>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<
  • Cześć, Gość!

Aby móc pisać w Kuponach zeStatystykami musisz spełnić następujące warunki:
    • Musisz być zarejestrowany od 2 dni
    • Musisz napisać co najmniej 5 postów

Po spełnieniu tych warunków odczekaj ok 1-2 godziny aby nowe uprawnienia zostały włączone.
  • Zapraszamy na KONKURS: KSW 53: Reborn [11.07.2020] w puli nagród 300zł od Fortuna! Typy oddajemy do 11 lipca do godz. 19:59.

Tennis by Lutek

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
(Seria III) NHL: +2538 PLN (NHL: 64-1-50) sobota: 5-2 +304 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 1:00

#109 :hokej:
Calgary Flames OT @ Chicago Blackhawks
[2,77] ⛔
-------------------------------------------------------------------------------
Buk:
/ Stawka: 100zł / PW:
177zł

Na pewno nie jest to pewny typ, którego nazwię &#39;underdogiem&#39; jednak Flames już niejednokrotnie udowodnili że potrafią grać ramię w ramię z najlepszymi i uważam że nie są na straconej pozycji z ekipą pokroju Hawks. Jastrzębie wygrali cztery ostatnie mecze ale również im zdarzają się wpadki i sądze ,że gracze z Calgary mogą tutaj namieszać a znając ich potencjał strzelecki na pewno przyczynią się do wyrównanego spotkania z gospodarzami i spróują przerwać ich świetną passe.

-100zł

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
zdzicho +1 Punkty
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
(Seria III) NHL: +2538 PLN (NHL: 64-1-50) sobota: 5-2 +304 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 23:00 &amp; 1:00

#110 :hokej:
Carolina Hurricanes @ Florida Panthers
over 5,5 [2,31] ⛔
-----------------------------------------------------------------------------------
Buk:
131zł

Dziś oferta nieco mizerna, jednak pierwszy mecz już o 23 i pod lupę zamierzam wziąć Pantery z Hurricanes. Wiele nie będę się rozpisywał nt. tego meczu, ale nie mniej jednak Huragany robią na mnie często pozytywne wrażenie i co prawda przegrali do tej pory mnóstwo meczów, to potrafią każdemu przysporzyć problemów i często są w stanie rozegrać spotkanie na poziomie. Pantery to drużyna o sporym potencjale, jednak ostatnio zagubili gdzieś swój rytm przegrywając z Sabres, później wysoko z NY Rangers czy z Devils i w końcu szczęsliwie wygrali przedwczoraj z Flames po dogrywce. Według mnie spotkanie trudne do wytypowania zwycięzcy, ale myślę że linie ofensywne zadziałają na pełnych obrotach w tym meczu i padkie kilka goli, które pokryją mój &#39;over&#39;.

#111 :hokej:
Columbus Blue Jackets OT @ St. Louis Blues
[2,63] ⛔
----------------------------------------------------------------------------------
Buk:
163zł

Blues do tej pory spisywali się bardzo solidnie na własnym terenie wygrywając cztery mecze z rzędu i wczoraj po wyrównanej walce przegrali na wyjeździe z Predatorami. Podobnie w przypadku Jackets, którzy u siebie uznali wyższość Lightings. Pomiędzy dwoma drużynami jest wielka przepaść bowiem Blues radzą sobie całkiem nieźle wygrywając 7 z ostatnich 10 spotkań dodatkowo grając przyzwoicie w linii defensywnej i z Elliotem w bramce tracą mało goli. Ja jednak jak w przypadku Flames dam szansę outsiderowi i choć większość swoich meczów przegrywają to mają jednak często przebłyski i potrafią wygrać z silnymi ekipami - jak chociażby niedawno z Canucks.

//Jak już wyżej podkreślałem, nie są to typy ,które należą do najpewniejszych i nie będę zaskoczony, kiedy to nie wejdzie ale na tym polega własnie NHL - czasami graniem nawet na przekór.

-200zł

jarodo +2 Punkty
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
(Seria III) NHL: +2238 PLN (NHL: 64-1-53) niedziela: 0-3 -300 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 2:00

#112 :hokej:
Anaheim Mighty Ducks OT
@ Dallas Stars
[2,38] ⛔
▶ Buk:
138zł

Kaczory rozpoczęli kilka dni temu wyjazdowy tour i niestety już na samym początku przegrali z Hawks a dwa dni temu uznali wyższość Odrzutowców, którzy w tym sezonie są zdecydowanie solidną ekipą na swojej tafli. Patrząc jednak dogłębniej w ten mecz trzeba przyznać że pomimo porażki Ducks nie spisywali się najgorzej, grali z pomysłem na dwóch skrzydłach i ogólnie ofensywnie wyglądało to całkiem okej tylko brakło trochę skuteczności, która tamtego wieczoru była po stronie Jets. Kaczki w porównaniu do poprzedniego sezonu są całkiem inną drużyną, a jedynie dwie wygrane w meczach wyjazdowych mówią same za siebie. Czas zacząć w końcu to zmieniać, bo sytuacja staje się nieciekawa. Gwiazdki po trzech zwycięstwach na wyjeździe zostali dwa dni temu zatrzymani przez Devils i jak chwaliłem ich goalie - Bachmana po rewelacyjnym meczu z NY Rangers tak jego występ z Devils zaliczył na nieco niższym poziomie. Postanowiłem po raz kolejny dać szansę Ducks, którzy nie potrafili pokonać rewelacyjnych w tym sezonie Hawks, bardzo dobrych w defensywie Jets to może tym razem ze Stars będzie inaczej? Na pewno są ekipą do pokonania, a motywacja zdecydowanie powinna przemawiać za stroną przyjezdnych, którzy muszą po prostu zacząć coś grać, chyba że chcą szybko spisać ten sezon na straty.

//Ta ekipa już całkowicie powinna być spisana na straty w tym sezonie...

santoro86 +4 Punkty (+++)
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Powtórka z rozrywki ..
(Seria III) NHL: +2238 PLN (NHL: 64-1-53) niedziela: 0-3 -300 PLN

#113 :hokej:
Montreal Canadiens OT
@ Boston Bruins
[2,68] ⛔
------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
168zł

#114 :hokej:
Montreal Canadiens @ Boston Bruins
under 5,5
[1,70] ✅
-----------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 120zł / PW:
84zł

Kolejne spotkanie pod lupą to rewelacyjne ostatnio Bruins i zagubieni - lecz często nieprzewidywalni gracze z Montrealu. Bruins jak wiadomo ostatnio całkiem solidnie, szczególnie w ostatnim bardzo ważnym dla nich meczu z Flyers gdzie rozgromili gospodarzy aż 6-0. Jak dla mnie typowanie graczy z Bostonu jest dziś zbyt oczywiste więc pozwolę sobie dać szansę Habs i choć przegrali dwa ostatnie spotkania, to w pierwszym meczu z Flyers porażka była nieznaczna a następnie z Devils wszystko wyglądało dobrze do początku 3 tercji, gdzie ich gra się nieco posypała i rywal konsekwentnie to wykorzystał. Głównego trenera Canadiens zastąpił nie tak dawno jego asystent i wierzę, że popracuje z tym zespołem na tyle, by móc wykrzesać z nich potencjał jaki niewątpliwie w nich drzemie i będą w stanie wygrywać z takimi ekipami jak Boston. Gospodarze już kilka razy w tym sezonie doznali przerwania passy zwycięstw a nie tak dawno miało to miejsce z Jets &amp; Panthers. Stawiam tym razem na Canadiens.

