>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Superpuchar Hiszpanii 2012 FC Barcelona - Real Madryt 23 i 29 sierpień

Status
Zamknięty.
W 8

wojtek_kazik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Real vs Barcelona
Typ: Barcelona -1
kurs: 4.50
Myślę że typ warty zagrania patrząc na kurs, ale przejdźmy do analizy:
Real wygląda bardzo słabo na początku sezonu, wynik z pierwszego meczu superpucharu nie odzwierciedla tego co działo się na boisku, Real tak źle nie wyglądał od dawna, w lidze grają też bardzo słabo, ok Barcelona też szału nie zrobiła ale jednak wygrała. Nie wiem czy Mou aż tak słabo ich przygotował czy co, pamiętam superpuchar z tamtego sezonu, Real świetnie przygotowany grał z wakacyjną Barceloną (zawodnicy grający na Copa America wrócili z wakacji do klubu na hmm 2 albo 4 dni przed meczem z Realem a w sparingach grali zawodnicy Barcelony B) mimo to Barcelona wygrała z Realem. W tym roku Real wygląda gorzej niż Barcelona z ubiegłego sezonu, a najbardziej zawodzą najwięksi, CR oraz Ozil, CR co prawda strzelił bramkę w superpucharze ale to nie był ten CR którego znamy, cały mecz był nie widoczny i tylko raz znalazł się w polu karnym zdobywając bramkę, kilka razy próbował kręcić ale wszystko kończyło się wrzutką na głowę piłkarza Barcelony. Jak słusznie zauważył krzosz1987 Barcelonie lepiej gra się na Santiago Bernabeu z Realu, dzisiaj spodziewam się tego co było w pierwszym meczu, duża dominacja Barcelony i jeżeli w pierwszym składzie nie wyjdzie Tello i Fabregas a do tego Alexis zacznie grać na swoim poziomie, to ten HC jest jak najbardziej możliwy.

A 0

armani91

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
Real vs. Barcelona
Typ: Barcelona
BAH
2,55
Pomimo tego, iż od małego jestem wielkim fanem Realu to dzisiaj stawiam na Barcelone. Wynik 3:2 w poprzednim meczu tak naprawdę nic jeszcze nie oznacza więc droga do zgarnięcia pucharu dla obu drużyn jest otwarta. Obie drużyny nie grają na 100% swoich możliwości póki co, muszą się jeszcze zgrać ale zdecydowanie lepiej wypada Barcelona. Nie chodzi już o przewagę 5 pkt w lidze a o samą grę - są zdecydowanie aktywniejsi, potrafią dłużej trzymać piłkę pod polem karnym. Real ostatnio jest jakby zagubiony - wiele strat piłki, Ronaldo nie widoczny. Być może na dyspozycję drużyny z Santiago Bernabeu wpłynął fakt, iż mieli bardzo ciężki (może aż za?) okres treningowy przed rozpoczęciem sezonu w przeciwieństwie do Barcelony która nie trenowała aż tak ciężko.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dla mnie bardziej typ w stylu
Rzuty rożne over 9 1,5
Real powinien nacisnąć od początku spotkania do tego dość dużo strzałów z daleka Barcy patrząc na suche statystyki ostatnich spotkań powinno wpaść .

ice29 251

ice29

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Przed nami rewanżowe spotkanie superpucharu króla. W pierwszym pojedynku Barcelona całkowicie zdominowała rywali, wynik 3-2 nie do końca odzwierciedla przebieg spotkania, ale o tym wszyscy wiedzą, zatem nie będę rozwijał.

Jak będzie wyglądało dzisiejsze spotkanie? Pewnie bardzo podobnie. Real słabo, żeby nie powiedzieć tragicznie rozpoczął sezon. Dodatkowo w dzisiejszym spotkaniu na lewej obronie zagra Marcelo, co jest dosyć sporym osłabieniem defensywy królewskich. Dobrą wiadomością dla ekipy Mourinho jest fakt, że do 1 składu prawdopodobnie powróci Pepe. Real teoretycznie nie może się bronić i musi zaryzykować. W praktyce jednak królewscy głęboko cofną się do defensywy i będą liczyć na kontry. Mecz otworzy się dopiero po 1 golu Barcelony, a ten prędzej czy później padnie (niezależnie czy to Real jako pierwszy strzeli na 1-0). Wtedy skończy się już murowanie i trzeba będzie strzelić kolejne gole/gola, dlatego myślę, że bramek w tym meczu trochę zobaczymy. Jak Real się otworzy, to Barcelona to wykorzysta. Niby nic odkrywczego, ale tym razem to Real goni więc dobrym typem jest over bramkowy piłkarzy Barcelony, która będzie miała więcej przestrzeni w ataku.

