>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Speedway Grand Prix (9) Łotwy - Daugavpils, 17 sierpnia

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
RIETUMU BANK LATVIAN FIM SPEEDWAY GRAND PRIX
Daugavpils​

Data: 17 sierpnia 18:00
Lista startowa i układ biegów:
#link
Wyniki poprzednich lat: link
Kursy wg. wzbmilenium.pl:
Po 4 latach cykl Grand Prix wraca do Łotwy. Zapowiadają się ciekawe zawody, bo tor w Daugavpils pozwala na fajne ściganie. Pasjonująco zapowiada się rywalizacja o tytuł mistrza świata. Tai Woffinden we Włoszech zminimalizował straty do zaledwie 5 punktów i kto wie jak z presją poradzi sobie Emil? Niektórzy już wieszali mu złoty medal na szyi, a tutaj będzie musiał jeszcze b.mocno o niego powalczyć.
Ciasno jest też w walce o brąz jak i o TOP8. Trzeci w generalce Hampel ma tylko 2 punkty przewagi nad czwartym Pedersenem i 14 pkt nad ósmym Hancockiem. Polak po słabym początku sezonu GP ma realne szanse na medal. Z miejsc gwarantujących starty w przyszłorocznym cyklu wypadli za to pozostali Polacy. Gollob traci 3, a Kasprzak już 12 pkt. To chyba dla nich ostatni gwizdek by zacząć odrabiać straty. Ale czy Kasper poradzi sobie na łotewskim betoniku? Zobaczymy. Gollob ostatnie GP ma również fatalne i chyba ciężko spodziewać się przebudzenia. Choć ostatni występ ligowy + sprzyjający tor pozwalają kibicom Tomasza patrzeć w przyszłość z optymizmem. Warto obserwować Warda, który traci tylko 4 pkt do Krzysia.
Osobiście, najbardziej interesuje mnie postawa Andrzeja Lebiediewa. Własny tor, dobry numer startowy. To wszystko sprawia, że upatruje go w roli czarnego konia. Pytanie tylko, czy poradzi sobie z presją ... Jak wy widzicie jutrzejsze zawody?
Zapraszam do dyskusji i podawania trafnych typów.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Martin Vaculik-Andrzej Lebiediew 2 @ 2,13 Betsafe✅7-9
Nisko bukmacherzy cenia Andrzeja, uwazajac ze tylko Lindbaeck jest od niego slabszy w stawce.. No coz jutro, zobacza ile potrafi Andrzej i jak wykorzysta atut wlasnego toru. Te wiele lat spedzonych tam, to bedzie jego przeogromny handicap. Podczas DPS jakby rumaki przestaly troche jezdzic ale teraz powoli wraca wszystko do normy i forma jest. Do tego nie najgorsze losowanie, bo zaczyna zawody od pol wewnetrznych czyli tam, gdzie wtedy najkorzystniej jechac. Potem, co prawda C,D,C ale to juz bedzie pozniejsza faza zawodow wiec licze, ze cos sie odepchnie na dystansie. Vaculik z kolei zaczyna wlasnie na zewnetrznych polach i moze miec trudniej. Do tego forma naprawde srednia, by nie powiedziec slaba. Niby w SEC niezle jedzie ale obsada slabsza, a w E-lidze czy GP to juz widzimy jego prawdziwe oblicze z tego sezonu. Ja przy tej parze, upatrywalbym faworyta w Andrzeju ale skoro buki tak nisko, go cenia i daja taki kurs, to trzeba brac.

B 714

bosky

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gorzów Wlkp.
Ja nie czekam,tylko pobieram parę
Lebiedev top 8 5,00 ✅
Iversen top 2 4,00 ⛔ wszystko fajnie do tego nieszczęsnego półfinału...
ako 20, jak nietrudno policzyć ;-)
milenium
0,5/10
Oczywiście stawka typowo rozrywkowa, ale para moim zdaniem absolutnie najlepsza możliwa (szczególnie przed zawodami).
Iversen to taki największy dog jak dla mnie w tym turnieju, chłop we wszystkich możliwych ligach jeździ jak natchniony, a w Grand Prix jest świeżo po przełamaniu i - jak dla mnie - do końca sezonu już będzie się utrzymywał w turniejach w ścisłej czołówce.
Lebiedew opisany już troszkę wyżej, również uważam, że Vaculik np. nie zagrozi mu ani trochę. Podobnie Lindbeack. Dalsze wymienianie nie ma sensu, bo wiadomo kto w cyklu jeździ słabiej, a kto lepiej. Potrzeba trochę szczęścia i Andrzej jak najbardziej jest w stanie sprawić niespodziankę.