#115 :hokej:
Detroit Red Wings @ Edmonton Oilers OT
[2,31] ⛔
▶ Buk:
131zł

W tym spotkaniu przychylę się do opinii Snice i podobnie widzę dziś szansę Nafciarzy, jak wiadomo Wings rzadko kiedy dają przełamywać lody u siebie i schody zaczynają się na wyjazdach. Edmonton pomimo miejsca w tabeli gra bardzo dobrze u siebie wygrywając w tym sezonie już 9 spotkań, poza tym na uwagę zasługuje na pewno goalie Oilers na którego liczę ,że podtrzyma formę z meczu w San Jose gdzie obronił aż 34 z 37 strzałów gospodarzy. Tak więc Nafciarze, którzy nie zaliczyli korzystnych wyników na wyjazdach mam nadzieję, że dzisiaj zadziała ich siła ofensywna i w pierwszym &quot;domowym&quot; meczu pokażą się lepszej strony przeciwko Wings.

#116 :hokej:
Philadelphia Flyers @ Colorado Avalanche
under 5,5 [2,15] ✅
---------------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
115zł

Ostatni mecz Flyers to przykład ich niemocy i brak skuteczności, jaki niewątpliwie dopadł ich w starciu z Bostonem. Czyżby brak kilku graczy w tym Girouxa powoli stawał się boleścią w ich ofensywie? Sądze, że w meczu z Avs nie będziemy z ich strony świadkami festiwalu bramek, a co do gospodarzy to również niewiele strzelają, szczególnie na własnym terenie (66,7% dotychczasowych spotkań = under). Stawiam na Under.

-1 PLN !!!

diuke +2 Punkty (Dwa typy under 5,5 weszły mi, te które podałeś. Dzięki)
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
(Seria III) NHL: +2137 PLN (NHL: 66-1-56) poniedziałek: 2-3 -101 PLN

#117 :hokej:
New York Rangers OT @ New Jersey Devils
[2,15] ✅
--------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
115zł

Na środową noc jako pierwszy typ w oko wpadł mi NYR vs. Devils. Diabły jeszcze 2 tygodnie temu grali poniżej oczekiwań, dopiero po zwycięstwie nad Lightings dostali wiatru w żagle i aktualnie mają w dorobku cztery wygrane z rzędu - w tym ostatnio z Canadiens. Ogółem ich gra nie wygląda źle jeśli chodzi o siłę ofensywy i dynamikę gry, może jedynie poza defensywą która nieco odstaje w porównaniu do graczy z Nowego Jorku z Lundqvistem w bramce. Strażnicy lepiej radzą sobie na wyjazdowych meczach z dorobkiem 10 zwycięstw w tym sezonie i kilka dni temu ich dobrą passe 5 wygranych z rzędu przerwali Blues, jednak 2 dni później odpłacili się wygraną nad Kojotami. W tym spotkaniu stawiam na Rangers, którzy na tle całego sezonu są lepszą drużyną i po dwóch wpadkach w tamtym tygodniu liczę, że ponownie będą kontynuować zwycięską serie wygrywając drugi mecz z Devils.

troglak +1 Punkty (Dziękuję :))
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
(Seria III) NHL: +2137 PLN (NHL: 66-1-56) poniedziałek: 2-3 -101 PLN

#118 :hokej:
Nashville Predators @ Washington Capitals OT
[1,81] ✅
------------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 125zł / PW:
101zł

Wszyscy doskonale wiedzą jak w tym sezonie spisują się gracze ze stolicy. Forma nie jest najgorsza ale bardzo nieregularna, gdzie wciąż porażki przeplatują się na przemian z wygranymi spotkaniami i tak było chociażby nie tak dawno po wygranym meczu z Jets a później porażka z Avs. Oveckhin zawodzi w tym sezonie po całej lini, czasami ma przebłyski i stworzy akcje meczu.. ale to nadal za mało na jego potencjał. Ogólnie rzecz biorąc cały zespół powinien w końcu uświadomić sobie czy chcą jeszcze coś osiągnąć w tym sezonie, ja wierzę że stać ich na to. Co do Predatorów są bardzo solidną ekipą i przedewszystkim czego nie można im zarzucić to brak regularności - w przeciwieństwie do Capitals, szczególnie w ostatnich tygodniach. Drapieżcy od dawna słynęli ze skutecznej gry u siebie a pokonali ostatnio chociażby Wings czy Blues. Teraz jednak zaczynają tournee wyjazdowe i po tych czterech zwycięstwach z rzędu mogą wystąpić lekkie schody jak to na ogół bywa, a mimo wszystko uważam że Capitals stać wciąż by wygrywać takie mecze ,ponadto mają na wschodzie jeden z najlepszych bilansów wygranych spotkań na swoim lodzie. Liczę dziś na stołecznych.

#119 :hokej:
Chicago Blackhawks @ Pittsburg Penguins OT
[2,00] ✅
▶ Buk:
100zł

Kolejny ciekawy mecz to zdecydowanie starcie Pingwinów z Hawks, którzy przez ostatnie upadki Dzikusów objęli prowadzenie na wschodzie. Hawks nieźle grają u siebie oraz na wyjazdach i aktualnie mają za sobą 8 zwycięstw z rzędu a co najciekawsze padło w tych meczach aż 5 remisów. Jutro jadą do Pittsburga i teren na pewno nie jest łatwy do zdobycia poza tym będzie to ich pierwsze spotkanie w tym sezonie. I choć na papierze faworytem wydają się być gracze z Chicago, to ja dziś postawię jednak na Pens, którzy pomimo braków kilku kluczowych grajków potrafią sobie radzić i przedewszystkim strzelać bramki a ostatnie mecze są tego przykładem. Uważam, że Pingwiny po ostatnim wysokim zwycięstwie nad Sabres powinni dziś kontynuować misje, w szczególności na swoim terenie i znaleźć patent na nieprzerwaną od 8 meczów passe i dziurawą defensywe Hawks.

#120 :hokej:
New York Islanders @ Winnipeg Jets (-0,5)
[2,05] ⛔
---------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
105zł

A ostatni typ wędruje na zwycięstwo Jets (reg. time), którzy w tym sezonie spisują sie na prawde nieźle, przedewszystkim na swoim terenie gdzie w klasyfikacji ustępują pierwszego miejsca jedynie Bruins, a w ciągu ostatnich kilku meczy na swoim lodowisku potrafili wygrać z Dzikusami, Huraganami czy własnie Niedźwiadkami czy ostatnio z Kaczorami. Wyspiarze mogą się poszczycić cennym zwycięstwem ostatnio nad Wilds, jednak gracze z Minnesoty ostatnio przystopowali z tonu ,ponadto brak Setoguciego czy Mikko Koivu bardzo osłabił w tamtym meczu ich linię ofensywną. Stawiam tutaj na Odrzutowców ,którzy takie mecze muszą wygrywać, tymbardziej u siebie. (opuszczony zakład włącznie z dogrywką i odrazu wtopa :razz::razz::razz ????

+101zł

alkoterror +4 Punkty (za analizy)
bart21 +5 Punkty
kwaz +1 Punkty
alienv +1 Punkty
przemass +3 Punkty (respect:D na jakiej www sprawdzasz staty?)
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
(Seria III) NHL: +2353 PLN (NHL: 69-1-57) wtorek: 3-1 +216zł

Udana noc, dzięki której odrobiłem prawie straty z dwóch ostatnich dni. Na jutro zagrałem 4 spotkania, które już teraz wkleję a z biegiem czasu dopiszę coś do nich.