Jednak równie ciekawie wyglądaja dla mnie typy kartkowe. Bardzo możliwe, że dużo zółtek dzisiaj nie zobaczymy, bo sędziuje Lahoz. Moją uwagę przykuły jednak typy na 2 zawodników. Xabi Alonso, oraz Marcelo. Zacznijmy od baska. Umiejętnościami ustępuje kolegom z Barcelony przez co musi nadrabiać ostrymi wejściami. Musi powstrzymywać praktycznie wszystkich asów Barcelony: Messiego, Inieste, Xaviego a w 1 meczu szczególnie niewygodnym rywalem był Busquets - co chwila wycinany przez piłkarzy Realu. Drugim zawodnikiem jest Marcelo, zastąpi on zawieszonego Coentrao. Brazylijczyk w defensywie jest po prostu za słaby na taki klub jak Real. Przy szybszych, lepszych technicznie skrzydłowych nie nadąża i musi ratować się faulami. Dodatkowo lubi włączać się do ofensywy i czasem może nie zdążyć wrócić, będzie musiał przyhamować rywala w niedozwolony sposób.
Całkowite posiadanie piłki - Real Madryt powyżej 35,5% @ 1,74 Betsafe
Zakład dnia. Nie róbmy jaj, na Santiago Bernabeu Barca nie będzie miała 65% lub więcej posiadania piłki.
W ostatnim meczu na SB (puchar króla) Barcelona miała 73% posiadania piłki, a Real był wtedy w dużo lepszej formie.

Typy

Barcelona over 1.5 @2.00 bet365 4/10⛔
Barcelona over 2.5 @4.33 bet365 1/10⛔
Xabi Alonso kartka @1.95 tobet 3/10✅
Marcelo kartka @?? ?? 2/10 - jeszcze nie znalazlem buka⛔ (nie postawiłem - brak w ofercie)

----
Jeszcze jeden ciekawy typ.
Pedro strzeli gola @4.0 betsafe.⛔ Wg mnie, obok Busquetsa, piłkarz będący w najlepszej formie z graczy Barcelony. Dobry kursik, można zaryzykować.

----
No nie dobry ten mecz był :p Xabi Alonso widzę, że jednak kartkę dostał, musiał być błąd realizatora transmisji ????

radzio_xp 311

radzio_xp

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
W ostatnim meczu na SB (puchar króla) Barcelona miała 73% posiadania piłki, a Real był wtedy w dużo lepszej formie.
Posiadanie piłki na Camp Nou - 65:35 dla Barcelony, a wyglądało to, jakby Blaugrana miała z 75%... Nie wierzę, że przy wysokim pressingu graczy Realu i przy obecnej formie rozgrywania piłki przez graczy FCB (patrz np. mecz z Osasuną, choć tam nie grał od początku Xavi...) Real nie uciuła więcej niż na Camp Nou. A kurs to nie 1,2 czy nawet 1,5, ale taki, który może dać sensowny zysk/

W Betsafe 2,24 na kartkę dla X. Alonso - to zdecydowanie warto zagrać, ale... pamiętajcie o arbitrze!

W 8

wojtek_kazik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Posiadanie piłki na Camp Nou - 65:35 dla Barcelony, a wyglądało to, jakby Blaugrana miała z 75%... Nie wierzę, że przy wysokim pressingu graczy Realu i przy obecnej formie rozgrywania piłki przez graczy FCB (patrz np. mecz z Osasuną, choć tam nie grał od początku Xavi...) Real nie uciuła więcej niż na Camp Nou. A kurs to nie 1,2 czy nawet 1,5, ale taki, który może dać sensowny zysk/

W Betsafe 2,24 na kartkę dla X. Alonso - to zdecydowanie warto zagrać, ale... pamiętajcie o arbitrze!

Niby słabo wyglądało rozgrywanie piłki w meczu z Osasuną, niby Messi próbował, ale to co grał wtedy Alexis i Tello to było żałosne i nie miał do kogo grać Leo, dopiero jak pojawił się na boisku Xavi to Messi mógł zająć się strzelaniem i gra wyglądała o niebo lepiej, warto dodać że Iniesta zagrał strasznie słaby mecz z Osasuną, trochę byłem w szoku bo kilka dni wcześniej był chyba najlepszym zawodnikiem w meczu z Realem a tu taki klops z Osasuną.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Jakoś nie mam zbytnio pomysłu na typowanie tego spotkania, od strony sportowej i wyniku, chociaż uważam, że to Barca dzisiaj wygra, to jednak odpuszczam kompletnie, ale biorę jeden ciekawy typ na kartkę:

