>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Szwajcaria - sezon 2010/2011

Status
Zamknięty.
vader 2,5K

vader

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Galante peFFki

Przypomnienie sezonu 2009/2010​

RUNDA ZASADNICZA:

I RUNDA PLAY OUT

II RUNDA PLAY OUT

III RUNDA PLAY OUT

EHC Biel utrzymał się w National League A

PLAY OFF - ćwierćfinały

awans: EV Zug

awans: Geneve-Servette HC

awans: Kloten Flyers

awans: SC Bern

PLAY OFF - PÓŁFINAŁY

awans: Geneve-Servette HC

awans: SC Bern

PLAY OFF - finał

Mistrz National League A 2009/2010: SC Bern

National League A - prezentacja zespołów​

Oficjalna strona National League NLA i NLB
The Swiss Hockey
Terminarz spotkań NLA sezon 2010/2011
Terminarz spotkań NLB sezon 2010/2011

HC Ambri Piotta​

Założony: 1937
Miasto: Quinto
Mistrz: -
Hala: La Valascia (pojemność: 7,000)
Oficjalna strona: www.hcap.ch

SC Bern​

Założony: 1931
Miasto: Berno
Mistrz: 1958/59, 1964/65, 1973/74, 1974/75, 1976/77, 1978/79, 1988/89, 1990/91, 1991/92, 1996/97, 2003/04, 2009/10
Hala: PostFinance Arena (pojemność: 17,000)
Oficjalna strona: www.scb.ch

EHC Biel - Bienne​

Założony: 1939
Miasto: Biel
Mistrz: 1977/78, 1980/81, 1982/83
Hala: Eisstadion (pojemność: 7,000)
Oficjalna strona: www.ehcb.ch

HC Davos​

Założony: 1921
Miasto: Davos
Mistrz: 1925/26, 1926/27, 1928/29, 1929/30, 1930/31, 1931/32, 1932/33, 1933/34, 1934/35, 1936/37, 1937/38, 1938/39, 1940/41, 1941/42, 1942/43, 1943/44, 1944/45, 1945/46, 1946/47, 1947/48, 1949/50, 1957/58, 1959/60, 1983/84, 1984/85, 2001/02, 2004/05, 2006/07, 2008/09
Hala: Vaillant-Arena (pojemność: 7,200)
Oficjalna strona: www.hcd.ch

HC Fribourg - Gottéron​

Założony: 1937
Miasto: Fribourg
Hala: Saint-Léonard (pojemność: 7,200)
Oficjalna strona: www.gotteron.ch

Kloten Flyers​

Założony: 1934
Miasto: Kloten - Zürich
Mistrz: 1966/67, 1992/93, 1993/94, 1994/95, 1995/96
Hala: Schluefweg (pojemność: 7,500)
Oficjalna strona: www.ehc-kloten.ch
Rapperswil - J. Lakers​

Założony: 1944
Miasto: Rapperswil
Hala: Diners Club Arena (pojemność: 6,000)
Oficjalna strona: www.scrj.ch

HC Lugano​

Założony: 1940
Miasto: Lugano
Mistrz: 1985/86, 1986/87, 1987/88, 1989/90, 1998/99, 2002/03, 2005/06
Hala: Resega (pojemność: 8,000)
Oficjalna strona: www.hclugano.ch

HC Genéve Servette​

Założony: 1905
Miasto: Genewa
Hala: Les Vernets (pojemność: 7,000)
Oficjalna strona: www.gshc.ch

SC Langnau Tigers​

Założony: 1946
Miasto: Langnau (Emmental)
Mistrz: 1975/76
Hala: Ilfishalle (pojemność: 6,500)
Oficjalna strona: www.scltigers.ch

ZSC Lions Zürich​

Założony: 1930
Miasto: Zürich
Mistrz: 1935/36, 1948/49, 1960/61, 1999/2000, 2000/01, 2007/08
Hala: Hallenstadion (pojemność: 13,000)
Oficjalna strona: www.zsclions.ch

EV Zug​

Założony: 1967
Miasto: Zug
Mistrz: 1997/98
Hala: Herti (pojemność: 7,000)
Oficjalna strona: www.evz.ch

Szanse na zwycięstwo:

Zapraszam do pisania analiz i dyskusji

M 4

magdalena1984

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
HOKEJ: SZWAJCARIA
Spotkanie:Biel-Lugano
Typ:X
Kurs:4.5
Buk:bwin
Analiza:W trzeciej kolejce ligowych potyczek w szwajcarskim hokeju spotkają się drużyny Biel i Lugano .Na starcie sezonu obie ekipy mają na koncie 1 zwycięstwo i 1 porażke .Tak jak w poprzednim sezonie grali na podobnym poziomie,tak i w tym.W poprzednim sezonie Biel zakończyło rozgrywki na 9 lokacie ,i nie awansowali do play off.Natomiast hokeiści Lugano uplasowali się na miejscu ósmym,niestety odpadli w pierwszej rundzie play off przegrywając 0:4 w meczach z hokeistami z Bern. .W ostatnich 8 meczach między sobą padły 4 remisy i dwa razy mecz kończył się jednobramkową przewaga .Również w tym sezonie grali ze sobą w meczu towarzyskim, mecz zakończył się remisem

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Piekary Slaskie
Zug - Zurich ML 1 1,65​

Spotkanie po miedzy tymi zespolami zawsze dostarcza wiele emocji i bramek. W sezon lepiej weszli gospodarze, ktorzy wygrali juz 2 spotkania: z Bern i Rapperswil. Zurich dwa pierwsze spotkania seoznu przegral, kolejno z Lugano i Davos. Z Zug odeszli Steinmann, McTavish, Boumedienne i Perrault, w ich miejsce zostali sprowadzeni Sutter, Metropolit i Wozniewski. Bez fajerwerkow ale powinno wystarczyc na zalatanie dziur. Jest Holden, DiPietro, Schnyder, Christen, Fischer czy Diaz, w bramce solidny Markkanen a na lawce Doug Shedden, ktory potrafi to wszystko poukladac. Zurich to zespol ktory duzo strzela i duzo traci bramek. Dlatego tez przed sezonem wzmocniono defensywe dwoma Kanadyjczykami - Murphym i Westcottem ale na nie wiele poki co sie to zdalo. Sa Pittis, Monnet, Bärtschi i Seger, a wiec znowu bedzie wesolo pod bramka rywali. Wyrownane H2H nie mniej w lepszej dyspozycji wydaja sie byc gsopodarze.

stskarol 49

stskarol

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Google.pl
ZSC Lions - Geneve Servette
Typ: ZSC Lions -1.5 gola
Kurs: 2.70
Buk: Bet365
Już dzisiaj o godzinie 19.45 w hicie kolejki Szwajcarskiej Nationalligi hokeja na lodzie ekipa ze stolicy kraju ZSC Lions podejmować będzie hokeistów z Genevy. Mecz odbędzie się w hali Hallenstadion w Zyrychu a faworytem jest moim zdaniem zdecydowanie ekipa właśnie z tego miasta. ZSC Lions dotychczas zdobyła 5 razy mistrzostwo kraju w hokeju, ostatni raz miało to miejsce w sezonie 2008 a goście Servette jeszcze nigdy nie zasmakowali tytułu mistrza kraju, chociaż przed rokiem byli w finale i to ich najlepszy sukces, zresztą rok temu to cały sezon prezentowali się dobrze. W tym sezonie ZSC Lions gra w miare dobrze, bez błysków. Wygrali dotychczas 3 mecze i 3 przegrali, wczoraj zagrali bardzo dobry mecz i wygrali po dogrywce z Davos 4-3 co może oznaczać zwyżkę formy. Goście to w tym sezonie jedno wielkie NIC, przegrali 5 z 6 meczy. Jedyny mecz wygrany to 1 mecz u Siebie 3-2 z Lugano a później u Siebie z Fribourg 2-5 i z Bern 2-4. Na wyjeździe jeszcze gorzej, najpierw z Kloten 0-1 a później 0-3 z SCL i 1-4 z Zug. Hokeiści Servetty tracą bardzo dużo bo aż 19 goli w 6 meczach a strzelają mało bo tylko 8 bramek. Jeśli chodzi o H2H to w hali w Zurychu częściej wygrywali ZSC bo 14 na 19 meczy. W poprzednim sezonie na początek równieź był taki mecz dokładnie 24 października i ZSC wygrali 6-4. Podsumowując ZSC to drużyna która zawsze jest brana pod uwagę do tytułu, w tym sezonie gra całkiem dobrze, na jej hali z Genevą ma dobry bilans a do tego fatalna forma Servette i typ taki jaki wyżej podałem.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
----
Spotkanie: ZSC Lions - Kloten Flyers
Typ: 2
Kurs: 2.55
Bukmacher: SportingBet
Analiza: W 9 kolejce Szwajcarskiej NLA spotkają się dwie drużyny, które na chwile obecną mają całkiem odmienne cele.
Lions to zespół który bronił się będzie przed spadkiem, obecnie znajduje się w strefie spadkowej na 10 pozycji (tabela liczy 12 drużyn). Obie drużyny grały ze sobą we wtorek i zespół Lions uległ (na wyjeździe) 2-1. Mecz nie był jednak tak zacięty, jak sugeruje wynik, brakowało skuteczności gospodarzom.
Drużyna gości, Kloten Flyers to obecnie lider tabeli, który wygrał na razie wszystkie mecze (6 bezpośrednio, 2 po dogrywce). Goście mają znakomity bilans bramek 32-15 i jest zdecydowanym faworytem tego spotkania. Kurs jest bardzo zachęcający i trochę chyba zbyt wysoki jak na taki mecz. Dla bezpieczeństwa można zagrać podpórkę, ja tutaj zaryzykuję ????
Mecz zaczyna się o 19:45.