x_design 450

x_design

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Krzysztof Kasprzak - Andreas Jonsson
typ: 1
kurs: 2.21
bukmacher: betsson
W tym polsko-szwedzkim pojedynku stawiam na Krzysia. Polak znajduje się w świetnej dyspozycji już od kilku tygodni. Na podstawie wyników z ligi angielskiej i przede wszystkim ligi polskiej widać, że to stabilna forma. Dwucyfrowe zdobycze są u KK na porządku dziennym. W ostatnich dwóch wywiadach udzielonych telewizji nc+ wyraźnie podkreślał, że chce się skupić na GP, aby zaatakować pierwszą ósemkę. Brakuje mu doń 12 oczek, zatem wszystko w jego rękach. Dotychczasowe zdobycze punktowe w IMŚ tego sympatycznego blondyna są niższe niż wskazywałaby na to postawa w danym turnieju. Mam wrażenie, że niejednokrotnie zabrakło odrobiny szczęścia.
Diametralnie inaczej wygląda sytuacja Jonssona. Szwed przez kontuzję zajmuje 14. lokatę i ma raczej niewielkie szanse na utrzymanie się w cyklu. Jak sam zaznacza, do końca sezonu liczą się dla niego tylko rozgrywki drużynowe. Wyższa motywacja do zawodów zdecydowanie po stronie Kaspera.

K 12

kichu-71640

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nicki Pedersen - Iversen 1 1.97 Betsson ✅
Jak wiadomo GP wraca na Łotwę po 4 latach (ostatni turniej 2009r.).
Nicki w przeszłości notował na tym obiekcie niezłe wyniki.
2006 - 1. Greg Hancock, 2. Antonio Lindbaeck, 3. Nicki Pedersen
2007 - 1. Leigh Adams, 2. Nicki Pedersen, 3. Tomasz Gollob
2008 - 1. Jason Crump, 2. Nicki Pedersen, 3. Tomasz Gollob
2009 - 1. Greg Hancock, 2. Kenneth Bjerre, 3. Tomasz Gollob
Widać że formę ma równą, 2 w SEC w Togliatti, a w lidze też jeździ jak na lidera przystało. Jeśli chodzi o Iversen, faktycznie wygrał ostatnie GP, w lidze jakby trochę przygasł nie kręci już kompletów ale jest solidnym liderem.
Typ opieram w głównej mierze na typ że Nicki będzie walczył o medal z Hampelem(traci do niego 2pkt) , żeby do tej rywalizacji dołączył się Iversen musiałby odrobić do dzikusa 6pkt. Zostały nam 4 rundy i powoli kształtuje się tabela końcowa.
Buki wystawiły takie kursy sugerując się poprzednim zwycięstwem Iversena, co w mojej ocenie daje pewne value w stronę Pedersena, dlatego gram na bardziej doświadczonego zawodnika.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
zza firanki
Jarosław Hampel-Matej Zagar: Zagar @2,45 Betsafe⛔6-7msc

Dziś wracamy na betonowe lotnisko w Daugavpils.Obaj zawodnicy na tym torze za dużo nie pojeździli,szczerze mówiąc to nie wiem czy w ogóle mieli okazję(być może w jakichś rundach kwal.IMŚ?).Tak więc pod tym względem uznałbym że mamy remis.Jeśli chodzi o preferowane tory to nie od dziś wiadomo,że Hampel woli pod koło a tego dziś nie będzie na Łotwie.Wiemy też że Hampel to złodziej startów i zapewne dziś na tym się skupi,bo walczyć na dystansie to on nie potrafi(poza drobnymi wyjątkami gdy ma sprzęt 3 razy szybszy od wyprzedzanego rywala).Zagar w ostatnim czasie w cyklu GP wskoczył na wyższy level(2 i 4 miejsce w 2.ostatnich GP).Na twardej nawierzchni według mnie to Słoweniec jest faworytem tego H2H,dlatego po takim kursie wybieram Mateja w parze z Jarkiem.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
POLSKA
Hancock - Madsen 1 1,50 bet365✅✅✅