Javier Mascherano dostanie kartkę @ 2,60 Tobet✅izzi

Kurs moim zdaniem z kosmosu ale jak się przypatrzyłem, to kursy na zawodników Barcy zdecydowanie wyższe i moim zdaniem warto próbować. Masche w tym sezonie zagrał dwa mecze: Real Sociedad i Real i w obu dostawał kartkę. Wiemy jaką ma &quot;taktykę&quot; przy faulowaniu Masche: Zatrzymać zawodnika za wszelką cenę. Często łapie za koszulkę w taki sposób, że ciężko się nawet ruszyć, a wtedy sędziowie lubią złapać za kartonik. Real może w słabej formie ale musi atakować więc Masche powinien mieć trochę roboty. Liczę też na kontry, w których Real jest mocny więc po takim kursie, to aż grzech tego nie spróbować.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
bo86bo +3 Punkty (Jak zwykle trafne spostrzeżennia.)
rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
LKS Lomza
Real Madryt - FC Barcelona over 10,5 rzutów rożnych -&gt; 1,85 -&gt; Tobet

Gran Derbi. Najlepszy klasyk piłkarski w Europie, gromadzący przed telewizorami miliony widzów na całym świecie. Nad stawianiem 1x2 nie ma co się łudzić, taki mecz wynik może być różny co potwierdził mecz w zeszłym tygodniu kiedy Barca wygrała 3:2. Krótko mówiąc, Real powinien się cieszyć z tego wyniku bo moim zdaniem zagrali fatalnie. Zdecydowałem się na zagranie typu na rzuty rożne ponieważ Real musi atakować, musi zdobyć bramkę. Barcelona to nie jest ekipa która czeka aż zada jej się cios. Moim zdaniem mecz będzie otwarty z obu stron. Obojętnie kto strzeli pierwszy gola, to i tak powinniśmy zobaczyć dużo akcji. Akcja = rzuty rożne. Jak na Gran Derbi linie są wyjątkowe nisko ustawiane. W tamtym meczu linia była taka sama, z lepszym kursem było 14 rożnych, a 1 rożny dopiero bodajże w 25 min spotkania. Uważam, że lepszego betu niż na rzuty rożne i po takim kursie nie znajdziemy dzisiaj na ten mecz. Poza tym, grają 2 czołowe ekipy z Europy, najlepsi piłkarze, więc overek powinien spokojnie siąść. Gram na over 10,5 cornerów po 1,85 w Tobet. Pozdrawiam Rambo

ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Dobrze się stało, że obie drużyny w pierwszym meczu skupiły się na prawdziwym futbolu, a nie na uprzykrzaniu sobie życia nawzajem. Dobrze też, że Real strzelił bramkę na 3:2, bo to zachowa szansę na kolejne emocje w rewanżu. Walki jednak powinno być dużo więcej. Goli raczej też nie zabraknie, więc czego chcieć więcej ? Widzę, że w typowaniu skupiliście się w dużej mierze na kartkach. Bardzo dobrze, każdy poda swoją propozycję i ktoś trafi :razz: Ciekawe kto będzie miał rację. Padła propozycja Xabiego Alonso. Zgadzam się, choć sam tego nie zagram. Ze względu na pozycję na jakiej gra jest dość często wystawiany na przymusowe faulowanie, że się tka nieprofesjonalnie wyrażę. Gra jednak na swoim terenie, a to zawsze dodaje więcej pewności siebie. Postanowiłem się więc przenieść na drugą stronę boiska i popatrzeć na zawodników Barcelony. Kto mógłby wyłapać kartkę ? Na CN tylko jeden zawodnik Barcy dostał kartkę, a był to właśnie Mascherano. Gra często na pełnym kontakcie, ale jednak z przeczucia, że trzy mecze z kartką w krótkim odstępie czasu są zdecydowanie mniej prawdopodobne. Typu również nie neguję jak w przypadku Alonso. Sam myślałem o tym patrząc na kurs, ale ostatecznie odpuściłem. Dalej jednak patrzę na drużynę Barcelony. Dlaczego ? Bo wiem, że zgarną więcej kartek niż w ostatnim meczu. (chociaż o to akurat nie tak trudno, więc odkrywczy nie jestem). Zawsze granie przed publicznością dla której jesteś niemal wrogiem publicznym nr. 1 dość mocno deprymuje. Kto więc stoi na newralgicznej pozycji i będzie miał okazję ku temu by wyłapać kartkę ? Typuję Busquetsa ! Dlaczego tak ? To, że gra na pozycji DM-a automatycznie zmusza go do pewnych nawyków. Przerwać akcję - to jego główne zadanie. Zawodnicy Realu często grają z kontry, a więc faul często jest ostatnim ratunkiem dla takiego zawodnika. Gdy Pique zapędzi się pod pole karne rywala to właśnie Sergio go asekuruje. Tu też trafia się okazja do wyłapania jakiegoś faulu. W meczu z Osasuną Busquets grał bardzo nerwowo. Zaliczył masę strat i tak słabego występu tego zawodnika nie widziałem. Sergio przed polem często ma za zadanie po prostu utrzymać tą piłkę i być pośrednikiem w tym klepaniu Barcelony. Jeśli zawodnik zalicza stratę to automatycznie stara się odzyskać piłkę. Sędzia zauważy, że zawodnik zabrał piłkę faulem to z pewnością zakwalifikuje takie zdarzenie jako faul z premedytacją lub też jako faul taktyczny i bez większych ceregieli pokaże żółty kartonik. Dobrze dla Barcy, że jest Song więc rywalizacja na tej pozycji się zwiększy i w końcu Hiszpan będzie miał kogoś kogo mógłby się obawiać. Wiadomo, że Busquets to jeden z najważniejszych graczy Barcelony, choć nie zawsze jest doceniany. Ostatnio ma jednak gorszy okres i dlatego gram, że zostanie ukarany kartką.
Sergio Busquets will get booked 2,25 Tobet ⛔

