>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Studia

Status
Zamknięty.
revil 0

revil

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wręcz przeciwnie, bo to dzis większość dyrektorów przywoziła papiery z oke

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Olawa
Witam! Jest na forum jakiś uczeń Dolnośląskiej Szkoły Wyższej we Wrocławiu? najlepiej na kierunku dziennikarskim. Jeżeli tak to proszę o parę zdań czy warto było wybrać się na studia właśnie tam ;) z góry dziękuję.

L 209

lukbor10

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
L-ca
Literka P literka W literka R jak PWr , kto tych literek nie szanuje ten niech się .... pocałuję ???? Zapraszam do Wrocka na PWr:spokodfhgfh:
jaki kierunek?
ja narazie bede próbował na ośrodku zamiejscowym w Legnicy, jak dobrze pójdzie to po 3 latach do Wrocławia.
Ale prawdopodobieństwo raczej nieduże ????uderzam na budownictwo

snajper 322

snajper

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Opole/okolice Kluczborka
Wiecie jak to jest z drugim kierunkiem? Bo od 2010 ma byc platny wiec chce skorzystac z okazji i wziasc sobie w tym roku.
Jak wyglada rekrutacja, wszystko tak jak za pierwszym razem czy sa jakies ustepstwa. Dodam ze drugi kierunek bede studiowal na tej samej uczelni co pierwszy

lolo081 0

lolo081

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
większośc rzeczy raczej zależy indywidualnie od uczelniu u mnie na PRz jakbym zaczynal 2. kierunek na tym samym wydziale nie musialbym uiszczac opłaty rekrutacyjnej i dostałbym przepis z tych przedmiotów co miałem, na inny wydzial opłata jest potrzebna a z przepisem to nie wiem jak

R 0

reyess

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Mam do was pytanie.

Czy ktoś studiuje, któryś z tych kierunków: turystyka i rekreacja albo zarządzanie w turystyce ?? :]

Chciałbym wiedzieć jak to wygląda od środka, czy warto i czym się różnią. ;)

R 0

reyess

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
ale to mnie interesuje ????

jak ktoś chce zostać marynarzem to nie pójdzie na dziennikarstwo chyba nie?

robbn 23

robbn

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
inad
Wybierz coś ambitniejszego.

Jak nie masz nic konkretnego do napisania to po co się wypowiadasz :? To co dla Ciebie nie jest ambitne dla kogoś innego może być.

Znajoma studiowała na turystyce i hotelarstwie i była zadowolona (ma licencjat), nie ma większych problemów ze znalezieniem pracy.

kostek1916 237

kostek1916

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Legionowo
Ja studiuję zarządzenie sportem i rekreacją w Wyższej Szkole turystyki i rekreacji;)
Na razie 1 rok, wiec przedmioty ogólne: ekonomia, ekologia, turystyka, rekreacja, geografia turystyczna Polski, polityka społeczna
Ale zapowiada się ciekawie:grin: ogólnie przyjemny kierunek do studiowania

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Co do kierunków to słyszałem wiele opinii, że nie są one jakieś trudne do przejścia a i z pracą ponoć nie ma kłopotów.

telprzem 136

telprzem

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jak nie masz nic konkretnego do napisania to po co się wypowiadasz :? To co dla Ciebie nie jest ambitne dla kogoś innego może być.
Znajoma studiowała na turystyce i hotelarstwie i była zadowolona (ma licencjat), nie ma większych problemów ze znalezieniem pracy.
A dla Ciebie jest? Ta Twoja koleżanka to jako kto pracuje po tej turystyce? Zadowolona jest z pracy i zarobków? Tak? To szczerze gratuluje.

M 4,2K

madangelo

Moderator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Norrköping
M 4,2K

madangelo

Moderator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Norrköping
A Ty skończyłeś że wiesz ? Szkołe średnią skończyłem 4 lata temu i że mialem predyspozycje i ambicje poszedłem na dobra uczelnie techniczną. Miałem sporo kolegów i koleżanek którzy kończyli razem ze mną mając takie sobie oceny i nie wiedząc co ze sobą zrobić poszli na różne turystki/zarządzania/ekonomie itp Minęły 4 lata i te osoby pokończyły już te szkoły i nadal błyskotliwych perspektyw dla nich nie widze, sami zresztą o tym mówią gdyż po prostu w dzisiejszych czasach nie ma takiego ogromnego zapotrzebowania na takie kierunki

pozdrawiam

robbn 23

robbn

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
inad
Może po prostu nie potrafią tego wykorzystać, ode mnie znajomi którzy kończyli te kierunki nie mieli problemów ze znalezieniem pracy (przeważnie w jakichś hotelach).
Nie masz racji pisząc, że brak w Polsce perspektyw - weźmy na przykład zbliżające się mistrzostwa Europy w piłce, będzie bardzo duży &#39;boom&#39; na hotelarstwo (hotele dla kibiców, bazy hotelowe dla piłkarzy, sztabów) - tutaj na pewno można upatrywać swoich szans na dobrą posadę po skończeniu tego kierunku.

M 4,2K

madangelo

Moderator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Norrköping
Uogólniłem wszystko wiadomo że nie każdego sie to tyczy i na pewno są tacy co sobie dadzą rade. Piszesz o Euro oki ale zanim powstaną te hotele i cała infrastruktura trzeba to wszystko wybudować/wyremontować dalej w dzisiejszych czasach zautomatyzować, skomputeryzować i w przyszłości kontrolować odpowiednie funkcjonowanie, a tego ekonomiści nam nie zrobią ;]

midel 189

midel

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
MadAngel,
Co do kierunków typu turystyki itp. dziwactwa to w pełni się z tobą zgadzam, ale ekonomia ekonomii nie równa. Nie ma porównania ekonomistów po SGH czy UEK do pseudo-ekonomistów po wyższych szkołach czy innych tworach wyobraźni.

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
A Ty skończyłeś że wiesz ? Szkołe średnią skończyłem 4 lata temu i że mialem predyspozycje i ambicje poszedłem na dobra uczelnie techniczną. Miałem sporo kolegów i koleżanek którzy kończyli razem ze mną mając takie sobie oceny i nie wiedząc co ze sobą zrobić poszli na różne turystki/zarządzania/ekonomie itp Minęły 4 lata i te osoby pokończyły już te szkoły i nadal błyskotliwych perspektyw dla nich nie widze, sami zresztą o tym mówią gdyż po prostu w dzisiejszych czasach nie ma takiego ogromnego zapotrzebowania na takie kierunki

pozdrawiam

Uważasz zarządzanie/ekonomię za kierunki gorsze od geofizyki i inżynierii środowiska

Status
Zamknięty.