>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

System Przypadek

Status
Zamknięty.
Z 0

zygmunt7

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Nie wiem czy ktoś na tym forum miał już taki pomysł,pomyślałem że jeżeli ktoś nie zna się za bardzo na sporcie to można by grać takie coś:

Znajdujemy ligę najbardziej nieprzewidywalną (moim zdaniem liga polska jest do tego najlepsza, później francuska i niemiecka / jeśli ktoś ma inne pomysły chętnie się o nich dowiem)

Typowanie polega na obstawieniu całej kolejki w jednej z tych lig, ale typujemy nie na faworytów ale na najwyższe kursy,tak jak na obrazku. Z tym że trzeba raczej wykluczyć mecze w których faworyt jest wręcz murowany (czerwone obramowania)
Wybrałem ligę francuską,mecze są jutro.Załóżmy że postawimy na każdy mecz po 10zł (dla łatwego liczenia) suma obstawiona to 70zł a wystarczą dwie lub trzy niespodzianki i już mamy jakiś zysk,co o tym myślicie? Myślę jeszcze że najbardziej to by się sprawdziło w jakichś pucharach lub koszu. Można by to jakoś zmodyfikować czy ulepszyć?

Wynik to 3 niespodzianki, zysk z tej kolejki to 46,5zł✅
Myślę,że można by wyeliminować remisy bo w sumie dość rzadko wpadają a np w tej kolejce siadł by przez to jeszcze jeden kupon.
oczywiście nie można zakładać że taka formuła będzie się sprawdzała zawsze ale pierwsze wyniki są obiecujące.
Jak będę miał jutro czasu trochę, to zobaczę jak by to wyglądało w poprzednich kolejkach. No i idealnie było by obstawiać u różnych buków różne mecze żeby wyłapać najwyższe kursy.
PHP:

kosa248 399

kosa248

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Najepiej grać mniej znane ligi, w których nie ma zdecydowanych faworytów do wygrania całej ligi, czyli np. Estonia odpada, bo tam rządzi Levadia i Flora. Ale np. takie ligi jak włochy 3, hiszpania 3, turcja 3, Singapur, Rosja 2, Anglia 4 i 5, Uzbekistan się jak najbardziej do tego nadają.
Edit: Chociaż Estonia też może być, bo sie zdarza, że są niskie kursy w meczach, w których nie grają faworyci do wygrania ligi, np. 6 drużyna z 3 od końca i kurs na tych lepszych jest ok. 1,2-1,3 i w takich przypadkach czasami jest remis.

travism 190

travism

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Jakoś system nie przypadł mi do gustu. Powiedzmy ze postawiles w tych siedmiu meczach na &quot;niespodzianki&quot;, w cudzysłowie bo wiekszosc tych spotkań nie bedzie mozna nazwac niespodziankami. No ale powiedzmy ze wejda Ci te dwie-trzy niespodzianki. Wtedy wyjdziesz na zero, reszta to beda remisy lub wygrane faworytów. W ostatniej kolejce Ligue 1 siadłyby Ci 3 niespodzianki, kursy wahały sie w granicach ~3. Czyli nie wiem czy by był zysk, bo w zadnym spotkaniu nie bylo zdecydowanego faworyta i wg. Twojego systemu postawiłbyś wszystkie spotkania. Zobaczymy jak Ci pójdzie, jezeli masz zamiar go przetestowac w jakiś sposób ????

Pozdrawiam.

Z 1

zolw123

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
brawo ładny wynik 3 niespodzianki ! około 120 - 70 postaw. = 50 złoty ???? było by trzeba przeanalizowac poprzednie kolejki. wejdz sobie na http://www.soccervista.com/ tam sa kursy i wyniki wiec zobaczysz jak bys wychodził w poprzednich kolejkach.
czekam na report.

Z 1

zolw123

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kolejka z 16.01.2010 wywaliłem 1 mecz to był bys

+ 12,5
Kolejka 23,12,2010 wywaliłem chyba z 3,4 mecze ale i tak na -60 zero niespodzianek

Z 0

zygmunt7

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Witam ponownie, jako że liga francuska gra dopiero 30 stycznia, wybrałem trzecią w kolejności ligę, z mojej listy &quot;wszystko mogących się wydarzyć lig&quot; :razz:
czyli ligę niemiecką.

Zaznaczam, że nie gram i nie polecam tak grać w rzeczywistości, to tylko eksperyment, jednakże obiecujący. Jeśli w kilku kolejkach będzie sensowny zysk ,to kto wie ????
W tych typach są dwa według mnie pewne mecze,
mianowicie :
Bochum - Schalke typ 2
Mainz- Hannover typ 1
reszta to najwyższe kursy nie licząc remisów, których nie biorę pod uwagę.
Szczegóły na zdjęciu.

Zastanawiam się w jaki sposób można by do takiego grania zastosować zwiększanie stawki w przypadku pudła, macie jakieś pomysły?

