>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Speedway Ekstraliga 2013 Playoffy

Status
Zamknięty.
dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Toruń -7,5 - Czewa 1 @ 1,85 Betsson
Jak Toruń nie wygra co najmniej 8 oczkami to odpada z rywalizacji o MP. 5 mocnych na swoim torze, także powinni na moje ogarną. Dzisiaj zabraknie punktów Emila.
Przedpełski -2 - MJJ 1 @ 1,76 Betsson
Paweł z rezerwy swoje zrobi. Na juniorce wszystko wygra, do tego Tomaszek G. lubi z nim jeździć parowo i dowozić młodego zawodnika Apatora. Paweł ok 10 może zrobić, a MJJ nie widzę z kim ma dzisiaj wygrywać jak co bieg Miedziak, Saletra, Ward albo Tomaszek. No i w parze z Rychem...

J 13

jofranco

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
zg
szkoda Emila, chlop zle stanoł i go tłuką a taki sezon miał byc mistrzem swiata i O
Co sądzicie o rewanżu kto jest bliżej finału?
Jak myślicie podwójna ZZ ? Holder(ZZ) Emil(ZZ) ??
czy jednak znów Sullivan ?

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Wg mnie oczywistą oczywistością jest ZZ za Ryana, a co do Emila, to tu mamy skrócik sytuacji :
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/381493/wlasciwa-decyzja-sedziego-czy-kartka-dla-miedzinskiego-cegielski-zawodnicy-dosta
Dlaczego wszyscy jadą po Miedzińskim że niby spowodował kontuzję Emila a nikt nie wspomni nawet o tym co zrobił w 1 biegu Laguta z Miedzińskim :?: zrobił dokładnie to samo co Miedziak z Emilem, tylko że Adrian nie miał &quot;małpiego rozumu&quot; i odpuścił, przez co spadł z 1 pozycji na ostatnią. Dlaczego ten hipokryta Dzikowski pierdzieli farmazony że oni jechali fair a Toruń jeździł jak dzikusy. Laguta sam podyktował w 1 biegu sposób rozgrywania tego meczu i niech teraz Medaliki nie płaczą że Emil ma kontuzję bo sami są sobie winni.
Emila szkoda oczywiście, ale taki speedway i kontuzje są wkalkulowane w ryzyko jazdy.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
vader +10 Punkty (100% się zgadzam. Ludzie tak pierdolą, że nie da się tego czytać)
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
zza firanki
Dzikowski pierdzieli farmazony.

Stara się o angaż w Nsport?????

Z całą resztą się zgadzam w 1000%.A kibicom z Częstochowy proponuję zimny kubeł na głowy,co by czasem nie zlinczowali Miedzińskiego w rewanżu.Bo taki jest żużel,pokazał to Laguta w pierwszym biegu..

Co do z/z to oczywiście że Toruń zastosuje ją i w rewanżu i w obu meczach ewentualnego finału,bo Sullivan wczoraj pokazał że nie podoła na tym poziomie nawet na swoim ulubionym torze.

No i oczywiście Tai Woofinden IMŚ 2013 ????

A dziś jazda gęsiego w Tarnowie panowie!

S 3

szymon2002

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rydzykowo
Dlaczego wszyscy jadą po Miedzińskim że niby spowodował kontuzję Emila a nikt nie wspomni nawet o tym co zrobił w 1 biegu Laguta z Miedzińskim :?: zrobił dokładnie to samo co Miedziak z Emilem, tylko że Adrian nie miał &quot;małpiego rozumu&quot; i odpuścił, przez co spadł z 1 pozycji na ostatnią. Dlaczego ten hipokryta Dzikowski pierdzieli farmazony że oni jechali fair a Toruń jeździł jak dzikusy. Laguta sam podyktował w 1 biegu sposób rozgrywania tego meczu i niech teraz Medaliki nie płaczą że Emil ma kontuzję bo sami są sobie winni.
Emila szkoda oczywiście, ale taki speedway i kontuzje są wkalkulowane w ryzyko jazdy.
Jestem z Torunia i zgadzam się z tą opinią w 100%. Szkoda Emila bo lubię tego zawodnika ale trzeba wiedzieć kiedy odpuścić.

