>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Speedway Grand Prix (12) Polski - Toruń, 5 października 19:00

Status
Zamknięty.
robson_26 612

robson_26

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Torun
TORUŃ FIM SPEEDWAY GRAND PRIX OF POLAND

W najbliższą sobotą ostatnia runda IMŚ na żużlu. Tym razem zawodnicy będą startować na toruńskiej MotoArenie. Przed rokiem zwyciężył Antonio Lindbaeck, jednak trudno spodziewać się, aby Szwed powtórzył ten wynik. Faworytem wydaje się być Darcy Ward, który doskonale zna tor w Toruniu, potrafi mimo przegranego startu z łatwością mijać rywali na dystansie.
Ogromną szansę na tytuł mistrza świata ma Tai Woffinden. Brytyjczyk zrezygnował z ostatniej rundy SEC, by być lepiej dysponowanym w sobotę. Wydaje się, że drugi w klasyfikacji IMŚ, Jarek Hampel nie zdoła wydrzeć &quot;Tajskiemu&quot; złota, lecz... w żużlu wiele może się wydarzyć.
Walka toczy się o pozostałe medale. Blisko drugiego srebra w IMŚ jest Jarek Hampel. Polak stoczy bój z Nielsem Kristianem Iversenem, który ma do &quot;Małego&quot; sześć punktów straty, ale Duńczyk jest mocno poobijany po upadku w BEL. Realne szanse na medal mają również Nicki Pedersen i Greg Hancock. &quot;Power&quot; rok temu stoczył wielką bitwę z Chrisem Holderem o złoty medal IMŚ. Czy uda mu się wywalczyć cokolwiek na pocieszenie w tym sezonie?

Zachęcam do wzięcia udziału w mini konkursie na koniec sezonu --&gt; GO

Kursy z bet365:

Zapraszam do podawania typów!

S 37

scrobek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Grudziadz
Jesteśmy już po losowaniu, przed jutrzejszym GP Polski. Trochę jesteśmy mądrzejsi kto ma handicap na starcie. Wpadł mi w oko typ ryzykowny, jednak wydaję mi się kurs w tym wypadku jest przesadzony, a konkretnie.
Ward - Miedziński 2 2.70 - Betsson ✅
Obaj jadą na swoim domowym torze, więc szanse wydają się być wyrównane. Adrian na Motoarenie prezentuje się w tym sezonie bardzo dobrze. Wylosował wydaję mi się bardzo dobry pierwszy numer, będzie dwa startował z pierwszego pola, które jest korzystnie na toruńskim owalu. W drugą stronę mało szczęścia jeśli chodzi o losowanie miał Kangur, dwa razy startuje z trzeciego pola, które nie chodzi na motoarenie. Australijczyk po GP Szwecji zapewnił sobie udział w przyszłorocznym Grand Prix zajmie za pewne bezpieczne ósme miejsce w klasyfikacji generalnej, więc z podejściem do zawodów może być różnie. Gram na Miedziaka.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
cekaem +2 Punkty
torretoo +4 Punkty (brawo)
radzijacek 47

radzijacek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Ja znalazłem value na coś takiego:
Jaroslaw Hampel 1.35 Nicki Pedersen 3.00 - Betsafe
Jarek walczy o złoto choć raczej nie powtórzy wyczynu Vaculika. Nicki też z dużymi szansami na brąz o który walczy z PUK&#39;iem i Herbim. Wszyscy wiedzą że PUK nie cierpi geometrii toruńskiego owalu więc szanse nickiego na medal wzrastają. Podsumowując uważam, że i Czołgista i Dzikus mają równe szanse na semi final.

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Krzysztof Kasprzak - Troy Batchelor 1 1,65 Betsafe ✅
W stronę Krzysia z jednego powodu bo ma bardzo dobry układ pól. Jest w formie mimo wszystko chociaż to już końcówka sezonu i mało jeżdzi to u siebie na pewno będzie chciał się pokazać. Troy ciężki układ pól jedzie tutaj bo Tomek ma kontuzje sam mówi, że chce się pokazać itd ale ja wierze, że Krzychu jutro półfinał bo &quot;Motoarena&quot; będzie mu sprzyjać.
Niels K. Iversen - Matej Zagar 1 1,50 Betsafe ✅
Gram w stronę Nielsa bo o coś jeszcze walczy. Matej już pewna &quot;8&quot; czyli plan wykonany a Iversen walczy o jeden z medali. Sądzę, że tak czy tak mu się to uda bo nie wierze w spektakularny występ Grega czy Nickiego którzy wylosowali pola tak sobie, szczególnie ten drugi. Mimo, że podczas spotkania ligowe &quot;Puk&quot; jechał w Toruniu średnio jutro myślę, że będzie w finale. Jest w wysokiej formie i nawet ta kontuzja go nie zatrzyma w mojej ocenie. Ale czy Jarka dogoni? wątpię, bo i on się w Toruniu świetnie czuje a ma jutro dwa razy &quot;A&quot; ;)