#121 :hokej: Phoenix Coyotes @ Carolina Hurricanes OT
[2,04] ⛔
--------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
104zł

Huragany na tle dotychczasowego sezonu spisują się dość przeciętnie, można nawet powiedzieć że słabo, ostatnio jednak zaliczyli kilka przebłysków. W niedzielę grali na wyjeździe z mocnymi na ogół Panterami i pomimo przegranego meczu w dogrywce, przeważali przez większość spotkania ,zabrakło jedynie skuteczności co konsekwentnie wykorzystali gospodarze tworząc pod koniec &quot;akcje na mecz&quot;. Ekipa z Karoliny najlepsze wyniki osiąga na swoim terenie i udowodnili to chociażby 16 grudnia, gdzie wygrali po bardzo ładnym widowisku z Canucks. Kojoty z koleji to bardziej wyważony team i chociaż nie mają w swoich szeregach wielkich gwiazd to są bardzo zgrani i często udowadniają ,że mogą się liczyć z najlepszymi. Ja jednak tym razem dam szansę Huraganom, za którymi przemawia własny lód i na pewno lekkie osłabienie Kojotów, którzy po wczorajszej wygranej dziś muszą lecieć na kolejny mecz wyjazdowy do Karoliny.

#122 :hokej:
St. Louis Blues @ Colorado Avalanche OT
[2,06] ✅
▶ Buk:
106zł

W tym spotkaniu faworytem może są Blues, jednak Avs z tygodnia na tydzień robi spore postępy i coraz bardziej podoba mi się ta drużyna.. szczególnie dobrze spisują się na własnym terenie gdzie wygrali w tym miesiącu chociażby własnie z Blues, Wings, Sharks , Capitals czy przedwczoraj z Flyers - bardzo ładny rezultat uwzględniając fakt, że są ekipą z dołu tabeli. Blues u siebie również grają rewelacyjnie, jednak nie ma to już przekładu na mecze wyjazdowe i często zawodzą. Mecz dla Avs na pewno nie będzie należał do tych najłatwiejszych, bowiem trudno przełamać żelaznych Blues z Elliotem na bramce ale jeśli podtrzymają swoją skuteczność z ostatnich spotkań to według mnie sprawa stoi przed nimi otworem, uporają się z Nutkami i będą w stanie kontynuować swoją nieprzełamaną do tej pory dobrą passy meczów u siebie.

#123 :hokej:
Detroit Red Wings OT @ Vancouver Canucks
[2,06] ⛔
----------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
106zł

Jedno z najciekawszych spotkań to niewątpliwie starcie Wings z Canucks i choć ostatnio grałem przeciwko skrzydłom i pisałem, że o wiele gorzej spisują się na wyjazdach tak dzisiaj dam im szansę, ponieważ Canucks podobnie jak Oilers są do do ogrania. W Edmonton spisali się nieźle, całkiem dobra gra z obu skrzydeł, w defensywie solidnie - szczególnie podobał mi się goalie Howard i mam nadzieję ,że dzisiaj również wystąpi ,a to duża zaleta dla tej ekipy. Obie drużyny w tym sezonie spisują się na wyrównanym poziomie, więc dla niektórych trudno byłoby tutaj wskazać zwycięzców ,ja jednak przychylam się wobec skrzydeł (nie wiem, może z sympatii?) i tym razem zaufam im na wyjazdowym meczu z niewygodnym przeciwnikiem jakim są na pewno Canucks. Zapowiada się ciekawa walka i mam nadzieję ,że Skrzydełka powtórzą rezultat sprzed dwóch miesięcy gdzie zdołali pokonać Canucks.

#124 :hokej:
Philadelphia Flyers @ Dallas Stars
over 5,5
[2,02] ⛔
▶ Buk:
102zł

Stars potrafią równie dobrze strzelać jak i tracić gole, a ostatni mecz z Ducks był tego głównym przykładem; najpierw prowadzili już na początku drugiej tercji 3:0 , po czym chwile później Kaczory zdołali wyrównać losy meczu, jednak wszystko potoczyło się na korzyść Stars i wygrali ostatecznie 5:3. Podobna sytuacja miała miejsce nie tak dawno w starciu z Devils, gdzie też byliśmy swiadkami dużej ilości goli. Goalie Stars, który nie tak dawno w meczu z Rangers zagrał rewelacyjny mecz, później nienajgorzej z Islanders tak widać, że zdecydował spuścić nieco z tonu i efekty odrazu widoczne. Dzisiaj nie spodziewam się znacznej poprawy, tymbardziej w meczu z Flyers, którzy na pewno są głodni zwycięstwa po ostatniej bolesnej porazce z Bostonem czy z Avs dwa dni później. Stawiam tutaj na over.

-194 PLN

anubis +3 Punkty
mcbart +1 Punkty (Dzięki za poprzednią nockę :))
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
(Seria III) NHL: +2353 PLN (NHL: 69-1-57) wtorek: 3-1 +216zł

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 1:30

#125 :hokej:
Montreal Canadiens OT
@ Chicago Blackhawks
[2,69] ⛔
------------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
169zł

Po głębszym zastanowieniu postanowiłem jeszcze raz dać szansę Habs,
którzy 2 dni temu walczyli do samego końca z Bruins i momentami dominowali nawet w tamtym spotkaniu. Poza tym na nowym szkoleniowcu Canadiens ciąży coraz większa presja wobec pierwszej wygranej, po tych kilku nieudaych dniach.. Pingwiny przerwali wczoraj passe 5 zwycięstw z rzędu Hawks i jutro zdesperowani gracze z Montrealu mogą to powtórzyć a moim zdaniem mają większe szanse niż ostatnio w Bostonie. Dla mnie spore value i zamierzam strzelić :razz:

rolek1 +5 Punkty
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
(Seria III) NHL: +2059 PLN (NHL: 70-1-61) środa: 1-4 -294 PLN

Na początek.. później jeszcze coś na over/under podam.

#126 :hokej:
Buffalo Sabres @ Toronto Maple Leafs OT
[1,75] ✅
Buk:
/ Stawka: 120 PLN / PW:
90 PLN

Ekipa z Toronto nie zdołała wygrać meczu już przeszło od 2 tygodni, ostatnio nie dopisało szczęscie na swoim terenie z Kings, jednak mimo wszystko nie prezentowali się tam najgorzej. Z Sabres to inna bajka, i choć tydzień temu po dość obfitym w gole meczu przegrali 5-4 to dzisiaj na swojej tafli liczę w końcu na mały zwrot akcji ze strony Kanadyjczyków, poza tym Buffalo dzisiejszej nocy wystąpi ponownie w lekkim osłabieniu, co widać po ich ostatnich meczach. Stawiam tym razem na Leafs.

#127 :hokej:
Minnesota Wild OT
@ Edmonton Oilers
[2,20] ⛔
---------------------------------------------------------------------------
Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW:
120 PLN

Tutaj sprawa jest prosta - Dzikusy po znakomitej fali wygranych siedmiu meczów z rzędu nagle spuścili z tonu i w efekcie przegrali 5 ostatnich spotkań. Brak Setoguciego i Koivu sprawia lekki deficyt w zespole, szczególnie w ofensywie. Dziś jednak podejmą Edmonton, które moim zdaniem jest dogodną ekipą na przełamanie złej passy, tymbardziej że 3 tygodnie temu na ich terytorium potrafili z nimi wygrać. Po cichu liczę na wyjście z dołka i pomimo braków w kadrze uważam, że są w stanie to zrobić.