Jak dla mnie bet dnia. Kurs dość niski jak na żużel jednak ja jestem do niego w pełni przekonany. Hancock na Łotwie już zaliczał bardzo dobre występy. Aktualna forma + doświadczenie w cyklu GP po stronie Amerykanina. Pola startowe jak i przeciwnicy w danych biegach też na korzyść Grega. I najważniejsza sprawa tor na jakim będą jeździć też napewno będzie odpowiadał Hancockowi.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
bsk +1 Punkty (THE BEST! :))
ziomek2000 +4 Punkty
wlodek02 1,9K

wlodek02

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Matej Zagar - Tomasz Gollob typ 1 kurs 1.59 Betsson
Dziś kolejna odsłona Grand Prix tym razem na Łotwie. Zaciekawiła mnie ta para ponieważ Zagar świetnie radzi sobie w tegorocznych zawodach zajmuje 7 miejsce i jeździ coraz lepiej ostatnio rewelacyjne starty 2 miejsce w Kopenhadze oraz 4 w Teranzano. Natomiast Gollob może ten sezon w Grand Prix raczej spisać na straty. dramatyczny start w Gorzowie i 14 miejsce lekki przebłysk w Kopenhadze i 4 miejsce oraz słaby występ we Włoszech. Ostatnio fatalny początek w Togliatti w dwóch pierwszych biegach dramat jednak później 3 zwycięskie biegi. Ostatnio pozytywnie zaskoczył w rozgrywkach ligowych jednak moim zdaniem nie wszyscy jeździli na najlepszym sprzęcie i oszczędzali się na Zawody Grand Prix. Moim zdaniem dziś Słoweniec powinien poradzić sobie z Gollobem który powoli zaczyna jeździć coraz słabiej.

B 714

bosky

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gorzów Wlkp.
Ostatnio pozytywnie zaskoczył w rozgrywkach ligowych jednak moim zdaniem nie wszyscy jeździli na najlepszym sprzęcie i oszczędzali się na Zawody Grand Prix.
:roll: :roll: :roll:
Unia walczyła o play-offy &quot;na rezerwowym sprzęcie&quot;. Serio tak uważasz? z resztą co to za pozytywne zaskoczenie, przy średniej domowej 2,511

wlodek02 1,9K

wlodek02

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
:roll: :roll: :roll:
Unia walczyła o play-offy &quot;na rezerwowym sprzęcie&quot;. Serio tak uważasz? z resztą co to za pozytywne zaskoczenie, przy średniej domowej 2,511
Miałem na myśli Warda , który ewidentnie oszczędzał sprzęt i siebie na Grand Prix.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Tai Woffinden - Niels K. Iversen 1 @ 1,70 bet365 ✅ ✅
No to mile mnie zaskoczyli panowie z b365 i odnalazłem swój główny bet na te zawody. Puk zaskoczył w Terenzano ale ja do niego przekonania na arenie międzynarodowej nie mam. Jak ktoś pamięta moje typy na GP Cardiff to pewnie pamięta, że wróżyłem mu od tamtego turnieju marsz w górę tabeli i przełamanie. I owszem w Cardiff zaskoczył, ale potem na swoim torze w Gorzowie spękał w decydującym momencie. I to mimo że miał super spasowany sprzęt. Potem kompromitacja na swojej ziemi w Kopenhadze i ostatnio Terenzano, gdzie wygrał i to mu się chwali. Pojechał z dużą klasą po bandzie i pewnie przyjechał do mety ale mam wrażenie że rywale skupili się na sobie i podarowali mu zarówno awans do finału, jak i tam wygraną. Zresztą już w półfinałach w ogóle znalazł się szczęśliwie, a to Tai tak naprawdę dzielił i rządził we Włoszech. Brytyjczyk po lekkim załamaniu formy na początku lata, ostatnio znów lata i dla mnie jest faworytem min. do finału. Jego problemem są te najważniejsze biegi. Zarówno w SEC jak i w SGP nie może za bardzo przełożyć super formy z rundy zasadniczej na te najważniejsze biegi ale w kontekście tego typu jestem spokojny, bo Iversena na betonowym torze na Łotwie nie widzę aż tak wysoko, by miał się bić o finał.Bet zresztą zaskoczył mnie też linią na Lebiediewa. Tylko 4 punkty. Co prawda w przeszłości lokalni matadorzy tj. Grisza, Puodżuks oraz Bogdanovs jadąc jako dzika karta zawodzili po całości. Dzisiaj też nie wiem czy młody się nie spali, ale i tak taką linię uważam za prezent z którego trzeba skorzystać. Nie będę powtarzał tego co napisał kapszti. Po prostu, jedzie u siebie i jak presja go nie zje to powalczy o półfinały. W Betgunie zresztą bardzo duże value, bo na awans do SF płacą aż 5,80!! :jupisdfgdfg::jupisdfgdfg: Według mnie młodego nie doceniają. Owszem w półfinale może mu ciężko się znaleźć, bo stawka jest wyrównana i mocna ale też nie sądzę by choć raz u siebie nie wygrał biegu ... Co do Golloba, to ja dziś go widzę wysoko i widzę spore value na awans do finalu/podium ⛔. Ale nie wiem czy to po prostu dusza kibica się we mnie nie odezwała i chce w końcu zobaczyć przełamanie starego mistrza. W Togliatti te ostatnie biegi + występ ligowy wyglądały zachęcająco. Zobaczymy jak to będzie dzisiaj.