X 283

xpiccolox

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jestem z Torunia i zgadzam się z tą opinią w 100%. Szkoda Emila bo lubię tego zawodnika ale trzeba wiedzieć kiedy odpuścić.
Zapomnieliście o meczu w Gorzowie, jak Zmarzlik przydusił Miedziaka do bandy? Wtedy był płacz w Toruniu a mogę napisać tak jak Ty &quot;Miedziak mógł odpuścić&quot;. Ale wtedy płakaliście tak jak Czewa teraz i wyzywaliście Zmarzlika od bandytów. Zapomniał wół jak cielęciem był?

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
POLSKA
Z sts:
Hampel over10,5 1,70 ✅

Fajna linia na lidera Falubazu który poniżej pewnego poziomu nie schodzi. Powtórki z rundy zasadniczej nie będzie. Dzisiaj w parze z Davidssonem wiec na Nim nie będzie tracił a z rywali każdy spokojnie do objechania. Jesli Falubaz dzisiaj chce wywalczyć korzystny rezultat to Jarek musi pojechać na poziomie ok.13pkt.

C 270

cekaem

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Przepraszam czy ja oglądałem inne spotkanie niż wy? Laguta swoją jazdą wysłał kogoś do szpitala? Miedziński wczoraj załatwił Emila, co to wina Emila , że nie zwolnił? Walczył jak to ruscy mają w swoim zwyczaju. Ewidentna wina Miedzińskiego , każdy o tym w studiu mówił , nawet tak znienawidzony przeze mnie i jeżdżący strasznie po chamsku Kasprzak. Sędziowanie w tym spotkaniu to też kpina. Dzikowski dobrze powiedział , że po incydentach z Czaja i Emilem miejscowi dostali ciche przyzwolenie od niego , że jest z nimi, bo jak to inaczej wytłumaczyć. Dwa wypadki , które powodują torunianie, a są wykluczeni zawodnicy Częstochowy. pan grodzki powinien odpocząć od żużla bo zdecydowanie ma problemy ze wzrokiem. I co dzisiaj znowu mi usuniecie komentarz?
ps; ojj miedzińskiemu należy się lincz , z pewnością zostanie mu zgotowane uroczyste powitanie w rewanżu. W Częstochowie dołączył już do jakże zaszczytnej listy Kasprzaka i Balińskiego. Już nawet Gollob wypadł z podium ????

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
POLSKA
A jednak napiszę...
2 bieg i gdzie tu wina Przedpełskiego?? Czaja czuje powiew powietrza napędzonego Pawła i się przewraca ala Nicki Pedersen w GP...Słuszna decyzja wykluczenie zawodnika z Częstochowy.
Bieg 7 i gdzie tu wina Miedzińskiego??
Jedzie na 1 pozycji więc jedzie tak jak uważa to za słuszne a co może miał się zatrzymać i przepuścić Emilka?! Przecież to sport i każdy chce wygrać. Gdyby Emil zachował się normalnie tzn. odpuścił sobie jak to robią w takich sytuacjach normalni żużlowcy to o wypadku by nie było mowy.Ale nie bo on jest ruskiem i co nie może odpuścić? No to jak nie odpuszcza to później zapoznaje się z nawierzchnią i tyle. Ile razy Grisza tak wozi rywali? I dopóki nie ma upadku to jakoś nikt nie płacze i nie narzeka...
Brak słów...

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Przepraszam czy ja oglądałem inne spotkanie niż wy? Laguta swoją jazdą wysłał kogoś do szpitala? Miedziński wczoraj załatwił Emila, co to wina Emila , że nie zwolnił? Walczył jak to ruscy mają w swoim zwyczaju. Ewidentna wina Miedzińskiego , każdy o tym w studiu mówił , nawet tak znienawidzony przeze mnie i jeżdżący strasznie po chamsku Kasprzak. Sędziowanie w tym spotkaniu to też kpina. Dzikowski dobrze powiedział , że po incydentach z Czaja i Emilem miejscowi dostali ciche przyzwolenie od niego , że jest z nimi, bo jak to inaczej wytłumaczyć. Dwa wypadki , które powodują torunianie, a są wykluczeni zawodnicy Częstochowy. pan grodzki powinien odpocząć od żużla bo zdecydowanie ma problemy ze wzrokiem. I co dzisiaj znowu mi usuniecie komentarz?
ps; ojj miedzińskiemu należy się lincz , z pewnością zostanie mu zgotowane uroczyste powitanie w rewanżu. W Częstochowie dołączył już do jakże zaszczytnej listy Kasprzaka i Balińskiego. Już nawet Gollob wypadł z podium ????
Czaja sam upadł, kontakt był ale on po tym kontakcie się nie przewrócił tylko później jak widział że zaraz spadnie na 4 pozycję.