grzeg232 235

grzeg232

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Przyladek Canaveral
Spotkanie: Bern - Zug
Typ: under 5,5
Kurs: 1.95
Buk: Expekt
Analiza: Oba zespoły rozegrały już 13 kolejek tegorocznego sezonu w szwajcarskiej Nationalliga A. I Bern i Zug uzyskująjednak częściej underowe wyniki. Gospodarze mają na koncie 9 underów dla wyznaczonej granicy, goście 8, ale aż 5-krotnie w meczu z ich udziałem padło 5 goli. Zresztą w tym sezonie te drużyny już mają na koncie jedno spotkanie między sobą, Zug pokonał swojego rywala 4:1. W tabeli Zug jest wiceliderem z 30 pkt. na koncie i 10 wygranymi. Gospodarze mają tylko 8 wygranych i 23 pkt. Bilanse bramkowe dość podobne, Zug 42-29, Bern 34-29. Zwraca uwagę dobra gra defensywna i jednych i drugich. Średnia goli padająca w meczach z udziałem tych drużyn w przypadku Berna wynosi poniżej 5, a w przypadku Zug 5,46. Tak czy inaczej nie sądzę, aby padło w tym meczu 6 bramek, tym bardziej, że gospodarze w tym sezonie tylko raz zanotowali over na własnym lodowisku. W h2h 12 do 8 na korzyść underów. W ostatnich spotkaniach i Zug i Berna teżraczej padały undery, Zug np. ograł Fribourg 4:2, ale to bardzo overowy team, a Bern w takim samym stosunku poległ z tym zespołem, ostatnio 3:3 z Lakers, ale to zespół o podobnym nastawieniu ofensywnym do Fribourga.

B 714

bosky

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gorzów Wlkp.
Spotkanie: Rapperswil - ZSC Lions Zurich
Kurs: 2,10
Buk: totomix
Analiza: Spotkanie z serii takich względnie oczywistych, ale jednak coś mi tu śmierdzi ;) Zawodnicy z Zurycha bardzo długo szukali formy, wiele wskazuje na to (3 zwycięstwa, w dodatku z jakimi rywalami!) że w końcu ją odnaleźli. Gospodarze jakim są zespołem każdy przeciętnie nawet śledzący ligę szwajcarską typer wie. Na ten moment wyglądają lepiej od Ambri, ale to właśnie im prawdopodobnie dane będzie przedostatnie miejsce w tabeli. Zurich z presją na wynik, nie mogą odpuszczać, bo sporo na początku sezonu stracili do najgroźniejszych rywali w drodze do tytułu. Moje obawy związane są z grą miejscowych na remis, stąd może bezpieczniejsza byłaby opcja X2, lub na końcowe zwycięstwo, osobiście zagrałem bardziej &#39;pod mój kupon&#39;, czystą dwójkę. Powodzenia!