#128 :hokej:
Montreal Canadiens OT
@ Winnipeg Jets
[2,19] ⛔
Buk:
119 PLN

W ekipie Canadiens we wczorajszym meczu znów coś pękło i choć prowadzili do połowy drugiej tercji, to ich gra nagle się posypała wraz z golami w siatce Budaja... Nie sądze, że praca nowego szkoleniowca idzie w odstawkę, bowiem trzeba trochę czasu by zbudować na nowo zgranie w ekipie i w konsekwencji zdobywać punkty. Może to efekt desperacji wynikający z chęci wygrania w końcu meczu.. Passa póki co niezadowalająca. Nie udało się z Hawks, jest szansa że uda się z Jets, którzy choć grają bardzo dobrze na swoim terenie - co nie raz już podkreślałem, to w ostatnim meczu z Islanders zawiedli i nie pokazali rewelacyjnego hokeja. Kolejna nadzieja dla Habs (i dla mnie ;))

#129 :hokej:
Anaheim Mighty Ducks OT
@ Los Angeles Kings
[2,52] ⛔
Buk:
152 PLN

Nie będę po raz kolejny pisał, że Kaczki muszą to wygrać, że ostatnio byli blisko, że mimo wszystko potrafią zrobić przebłysk w ofensywie jak i w swojej pierwszej lini. Oba zespoły tak na prawdę grają źle i nie podlega to dyskusji, z tym że Kings grają słabo na swoim lodzie a ostatni mecz pomiędzy dwoma drużynami zakończył się zwycięstwem Kaczek. Poza tym brak Richardsa w ekipie Króli ma spore znaczenie, a widać to m.in po ilości strzelanych goli w swoich meczach. Dla mnie mecz 50/50 i nie waham się po raz kolejny dać szansy moim &quot;ulubieńcom&quot; z Anaheim.

#130 :hokej:
Columbus Blue Jackets OT @ Nashville Predators
[2,60] ????
--------------------------------------------------------------------------------------
Buk:
160 PLN

W tym przypadku niektórzy mogą stwierdzić, że to samobójstwo stawiać na ekipę, która od prawie miesiąca ma trudności z wygraniem meczu w regulaminowym czasie, tymbardziej jeśli mają podejmować Predatorów którzy grają całkiem nieźle na swoim terenie i powoli kształtuje się w nich zarys solidnej drużyny na tle całej ligi. Ja jednak pamiętam ich ostatni mecz 2 tygodnie temu kiedy w 3 tercji, do 18 minuty prowadzili 3:1 i dosłownie po 4 minutach (włącznie z dogrywką) było już 4:3 dla Drapieżców. Nie widzę opcji, by coś takiego miało miejsce po raz drugi i jeśli podejdą do meczu w taki sam sposób jak wtedy to widzę sporą szansę na rewanż. Poza tym już niejednokrotnie Jackets zawalali mecz, który mieli &quot;jak na tacy&quot;. Kurs kusi i ja z niego dziś korzystam.

[4-1 dla Jackets w 1 tercji, 5-2 w 2, końcówka 3 = 6-5 predators)

-310 PLN - strasznie pechowa noc... kilka kuponów mogło spokojnie wejść..

prodds +1 Punkty (trzeba te 666 szybko zmienić : ))
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
(Seria III) NHL: +2059 PLN (NHL: 70-1-61) środa: 1-4 -294 PLN

#131 :hokej:
New York Islanders @ New York Rangers
over 5,5
[2,15] ✅
-------------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
115zł

#132 :hokej:
Detroit Red Wings @ Calgary Flames
over 5,5
[2,03] ⛔
▶ Buk:
103zł

#133 :hokej:
Florida Panthers @ Ottawa Senators
over 5,5
[2,20] ✅
▶ Buk:
120zł

#134 :hokej:
Minnesota Wild @ Edmonton Oilers
over 5[1,88]

Buk:
/ Stawka: 120 PLN / PW: 105,6zł

+135 PLN

coreq93 +1 Punkty (dzis chyba caps canucks i jakis over gram, a Ty?;))
majkel241092 +1 Punkty
w0jtek +1 Punkty
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
(Seria III) NHL: +1884 PLN (NHL: 73-2-66) środa: 3-1-5 -175 PLN

Dzisiaj tak ogólnie, bo czasu za wiele nie mam...

#135 :hokej:
Ottawa Senators @ Carolina Hurricanes OT
[1,85] ✅
---------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
102 PLN

Huraganom nie dopisało ostatnio szczęscie przegrywając w meczu z Kojotami, a prowadzili już w pewnym momencie 3-1. Dziś przeciwnik również wymagający, ale na pewno do ogrania. Senatorzy może spisują się lepiej, to na pewno nie są zbyt regularną ekipą, szczególnie w meczach wyjazdowych i dzisiaj liczę na wykorzystanie swojej szansy przez Hurricanes a jak wiadomo miewają na własnym terenie przebłyski i pozytywne momenty jak chociażby ostatnia wygrana z Canucks.

#136 :hokej:
Philadelphia Flyers OT @ New York Rangers
[1,91] ⛔
▶ Buk:
/ Stawka: 115 PLN / PW:
104 PLN

Rangers kolejny raz u siebie. Wczoraj podejmowali nieprzewidywalnych Isles ale po drugiej stronie czycha ekipa Flyers , a mecze obu drużyn za każdym razem zamieniają się w widowisko na poziomie. Do ekipy skrzydeł powrócił Giroux i odrazu pokazał się z bardzo dobrej strony w meczu z Dallas ,strzelając gola i kilkukrotnie asystując. Ogólnie jest dla nich sporym wzmocnieniem. Ostatnio również grali na Madison Square Garden, gdzie wygrali 2:0 jednak dziś spodziewam się zwrotu akcji i rewanżu ze strony Lotników.

#137 :hokej:
Washington Capitals OT @ New Jersey Devils
[1,94] ⛔
▶ Buk:
/ Stawka: 110 PLN / PW:
103 PLN

Wydawać się może, że Caps powoli powracają na odpowiednie tory i po ładnym ostatnio meczu ograli u siebie &quot;predatorów&quot; , którzy wiadomo jakie cyrki potrafią zdziałać a przykładów nie trzeba daleko szukać. Bardzo ładna passa Diabłów została ostatnio przełamana przez Rangers i dzisiaj czeka ich kolejne bardzo trudne zadanie, a dla strażników to na pewno duży sprawdzian na cudzym terenie. Ponownie daję szansę Capitals.

#138 :hokej:
Toronto Maple Leafs @ New York Islanders OT
[1,97] ⛔
▶ Buk:
/ Stawka:105 PLN / PW:
102 PLN

Leafs wygrali wczoraj swój pierwszy mecz opo ok. dwutygodniowym przestoju, jednak Sabres ostatnio również grają dość przeciętnie i na pewno nie był to wielki wyczyn. Dziś podejmą zespół, który pomimo miejsca w tabeli robi coraz większe postępy. Dotrzymywali kroku do samego końca wczoraj NYR, a wcześniej potrafili ograć ekipy pokroju Wilds czy Jets. Liczę na wyrównany mecz obu ekip z małą nawiązką dla Isles ..

#139 :hokej:
Tampa Bay Lighting OT @ Colorado Avalanche
[2,11] ⛔
▶ Buk:
111 PLN

Tampa to następny team, który w tym sezonie zawodzi na całej lini a ich wygrane mecze to jednostkowe przebłyski, jednak podejmują Colorado, które na pewno nie należy do rewelacji i zdobywają punkty głównie na własnym terenie a poza nim jest już całkowicie inaczej (5 przegranych spotkań z rzędu). Wiadomo też ,że dobra passa kiedyś się kończy, nawet na swoim lodowisku a żądne zwycięstw Lightings mogą sprawić tu niespodziankę, bowiem przeciwnik na pewno nie należy do najtrudniejszych.