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
zza firanki
GP w Toruniu:
Andreas Jonsson-Fredrik Lindgren: Jonsson @1,72 Unibet100=172✅ 13-15 msc

To już chyba moje ostatnie słowo w tym sezonie żużlowym.Dziś oczywiście główny kąsek to Woffinden IMŚ@1,72 wiszące(u mnie w nierozliczonych!!!) od dnia kontuzji Emila;)

A na same zawody coś takiego wymyśliłem.Kursu wyższego nie znajdziecie w tej parze to gwarantuję.Nie analizuję dziś układu biegowego i pól startowych.Mój jedyny i główny argument to forma obu zawodników-u Fredki na pewno nie wzrasta(na Anglię nie patrzę,bo tam żużel to jest inna dyscypliną),a u Andreasa widać że rośnie.Dobry występ ostatnio w Sztokholmie na ciężkim torze,dobra jazda w półfinałowym meczu na MotoArenie.AJ jedzie dziś bez większej presji,zresztą on jest takim człowiekiem że nigdy się nie spina tak żeby go coś sparaliżowało.Lindgren będzie się żyłował,bo prawdopodobnie zajęcie 9 miejsca na koniec cyklu będzie się równać otrzymaniu prawa startu w sezonie 2014.Do 9 Golloba Fredka traci 8 pkt.
Myślę,że dziś to Jonsson będzie wyżej.Po jego stronie jest forma oraz wyniki osiągane na tym torze.

E: W Bwin jest też ciekawy zakład: Jonsson w półfinale @2,00.Nie gram u nich,ale jak ktoś gra to dobra opcja.

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Szkoda, że już koniec....

Ja dzisiaj kieruję wszystki swoje fundusze przeciwko Vaculikowi. Zaangażowanie pod psem, gdyż jak sam twierdzi będzie się teraz skupiał na Euromistrzostwach, a z GP daje sobie spokój. Oczywiście ostatnie zawody, może chcieć objechać na poziomie, ale generalnie sądzę, ze jest już na wakacjach. Do tego mocno nijakie losowanie, powoduje , że gram.

Zagar - Vaculik 1 za 1,75 w Milenium ⛔
Hancock - Vculik 1 za 1,57 w fortunie ( tu decyduje miejsce a nie punkty) ✅
Kasprzak - Vaculik 1 za 1,85 w Milenium ( to dla mnie bomba dnia ) ✅

Poza tym próbuję dubla na Polaków.

Miedziński - Lindgren 1 za 1,45
Hampel - Hancock 1 za 1,45

Ako: 2,10

Wiadomo, jak Miedziak objedzie całe zawody i nie zabije siebie albo kogoś innego, to powinno gładko wejść. Numer 1 , znajomość toru, nie ma lipy.
Co do Jarka to wie o co jedzie i nie zawiedzie.

PS. MAM NADZIEJĘ, ŻE BRAĆ ŻUŻLOWA W JAKIŚ SPOSÓB POKAŻE PSEUDODZIAŁACZOM CO O NICH MYŚLI !

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
POLSKA
Pedersen - Jonsson 1 1,60✅

Nicki lepsze pola startowe+ wyniki na tym torze. Po nieudanym zakończeniu SEC dzisiaj ma ostatnie zawody GP. Forma AJ niby dobra ale jakoś w GP zawsze czegoś Mu brakuje.

Zagar - Kasprzak 1,60⛔ ????

Dla mnie super bet. KK jutro ma IMP i to się wydaje być jego priorytetem. Na MotoArenie w tym roku słabe zawody objechał 8pkt w 6 startach. Zagar w GP jeździ bardzo dobrze i dzisiaj napewno będzie podobnie. Zagar dodatkowo mial szczęście podczas losowania.

Vaculik - Lindgren 1 1,55✅

Martin po rewelacyjnym występie w poprzedni weekend w Rzeszowie dzisiaj też będzie chciał pokazać ze jest jednym z czołowych zawodników. Nie sądzę aby odpuścił te zawody bo już więcej startów mieć nie będzie w tym roku na takim poziomie. Fredka bardzo przeciętnie wygląda na torze w Toruniu w tym roku 9pkt w 7 startach.