Jedno wiem na pewno, ligi niemieckiej nie będę grał w rzeczywistości, bo jest to liga bardzo nieprzewidywalna nawet dla takiego obstawiania :;/:

A co do wyników tej kolejki to trafione 2 spotkania.
Koszt zakładów=90zł
Wygrana=10*1,95+10*5,8=19,5+58=77,5zł
Wynik: ⛔12,5zł

Zobaczymy, jak pójdzie z ligą francuską

dyskograf 1

dyskograf

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Radom
Jeśli w kilku kolejkach będzie sensowny zysk ,to kto wie ????
Kilku kolejkach?! Chyba kilku sezonach.. Co z tego, że podczas kolejnych, powiedzmy 5, kolejek będziesz na plusie, jeżeli w skali całego roku/kilku lat będziesz na tym do tyłu?
Ja nie stwierdzam od razu, że tak na pewno będzie, testujesz ten system i życzę powodzenia, lecz przestrzegam przed wyciąganiem pochopnych wniosków po kilku kolejkach..

maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gurny Slunsk
polecam do tego systemu włączyć ligę słoweńską - mnóstwo meczy wchodzi po wysokich kursach

Z 0

zygmunt7

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Kilku kolejkach?! Chyba kilku sezonach.. Co z tego, że podczas kolejnych, powiedzmy 5, kolejek będziesz na plusie, jeżeli w skali całego roku/kilku lat będziesz na tym do tyłu?

Jeśli w kilku sezonach wygrane miały by drużyny na które rzadko się stawia to w końcu one zostały by pewniakami,czyli system zaprzeczyłby sam sobie.

Ja nie stwierdzam od razu, że tak na pewno będzie, testujesz ten system i życzę powodzenia, lecz przestrzegam przed wyciąganiem pochopnych wniosków po kilku kolejkach..

Chodzi o to że jeżeli w 3 kolejkach wygrają drużyny z wyższymi kursami to w 4 można by zaryzykować że też w większości tak będzie i coś na tym zyskamy.
Na pewno opłaca się tak grać na początku sezonu gdy drużyny dopiero się &quot;budzą&quot;.
Nie mówię że odkryłem złoty środek , sam mam mieszane uczucia,ale zawsze można się pobawić w takie coś jak ten eksperyment a nóż wyjdzie z tego coś ciekawego.

dyskograf 1

dyskograf

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Radom
Chodzi o to że jeżeli w 3 kolejkach wygrają drużyny z wyższymi kursami to w 4 można by zaryzykować że też w większości tak będzie i coś na tym zyskamy.

Nonsens. Kolejny raz mówię, że ciąg zdarzeń, którego wyniki odpowiadają naszym oczekiwaniom, nie implikuje faktu, że kolejne zdarzenie (ciąg zdarzeń) będzie miało taki sam przebieg. W tym przypadku: jeżeli podczas 3 kolejek będzie na tyle niespodzianek, aby wygenerować zysk, nie oznacza to, że w 4 i następnych kolejkach zajdzie taka sama zależność. Kolejki nie są ze sobą w żaden sposób powiązane, ja nie wiem skąd wy bierzecie takie wnioski...

sandomingo 58

sandomingo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Sri Lanka
moze lepiej stosowac ta metode jednorazowo, typu: we francuskiej od 3 kolejek nie ma wiekszych niespodzianek. Gramy wtedy za 100 cala kolejke.

J 0

jens86

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
USA
Ja mam inne strategię, że mam badania na mojej własnej o 3 miesiące do tej pory ..
Pozwala zobaczyć dziś;
Korea K-League
Seongnam Ilhwa Chunma vs Daegu FC
Seongnam Ilhwa Chunma -1 &lt;-- best to take
Jeonbuk Hyundai Motors vs Busan I Park
Jeonbuk Hyundai Motors 1x2 &amp; -0.5

R 0

rogerio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Mój kolega kiedyś grał tym systemem i miał mieszane uczucia bo 2 razy z rzędu wygrał nie duże pieniędze ale w następnej kolejce wszystko stracił .

R 3

raskolnikow3

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Analizowałem kiedyś w Excelu kolejki lig europejskich i przeprowadzałem symulacje różnych systemów: gra w całej kolejce za faworytem, przeciw faworytowi, albo wszystkie mecze 1, X, lub 2. Wyniki pokazały że taki system to totalna porażka. Zdarzały się kolejki, że obstawiając we wszystkich meczach zwycięstwo gości mieliśmy 50 % zysku, ale to totalny przypadek. W większości kolejek zwrot takiego systemu wynosił około 40% stawki.
Inaczej kwestia się miała za to z remisami, gdzie częściej można liczyć na mały zysk, albo zwrot prawie całej stawki.
Podsumowując: pieniędzy z tego nie ma.

ja28 92

ja28

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
System ten można poprawić poprzez typowanie nie całej kolejki danej ligi, lecz jej połowy. Np. liga która ma 16 drużyn, w kolejce rozgrywa 8 meczy to z tych meczy wybieramy 4, takie dla których prawdopodobieństwo niespodzianki jest największe. Przy dobrym typowaniu 3 z tych 4 meczy powinny wejść. Nawet jeżeli to sie zdarzy co drugą kolejke to i tak system przynosi zysk.

pozdr

Status
Zamknięty.