W tym temacie podajemy typy długoterminowe z biathlonu oraz skoków (narciarstwo oraz biegi mają własny temat).
Jeżeli chodzi o szybkość strzelania, to Martin potrafi szybko strzelać udowodnił to podczas ostatniego strzelania ze startu wspólnego (1 pudło). Czemu, aż tak długo zostaje na strzelnicy, to nie wiem. Ja bym grał już teraz, ale w marathonie i betsbc nie zagram, więc również czekam na jakiś innych bukmacherów.
Aha, co do sprintu to zapomniałem jeszcze o młodym Boe, na tą chwilę to głowni faworyci do wygrania sobotniego wyścigu
Gwizdoń - Ziemniakowska 2 1.8 millenium
(generalka PŚ, konieczne 60% startów)
Lokat w biathlonie nie ma, tym bardziej w typach długoterminowych, ale ten jest według mnie warty zagrania.
A jeszcze dziś między 15-16 w millenium mozna go zagrać bez podatku.
Wera vs najpewniejszy punkt naszej sztafety ????
Weronika w sile wieku, a Magdalena na fali opadającej.
W ubiegłym sezonie wyżej była Ziemniakowska, podobnie powinno być w nowym sezonie. Sezon 13/14 - Wera- 26 miejsce - 309 punktów(2 starty opuszczone + DNS i DNF), Magda - 32 - 234 punkty(2 opuszczone starty). No i Soczi nie liczyło się w ubiegłym sezonie do PŚ, a tam Wera: 7,20,31,19; Magda 40, 38,32,-.
O formę biegową jestem spokojny u Weroniki, gorzej ze strzelaniem. Ale zmieniła w przerwie karabin, więc jestem dobrej myśli.
Gwizdoń jest jedną z niewielu czynnych zawodniczek urodzonych w latach 70, więc nie spodziewam się po niej progresu. Jej forma w ostatnich latach to spore wahania - jeszcze 3 lata temu powinna była kończyć karierę, bo kaleczyła, potem znów dobry sezon i nawet wygrana w Soczi. Taka to zawodniczka, ale sumarycznie - Weronika ma mniejsze wahania formy w biegu.
Sporo dziewczyn zakończyło po IO kariery, niektóre zaciążyły, a np. Wiłuchina ma problemy ze zdrowiem i też jej nie zobaczymy w najbliższym sezonie. Więc jest szansa na podskoczenie w klasyfikacji PŚ.
Co do typów u mężczyzn to zanosi się jednak na kolejny sezon dominacji Fourcade'a. W lecie pisałem o chorobie, ale szybko wrócił do pełni formy. Do tego powiedział, że nie zamierza się jednak skupiać na biegach w tym sezonie, cała para w biathlon.
U kobiet mimo rozstania z Siebertem Daszka powinna w końcu sięgnąć po upragnioną kulę, choć Kaisa tanio skóry nie sprzeda.
Na Białorusinkę przed rokiem mieliśmy kursy rzędu 1.5, teraz trochę lepiej, ale chyba niewarto się w to pchać.
tu akurat nie chodzi o brak kasy na te jedne zawody a o fakt, że Pałka Gwizdoń czy Pitoń mogą trenować dzięki Wojsku i z tego względu jadą na mistrzostwa wojskowych zamiast na Puchar Świata, oczywiście jest to sam w sobie problem, że odpuszczać muszą PŚ dla takich zawodów, no ale takie realia są.Kobiety powinny wszystkie pojechac . Jak nie maja kasy to powinni sie wczesniej zastanowic i nie wysylac tych statystow z ekipy meskiej bo przez nich i tak tylko kompromitacja byla.