Ako 3,97 Betsafe.

robson_26 612

robson_26

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Torun
W piątek dobre wrażenie robił Zagar, Ward, Miedziak i Jonsson. To tylko subiektywne wrażenie, to tylko trening, więc oczywiście nie może to mieć decydującego wpływu na bety.
Krzysztof Kasprzak - Troy Batchelor - 1 ✅
@1.65 Betsafe
Wciąż od wczoraj trzyma się ten kurs, chociaż powinien już polecieć. W Bet365 mamy 1.4 na KK. Moim zdaniem forma zdecydowanie lepsza u Polaka, poza tym będzie chciał dobrze spisać się w ostatnim turnieju przed polską publicznością. Nie będzie łamać kości, lecz wobec braku kilku dobrych zawodników jego szanse na półfinał są nawet duże. Do tego jedzie pod chyba najlepszym numerem. Z kolei Batchelor trochę już poza sezonem, bez błysku i wczoraj wyglądał tak (w parkingu), jakby bardziej mu zależało na zabawie na Starówce niż zawodach.
Darcy Ward - Greg Hancock - 1 ⛔ kosmiczne starty Warda
Adrian Miedziński - Martin Vaculik - 1 ✅
@1.96 Betsafe
Do tego dubel na dwóch bardzo dobrze znających MotoArenę zawodników. Ward w wysokiej formie. Silniki od Petera Johnsa naprawdę solidne. Australijczyk wiadomo ma słabe starty, ale na tym torze łatwo mija rywali na dystansie i to w dość nieosiągalny dla niektórych sposób. O ile znowu nie popełni błędu przy wyborze pola startowego w półfinale, to powinno być podium na koniec. Greg stary lis jest solidny, ale jednak na MA nigdy mnie nie przekonywał. Tutaj były wątpliwości, czy jednak nie dać Warda z Hampelem, który moim zdaniem pojedzie swoje, by obronić srebro i tyle.
Adrian w dobrej formie, na swoim torze zawsze groźny. Jeżeli opanuje emocje, nie będzie wozić po bandach kolegów, to załapie się na półfinał. Ma dobry numer startowy, a więc łatwiejszy układ pól startowych. Martin odpuszcza GP, na MA nigdy nie błyszczał. Sam mówił kiedyś, że ten tor jest dla niego zagadką. Nie do końca czuje tą geometrię.

radhu21 635

radhu21

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Oborniki
Mi wpadł w oko typ na zwycięstwo Adriana Miedzińskiego w 1 biegu. Jedzie z pierwszego pola, które w Toruniu jest korzystne. Za rywali ma Madsena, Lindgrena i Batchelora. Wszyscy spokojnie do objechania. Jeśli dobrze wystartuje, powinien na dzień dobry przywieźć 3 punkty.

1 bieg zwycięzca - Adrian Miedzieński @ 1,95 Milenium ✅ ???? brawo brawo Adrian, akcja w finale na Grega palce lizać !!!