italiano_m 39

italiano_m

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Trn
Czaja w biegu mlodziezowym jechal niepewnie i bojazliwie. Byl oto widac po ataku chwile wczesniej na prostej startowe.
Ogolnie ostra jazde zapoczatkowal Laguta w 1biegu, dociskajac Miedziaka do bandy, ktory odpuscil i stracil pozycje. Identycznie zostal potraktowany Emil, ktory nie odpuscil i lezal. To byly akcje typowe dla Nickiego. A Laguta jak tak dalej bedzie jezdzil to wpakuje niedlugo kogos albo siebie na dluzej do szpitala.
Mozna jezdzic ryzykownie, ale nie jak szalony co wczoraj pokazywal Laguta i w mniejszym stopniu Emil i Miedziak

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
POLSKA
Problemy z pogodą w Tarnowie więc atut własnego toru znika...Chłopaki trenowali na innym torze dzisiaj pojadą na innym a co za tym idzie nie będzie a raczej nie powinno być idealnego spasowania gospodarzy. Patrząc na to jak radzi sobie młodszy Łaguta na torach bardziej wymagających skłaniam sie ku:
A.Łaguta under 11 2,00 bet365 ✅ [6]
Jeśli tor będzie faktycznie taki dość przyczepny to uważam,że Martin może dzisiaj na nim dośc ładnie zapunktowac a handi jakie wystawia Betsafe jest według mnie przesadzone:
Vaculik(+4)-Łaguta 1,85 ✅ [7-6]
I jeszcze jeden typ przeciwko ruskowi:
Hampel-Łaguta 1 1,70 Betsafe✅ [14-6]

A 8

adekwa5

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
z tą pogodą to bym nie przesadzał, bo lekko siąpi. Chłopaki wiedzą o co jadą i Artiom sobie poradzi uważałbym na te typy ;)

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
POLSKA
z tą pogodą to bym nie przesadzał, bo lekko siąpi. Chłopaki wiedzą o co jadą i Artiom sobie poradzi uważałbym na te typy
Jeszcze kilka godz temu nie nazwałbym tego siąpieniem...Teraz może i siąpi ale nie wczesniej. Taak Artiom niech sobie poradzi tak jak z Toruniem;)
ZG myślisz że nie wie o co jedzie...? Dzisiaj nie będzie łatwych biegów...

C 270

cekaem

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nie ośmieszaj się człowieczku, zaślepiony włókniarzykiem.
Czaja sam upadł, kontakt był ale on po tym kontakcie się nie przewrócił tylko później jak widział że zaraz spadnie na 4 pozycję.
Jesteś żużlowcem???? bo jak nie to kto tu się ośmiesza.. Całe studio w tv było zgodne , że to Przedpełski i Miedziński powinni być wykluczeni ( w tym żużlowcy , którzy wiedzą najlepiej jak to jest na torze) ale widzę , że znasz się lepiej. Powinieneś piastować jakieś wysokie stanowisko w świecie żużlowym. Może zaczniesz się ubiegać o sędziego albo prezesa skoro żeś taki mądry. Tylko najpierw proponuje wizytę u okulisty jeżeli twierdzisz , że sam upadł albo wsiądź na motor i niech Cię ktoś tak podjedzie to zobaczymy czy się nie przewrócisz. &quot;tylko później jak widział , że spadnie na 4 pozycję&quot; w życiu większych herezji nie czytałem. I ty masz taka reputację? Kto ci ją nabija? Chyba piszesz do ludzi , żeby ci klikali. Śmiech na sali, widzę sami eksperci na tym forum. Dajcie jeszcze medal krzyżakom za ich jazdę fair. Całe szczęście , że nawet sędzia i bandytyzm miedziaka może nie pomóc krzyżakom na awans do finału.
EDYCJA:
Unia Tarnów (-7,5) - Falubaz 1 1.85 Betsafe
Wszystko na temat tego meczu napisałem na pierwszej stronie tego wątku także nie będę się powtarzał. Unia spokojnie wygra dzisiaj to spokojnie przynajmniej 10 pkt.
Do tego jeszcze 2 zakłady w których widzę spore value.
Madsen - Protas 1 2.70
Vaculik - Dudek 1 3.20 Betsafe
Każdy z zawodników tarnowskich jaskółek na własnym torze ma olbrzymie możliwości i spokojnie może objeżdżać każdego z zawodników drużyny przeciwnej. Pokazują to średnie biegowe (seniorów) ich na własnych torze gdzie najsłabszy z nich Vaculik ma średnią 1.9. Myślę, że przynajmniej jedna z tych par ma duże szansę powodzenia.