K 23

kajzer

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zory
Servette - Kloten

Typ:2
Kurs:2.35

Kolejnym moim typem będzie znowu mecz hokejowy ale tym razem jest to liga szwjacarska i mecz pomiędzy Servette a Klotenem. Jak widać bukmacherzy dają obydwum drużyną równe szansę co mnie szczerze mówiąc trochę dziwi ponieważ goście jak dotąd grają zankomicie i w pełni zasłużenie zajmują pierwszą lokatę w lidzę z 44 punktami na koncie i dużą 8 punktową przewagą nad wiceliderami. Gospodarze natomiast nie spiują sie wcale zle ale dość przecietnie dzięki czemu są na 7 pozycji i zdobyli 22 punkty czyli dwa razy mniej od dzisiejszych swoich rywali. Jeżeli chodzi o liczbę zwyciestw to gospodarze wygrali 7 pojedynków na 18 natomaist Kloten triumfował w aż 15 meczach na 18 jest to naprawdę imponujący wynik. Myślę, że bukmacherzy przesadzili dając aż tak wysoki kurs na goście ponieważ spisują sie oni znakomicie i powinni sobie poradzić z typowym średniakiem jakim niewątpliwie jest zespół Servette.

valverde 5,3K

valverde

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Allenstein
Ambri - Bern @ 2 @ 1.75
Starcie najsłabszej drużyny z mistrzem i w mojej ocenie wciąż najlepszej obok Davos ekipy w Szwajcarii. Goście po słabym poczatku sezonu odnaleźli swój rytm i wygrywają mecz za mecz. Tym bardziej nie spodziewam się by mieli problemy w starciu z czerwoną latarnią ligi.

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków/Arbroath
Popieram typ Valverde, co prawda forma SC Bern zwyżkuję, lecz nie jest to zbyt przekonywująca tendencja.

Ostatni poorażka z fantastycznie grającymi Kloten Flyers, ale wczesniej nieznaczne zwycięstwa, głownie w dogrywkach.

No cóż? A HC Ambri Piotta to ostatni zespół w lidze, chociaż ostatnio 2 zwycięstwa.

Za moim typem dodatkowo przemawiają głównie duże braki kadrowe w zespole gospodarzy:

atakujący: Julian Walker,Mirko Murović i Erik Westrum
obrońcy: Zdenek Kutlak,Raphael Vassanelli,Reto Kobach i Ralph Bund.
info: http://www.hcap.ch/it/node/25665

Kurs: 1.70 ✅ [0:4]
Buk: Tobet

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

statystyka są jak spódniczka mini, niby sporo można zobaczyć ale najważniejszego nie widać..

legrand 82

legrand

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Mielec
SZWAJCARIA: NLA
Ambri-Piotta - Servette FT 1:0 :eek: ⛔
Wygrana Ambri-3,30 Sportingbet Remis: 4,76 Pinnacle Wygrana Servette-1,88 Pinnacle

Servette w pełnym składzie
Ambri bez-Murovic, Westurm, Bundi, Incir, Kobach, Kobach, Kariya, Marghitola
Mój typ: Servette(AH-1) @2,35 Pinnacle
____________________________________________________________________________________
To zrobili w 3 tercji-wola o pomstę
50:58 Richard Park
2 Min. / Stockschlag

56:28 Jan Cadieux
2 Min. / Crosscheck

58:13 Florian Conz
2 Min. / Beinstellen
Bramka:58:38 Martin Kariya
(Eric Landry, Zdenek Kutlak)

K 23

kajzer

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zory
Ambri-Piotta - Kloten

Kurs:1.80

Kolejną ligą hokejową, którą się zajmę będzie Szwajcaria. Pierwszym meczem, który od razu mnie zainteresował jest pojedynek pomiędzy Ambri a Klotenem. Dziwi mnie bardzo zawyżony kurs przez bukmacherów, którzy płacą aż 1.80 za zwycięstwo gości, którzy są moim zdaniem zdecydowanymi faworytami. Jeżeli chodzi o tabelę to gospodarze to aktualnie ostatnia drużyna ligi, która ma zaledwie 14 punktów, natomiast goście to aktualny lider, który gra do tej pory perfekcyjnie i zasłużenie ma na swoim koncie aż 45 punktów. Myślę, że przy konfrontacji pierwszej drużyny z ostatnią powinien być znacznie niższy kurs ale cóż nic tylko się z tego cieszyć i stawiać bo chyba jedynym zagrożeniem dla liderów jest zlekceważenie bardzo słabego przeciwnika ale ja jestem przekonany, że podejdą do tego spotkania profesjonalnie i bez żadnych problemów odniosą swoje kolejne zwycięstwo.

