>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Surebety za pomocą giełdy bez przewalutowania

janaspl 561

janaspl

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam!
Mam zamiar grać surebety między bukmacherami a betfair i długo myślałem nad tym jak ominąć przewalutowania bo jak wiemy u wielu bukmacherów nie można założyć konta w PLN.
Postanowiłem, że założę Skrill w Euro oraz wszystkie konta u bukmacherów i na betfair również w euro.
Staram się tak dobierać kursy i stawki aby wszystkie pieniądze przegrać u bukmacherów a wygrać za pomocą sure-beta lub &quot;LAY&quot; na betfair.
W ten sposób wszystkie wygrane trafiają na betfair, bukmacherzy są zadowoleni bo przegrywasz u nich pieniądze i dają ci cash backi oraz bonusy reload a ty wszystkie wygrane masz na giełdzie zakładów betfair, które bierze od wygranych prowizję i również jest zadowolone ze współpracy z tobą.
I na koniec chciałbym założyć konto na giełdzie zakładów &quot;Smarkets&quot;, gdzie można założyć konto w PLN, mają tylko 1% marży od wygranych, i tak samo za pomocą surebetu przegrać wszystkie pieniądze z betfair a wygrać w Smarkets i wypłacić na konto Nettler założone w PLN.
Chciałbym się was zapytać jak wy radzicie sobie z przewalutowaniami i czy jest sens się tak trudzić aby ich uniknąć? ;)

A 44

ab178

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nawet się nie łudź, że będziesz wygrywał na betfair. U buków będziesz miał dodatki bilans, na giełdzie będziesz cały czas dopłacać. Nawet pinnacle będzie miał dodatni bilans (o ile uda ci się złapać cokolwiek pomiędzy giełdą a pinkiem).
Jeśli myślisz, że będziesz mógł grać progresywnie to też się to nie uda. Powód - limity.
Co do głównego pytania to najlepiej mieć wszystko w jednej walucie, przynajmniej na początku. Stawiałbym jednak na euro.

S 440

straszaksam

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Nawet się nie łudź, że będziesz wygrywał na betfair. U buków będziesz miał dodatki bilans, na giełdzie będziesz cały czas dopłacać. Nawet pinnacle będzie miał dodatni bilans (o ile uda ci się złapać cokolwiek pomiędzy giełdą a pinkiem).
Skąd w ogóle wziąłeś takie założenie?

Ja to bym się martwił inną rzeczą, a mianowicie, czy Ci się uda zrobić surebeta, pomiędzy bukiem a betfair, przy obecnej prowizji 6,5%

janaspl 561

janaspl

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Oczywiście,codziennie znajduje conajmniej kilka surebetów wliczając 6.5% prowizji

janaspl 561

janaspl

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ab178 będę grał u bukmacherów azjatyckich, którzy nie limitują np: Sbobet, Pinacle oraz u bukmacherów z rankingiem SBR conajmniej B. Myślę że przy inteligentym graniu przeplatając surebety zwyklymi typami będę wstanie uniknąć limitów ponieważ będę zmierzał do przegrania wszystkiego co mam u bukmachera. Będę również wyliczał za pomocą popularnego kalkulatora do surebetów &quot;Podporka&quot; wysokość stawek Lay na betfair co pozwoli mi zaokrąglać stawki u bukmacherów do Setek!

A 44

ab178

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
JANASPL myślę, że zbyt optymistycznie podchodzisz do kwestii przegrywania u bukmacherów. Krótkoterminowo możesz przegrywać u &quot;miękkich&quot; ale sam zobaczysz, że w długim okresie będziesz u nich na plus.

StraszakSam założenie idzie stąd, że kursy u buków w stosunku do giełdy i azjatów są w większości przeszacowane.

janaspl 561

janaspl

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Skąd w ogóle wziąłeś takie założenie?
Ja to bym się martwił inną rzeczą, a mianowicie, czy Ci się uda zrobić surebeta, pomiędzy bukiem a betfair, przy obecnej prowizji 6,5%
Jest godzina 10:40 i z rana jest dość mało surebetów, ale po kilku minutach znalazłem surebet pomiędzy betfair a William Hillem. (Patrz w załączniku) Obliczyłem również stawki wliczając 6.5% prowizję betfair)
Surebet ma tylko 0,42% ale podaje tylko przykład na szybko, codziennie można znaleźć kilka ponad 3% i będę grał surebety takie, żeby kurs na betfair był niższy niż u bukmachera, aby było większe prawdopodobieństwo, że tam trafią pieniążki ;)

S 440

straszaksam

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Tzn. jeśli zamierzasz grać u buków wysokie kursy a na betfair LAYować też takie wysokie kursy, to musisz się liczyć z tym, że u buka musisz przegrać kilka razy na jedną wygraną na betfair, co może okazać się trudne na dłuższą metę, to prawda. Aczkolwiek jeśli jesteś tak pewny swego i faktycznie tak dużo surebetów widziałeś po odjęciu podatku dla betfair (szczerze wątpię, bo kiedyś dla zabawy przeglądałem trochę i po odjęciu podatku surebeta nie było, więc lepiej sprawdź, czy się nigdzie nie pomyliłeś i czy na pewno wiesz jak się liczy podatek :razz: ), nooo to graj i możesz nawet założyć temat, jak Ci się będzie chciało, bo sam jestem ciekaw jak Ci będzie szło i jakie będą efekty przez np. 3-4 miesiące grania.