#140 :hokej:
Los Angeles Kings OT @ San Jose Sharks
[2,55] ⛔
▶ Buk:
155 PLN

Kings choć grali bez polotu i finezji z Kaczorami tak wierzę w nich , że powoli będą wchodzili na odpowiednie tory swojej gry. Poza tym powrócił do kadry ich kluczowy gracz - Richards (strzelił nawet 1 gola). Jak wiadomo Rekiny nie słyną z jakiejś regularności, zaliczali kilka wpadek i dopiero ostatnio nieco się przebudzili. Przemawia za Sharks na pewno ich teren i ogólnie nieco lepsza dyspozycja na tle sezonu, ja jednak choć rzadko to robię - dam dziś szansę Kings.

#141 :hokej:
Florida Panthers OT @ Boston Bruins
[3,06] ⛔
--------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
206 PLN

Na pewno Bruins będą chcieli zrobić ładny prezent świąteczny swoim fanom, tymbardziej na swoim lodowisku gdzie są na prawdę solidni w tym sezonie. Ja jednak darzę szacunkiem Kociaków i choć w tym tygodniu nieco podupadli z formą, to nie można ich lekceważyć bo potrafią sprawiać niespodzianki a przedewszystkim na wyjazdach, gdzie wygrali przecież 2 tygodnie temu własnie z Bruins czy wcześniej z Sharks. Pantery jeśli mają swój dzień to mogą rywalizować z każdym i liczę, że po wczorajszym nieudanym meczu z Senatorami pokażą się z lepszej strony w Bostonie.

#142 :hokej:
Calgary Flames OT @ Vancouver Canucks
[3,23] ✅
▶ Buk:
223 PLN

Ekipa Flames może się poszczycić ostatnio dwoma, bardzo cennymi zwycięstwami - dwa dni temu ograli Wilds a wczoraj uporali się z Wings, gdzie przez większość meczu dominowali a jedynie w 3 tercji gracze z Detroit nieco przycisnęli co zaowocowało dwiema bramkami. Na pewno Canucks są tutaj faworytem i ostatni raz na swoim terenie przegrali początkiem grudnia, poza tym mieli kilka wpadek chociażby tydzień temu z Jackets czy później z Hurricanes i jutro zmierzą się z równie wymagającym zespołem jakim na pewno jest Flames i choć grają drugi dzień pod rząd to moim zdaniem mogą namieszać a kurs na ten mecz należy do rzadkości ????

Znów szczęscie nie dopisało; dwa przegrane mecze po rzutach karnych i jeden w końcówce OT..

-305 PLN

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Niestety ostatnimi czasy moje typy to jedna wielka porażka przy dodatkowym braku szczęscia, jednak brałem pod uwagę, że prędzej czy później po dość ładnej skuteczności przez większość miesiąca taki obraz rzeczy może mieć miejsce. Chwilowa przerwa świąteczna na pewno dobrze mi zrobi i za kilka dni mam nadzieję, że powrócimy na dobre tory :razz:

Życzę wszystkim forumowiczom Wesołych Świąt ;)

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
(Seria III) NHL: +1579 PLN (NHL: 75-2-72) piątek: 2-6 -305 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 0:00

A więc powracamy powoli do gry.. Póki co będę obierał nieco bezpieczniejsze warianty, by odrobić straty po fali nieszczęść i niezbyt trafnych typach. Powodzenia ..

#143 :hokej:
Colorado Avalanche @ Minnesota Wild OT
[1,80] ⛔
Buk:
96 PLN

#144 :hokej:
Colorado Avalanche @ Minnesota Wild
over 5
[1,85] ✅
Buk:
102 PLN

W pierwszym meczu po świątecznej przerwie Dzikusy podejmą na własnym terenie lawiny. Ekipy o bardzo dużej rozbieżności w swojej formie z ostatnich dni, bowiem Avs wygrali 4 ostatnie mecze a z koleji Wilds po fali efektownych zwycięstw trafili nagle w czarną dziurę czego konsekwencją są ostatnie 6 porażek. Na tle całego sezonu dla dzikusów nie miało raczej znaczenia czy grają u siebie czy na wyjazdach - w obu przypadkach spisywali się dość równo i dzisiaj pomimo ostatnich niepowodzeń w mojej opinii mają przewagę nad ekipą Avalanche. Lawiny dopóki grają na własnym lodzie spisują się całkiem przyzwoicie - wygrali do tej pory 7 spotkań w tym sezonie ,w tym 5 po dogrywce. Schody zaczynają się dopiero na wyjazdach i sądze, że po kilku ważnych zwycięstwach Avs na własnych śmieciach z zeszłego tygodnia dziś swoją szansę wykorzystają w końcu Dzikusy i przełamią tą nieszczęsną fale porażek, która niewątpliwie powoli krzyżuje im plany. Stawiam na Wiiiiiiiilds.

#145 :hokej:
Detroit Red Wings OT
@ Nashville Predators
[1,83] ✅
Buk:
100 PLN

W tym meczu sytuacja Wings na wyjazdach przedstawia się podobnie jak w przypadku Avs - nie grają zbyt rewelacyjnie, czego konsekwencją były ostatnie dwie porażki z Nucks i Flames. Skrzydła są jednak o wiele lepszą ekipą niż Lawiny i na pewno mają większe szanse na wyjazdach, tymbardziej z ekipą Drapieżców. W ostatnim spotkaniu obu ekip ponad tydzień temu górą byli gracze z Nasville wygrywając z Wings na własnym terenie 4-3 jednak w tamtym okresie, po 4 zwycięstwach z rzędu na własych śmieciach, nieco podupadli czego efektem była porażka z Caps, później spektakularny mecz przeciwko jednej z najgorszych ekip w lidze - Jackets, którzy w pierwszej tercji wygrywali już 4-1 i do końca nie potrafili wykorzystać przewagi przegrywając w rezultacie 6-5. Ponadto porażka z piątku w Dallas. Uważam więc, że Wings którzy przegrali swoje ostatnie dwa spotkania na wyjazdach będą w stanie zrewanżować się przeciwko Drapieżcom za mecz z 16 grudnia, a na pewno nie są gorszą ekipą, jedynie za Predatorami przemawia ich włąsny teren, gdzie na ogół są solidni. Stawiam na Wings.

#146 :hokej:
New Jersey Devils @ Carolina Hurricanes
under 5,5
[1,78] ⛔
---------------------------------------------------------------------------------------
Buk:
93,6 PLN

Na ostatnie 6 spotkań obu ekip w tym roku tylko 2 razy padł over. Huragany co prawda nieco odstają poziomem wobec Diabłów, ale wierzę, że z meczu na mecz będą powoli odnajdywać się w lidze - na pewno na uwagę zasługuje ich ostatni mecz z Senatorami wygrany 2-1 gdzie przeważali przez większość spotkania przedewszystkim w lini defensywnej. Wydaje mi się, że przy podobnym obrazie gry z meczu z Senators mogliby ponownie wygrać , ale ja jednak pozostanę przy bardziej bezpiecznym wariancie - jakim jest under w tym meczu. (uwielbiam gole w ostatnich sekundach..........)