auroksreno 763

auroksreno

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nie ośmieszaj się człowieczku, zaślepiony włókniarzykiem.
Powinieneś dostać karę za takie pisanie.
To że jesteś modem nie uprawnia do obrażania innych. Powinieneś kształtować standardy a nie zachowywać się jak obrażony dzieciak.

Włókniarz Częstochowa. Nie &quot;włókniarzyk&quot;.

PS: Nie jestem z Częstochowy ani nie jestem kibicem Włókniarza.

D 134

_danonek_

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Toruń moim zdaniem nie powinien był ściągać Sullivana. Słabo sobie radzili, bo nie mieli Z/z ale teraz gdy jest okazja na Z/z to powinni zdecydowanie się jej trzymać. Gollob/Miedziński/Przedpełski/Ward jako z/z w Toruniu dałoby im myślę minimum. ok 8 pkt z bonusami. No ale popełnili błąd ich sprawa. Zawsze łatwo się mówi po meczu, ale dla mnie to było oczywiste nawet przed.

Co do dzisiejszego meczu to proponuję.

Gomólski(+5)-Dudek typ 1 kurs 1,66 (zabezpieczenie remisem i kurs 11,00) Bet365✅ (jaka rezerwa jeszcze)

Kacper ostatnio jest w niezłej dyspozycji. Myślę, że u siebie jest w stanie zrobić ok 6-7 oczek. Nie spodziewam się aby Dudek zrobił minimum 13 na wyjeździe z Tarnowem gdzie ciężko się jeździ przeciwko miejscowym zawodnikom na tym specyficznym torze.

Martin Vaculic over 5 pkt kurs 1,44 Bet365(✅)

Śmiesznie niski handi. Nie róbmy z Vaculica kompletnej sieroty już. Fakt ma nieudany sezon ale z 6 pkt powinien spokojnie zrobić tym bardziej, że ZG ma duże dziury w składzie Davidsson,Jabłoński,Adamczewski. można się zabezpieczyć dokładnie 5 pkt po 6,00 kursie ale myślę, że nawet nie warto.

Tarnów -6 -Zielona góra po 8 wyścigu typ 1 kurs 1,9 Bet365(zabezpieczenie remisem 9,00)✅

Myślę, że Tarnów odjedzie w początkowej fazie zawodów póki Falubaz nie będzie robił zmian za swoich &quot;asów&quot;. Normalnie grałbym ten typ za grubo, ale czytałem coś , że padał deszcz w Tarnowie więc tor może być trochę inny niż zwykle

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Czestochowa
Gomólski(+5)-Dudek typ 1 kurs 1,66 (zabezpieczenie remisem i kurs 11,00) Bet365
Kacper ostatnio jest w niezłej dyspozycji. Myślę, że u siebie jest w stanie zrobić ok 6-7 oczek. Nie spodziewam się aby Dudek zrobił minimum 13 na wyjeździe z Tarnowem gdzie ciężko się jeździ przeciwko miejscowym zawodnikom na tym specyficznym torze.
Martin Vaculic over 5 pkt kurs 1,44 Bet365
Śmiesznie niski handi. Nie róbmy z Vaculica kompletnej sieroty już. Fakt ma nieudany sezon ale z 6 pkt powinien spokojnie zrobić tym bardziej, że ZG ma duże dziury w składzie Davidsson,Jabłoński,Adamczewski. można się zabezpieczyć dokładnie 5 pkt po 6,00 kursie ale myślę, że nawet nie warto.
nie bardzo rozumiem Twój tok rozumowania, jak Gomólski ma zrobić tyle punktów w 3 startach? bo jedyne słabo działające ogniwo jakim jest Vaculik określasz na over 5 czyli za kogo miałby jechać?