@edit
podałeś ten przykład... a liczyłeś to sobie w ogóle? :razz:

janaspl 561

janaspl

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Będę stosował minimalną progresję tzn. Jeżeli trafie wysoki kurs 5.0 u buka to następną stawke u tego buka potroje.
Na początku skupię się tylko na wyciągnięciu od buków wszystkich bonusów powitalnych i tą metodą co wyżej opisałem przetransferuje środki na betfair i dopiero gdy zbuduje kapitał to zaczne grać surebety za konkretniejsze kwoty. Zaokrąglone kwoty do setek oraz oraz ujemny bilans u buków pomoże mi na starcie ;p
Niestety nie mogę jeszcze zacząć tej przygody ponieważ dopiero w październiku w przyszłym roku stane się pełnoletni ;x
Surebety w 100% dobrze policzone uwzględniając prowizję ;)

astana 439

astana

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kudowa
Kolega ma rację,w podany sposób szybko zbuduje kapitał,drugą sprawą jest sens grania surebetów na dłuższą metę,ale myślę,że zdobyte dzięki temu doświadczenie umożliwi efektywną grę na BF.,przy okazji dodam,iż często mamy surki na live i to całkiem spore,polecam tenis nocny na bet 365,przy takim podejściu wróżę koledze duże sukcesy,polecam mocno przyjrzeć się tradingowi.

janaspl 561

janaspl

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kolega ma rację,w podany sposób szybko zbuduje kapitał,drugą sprawą jest sens grania surebetów na dłuższą metę,ale myślę,że zdobyte dzięki temu doświadczenie umożliwi efektywną grę na BF.,przy okazji dodam,iż często mamy surki na live i to całkiem spore,polecam tenis nocny na bet 365,przy takim podejściu wróżę koledze duże sukcesy,polecam mocno przyjrzeć się tradingowi.
Dzięki wielkie ;) Rzeczywiście ostatnio obserwowałem live na bet365 równolegle z giełdą i udało mi się nawet wyłapać surka 13% na (under/over ilość rzutów rożnych), jednak jest to troszkę ryzykowne bo kurs może gwałtownie spaść lub może się zawiesić rynek i nie zdążysz skontrować, ale zyski są zdecydowanie większe i bukmacherom dużo trudniej wyłapać takiego surebetowca ;)

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
astana +4 Punkty
A 44

ab178

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Sprawdzałeś kursy na pinnacle i giełdzie w czasie kiedy widniał ten surebet?
Na 99% kursy były już inne. Nie kojarzę porównywarki ale pewnie to jedna z wielu darmowych a tam kursy masz opóźnione. Pinnacle potrafi zmienić kurs kilka razy w ciągu minuty.
Po 2. Zobacz jaka jest płynność na tym meczu i nawet gdyby pinnacle nie zmienił kursu policz jaki mógłbyś mieć zysk.

S 440

straszaksam

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Ja to już miałem na myśli wcześniej, ale kolega wyszukuje sobie surebety poprzez jakąś tam wyszukiwarkę i uważa, że złapał kurę znoszącą złote jaja, ale tak pięknie to niestety nie wygląda.

janaspl 561

janaspl

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Sprawdzałeś kursy na pinnacle i giełdzie w czasie kiedy widniał ten surebet?
Na 99% kursy były już inne. Nie kojarzę porównywarki ale pewnie to jedna z wielu darmowych a tam kursy masz opóźnione.
https://en.surebet.com/
Korzystam z tej wyszkiwarki, kursy odświeżane co kilkadziesiąt sekund, czasami na bet365 kurs jest inny ale bardzo żadko ;p

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
https://en.surebet.com/
Korzystam z tej wyszkiwarki, kursy odświeżane co kilkadziesiąt sekund, czasami na bet365 kurs jest inny ale bardzo żadko ;p
Uważaj na ortografię, bo matura przed Tobą: rzadko :cool:

J 18

joepike

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja jedynie mogę się podpisać pod wypowiedziami ab178.

W ten sposób wszystkie wygrane trafiają na Betfair, bukmacherzy są zadowoleni bo przegrywasz u nich pieniądze i dają ci cash backi oraz bonusy reload a ty wszystkie wygrane masz na giełdzie zakładów Betfair, które bierze od wygranych prowizję i również jest zadowolone ze współpracy z tobą.

Cóż, widać że dopiero zaczynasz przygodę ze surebetami. Czas zweryfikuje Twoje poglądy :razz: Value jest praktycznie zawsze po stronie soft buków. Ja betfair sobie odpuściłem, bo biorąc pod uwagę ich prowizję łatwo znaleźć wyższy kurs w pinnacle czy u innych bukmacherów. Chętnie poczytam w jakim stopniu udaje Ci się zrealizować cytowane tutaj zamierzenia. Pozdrawiam.

janaspl 561

janaspl

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wiem, że nie jest to takie proste, zobaczę jeszcze jak to wygląda na innych giełdach z mniejszą prowizją ale w przyszłym roku wspomogę się 2-tygodniową darmową wersją &quot;Surebet monitor&quot;, i zobaczymy jak to będzie wyglądało w praktyce, przypominam, że gra surebetów, będzie miała na celu głównie przetransferowanie środków pomiędzy bukami a giełdą oraz obrót bonusem ;)

J 18

joepike

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Surebet monitor jest całkowicie i bezterminowo darmowy, a co za tym idzie nie jest już rozwijany. Mówiąc wprost jest kiepski. Polecam programy działające w przeglądarkach internetowych, jak choćby bardzo tani surebet com