#147 :hokej:
Phoenix Coyotes @ Los Angeles Kings
over 5
[1,85] ✅
Buk:
102 PLN

Kings przegrali swój ostatni mecz wyjazdowy z Rekinami, jednak mimo wszystko nie wyglądali tam najgorzej jak niestety ostatnio przyzwyczaili nas oglądać. Często atakowali, grali standardowo - nieźle w obronie. Brakuje im na pewno skuteczności i lepszej gry ze skrzydeł, a niestety sam Richards nie wystarczy. Co do Kojotów, są jedną z najlepiej spisujących się ekip na wyjazdach, a ich ostatni bilans to 3 wygrane z 5 ostatich meczów, ponadto potrafią też dużo strzelać na cudzych taflach. Trudno jednak powiedzieć, kto wygra w tym pojedynku.. czy z meczu na mecz coraz lepiej wyglądający Kings czy regularni, dość solidni na wyjazdach Coyotes? Mam nadzieję, że Królowie zdołają w końcu otworzyć się na bardziej skuteczną gre w ofensywie, tymbardziej przeciwko Kojotom, którzy co prawda strzelają sporo goli ale również je tracą. Stawiam na over (w przypadku 5 goli = zwrot).

+64 PLN

klawisz902 +4 Punkty (Lutek, dzięki za miłe słowa i myślimy dzisiaj podobnie co do typów z NHL. Na pewno uda Ci się wrócic szybko na plus. Pozdrawiam!)
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
(Seria III) NHL: +1579 PLN (NHL: 75-2-72) piątek: 2-6 -305 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 0:00

#148 :hokej: Edmonton Oilers @ Vancouver Canucks OT [1,41] ✅
#148 :hokej: Columbus Blue Jackets @ Chicago Blackhawks OT [1,43] ✅
--------------------------------------------------------------------
Ako: 2,03 / Buk:
103 PLN

#149 :hokej: New York Islanders @ New York Rangers OT [1,41] ✅
#149 :hokej: Anaheim Mighty Ducks @ San Jose Sharks OT [1,43] ⛔
---------------------------------------------------------------
Ako: 2,08 / Buk:
108 PLN

Dwa double. Tutaj wiele pisać nie trzeba.. gram dzisiaj &quot;głównych&quot; faworytów tej nocy i choć nie preferuję tego stylu gry to tym razem spróbuję.

#150 :hokej:
Washington Capitals@ Buffalo Sabres OT
[1,92] ✅
Buk:
101 PLN

Trudno było wybrać odpowiedną stronę w tym meczu.. z jednej strony Capitals, którzy grają strasznie nieprzewidywalnie ostatnio (ciężko oglądało się ich ostatni mecz z Devils, zwłaszcza przez pierwsze dwie tercje...) a z drugiej wciąż niepewne, jednak dzisiaj z przewagą własnej tafli Sabres. Sądze, że po ostatnich trzech porażkach, dzisiaj po przerwie Świątecznej pokażą się z dobrej strony wobec kibiców. Stawiam na graczy z Buffalo z Millerem w siatce...

+104 PLN

kostek88 +2 Punkty
mardrak +3 Punkty (dzięki)
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
(Seria III) NHL: +1747 PLN (NHL: 80-2-75) poniedziałek: 5-3 +168 PLN

Dość pozytywna noc, choć szkoda chociażby typu na under w meczu Caroliny z Devils, gdzie w samej końcówce Diabły strzelili do własnej siatki. Poza tym ciekawa sytuacja z Ducks, na których konsekwentnie stawiałem przez ostatnie dni a dziś grając przeciwko akurat wygrali ;).

Typy na jutrzejszą noc podam całkiem po południu, a jest dziś ponownie z czego wybierać.

takeabet +1 Punkty
jarosz +1 Punkty
prof +8 Punkty (pozytywnie :))
krree +4 Punkty
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
(Seria III) NHL: +1747 PLN (NHL: 80-2-75) poniedziałek: 5-3 +168 PLN

#151 :hokej:
Calgary Flames @ Columbus Blue Jackets OT
[2,11] ⛔
Buk:
111 PLN

#152 :hokej:
Calgary Flames @ Columbus Blue Jackets
over 5,5
[2,16] ⛔
--------------------------------------------------------------------------------------
Buk:
116 PLN

Ekipa Jackets to niewątpliwie jedna z tych drużyn, które na tle całego sezonu zawodzą od samego początku. Po niespodziewanym zwycięstwie nad ekipą Canucks przegrali kolejno z rzędu pięć spotkań, jednak w każdym z tych meczów pokazywali się z wojowniczej strony i udowodnili ,że również potrafią strzelać i grać skutecznie w ofensywie. Brakowało jedynie w niektórych spotkaniach motywacji, która pozwoliłaby im utrzymać korzystny wynik do końca a było to widoczne m.in tydzień temu z Blues, czy kilka dni później z Predators gdzie w pierwszej tercji prowadzili już 4-1 i w rezultacie przegrali 6-5. Wczoraj grali w Chicago z Hawks i choć przegrali 4:1 to z początku spotkania nie wyglądali najgorzej dotrzymując poziomem gospodarzom. Dziś w nocy podejmą ekipę z Calgary i po pechowych meczach w końcu stoi przed nimi szansa, by przełamać czarną serię - tymbardziej na własnym terenie gdzie na pewno grają o wiele lepiej niż na wyjazdach.

#153 :hokej:
Winnipeg Jets OT @ Colorado Avalanche
[2,01] ✅
-----------------------------------------------------------------------------
Buk:
101 PLN

#154 :hokej:
Winnipeg Jets @ Colorado Avalanche
over 5,5
[1,96] ⛔
Buk:
96 PLN

Avs z każdym dniem udowadniają, że drzemie w nich spory potencjał i potrafią przysporzyć kłopotów każdemu. Wczoraj dość niespodziewanie zdołali ograć Minnesote Wild, kiedy w pewnym momencie przegrywali już 2-1 tym samym przełamując katastrofalną passe 9 porażek z rzędu w meczach wyjazdowych. Jets w porównaniu do Wilds są ostatnio solidniejsi i nie mają jakichś większych skoków w swojej formie. I choć Lawiny najskuteczniej grają własnie u siebie, to dziś będzie im o wiele trudniej z wypoczętymi po kilkudniowej przerwie Jets niż wczoraj z tragicznymi ostatnio - pozbawionych pewności siebie w ofensywie - Wilds, nad którymi od dłuższego już czasu ciąży fala porażek.

#155 :hokej:
Montreal Canadiens OT @ Ottawa Senators
[2,13] ✅
Buk:
113 PLN

Dość analogiczna sytuacja w przypadku Senatorów i Habs, gdzie gospodarze do tego meczu podejdą z trzema zwycięstwami z rzędu na własnym terenie ,z koleji goście przegrali trzy ostatnie wyjazdowe mecze. Na pewno w gorszej sytuacji są gracze z Montrealu, którzy po zmianie trenera grają pod lekką presją i widać, że szukają kompletu punktów jednak wciąż nieskutecznie. Mam nadzieję jednak ,że kilku dniowa przerwa dobrze wpłynie na dzisiejszy przebieg i zdołają przełamać lody tymbardziej, że potrafią grać na wyjazdach patrząc na bilans całego sezonu.

#156 :hokej:
St. Louis Blues @ Detroit Red Wings
under 5,5
[1,79] ✅
Buk:
95 PLN

Wings to bardzo skuteczna i regularna ekipa na własnym terenie, potrafią strzelać sporo goli i przedewszystkim mało ich tracą - szczególnie z Howardem w bramce. Dziś jednak przed nimi Blues, którzy wariant gry w defensywie mają opanowany na wysokim poziomie i choć często przegrywają na wyjazdach, to tracą przy tym niewiele goli (13 underowych wyników na 17 meczów wyjazdowych). Faworytem na pewno są Wings, którzy w tym sezonie tylko 2 razy przegrali na własnym lodzie.. jednak spodziewam się meczu z niewielką ilością goli bardziej nastawionym na warsztat defensywny obu zespołów.