M 135

mhm

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
to znaczy ze ten kurs jest nieoplacalny. Gracie ponizej value. Predzej sie oplaca zagrac under 10.5 rogow skoro pierwotna linia byla 9. Jakby byla linia 11,5 to tez bys mowil ze oplacalne bo beda atakowali i beda rogi? Co przemawia za rogami w futbolu hiszpanskim gdzie sie wymienia 50 podan zanim sie wejdzie w pole karne? Poza tym oni nie graja pod rogi bo przy liniach sie kiwaja zawsze do wewnatrz a nie wrzucaja pilek w pole karne bo nie ma do kogo. Nie rozumiem tego myslenia. Caly swiat gra na over rogow i linia rosnie i rosnie a kurs spada od rana.

D 0

digital815

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
to znaczy ze ten kurs jest nieoplacalny. Gracie ponizej value. Predzej sie oplaca zagrac under 10.5 rogow skoro pierwotna linia byla 9. Jakby byla linia 11,5 to tez bys mowil ze oplacalne bo beda atakowali i beda rogi? Co przemawia za rogami w futbolu hiszpanskim gdzie sie wymienia 50 podan zanim sie wejdzie w pole karne? Poza tym oni nie graja pod rogi bo przy liniach sie kiwaja zawsze do wewnatrz a nie wrzucaja pilek w pole karne bo nie ma do kogo. Nie rozumiem tego myslenia. Caly swiat gra na over rogow i linia rosnie i rosnie a kurs spada od rana.
W pierwszym meczy było 14 rzutów rożnych, więc nieco obala to Twoją teorię o ich braku.

S 2,2K

soltysiao

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Szokujaca 1 połowa ale nie ma co sie zachwycac a trzeba cos zarobic. Nie wierze ze Barca odda ten mecz, trzeba przycisnac od razu co bedzie skutkowalo rzutami roznymi. Typ na to kto wiecej bardziej ryzykowny bo jak Blaugranie uda sie strzelic to oni beda sie bronic i sytuacja sie odwroci. Jesli sie nie uda to grajac w 10 tez moga spuchnac i w koncowce wybijac po za boisko tak wiec typ na 5 rogow chyba najbezpieczniejszy...
Ramzes//Dział tematyczny nie służy do podawania typów w trakcie trwania spotkania

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
bo86bo +3 Punkty (Ja na tym odrobiłem straty :) po kursie 10 za skromne 5zł ale dobrze wymyślone +)
bo86bo 2,4K

bo86bo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ksiestwo Slupskie
Mecz był czysty a sędzia pajacował, moim zdaniem zbyt pochopnie sięgał do kieszeni... przykład pierwszy Pepe - już bardziej di Maria zasłużył tam na karę indywidualną, Adriano - fakt Ronaldo wychodził sam na sam, ale w podobny sposób Mascherano faulował di Maria, moim zdaniem żółtko by starczyło, potem kartka dla Pique za rękę i kartka dla Ramosa.... odgwizdać tak ale już bez kar ale widać było,że chce ustawić sobie mecz.

Status
Zamknięty.