rychuu +8 Punkty
J 3,9K

jacques

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Greg Hancock TOP3 @ 2,60 Betgun (Ladbrokes 2,70 ...) ✅ ✅
ew. Hancock - Woffinden 1 @ 1,90 betsafe (b365 1,55 xD) ✅ ✅
Najpierw zacznijmy od starego Jankesa. Hancock zawsze dobrze finiszuje ???? rozgrywki w cyklu. Zwłaszcza teraz, w erze z nowymi tłumikami. Wynika to z jego stylu jazdy. Nie jest to zawodnik waleczny, nie traci tak dużo sił i nie jest tak eksploatowany fizycznie. Gdy rywale mają już po mału dosyć sezonu on zawsze perfekcyjnie przygotowany mentalnie i sprzętowo. To jest jego klasa.
2011 zakończył zwycięstwem w Gorzowie (fakt że zawody skrócone ale zawsze). W przedostatniej rundzie w Gorican był finał, a 2 rundzie od konca też zwycięstwo w Vojens. A tytuł tak de facto rozstrzygnięty znacznie wcześniej. Mimo to nie spuchł do końca. Rok temu ostatnie zawody też rozgrywano w Toruniu i też finał.
W Toruniu zawsze solidnie. Najgorzej w debiutanckim sezonie w 2010 r. gdzie nie załapał się do półfinałów ale 2011 to 5 miejsce (wygrany turniej zasadniczy). Wyniki z poprzednich latach skłaniają do tego typu. Hancock wręcz latał na tym torze w turnieju par. W lidze co prawda zaliczył kompletną wtopę ale to akurat było typowe dla jego ligowej dyspozycji w tym roku. Zresztą, dziś nie jedzie ani Gollob ani Holder ani Przedpełski więc może się okazać że stawka będzie słabsza niż w lidze ???? Ja naprawdę nie widzę tutaj poważnych kandydatów do finału. Ale o tym za chwilę.
Forma obecna Hancocka również OK. Bardzo dobra postawa w ostatnich dniach. Najpierw dobry występ na Zlatej Prilbie w Pardubiach, potem 13 pkt w Anglii. W GP też pnie się do góry i ma jeszcze realne szanse na medal. Ale do tego potrzebuje liczyć na wtopę Iversena, który tego toru nie trawi no i tak z ponad 15 pkt. Sam stawia sobie cel minimun na podium. I ja się temu nie dziwię. Czołówka nie za bardzo potrafi jeździć na tym torze. Nie ma Golloba, który byłby zdecydowanym faworytem. Nie ma drugiego czempiona tego toru Holdera. Nie ma Emila. Wyczerpany tym sezonem Woffinden będzie chciał pewnie tylko odjechać te 6 pkt i tyle. Sam nie zdziwię się jak zabraknie go nawet w półifnałach. Pedersen na tym torze też sobie radzi bardzo przeciętnie, bo tutaj jest więcej ścieżek a domykanie rywali do bandy nie zawsze popłaca. Dodatkowo ostatnio mam wrażenie jakby tracił ten atut sprzętowy i wygląda wyraźnie słabiej. Zwłaszcza w mocnej stawce. Iversen hula wszędzie ale sam mówi że ma mega problemy z tym torem. Dodatkowo jedzie z presją a to w przeszłości różnie mu wychodziło. Trema związana z szansą na 1 medal może go zjeść. Hampel też jeździł tutaj z różnym szczęściem. Praktycznie tylko Ward może powiedzieć, że lubi się ścigać na tym obiekcie. Choć jego występy ligowe na tym torze w tym sezonie też są średnie.
/ Hancock to jest jednak dziad. Prowadzi 3 kółka i daje sobie wjechać jak adept. A kurs 11 na win był bliski ustrzelenia. Ale i tak kolejne zawody na plus. Piękny sezon z SGP czas zakończyć. Szkoda, bo w tym roku można było łapać co turniej fajne kursy.

cekaem +2 Punkty
psotnick +11 Punkty (GOOD JOB ;))
kapszti +16 Punkty (miałeś niestety racje z tym Hancockiem i brawa dla Ciebie)
cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Szkoda, że już koniec....

Ja dzisiaj kieruję wszystki swoje fundusze przeciwko Vaculikowi. Zaangażowanie pod psem, gdyż jak sam twierdzi będzie się teraz skupiał na Euromistrzostwach, a z GP daje sobie spokój. Oczywiście ostatnie zawody, może chcieć objechać na poziomie, ale generalnie sądzę, ze jest już na wakacjach. Do tego mocno nijakie losowanie, powoduje , że gram.

Zagar - Vaculik 1 za 1,75 w Milenium ⛔
Hancock - Vculik 1 za 1,57 w fortunie ( tu decyduje miejsce a nie punkty) ✅
Kasprzak - Vaculik 1 za 1,85 w Milenium ( to dla mnie bomba dnia ) ✅

Poza tym próbuję dubla na Polaków.

Miedziński - Lindgren 1 za 1,45
Hampel - Hancock 1 za 1,45

Ako: 2,10

Wiadomo, jak Miedziak objedzie całe zawody i nie zabije siebie albo kogoś innego, to powinno gładko wejść. Numer 1 , znajomość toru, nie ma lipy.
Co do Jarka to wie o co jedzie i nie zawiedzie.

PS. MAM NADZIEJĘ, ŻE BRAĆ ŻUŻLOWA W JAKIŚ SPOSÓB POKAŻE PSEUDODZIAŁACZOM CO O NICH MYŚLI !

No i GP mamy za sobą. Moderatorom i wszystkim regularnie udzielającym się w dziale dziękuję za wymianę poglądów i trzymanie poziomu. Do zobaczenia za rok. Zapraszam od listopada do tematu NBA - postaram się być równie skuteczny, jak niektórzy z Was tutaj ;-)

Status
Zamknięty.