+9 PLN

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
(Seria III) NHL: +1756 PLN (NHL: 83-2-78) wtorek: 3-3 +9 PLN

Na początek 3 spotkania.. później coś zagram jeszcze.

#157 :hokej:
New York Rangers @ Washington Capitals OT
[1,96] ✅
Buk:
105,6 PLN

Na początek zdecydowałem dać dziś szansę ekipie ze stolicy. Przed nimi na pewno turdne zadanie, bowiem podejmują Rangersów, którzy wygrali pięć spotkań z rzędu i na pewno pod tym względem mają przewage nad wciąż nierównymi Caps. Stołeczni po na prawdę dobrym starcie w sezonie, kiedy wygrali siedem spotkań z rzędu wydawało się ,że będą solidną ekipą nagle zaczęli psuć na potęgę przeplatując porażki ze zwycięstwami. W ostatnim meczu z Sabres już w pierwszej tercji gospodarze zapewnili sobie zwycięstwo w meczu strzelając 4 gole i choć Caps w kolejnych tercjach grali coraz lepiej, kontrolowali przebieg gry i powoli odrabiali straty to niestety przegrali kolejny mecz wyjazdowy (4:2). Podobna sytuacja miała miejsce we wcześniejszym meczu z Devils, gdzie po błyskawicznym początku meczu stracili 3 gole i choć odrobili straty pod koniec to nie dali rady w rzutach karnych. Mam nadzieję, że wyciągneli wnioski z obu spotkań, zagrają bardziej zmotywowani, przedewszystkim nie popełniając tylu błędów w defensywie i pokuszą się o przerwanie dobrej passy Strażników - a na pewno ich na to stać. Dziś stawiam na Caps.

#158 :hokej:
Buffalo Sabres @ New Jersey Devils
under 5,5
[1,70] ✅
Buk:
84 PLN

Kurs na linię under w tym meczu nie zachwyca, jednak mimo wszystko zamierzam spróbować. Devils to ekipa, która na własnym terenie gra bardzo skutecznie w defensywie a z drugiej strony Miller w bramce Sabres, który co prawda ma swoje wahania w dyspozycji ale mimo wszystko jest dobrym goalie. Stawiam tutaj na under.

#159 :hokej:
Los Angeles Kings OT @ Chicago Blackhawks
[2,74] ✅
Buk:
174 PLN

Widać w końcu poprawę w grze i wynikach Kings odkąd szkolennictwo przejął Darryl Sutter. Wygrali 3 spośród 5 ostatnich meczów i mają wielką szansę, by zakończyć ten miesiąc w jeszcze lepszych nastrojach, bowiem przed nimi jeszcze dwa spotkania. Najpierw podejmą Hawks, którzy grają ostatnio bardzo dobrze i regularnie, a ostatni raz na własnym terenie przegrali 6 grudnia po dogrywce z Kojotami. Przedwczoraj podejmowali Jackets wygrywając 4:1 , jednak dzisiaj przeciwnik na pewno bardziej wymagający, w dodatku powoli wchodzący na swoje odpowiednie tory. Sądzę, że Kings jeśli zagrają podobnie jak z Sharks czy ostatnio z Kojotami mają spore szansę na zwycięstwo z Hawks, a ostatnio nawet zaczęli strzelać nieco więcej goli. Mam więc nadzieję, że wykorzystają swoje możliwości jeszcze bardziej efektywnie i zakończą ten rok w dobrym stylu i dobrym przykładem dla nowego szkoleniowca.

+363,6 PLN

amare87 +1 Punkty
andre@ +2 Punkty (Za zaangazowanie i profesjonalizm! Pozdrawiam Andre@)
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
(Seria III) NHL: +1756 PLN (NHL: 83-2-78) wtorek: 3-3 +9 PLN

#160 :hokej:
Phoenix Coyotes @ Boston Bruins -0,5
[2,07] ⛔
----------------------------------------------------------------------------
Buk:
107 PLN

Bruins to aktualnie jedna z najbardziej regularnych ekip, wygrywają w ładnym stylu swoje mecze jak chociażby ostatnio z Kotami czy kilka dni wcześniej podobnie gromiąc u siebie Lotników. Choć dziś grają na wyjeździe to przeciwnik do najtrudniejszych na pewno nie należy, Kojoty bowiem ostatnio przechodzą lekki kryzys i sądze, że będący na fali Boston po prostu nie będzie miał problemów z wygraniem tego meczu. Stawiam na Niedźwiedzi w regulaminowym czasie.

#161 :hokej:
Minnesota Wild OT
@ Nashville Predators
[2,15] ⛔
Buk:
115 PLN

#162 :hokej:
Minnesota Wild OT
@ Nashville Predators
over 5
[1,94] ⛔
-------------------------------------------------------------------------------------
Buk:
94 PLN

W tym meczu zaufam kolejny raz Dzikusom, ostatnim razem podejmowali u siebie Avs i choć wydawało się, że mają ten mecz w zasięgu będąc dwukrotnie na prowadzeniu to niestety kolejny już raz się nie udało i nie pomógł wiele nawet ich kluczowy gracz - Mikko Koivu. Drapieżcy udowodnili kolejny raz, że ostatnio nie wiedzie im się najlepiej i po dość jednostronnym meczu przegrali u siebie z Wings. To ich druga porażka z rzędu, wcześniej wielkim szczęsciem wyeliminowali słabiutkich Jackets a dwa dni przed uznali wyższość Caps. Sądze więc, że kolejna wielka szansa stoi dziś przed Wilds na przełamanie czarnej serii. Dodatkowo gram typ na over (5 goli = zwrot).

Boston...........

-300 PLN

pietrzak3 +3 Punkty
prof +8 Punkty (kolejna seria ciekawych typkow)
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
(Seria III) NHL: +1820 PLN (NHL: 86-2-81) środa: 3-3 +64 PLN

#163 :hokej:
Toronto Maple Leafs @ Carolina Hurricanes OT
[2,04] ✅
Buk:
104 PLN

Huragany od początku sezonu nie byli jakąś rewelacją, grają w kratkę i jeśli coś wygrywają to głównie na własnym terenie. Mimo wszystko od ponad tygodnia widać lekki przebłysk i poprawę w grze, gdzie w rezultacie na ostatnie 5 meczów dwa wygrali a w pozostałych dotrzymywali kroku do samego końca przegrywając dość nieznacznie. Na uwagę na pewno zasługuję ich mecz sprzed 3 dni kiedy zdominowali ekipę Devils a dzień później podjęli walkę w Pittsburgu z mocno faworyzowanymi wówczas Pingwinami. Leafs przegrali ostatni mecz z Panterami i ogółem nie radzą sobie pozytywnie na wyjazdach. Grają nieregularnie i myślę ,że dobrze spisujący się na własnym lodzie Hurricanes mogą to wykorzystać a mam tylko nadzieję, że nie braknie im zapału z ostatnich meczów i pokażą się z dobrej strony wobec kibiców. Stawiam na gospodarzy.