bsk +1 Punkty
garet +5 Punkty (ufff PUK sam się wykiwał, a dziś był najszybszy na trasie. dzięki!)
B 714

bosky

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gorzów Wlkp.
Miałem na myśli Warda , który ewidentnie oszczędzał sprzęt i siebie na Grand Prix.
On akurat &#39;oszczędza sprzęt&#39; od kiedy wrócił po kontuzji, punktowo prezentowało się to tak:
- Toruń - Bydgoszcz 6 (1,3,1,1)
- Cze-wa-Toruń 11 (2,1,1,2,2,3)
-Toruń - Zielona Góra 7+1 (1*,1,2,1,2)
-Gorzów - Toruń 12+1 (2,2,3,3,0,2*)
- Wrocław - Toruń 7 (3,2,u,1,d,1)
-z Lesznem 6 (2,1,2,1*)
wyniki z GP natomiast są kompletnie w drugą stronę, ale mimo wszystko nie postawiłbym na niego złamanego grosza. ;-)

jacques +14 Punkty (ktoś w końcu prostuje tego "eksperta")
wlodek02 1,9K

wlodek02

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
On akurat &#39;oszczędza sprzęt&#39; od kiedy wrócił po kontuzji, punktowo prezentowało się to tak:
- Toruń - Bydgoszcz 6 (1,3,1,1)
- Cze-wa-Toruń 11 (2,1,1,2,2,3)
-Toruń - Zielona Góra 7+1 (1*,1,2,1,2)
-Gorzów - Toruń 12+1 (2,2,3,3,0,2*)
- Wrocław - Toruń 7 (3,2,u,1,d,1)
-z Lesznem 6 (2,1,2,1*)
wyniki z GP natomiast są kompletnie w drugą stronę, ale mimo wszystko nie postawiłbym na niego złamanego grosza. ;-)
Ja uważam . że dzisiaj na Łotwie Darcy pozytywnie zaskoczy. Według mnie Grand Prix to dla niego w tej chwili priorytet i będzie walczył do upadłego aby znaleźc się w pierwszej ósemce

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
zza firanki

kurcze,zaintrygował mnie Twój tok rozumowania więc proszę o rozwinięcie myśli.Jaki według Ciebie jest związek miedzy 13 pkt Golloba,a słabszą postawą Warda w meczu z Lesznem?Zastanawia mnie to mocno,bo ani razu nie spotkali się bezpośrednio pod taśmą.Czy uważasz że Darcy siedział w boksie z programem i jak zobaczył,że Gollob,Miedziak,Ryan i Pawełek jadą dobrze to stwierdził że sobie odpuści?????

Ward po kontuzji jedzie słabo,ja sądzę że to wynika nie z jego dyspozycji fizycznej tylko sprzętowej.Dziś w Daugavpils wielu zawodników będzie strzelało w ciemno z ustawieniami,bo nie znają tego toru(wiedza z 2009 i jazdy na starych tłumikach może się okazać błędną).Ja dziś po cichu liczę na finał Golloba,oby tylko nie zaczął od 0,0 to będzie dobrze.

