Niestety Sosnowski nie ma nawet kariery amatorskiej, przyszedl do boksu prosto z kickboxingu
Witalij też był swego czasu kickboxerem.
A co do szkółki polskiej... Jedna z najlepszych w europie. Zwłaszcza stara szkoła... Polscy zawodowi bokserzy, zawsze byli doceniani - teraz narodził się trend na pseudo bokserów rozpoczynających bezsensowne kariery zawodowe.
Albert to doświadczony bokser, ostatnią walkę z tego co pamiętam przegrał po brzydkim pojedynku z Lawrence'm. Jak dla mnie skreślanie go na samym starcie jest kiepskim pomysłem.
Niemieckie media o walce:
Kliczko jest demonem w ringu, potrafi jednym ciosem powalić przeciwnika. To zdecydowany faworyt. Albert Sosnowski również nie odstaję od '' statystyk '', są one porównywalne do Witalija. Mówiąc, że zapowiada się jednostronne boksowanie, skłamałbym - to może być bardzo wyrównana walka...
Jeżeli The Dragon chcę wygrać z Kliczką, musi zdecydowanie zacząć walkę. Nie ma innej opcji na Witalija - ten biję '' na własnym podwórku ''.
Niemcy kochają Kliczkę tak, jak przed laty kochali Polskiego Dariusza ''Tigera'' Michalczewskiego.
Zdecydowanym faworytem naszych ankietowanych (91%) jest Kliczko.