#164 :hokej:
Calgary Flames @ New York Islanders OT
[2,05] ✅
Buk:
105 PLN

#165 :hokej:
Calgary Flames @ New York Islanders
over 5,5[2,25] ⛔
Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 125
PLN

Isles w przeciwieństwie do Flames ostatnio grają nieco gorzej czego przykładem były dwie porażki z NY Rangers oraz Leafs. Mimo wszystko nie można ich spisywać na straty, ponieważ często miewają przebłyski i potrafią nasporzyć problemów niejednej ekipie w lidze. Flames jak już wspominałem - ostatnio całkiem solidnie i na pewno mogą się poszczycić imponującymi wynikami jak chociażby niespodziewana wygrana nad Canucks czy wcześniej Wings. Dam jednak szansę gospodarzom, którzy od dwóch tygodni nie wygrali na własnym terenie, co na pewno ich dodatkowo zmotywuje a kilku utalentowanych ofensorów tj. Tavares, Moulson czy Grabner mam nadzieję, że spełnią oczekiwania tej nocy i poprowadzą swój team do zwycięstwa. Dodatkowo stawiam na over w tym meczu.

#166 :hokej:
Philadelphia Flyers OT
@ Pittsburg Penguins
[2,18] ✅
Buk:
118 PLN

Lotnicy po znakomitej serii siedmiu zwycięstw z rzędu nagle opuścili z tonu i przegrali w Bostonie z Niedźwiedziami aż 6:0. Od tamtej pory grali dość nierówno a całą swoją słąbiutką dyspozycje potwierdzili w przedwczorajszym meczu w Tampie, gdzie ulegi aż 5-1 z niezbyt rewelacyjnymi w tym sezonie Lightings. Przeciwnik dziś z górnej półki i pomimo kilku braków w składzie radzą sobie ostatnio całkiem nieźle ciągnąc tym samym serię czterech wygranych meczów z rzędu. Na pewno Pingwiny są tutaj faworytem i gdyby nie Flyers czy inne topowe ekipy w lidze, to miałbym obawy stawiać przeciwko nim na ich własnym terenie. Sądze jednak, że jeśli goście zmienią trochę swoje podejście i poprawią kilka wariantów w grze to są w stanie z pewnością wyjść z dołku, a potencjał ku temu mają spory.

#167 :hokej:
Phoenix Coyotes OT
@ Colorado Avalanche
[2,20] ⛔
Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 120
PLN

Kojoty uznali wczoraj wyższość Bruins i choć mecz stał na wyrównanym poziomie to niestety na ich niekorzyść stracili gola na samym początku dogrywki. Avs to przeciwnik na pewno wygodniejszy i choć ostatnio grali całkiem dobrze, to po przedwczorajszym meczu z Jets odniosłem wrażenie jakby coś w nich pękło, ponieważ zagrali bardzo przeciętnie i bez polotu przegrywając 4-1. Uważam więc, że dla Kojotów, którzy potrafią również grać efektywnie na wyjazdach nadarza się tutaj spora szansa na zwycięswo.

#168 :hokej:
Edmonton Oilers @ Minnesota Wild OT
[1,78] ✅
----------------------------------------------------------------------------
Buk:
/ Stawka: 130 PLN / PW:
101 PLN

W tym spotkaniu dogłębny komentarz jest zbędny, a wspominałem już nieco w poprzednich dniach. Kolejny raz szukanie szansy na przełamanie złej passy w Dzikusach, którym wczoraj poza większą skutecznością brakowało po prostu szczęscia.

#169 :hokej:
Los Angeles Kings @ Winnipeg Jets
over 5,5 [2,39] ⛔
Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 139
PLN

Królowie z meczu na mecz zaskakują mnie coraz bardziej, widać w ich grze poprawę i przedewszystkim narastającą siłę w ofensywie. Wczorajszy mecz z Hawks wygrali 2:0, a wynik mógłby być na pewno wyższy, gdyby nie momentami dobra postawa gospodarzy w defensywie czy niewielki brak skuteczności w kluczowych akcjach Kings. Jets strzelać również potrafią co udowodnili w kilku ostatnich spotkaniach i mam nadzieję na otwartą grę z obu stron. Stawiam na over po bardzo ładnym kursie.

+128 PLN

grzech86 +2 Punkty
kuba7 +1 Punkty
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
(Seria III) NHL: +1948 PLN (NHL: 90-2-84) czwartek: 4-3 +128 PLN

#170 :hokej:
Calgary Flames @ Ottawa Senators
over 5,5[2,07] ✅
Buk:
107 PLN

Przedwczoraj po chwilowej przerwie spowodowaną kontuzją do składu Senatorów powrócił najlepszy strzelec Milan Michalek i choć nie pokazał się z dobrej strony w meczu z Habs, który imo. przegrali 6-2 to dzisiaj ma sporą okazje, by poprowadzić swój team do zwycięstwa na własnym terenie po tym nieudanym meczu. Z drugiej strony solidni ostatnio Flames, którzy wczoraj uznali wyższość Isles i choć ostatnimi czasy nie strzelają za wiele to pokładam dzisiaj w obu ekipach wizję agresywnej i mam nadzieję skutecznej a zarazem obfitej w golę gry.

#171 :hokej:
New York Rangers @ Florida Panthers
over 5[1,83]

Buk:
/ Stawka: 120 PLN / PW: 100 PLN

W tym meczu faworytem są Strażnicy, jednak nie przekreślałbym do końca Kotów, którzy w tym sezonie spisują się na prawdę dobrze, tymbardziej na własnym lodowisku gdzie przysporzyli problemów już niejednej ekipie. Zajmują 3 miejsce na wschodzie zaraz pod Rangersami. Strażnicy po kilku-meczowej serii zwycięstw nie dali rady przedwczoraj z Caps, dziś na pewno będą chcieli się odegrać co na pewno nie będzie łatwym zadaniem.
Pominę typowanie zwycięstwa stawiając tutaj over.

#172 :hokej:
Detroit Red Wings @ Chicago Blackhawks
over 5,5[1,88] ⛔
Buk:
/ Stawka: 120 PLN / PW: 106
PLN

Hawks jak i Wings to drużyny o dużej mocy w swojej ofensywie, szczególnie gracze z Chicago którzy na własnym terenie strzelają średnio 3 gole na mecz a 50% ich meczów w tym sezonie osiągały over. Wings co prawda nie imponują już w takim stylu na wyjazdach jak u siebie w domu, ale na pewno do takich meczów na szczycie zmotywowani są podwójnie. Spodziewam się więc zaciętej walki, gdzie na pewno zobaczymy &quot;kilka&quot; krążków w siatce obu bramkarzy.

#173 :hokej: Buffalo Sabres @ Washington Capitals OT [1,62] ✅
----- :hokej: Nashville Predators @ St. Louis Blues OT [1,54] ⛔
-------------------------------------------------------------
Ako: 2,50 / Buk:
165 PLN

A tutaj mały dubelek z drużynami wobec których mam dzisiaj dość duże zaufanie, w szczególnie do Caps którzy zaimponowali mi po ostatnim wygranym 4-1 meczu z Rags. Widać było, że powoli (mam z resztą taką nadzieję) powracają do swojej &quot;marki&quot; i liczę że w niedługim okresie czasu zaczną ponownie liczyć się z topką. Dziś podejmą dość nierównych od jakiegoś czasu Sabres i choć przegrali z nimi kilka dni temu, to dzisiaj na pewno spora okazja do rewanżu na własnym lodowisku.

W drugim meczu zaufam graczom Blues, którzy na własnym lodowisku zaraz po Wings grają najlepiej na całym zachodzie. Predatorzy miewali dobre i złe momenty, ostatnio jednak zaliczają ten nieco gorszy wygrywając na pięć meczów tylko dwa razy, w tym ostatnio bardzo szczęsliwie i bez polotu z Dzikusami. Tutaj bez cienia wątpliwości gram Nutki.

-123 PLN

konrado87 +1 Punkty (Podobnie jak Ty uważam, że jutrzejsza nocka powinna być overa. Pora aby się na dobre rozstrzelali po Świętach. Powodzenia :))