W 11

wojtaszg

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pzn
A.Jonsson-A.Lebedevs 1,40 betsafe
AJ po kontuzji prezentuje dobrą,równą formę zarówno w Polsce jak i w Szwecji. W ostatnich kilku spotkaniach pokazał ,że sprzętowo też jest poukładany.Lebedevs to zawodnik pierwszoligowy, owszem zna bardzo dobrze tor w Daugavpils ale sprzętowo nie ma szans z zawodnikami ze światowej czołówki.Z formą też nie najlepiej tydzień temu 10 msc w 2 finale IMŚJ w Berwick.Podsumowując AJ stać na półfinał,brak tego zawodnika w 8 będzie dla mnie dużym zaskoczeniem.Sympatycznemu Andrzejowi życzę jak najlepiej lecz według mnie zajmie miejsca 12-16.
T.Gollob-G.Hancock 1 2,13 betsafe
W ostatnim czasie Tomek jeździ lepiej,najwyższy czas,aby przebudzić się w cyklu GP ,bo najlepsza ósemka zaczyna uciekać.Greg od kilku kolejek nie jeździ w EE,w Terenzano był jednym z faworytów a skończył dopiero na 12 msc.W generalce Tomek traci do niego 3 pkt.Obu zawodników stać na półfinał ,w przypadku Golloba po cichu liczę na finał. ????
Gollob 1-8 1,55 Milenium

wlodek02 1,9K

wlodek02

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
kurcze,zaintrygował mnie Twój tok rozumowania więc proszę o rozwinięcie myśli.Jaki według Ciebie jest związek miedzy 13 pkt Golloba,a słabszą postawą Warda w meczu z Lesznem?Zastanawia mnie to mocno,bo ani razu nie spotkali się bezpośrednio pod taśmą.Czy uważasz że Darcy siedział w boksie z programem i jak zobaczył,że Gollob,Miedziak,Ryan i Pawełek jadą dobrze to stwierdził że sobie odpuści?????
Ward po kontuzji jedzie słabo,ja sądzę że to wynika nie z jego dyspozycji fizycznej tylko sprzętowej.Dziś w Daugavpils wielu zawodników będzie strzelało w ciemno z ustawieniami,bo nie znają tego toru(wiedza z 2009 i jazdy na starych tłumikach może się okazać błędną).Ja dziś po cichu liczę na finał Golloba,oby tylko nie zaczął od 0,0 to będzie dobrze.
Moim zdaniem Darcy nie przykłada się w lidze zresztą to młody chlopak i huśtawka formy to normalka do tego rozrywkowy tryb życia. Jeśli chodzi o sprzęt to chyba rzeczywiście ostatnio duży problem Warda. Ja osobiście nie wierze w finał Golloba. Tomasz potrafi spasować się z torem w Toruniu jednak w Grand Prix i na wyjazdach ekstraligi jest różnie. Moim zdaniem Ward w Grand Prix i ekstralidze to dwaj różni zawodnicy

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Fajnie, że w narodzie duch nie ginie i wiara w Tomasz jest, ale ja idę w drugą stronę. Tomek i MOTOARENA , a Tomek i cała reszta to dla mnie na dziś dwa różne światy...

Hancock - Gollob 1 za 1,80 w Milenium ✅

Herbi ma ostatnio więcej czasu i wierzę, że bedzie gotowy. Tomek, jak napisałem powyżej - nie odbieram mu szans, ale dla mnie to nie jest zawodnik na TOP 8, w przeciwieństwie do Grega. Doświadczenie dziś będzie miało znaczenie, nie ma bardziej doświadczonych niż Ci Panowie, ja jednak idę w kierunku amerykanina, głównie dla tego, że jest równiejszy niż Tomek w tym sezonie i dopasowanie się do innego toru, na chwilę obecną lepiej mu wychodzi.

Woofinden - Ward 1 za 1,65 w Milenium ✅

Ja wierzę w te złoto dla angola i mam nadzieję, że on też w to wierzy. Naprzeciwko Ward, który coś ma pod górkę z motorami i tu upatruję głównie szansy latającego Woffiego. Do tego 2 bieg, gdzie Darcy ma 4 pole i samych asów po prawej ( czyżby zaczął od 0 ? ), Angol w mego formie i to mnie przekonuje.