ode mnie przeciwna propozycja do Twojego typu z dużą szansą powodzenia.
Dudek -5 v Gomólski @ 2.37
bet365
kurs mocno zawyżony zakładając tylko 3 starty Kacpra. Przy przegrywaniu ZG to Dudek dostanie RT + 2x RZ co może mu dać aż o 3 wizyty na torze więcej od ryżego. To Patryk obok Hampela ma być wiodącą postacią także zapunktować powinien na poziomie 11 oczek co spokojnie powinno wystarczyć, aby pokryć linię hc.

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Końcówka sezonu to może coś napiszę od siebie. Mam wrażenie jeśli chodzi o Miedzińskiego jak zresztą większość na forum, że chyba właśnie jego jazdę spowodowała akcja w biegu 2 bo jak to się mówi w sportowej złości &quot;oni mogą? to dlaczego ja nie mogę&quot;. Wcale się nie dziwie Adranowi, że zaczął ostro jeżdzić po tym jak &quot;Griszka&quot; z nim pojechał. Emil myślałem, że po kontuzji w Pradze której doznał parę lat temu nauczył się czegoś ale jak widać nie. Nadal jeżdzi na maksa nie zamyka gazu no i musiało się to skończyć tak a nie inaczej bo po pierwsze Miedziński został przewieziony już podczas tego spotkania w podobny sposób a po drugie jest to półfinał ekstraligi a nie sezon zasadniczy... Co do biegu juniorskiego to w ogóle nie wiem o czym tutaj mowa ponieważ, mimo, że to był łuk to &quot;Pawełek&quot; był już z przodu i wchodził pod Artura a nie jechał z nim dalej przez cała szerokość łuku. Jeszcze raz powtórzę wchodził w niego a nie wypychał, a zawodnik z Częstochowy chciał pokazać tutaj cwaniactwo żużlowe ale nie bardzo mu to wyszło. Jednak najważniejsze dla mnie z tego meczu jest wynik, który mnie nie zadowala. Warda bardzo uwielbiam bo jest walczakiem ale facet sobie w kulki leci i uważam, że chyba Karkosika tutaj interwencja by się przydała. GP i liga to dwie różne postacie. O Sullivanie w ogólnie nie wspominam, mimo, że go szanuje to radze by sobie odpuścił sam wyjazd do Częstochowy bo to walka o finał jest a nie sezon zasadniczy. Ogólnie w rewanżu nawet z Z/Z w mojej ocenie faworytem jest Częstochowa bo Tomek którego aż miło było wczoraj tak oglądać raczej w Częstochowie takiego wyniku i jazdy nie powtórzy. Ale trzymam za nich kciuki bo kto wie może na Z/Z w finale u siebie obojętnie komu będą potrafili sprawić &quot;lanie&quot; i jednak faworyt z początku sezonu zostanie DMP.

Artem Laguta - Piotr Protasiewicz (0-2) 2 1,85 Betsafe
Ode mnie jeden typ na dzisiejsze zawody. Gram na Protasiewicza głównie z tego powodu, że w formie jest nie złej ale to on był liderem w pierwszym spotkaniu w Tarnowie. Z tego co pamiętam wygrał 3-4 biegi i chyba zrobił z 12 punktów z defektem. Do tego opady deszczu więc Artiom wcale nie musi tak super jeżdzić a i uważam, że szósty start dla Piotra jest bardzo realny stąd gram w jego stronę ponieważ ma handicap na starcie w postaci 2 punktów i bardzo realne jest, że dzisiaj na tor wyjedzie sześć razy. A i na koledze z pary nie powinien tracić punktów a Laguta może.

Status
Zamknięty.