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ostrawa/Praga
Kloten - Rapperswill Kloten -1.5 (1,79) ✅ (5-3)

W lidze szwajcarskiej wyraźnie na prowadzeniu usadowiła się drużyną Kloten Flyers. W 23 spotkaniach zgromadzili, aż 51 punktów i wyprzedzają o cztery oczka Davos oraz o 9 Zug. Ostatnio po trzech dość zaskakujących porażkach z rzędu wzięli się do pracy i wygrali dwa kolejne mecze wyjazdowe z Ambri Piottom oraz Rapperswilli. Drużyna z ogona ligowej tabeli, ale z nimi też trzeba umieć wygrywać. Najlepszym zawodnikiem w obecnym sezonie jest Tommi Santala, który zdobył już 27 punktów w obecnych rozgrywkach. Jest to doskonały asystent, gdyż bramek w tym sezonie zdobył zaledwie pięć, ale asyst zaliczył już 22. Najlepszym strzelcem drużyny na ten moment jest Matthias Bieber, który ma na koncie 10 bramek. Zdobywał gole w dwóch ostatnich meczach, także bardzo prawdopodobne, że dzisiaj też będzie kluczową postacią. Równie dobrze co Bieber spisywał się Simon Bodenmann, który ma serię trzech meczów z rzędu z co najmniej jedną bramką. Mógłbym tak wymieniać jeszcze długo, bo przecież są także tacy zawodnicy jak Kimmo Rintanen, Micki Dupont czy Denis Hollenstein. Bez wątpienia w tej chwili Kloten posiada najmocniejszą kadrę w całej National League A. Zupełnie inne nastroje panują w drużynie Rapperswil-Jona Lakers. Ekipa ta legitymuje się obecnie największą ilością straconych bramek w lidze, po 23 meczach stracili ich już 92! Ostatnio większość wyników Lakers jest bardzo overowych. Jednak udawało im się ostatnio przegrywać z twarzą. Bo przecież dwubramkowa porażka z Davos czy trzy bramkowa z Klotenem to nie powód do jakieś tragedii. W swojej drużynie mają także wybitnego zawodnika jakim jest bez wątpienia Stacy Roest. Kanadyjczyk z przeszłością w NHL w tym sezonie zdobył już 34 punkty za 9 bramek i 25 asyst! Kroku stara się mu dotrzymywać Niklas Nordgren strzelec 11 bramek i asystent przy 12 trafieniach kolegów. Jednak tak naprawdę to tylko Ci dwa zawodnicy dość mocno wyróżniają się z całego zespołu. Kadrowo nie ma co obu ekip porównywać, bo panuje między nimi przepaść. Kloten powinno sobie dzisiaj poradzić z Lakersami co najmniej dwoma bramkami. Goście nie grali ostatnio bardzo źle, więc na jakiś pogrom nie liczę, ale trzy czy cztery bramki różnicy powinny być.
Kurs z: PinnacleSports

K 23

kajzer

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zory
Zurich - Ambri-Piotta

Typ:1
Kurs:1.45

Drugi typ z hokeja będzie już z neico niższym kursem ale za to bardzo pewny przynajmniej tak mi się wydaję. Przechodząc do rzeczy to wybrałem mecz pomiędzy zepsołem Lions Zurich a Ambri Piotta. Oczywiście jak widać po kursie bukmacherów, którzy wycenili zwycięstwo gospodarzy na 1.45, zdecydowanym faworytem będą właśnie oni ale nic w tym dziwnego ponieważ ich dzisijeszy rywal gra co tu dużo mówić beznadziejnie i jest jak na razie zdecydowanie najsłabszą drużyną ligi i ma na swoim koncie zaledwie 16 punktów dla porównania gospodarze zajmują aktualnie 7 pozycję i uzbierali już 40 oczek. Jak widać w tabeli obydwie drużyny dizeli naprawdę dużo myślę, że będzie to widoczne na lodowisku. W dodatku dzisiejsi gospodarze grają ostatni bardzo dobzre o czym najlepiej świadczy aż 6 wygranych w 8 ostatnich meczach dla porównania goście w ostatnich 8 spotkanaich 6 razy przegrali. Kolejnym argumentem przemawiającym za zwycięstwem drużyny Lions Zurich jest to, że Ambri gra katastrofalnie na wyjazdach gdzie wygrała dopiero 1 spotkanie na 13 rozegranych. Myślę, że będzie to mecz bez hisotri z przytłaczającą przewagą gospdoarzy, która przyniesie szybko efekt w postaci zdobywanych bramek.