Pięęęęęknieeeee :)

zakladowa 825

zakladowa

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Siedlce
Tai Woffinden 1-4 @1,65 Millennium
Brytyjczyk tracący zaledwie 5 pkt do Sajfutdinowa dziś na pewno zechce zaatakować pozycję lidera SGP. Po laniu jakie dostał jego Betard Tai jest podrażniony. W owym meczu zdobył 12 pkt i był liderem swojej drużyny - zabrakło mu jednak wsparcia w kolegach z zespołu. Sportowa złość powinna być dzisiaj jego atutem. Podobnie jak Jacques zauważyłem, że Woffinden ma problem z decydującymi biegami. Można to tłumaczyć młodością, jednak jeśli chce on zostać mistrzem - musi poradzić sobie nie tylko z presją, ale przede wszystkim z samym sobą, co wg mnie jest w stanie zrobić. Brytyjczyk wystąpi dzisiaj już w 1szym biegu, gdzie jego rywalami będzie nasz Tomek, Lindbaeck i Iversen - czyli stosunkowo silni rywale, myślę że po tym biegu dowiemy się w jakiej dyspozycji jest Tai. W 7 biegu zobaczymy go wspólnie z liderem GP. Walka w dzisiejszym Grand Prix zapowiada się bardzo ciekawie a sam kurs na Woffindena nie jest tak mały, żeby go nie zagrać.

S 30

snorlax

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Andrzej Lebiedev 1-8
Kurs: 3,50 - Bukmacher: Totomix
Młody Łotysz wystąpi dziś jako dzika karta w Grand Prix Łotwy na swoim macierzystym torze na, którym wykręcił w tym roku średnią w I lidze na poziomie 2,367 pkt. W poprzednim sezonie natomiast było to 2,025, więc jak widać spisuje się on na tym torze bardzo dobrze jak na juniora. Ma on dosyć trudny zestaw pól, gdyż jedzie dwa razy z czwartego. Jednak w swoim pierwszym biegu jedzie z drugiego pola z niezbyt mocną obsadą jaką są Leon Madsen, Krzysiu Kasprzak oraz Matej Zagar.

B 714

bosky

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gorzów Wlkp.
w lidze jakby trochę przygasł nie kręci już kompletów ale jest solidnym liderem.
muszę nieco przestrzec przed takim argumentowaniem typu. Rozumiem, że chodzi o ostatni mecz Iversena i 11+4, które nawiasem mówiąc jest kompletem, tylko że płatnym.
Wynik pokazywałby, że on jeździł za plecami kolegów z drużyny, ale z perspektywy trybun było widać jaki ma dynamit pod sobą. On po prostu się bawił z rywalami i robił ściężkę dla młodych, potem ich pilnował. Na takie akcje mogą sobie pozwolić tylko zawodnicy, którzy czują się naprawdę bardzo, bardzo pewnie zarówno sprzętowo, jak i pod kątem formy. W Szwecji to samo, 12+2, więc nie do końca wiem gdzie ta słabsza forma.
Dużo więcej racji ma Jacques, że Iversen nie wytrzymywał presji, ale dlatego sądzę, że Terenzano da mu to przełamanie. Bez dwóch zdań pod kątem formy jest dzisiaj ponad Taiem, a może i Emilem. Zadecyduje psychika - podobnie jak w przypadku Pedersena, który moim subiektywnym zdaniem jeździ lepiej od ww. dwójki. Tylko w głowie niepoukładane nawet pomimo wieku. ????
Jak będzie oczywiście przekonamy się za kilka godzin.
Polami startowymi bym się za bardzo nie martwił. Łotysze można się domyślać, że będą próbowali szykować nawierzchnię pod swojego oraz Rosjanina, czyli Emila. Obaj jadą ten ostatni start z zewnętrznych pól. A że nad Daugavą nie zawsze śmigało tylko 1 pole niech potwierdzą wyniki z 2009 roku: http://pl.wikipedia.org/wiki/Grand_Prix_%C5%81otwy_na_%C5%BBu%C5%BClu_2009
Grisza miał również wówczas 2x 3 pole i gdyby nie wykluczenie w ostatnim starcie kto wie.. ????

Status
Zamknięty.