipcu wygrał turniej u siebie w Holandii w Scheveningen i teraz, też jest jednym z faworytów (rozstawiony z nr 1) do wygrania tego turnieju przed własną publicznością. Bilans Haase na clayu - 16/9, Gigounon - 47/14. Mimo tego bilansu, idę w stronę gospodarza turnieju.
De Loore -
L. Mayer
Mayer odżył trochę w ostatnim czasie. Wygrany turniej w Manerbio, potem odpadł po zaciętym pojedynku w ćwierćfinale w Como z będącym też w niezłej formie De Schepperem. W 1 rundzie odprawił rywala 6-1 6-1, więc myślę, że nie odpuści tego turnieju.