J 0

jurekosp

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kielce
Spotkanie: Chaux-de-Fonds - Sierre-Anniviers
Typ: 1
Kurs: 1.55
Buk: Bwin
Analiza:
Hokeiści pięknego miasta La Chaux-de-Fonds położenego kilka kilometrów pod francuską granicą(stąd nazwa ???? zajmują jak narazie trzecią lokatę ze stratą zaledwie 3 punktów do prowadzącego Ajoie ale biorąc pod uwagę ich ostatnią grę śmiem twierdzić,że niedługo powinni zagrzać pierwszą pozycję w lidze.W ostatnich 6 spotkaniach wygrywali czterokrotnie w tym bijąc na własnym lodowisku dwóch obecnie najgroźniejszym rywali: odpowiednio wygrane 6-3 ze wspomnianym Ajoie a także w ostatniej kolejce 5-2 z drugą Lozanną. Po drodze była przegrana po dogrywce ze świetną drużyną Oltenu na wyjeździe a także wygrana po dogrywce z wracającym do wysokiej formy Vispem. Myślę,że bardzo słaba drużyna gości,która w ostatnich 12 spotkaniach przegrała aż 9-krotnie nie będzie godnym rywalem dla hokeistów z francuskiej części Szwajcari a ci jeśli podejdą do tego meczu odpowiednio zmotywowani powinni łatwo poradzić sobie z przyjezdnymi. Kurs dynamicznie leci w dół,dziś jest to zaledwie 1.55 podczas gdy jeszcze wczoraj kurs był w granicach 1.80.Liczę na pewne zwycięstwo.

max212121 140

max212121

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Spotkanie: Ambir-Piotta - Kloten Flyers
Kurs: 1,7
Bukmacher: Bwin
Analiza:

Witam! Dzisiaj o godzinie 19:45 zostanie rozegrane spotkanie hokeja na lodzie pomiedzy zespołami Ambiry a Kloten. Ambira jak narazie zajmuje ostatnia lokatę w tabeli z 20 punktami, natomiast Kloten jest przeciwienstwem do Ambiry i zajmyje pierwsza lokate z 66 punktami. Gospodarze radzą u siebie słabo bo po 14 meczach maja na koncie 13ptk z bilansem meczy 2-5-7 i z bilansem bramek 30:47 goście natomiast radza sobie dobrze, po 15 meczach maja na koncie 34ptk z bilansem meczy 10-3-2 bilans bramek 51:29. Jak widac po statystykach faworytem jest Kloten. Idzie im całkiem dobrze i nie powinni stracić punktów z ostatnią druzyną w tabeli. Dodam jeszcze ze drużyny mierzyły się ze sobą w tym sezonie dwa razy i dwa razy wygrywała druzyna Kloten 0:5 oraz 5:2. Pozdrawiam!

dark1976 152

dark1976

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zywiec
Spotkanie: Davos - Zug
Typ: 1 wynik 8-4
Kurs 1.95

bukmacher: Expekt
Analiza:
Gospodarze bardzo przyzwoity bilans u siebie 9-4-1 , ostatnio seria 3 wygrane z rzędu. Bardzo dobry też bilans bramek 47-24 w 14 spotkaniach .
Goście równiez dobry bilans na wyjazdach 9-3-3 bramki 52-39 w 15 spotkaniach , jedna ważna rzecz nie zagra z powodu kary jeden z najważniejszych zawodnikow J.Holden co osłabia znacznie ich pozycję w dzisiejszym meczu. Do tego goście wczoraj mecz z Rapperswil przegrany po karnych a dzis trzeba grać kolejne trudne spotkanie
Dwa pojedynki tego sezonu bardzo zażarte, zakończone remisami w regulaminowym czasie.

K 23

kajzer

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zory
Zurich - Davos

Kurs:2.45

Po dłuższej przerwie postanowiłem znowu wytypować coś z szwajcarskiej ligi hokeja, gdzie we wtorek wieczorem zostanie rozegrana kolejna 32 kolejka. Spośród wszystkich meczy tej kolejki najbardziej spodobał mi się pojedynek pomiędzy drużyną Zurich a Davos. Goście podobnie jak w poprzednim sezonie również i w tym roku walczą o mistrzostwo czy im się uda zobaczymy jak na razie prezentują naprawdę dobrą formę czego najlpeszym dowodem jest zajmowane przez nich drugie miejsce w tabeli z 66 punktami na koncie. Goście natomiast grają dość przeciętnie i z tąd miejsce w środku tabeli aktualnie są na 7 pozycji z 44 punktami na koncie. Jeżeli chodzi o formę obydwóch drużyn to zdecydowanie lepszą mają goście, którzy w 5 ostatnich spotkaniach wygrali aż czterokrotnie natomiast ich dzisiejsi rywale w takiej samej liczbie spotkań wygrali zaledwie raz a aż cztrey razy schodzili z tafli przegrani. Biorąc pod uwagę miejsce w tabeli, potencjał zawodników i ostatnią formę obydwu drużyn zdecydowanym faworytem staje się drużyna Davos, za którą bukmacherzy płacą aż 2.45 więc warto postawić.

K 23

kajzer

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zory
Davos - Ambri-Piotta

Kurs:1.30

Kolejny mój typ również będzie z hokeja ale tym razem z ligi szwajcarskiej i po niższym kursie ale za to wydaje mi się bardzo pewny. W ramach 35 kolejki zmierzą się ze sobą Davos i Ambri Piotta. Jak widać po kursie wystawionym przez bukmacherów zdecydowanym faworytem tego spotkania są niewątpliwie gospodarze, którzy aktualnie znajdują się na bardzo wysokiej drugiej lokacie z dorobkiem aż 72 punktów i tylko z pięciu punktową stratą do liderów. Goście natomiast w tym sezonie spisują się bardzo słabo i podobnie jak w poprzednim będą walczyć głównie o utrzymanie co nie będzie takie łatwe ponieważ aktualnie zajmują w pełni zasłużenie ostatnie miejsce i zdobyli jedynie 26 punktów na 33 mecze co jest jak dla mnie katastrofalnym wynikiem. Jak widać w ligowej tabeli obie ekipy dzieli prawdziwa przepaść i myślę, że podobnie powinno być na lodowisku. Dodatkową motywacją dla zawodników Davos będzie z pewnością doskonała publiczność, która czeka na wiele bramek swoich pupili a Ci nie powinni ich zawieść.

K 23

kajzer

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zory
Davos – Langnau

Kurs:1.50

Na zakończenie moich typów w tym tygodniu podam jeszcze coś z hoekja tym razem z ligi szwajcarskiej gdzie zostanie rozegrany mecz pomiędzy Davos a Langnau. Obydwie ekipy spisują się ostatnio bardzo dobrze, gospodarze mogą się pochwalić serią 5 zwycięstw pod rząd między innymi dzięki, którym plasują się na wysokiej drugiej pozycji w lidze z dorobkiem 81 punktów. Langnau aż tak znakomicie nie spisuję się w tym sezonie ale dzięki ostatnio lepszej dyspozycji i 4 wygranym awansowali na 5 pozycję, jak dotąd zgromadzili 60 oczek na swoim koncie. Kolejnym faktem przemawiającym za zwycięstwem Davos jest to, że grają przed własną publicznością a jak dotąd spisują się rewelacyjnie na własnej tafli gdzie odnieśli w tym sezonie aż 14 zwycięstw przy zaledwie 3 porażkach, Langnau natomiast nie najlepiej radzi sobie w meczach wyjazdowych w których jak dotąd wywalczyła zaledwie 8 zwycięstw przy 10 porażkach. Myślę, że ten pojedynek zakończy się gładkim zwycięstwem gospodarzy.

Status
Zamknięty.